Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.10.2007., 20:08   #31
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Ja sam si za sitnu lovu slozio brz komp ( po meni je eto brz, a po onima sto svaki mj dobivaju na lotu je bullshit ) uglavnom, brisbani su EOL .. end of lifetime i necete ih vise tako lako nabaviti .. uglavnom svog sam dignuo skroz ok.. imam tu jos jednog Orleansa 3000 kojeg sam dignuo za 700mhz bez ikakvih problema .. ono, naviko sam se na amd Jeftiniji je i pristupacniji korisnicima kojima nije cilj biti brzi za 0.2sekunde od susjeda.
Staro 11.10.2007., 20:16   #32
Ozy
Spužva Bob Skockani.. :XD
Moj komp

Ozy's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Citiraj:
Autor marq20 Pregled postova
AMD 6400+ Black Edition 1.556,09 kn u Linksu
Vid-vid stavrno... Dakle možda dobiju i Blek Edišn 5000+ po 'pristupačnoj cijeni - cca 1200kn..? No zanima me ako je taj Blek Edišn 6400+ u Windsor verziji...dali će i 5000+ biti isto Windsor ili možda Brisbane jezgra..?

Mushkin Redline @1000Mhz 5-5-5
XFX 9600GSO @680/1700 || 2000Mhz
Seagate Gonzales 250GB & 320GB && Spinpoint F1 500GB
Coolermaster Elite Power RS460; Sharkoon Silvation; LG GH22NP20/LG GH20NS10/Pioneer DVR107D/Pioneer 216DBK/ Samsung SH-S223F; Logitech MX518; Philips 190P7ES 19" LCD
Ozy je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 20:48   #33
Scorpius
Premium
Moj komp

Scorpius's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Ja si za mjesec-dva uzimam 5000+ Black Edition.
U nitelu sada 900 kn...

Scorpius je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 20:59   #34
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Baš sam vidio, kladim se da će planuti u roku odma

Citiraj:
No zanima me ako je taj Blek Edišn 6400+ u Windsor verziji...dali će i 5000+ biti isto Windsor ili možda Brisbane jezgra..?
... nova revizija Brisbya, G2
stef je online   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 21:05   #35
marq20
Premium
Moj komp

marq20's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
u Nitelu je 6400+ Bleki 1440kn bez fan-a
marq20 je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 21:10   #36
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Kojih testova? Onih plaćenih recenzija, onih provedenih pod palicom Yesice Toscanini, onih provedenih samo radi SuperPia ili one nekolicine koja zapravo i vredi utrošenog vremena?
E da, tu je i quad... i (opet) testovi. Zna neko dal ima kakvih testova za AMD-ove procesore? Unaprijed zahvaljujem.
Činjenica je da quad rastura sve Athlone na def taktu ali malo OC i stvarno je zvijerka.A i drugi Inteli su bolji za matematiku,Athloni za memerijske testove jer imaju integrirani memorijski kontroler....Svaki ima svoje prednosti, npr meni je Intel pre dobar za video obrad i znam iz iskustva da ***e Athlone u tome dobro!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 21:25   #37
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Iskreno, da nemam ovog 3600+, sutra bih išao u Nitel po Blekya 5k+ .
stef je online   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 22:58   #38
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Autor stef Pregled postova
Iskreno, da nemam ovog 3600+, sutra bih išao u Nitel po Blekya 5k+ .
Bog te pita da li ga imaju ili je samo na cjeniku...

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 11.10.2007., 23:55   #39
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
Činjenica je da quad rastura sve Athlone na def taktu ali malo OC i stvarno je zvijerka.A i drugi Inteli su bolji za matematiku,Athloni za memerijske testove jer imaju integrirani memorijski kontroler....Svaki ima svoje prednosti, npr meni je Intel pre dobar za video obrad i znam iz iskustva da ***e Athlone u tome dobro!
Pa sad kolko baš "rastura" bi se dalo razglabati. Zemi X2 i C2D na 2.4GHz, te ih stavi u okolinu kakva (u većini) prevladava na forumu (net, office, filmovi, igranje, tu i tam koji rar, itd.) pod krinkom profesionalne upotrebe i začas se taj quad topi. S druge strane s clockanjem se ja ne zamaram. Tak da mi ništ ne znači kaj taj quad (ili bilo koji drugi procesor) ide pun qrac, kad kod mene dalje od defaulta ne bi videl. Niti vrtim celi dan Everest da vidim kak dobro dela memorijski kontroler na AMDu. Zaboli me za MB/s.

