|
![]() |
#1 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
![]() Do sad još nisam koristio skener (samo sam žicao tu i tamo pokojeg frenda) i na tom području sam laik. Znam da je bitna rezolucija i brzina skeniranja, slično kao i kod printera. Nego, trebam preporuku za kupnju skenera do 600kn. Ja sam malo surfao i našao: HP 2400C USB2.0 48bit 1200×1200dpi => 592kn HGspot Canon LiDE 30 USB 48bit 1200×2400dpi => 572kn Links Finta je u tome da Canon nije USB2.0 ali ima bolju rezoluciju. Ajde, nabacite komentare za ta 2 i slobodno preporučine još neke u tom cjenovnom rangu. To bi trebao ubosti za cca 2 do 3 tjedna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Hoćeš li kupiti moj Primax Colorado 1200p? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
važnija ti je reza, usb2.0 ti kao omogućava nešto brži sken, ali ne mora značit. prije kupnje malo vidi ako ima di kakav review, jer ti nigdje ne piše kvaliteta skena ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Resistance is futile
|
Citiraj:
reči je da je užasno glomazan, ima slabu rezoluciju i ono što je najvažnije, nimalo mi se ne sviđa. Sorry ![]() Da ne okolišate, neću ništa ispod 1200×1200dpi i točka. Pa daj recite još neki, nije valjda da su samo ta 2 skenera u mom popisu jedini koji zadovoljavaju te kriterije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ono što je važno kod scanera je najmanje rezolucija. U potpunosti je nevažno ono što je važno za printere. Danas ti je sasvim dovoljna rezolucija 1200x1200. U večini slučajeva je i to previše. Ono što se zove priprema za tisak je 600x600. Veće rezolucije su potrebne kod scaniranja fimova, a to ćeš korisiti jednom ili nijednom. Brzina scaniranja je važna kao tvoj komfor a niti brojevi u manualu ne znaće ništa jer postoji i nešto što je priprema za scan što oduzima puno vremena. To je ono vrijeme koje prođe od pritiska na tipku do trenutka kada počne pomak lampe. To zna trajati jako dugo bez obzira koje vrijeme proizvođač navede. USB 2.0 koristi da scaner brže prenosi podatke na komp kod ekstremnih rezolucija. USB 1.1 je sasvim dovoljan za normalno korištenje. NAJVAŽNIJI podatak je ono kako izgleda driver. Razlika u scaneru je ponajprije u njemu. Tako sam i ja izabrao scaner po tome što ima profi drivere u kojem postoji pola photoshopa i nakon podešenog scana mi taj nije niti potreban. Svi filteri su u njemu, plus dodatni fičuri. Od tvojih bi izabrao Canon, a dodao bi i Microtek. HP i Umax su samo velike firme i to dobro naplačuju. Znam da ima Canon model kojem ne treba napajanje (nego je preko USB-a), dobro izgleda, brz je, tanak i ima drivere kao i skuplji modeli. Možda je to taj koji si napisao. P.S. Nisam početnik u scaniranju i jedno vrijeme sam živio samo od toga kroz dodatnu aktivnost.
![]() |
#8 |
Resistance is futile
|
Ako je tako, onda, u ponudi su sljedeći Canonovi modeli: LiDE 20 600×1200dpi, 48bit, USB1.1/2.0 => 427kn Dingo D646Uex 600×1200dpi, 48bit, USB1.1 => 467kn Tehnoline (Pula) LiDE 30 1200×2400pdi, 48bit, USB1.1/2.0 => 566kn Nobilis Koji odabrati? Po vašoj procjeni koji bi zadovoljio potrebe ne prezahtjevnog korisnika? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Epson 1670 Photo. Skener je zakon (al je i duplo skuplji od tih sto ti predlazes). U skoli imam HP 3400C i mogu samo reci da je spor. Boje su nekako tamne. A kao što rak reče... skoro nikad ti neće trebati više od 300dpi. Ja sam jednom probao skenirati na 3200dpi i falilo mi je swap fila da stane :clap: .
![]() |
#10 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Ja ti mam Umax Astra Slim 1200SE 1200X2400dpi spaja se na USB 48bitna boja ![]() e , da , i još je extra compact i extra slim ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|