![]() |
Postoji li koji razlog za kupnju AMD-a?
Najprije pozdrav svima ;)
Ovako, zanima me mišljenje ljudi ovdje postoji li nekakav suvisli razlog zašto uzeti AMD-a? Razmišljam između 2 procesora, 6000+ ili 6400+, no problem je u tome što koliko vidim Intelovi procesori u istom cjenovnom rangu (E6750 i E6850) uglavnom tuku AMD procove u svim kategorijama... Budući da ja stvarno ne želim imat posla sa Intelom (zbog problema iz prošlosti) ja vas preklinjem da nađete barem kakav-takav suvisli razlog zašto je možda bolje kupiti AMD-ov proc, tako da mi savjest bude malo mirnija :D Komp služi za igre i rad, no ne služi za neke teške obrade fotografija ili neko bolesno renderiranje... tek ponešto photoshopa, tu i tamo koja konverzija formata nekog filma i sl... Hvala :) |
Po meni jedina sitna prednost su matične. Možda se netko nit tu ne slaže sa mnom, ali definitivno možeš za manje novaca dobiti opremljeniju matičnuu, pogotovo ako imaš neke specifične zahtjeve za opremom (npr. sve integrirano :D i više PCI slotova).
Ali, kako i sam kažeš - Intel je za oko 20% u prosjeku bolji, a još kada ga se potjera preko granica, teško da će itko gledati AMD. Za sada... P.S. Kupiš si sada AM2+ matičnu i siguran si sljedećih par godina što se nje tiče :) |
Nema potrebe posebno tražiti razloge...
Ako želiš AMD uzmi AMD, bolji razlog ti netreba, jer iako nema suvislog razloga zašto ne uzeti Intel danas nema isto tako nikakvog posebnog razloga da se ne uzme AMD... Intel se u prosjeku malo bolje kloka od novih AMDa i tako klokan ih tuče, na stock vrijednostima tu su negdje u velikoj većini programa... Inače za tvoje namjene je svejedno koji ćeš uzeti a čak i neki 4400+ ili sl bi ti vjerojatno bio više nego dovoljan... |
Citiraj:
|
Heh, važem, važem... nego recite mi, što se tiče nadolazećih procesora, vidim da je Vuco rekao da uzmem AM2 i miran sam, dakle, "Barcelona" bi trebala raditi na AM2?
A što je sa Intelom, da li i on ostaje pri sadašnjem socketu ili planira uskoro uvesti neki novi... Ta informacija bi mogla presuditi... |
Citiraj:
|
Za Agenu (znači, desktop Barcelona) su neki proizvođači (Asus, MSI) rekli na kojim će pločama raditi sigurno.
Kad kupuješ, ne gledaj previše budućnost. Gledaj ono što se danas nudi, jer sigurno nećeš nakon pola godine, godinu mjenjat taj komp. |
Evo ja sam uzeo BE-2350 i GIGABYTE GA-MA69G-S3H zato što i inače favoriziram AMD, a i teško da bih za 1100kn dobio podjednako dobru ploču i procesor na Intel strani
|
Od 6000+ i 6400+ se više isplati novi "Black BOX" 5000+. Riječ je o Brisbenu G2 revizije sa otključanim množiteljem koji na defoltu potegne 3.2Ghz sudeći prema prvim rezultatima sa XSa isl. Možeš ga staviti na bilo koju matičnu koja dopušta podešavanje CPU množitelja, FSB i memorija su praktički nebitni za clock.
Citiraj:
|
Štef-pa toga nema za kupiti u RH, bog te pita koja će biti cijena i kad dođe...
|
"Black BOX" 6400 je došao prilično brzo, pa valjda će i ovo ;). A cijena nemre nikak biti veća od 6000+, valjda? No dobro, u nedostatku istog je preporuka je ragularni Brisben ili BE ... ne mogu si pomoći, cure mi sline na "crnog" 5000+ :p.
|
Citiraj:
Pitanje je samo koja će mu biti cijena u našim trgovinama... |
Citiraj:
5000+ radi na 2.6GHz, a 6400+ radi na 3.2Ghz |
Je, a Black Box verzija 5000+ ima potpuno otključan množitelj (prema gore i dole) stoga se lagano može dići na taktove 6400+, pogotovo jer mem. djelitelj 1:2 (DDR2 800) najbolje radi kod AM2 procesora, a kad se ne dira HTT već samo množitelj, ne raste frekvencija memoriji.
A kod OC-anja AM2 procesora, izgleda da najveći problem radi baš taj memorijski kontroler sa problematičnim djeliteljima. |
Citiraj:
Dok mu za 3.5GHz treba koji dio volta gore.:) |
jel bi se dao 6400+ Black Edition dignuti znad 3.5GHz??
|
Samo ako je odličan primjerak. Na zraku najbolji idu oko 3.6Ghz (ovi obični 6000+/6400+, F3 revizije).
|
Po meni... CIJENA i samo CIJENA.
|
Citiraj:
|
130$ na newegg-u x 8kn ~ 1050kn odokativno ;). S time da nema BOX hladnjaka u kutiji.
|
Citiraj:
:lol2: dolar je 5.17kn a ne 8kn koštat će negdje od 1100-1200kn ja ću pričekat mjesec dva i onda sigurno uzimam 6400+ blekija:goood: |
Citiraj:
|
Pričao mi lik iz vemulja da im došl par komada i da su nestali 'dok si rek'o keks'.
http://www.nabava.net/trazilica.php?...ck+box&x=0&y=0 |
Taj je bio koliko vidim skoro dva soma u ve-mulju...za te pare kupiš X2 3600+, ploču i dvije gige meme:D
Svaki 3600+ ide na bar 2800, bolje ostatak love investirati u poštenu grafu. |
Kyzo zemi AMD nebudeš požalio.
|
Mislim da je bolje ugost Intel zbog testova i svih gluposti a tu je i Quad koji lako ide do 3 GHz i više ako je na vodi pa u testovima briljira!
|
A ***i ga sad dobra voda ti je još 250€ minimum pa sad ajmo kalkulirati, nema svako doma vodu od prije...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Ja sam jako zadovoljan AMD-om, imam dva kompa doma, jedan je malo stariji AMD, a drugi Intel i sa oba sam zadovoljan, ali sada će AMD biti glavni, slažem HTPC, danas stigla MSI K7Turbo, sutra XP1800+ Palomino i ja zadovoljan. Koju god tvrtku izabereš, nebreš fulati.
|
AMD 6400+ Black Edition 1.556,09 kn u Linksu :goood:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:10. |