Core arhitektura je bolja od K8, ali opet ne tolko kolko se raznim forsiranjem clockanja to nastoji prikazati diljem ovih prostora. Makneš clock, bijesnu sintetiku i začas dojdeš do spoznaje da ti je svejedno koji procesor (Intel/AMD) kupil. Znaš za kaj ti treba, odabereš model koji ti nabolje odgovara i to je to. AMD vs. Intel prepustiš vandalima.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2007., 15:35   #40
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Nazvao ja danas Nitel i pitao da li imaju proc ili se samo šminkaju pa su ga stavili u cijenik
Nemaju.
Vele da mo-žda oko utorka...

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2007., 17:24   #41
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Core arhitektura je bolja od K8, ali opet ne tolko kolko se raznim forsiranjem clockanja to nastoji prikazati diljem ovih prostora. Makneš clock, bijesnu sintetiku i začas dojdeš do spoznaje da ti je svejedno koji procesor (Intel/AMD) kupil..
I sto sam naveo neke primjene kao što je Video obrada tu Intel vodi i normalno mi je da neko uzme Intela, AMD je bolji u nečemu drugomu i to je to!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 12.10.2007., 17:28   #42
kyz0
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
Moj konačni "verdict" je "sit and wait"

Mislim da bi bio glup potez sada uzimati novi proc (iz te "više" klase) jer su novi Intel i AMD pred vratima... a to donosi niže cijene postojećim, a možda i nove cijene novim procovima budu primamljive... tako da... strpit ću se sa odlukom još bar mjesec - dva...
kyz0 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2007., 00:28   #43
McG
-------

Citiraj:
Autor Baja 001 Pregled postova
I sto sam naveo neke primjene kao što je Video obrada tu Intel vodi i normalno mi je da neko uzme Intela, AMD je bolji u nečemu drugomu i to je to!
Ne velim ja da Intel ne vodi u video obradi i kaj ti ja znam čemu. Velim da ako znaš za kaj ti treba procesor da onda nije bitno dal je Intel ili AMD. Osim toga kolko studija za svoje potrebe koristi farme AMD-ovih procesora. Kaj onih starijih Opterona, kaj novih K10. Pa unatoč tome kaj taj posel "leži" Intelovim procesorima, oni naprave sve kaj im treba, zarade masu para i svi sretni i zadovoljni. To da je Intel za video obradu, a AMD za igranje i sl., se po forumu/netu provlači već godinama. Ljudi sustavno govore da je Intel za to i to, AMD za ovo drugo, ATi ima loše drivere i grije se, a GeForce kad se naclocka lomi sve na tržištu, integrirane grafičke štete pločama, (te malo novijeg datuma) Core se mora clockati i razne druge priče za laku noć.

Pol toga kaj se tak sustavno namata, nema smisla kak god da okreneš. To kaj se većini ne da dokazati da nije baš tak crno-bijelo kak bi hteli da bude - njihov problem, pa nek žive u zabludi. Uglavnom dok je tebi normalno da neko za video obradu uzima Intel, meni je normalno da ljudi sagledaju situaciju sa svih strana. Ne da se odma upute glavom bez obzira, pa kupe isključivo Intel ili AMD, a za drugo ne žele čuti ni znati.
Staro 13.10.2007., 01:14   #44
jerba
Cro Fire member
Moj komp

jerba's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ima poprilično ljudi kojima komp radi na defoltu i mislim da je u toj situaciji bestbuy AMD! ali kod clocka zna se ko vodi.

jerba je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2007., 01:15   #45
Seba78
Premium

Seba78's Avatar

Citiraj:
Autor kyz0 Pregled postova
Moj konačni "verdict" je "sit and wait"

Mislim da bi bio glup potez sada uzimati novi proc (iz te "više" klase) jer su novi Intel i AMD pred vratima... a to donosi niže cijene postojećim, a možda i nove cijene novim procovima budu primamljive... tako da... strpit ću se sa odlukom još bar mjesec - dva...
Krajnje losa odluka

Iskoristi sto ti se pruza i uzivaj... godine jako brzo prolaze.
Uvijek je nesto pred vratima i cekanjem mozes samo docekati smrt.

I ne kuzim sto se svi palite na te procesore...
Jedan dobar klasicni jednojezgreni procesor ne vidim da nesto zaostaje u poslovima kojima se bavi prosjecni kucni korisnik.

Najgori element kanturine je ipak hard disk i kad se to konacno rijesi ako budem ziv, gol cu trcati do iznemoglosti ulicom, pjevajuci sa cvijetom u kosi koja se vijori na povjetarcu... i sad sam u debelom OT.

Pozdrav.
Seba78 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2007., 01:33   #46
Seba78
Premium

Seba78's Avatar

Citiraj:
Autor jerba Pregled postova
Ima poprilično ljudi kojima komp radi na defoltu i mislim da je u toj situaciji bestbuy AMD! ali kod clocka zna se ko vodi.
S druge strane poprilicno ljudi cisto zaboli tko vodi jer kompove ne kupuju zato sto susjed ima x2 i dx10 graficku pa moraju i oni.

McG je to tako lijepo objasnio u postu iznad.
Seba78 je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2007., 01:35   #47
McG
-------

Citiraj:
Autor Seba78 Pregled postova
Jedan dobar klasicni jednojezgreni procesor ne vidim da nesto zaostaje u poslovima kojima se bavi prosjecni kucni korisnik.
Reci to onima koji quad i slične komponete preporučuju na dnevnoj bazi za sve namjene. Zalog za budućnost kažu.
Nema smisla.
Staro 13.10.2007., 13:39   #48
tutix
Premium
Moj komp

tutix's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Citiraj:
Ne velim ja da Intel ne vodi u video obradi i kaj ti ja znam čemu. Velim da ako znaš za kaj ti treba procesor da onda nije bitno dal je Intel ili AMD. Osim toga kolko studija za svoje potrebe koristi farme AMD-ovih procesora. Kaj onih starijih Opterona, kaj novih K10. Pa unatoč tome kaj taj posel "leži" Intelovim procesorima, oni naprave sve kaj im treba, zarade masu para i svi sretni i zadovoljni. To da je Intel za video obradu, a AMD za igranje i sl., se po forumu/netu provlači već godinama. Ljudi sustavno govore da je Intel za to i to, AMD za ovo drugo, ATi ima loše drivere i grije se, a GeForce kad se naclocka lomi sve na tržištu, integrirane grafičke štete pločama, (te malo novijeg datuma) Core se mora clockati i razne druge priče za laku noć.

Pol toga kaj se tak sustavno namata, nema smisla kak god da okreneš. To kaj se većini ne da dokazati da nije baš tak crno-bijelo kak bi hteli da bude - njihov problem, pa nek žive u zabludi. Uglavnom dok je tebi normalno da neko za video obradu uzima Intel, meni je normalno da ljudi sagledaju situaciju sa svih strana. Ne da se odma upute glavom bez obzira, pa kupe isključivo Intel ili AMD, a za drugo ne žele čuti ni znati.
OT/ON: Svaka čast McG, ovo je najbolji post koji sam pročitao u zadnje vrijeme.

Koliko sam se naslušao priča da HD2900 sigurno troši 150W više od fucky-fucky 10$ 8800GTS da bi na kraju (prema jednom review-u) ispalo da je ukupna potrošnja računala sa ATI-com samo 30W viša od GTSice a isto tolko manja od GTX-ice. A koliko se grije uopće 5-6 °C više. Strašno. Isto kao i totalna premoć (2x brži su sigurno) Core2Duo proceva nad AMD-om u istom cjenovnom razredu koja se jedino očituje u SuperPi-u i 3DMark06 (Lying bastard/bitch, I hate you) al kad dolazi do Real-life testova to baš i nije tako (razlike od 5 FPS-a (ako i toliko) su bar meni, kažem meni, zanemarive).

OT/OFF

Pročitaj što više review-ova i kupuj sad ono što se isplati i što odgovara tvojim potrebama. Razmišljat da će ti Komp potrajat 4-5 g bez ijednog upgrade-a je bedasto pa ti je i onako svejedno.
tutix je offline   Reply With Quote
Staro 13.10.2007., 14:29   #49
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor tutix Pregled postova
OT/ON: Svaka čast McG, ovo je najbolji post koji sam pročitao u zadnje vrijeme.

Koliko sam se naslušao priča da HD2900 sigurno troši 150W više od fucky-fucky 10$ 8800GTS da bi na kraju (prema jednom review-u) ispalo da je ukupna potrošnja računala sa ATI-com samo 30W viša od GTSice a isto tolko manja od GTX-ice. A koliko se grije uopće 5-6 °C više. Strašno. Isto kao i totalna premoć (2x brži su sigurno) Core2Duo proceva nad AMD-om u istom cjenovnom razredu koja se jedino očituje u SuperPi-u i 3DMark06 (Lying bastard/bitch, I hate you) al kad dolazi do Real-life testova to baš i nije tako (razlike od 5 FPS-a (ako i toliko) su bar meni, kažem meni, zanemarive).

OT/OFF

Pročitaj što više review-ova i kupuj sad ono što se isplati i što odgovara tvojim potrebama. Razmišljat da će ti Komp potrajat 4-5 g bez ijednog upgrade-a je bedasto pa ti je i onako svejedno.
Eto točno to.

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na