|
![]() |
#31 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Prema temperaturama iz tvog screenshota i nije toliko strasno s BT ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#34 |
The Kwisatz Moderach
Datum registracije: Jul 2005
|
Znam da su temp cak i so obzirom da laze dobre.Ne dira me nesto pretjerano.Ovekivao sam G0 ali prerano je jos u Hrvatskoj za G0.Zalihe B3 su jos ogromne.Vidio sam. Razlike naspram 4300 su vidljivo naravno u ovak kaj sam na prvi pogled vidio u naravno 3DM06 i u CMR DIRT.Nisam ocekivao ali radi bolje.Trebao sam mjeriti ali mjesta gdje je prije znao zapeti sada glatko prolazi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Isti slucaj kao kod mene cooler je potpuno leden a senzori pokayuju nesto drugo!!! http://forum.pcekspert.com/showthrea...t=75265&page=2
![]() |
#38 |
Premium
|
Pa ja ga imam na quadu,isto i pokazuje lude temp ali ni mene to vise nedira ipak cu ostati vjeran svom biosu koji pokazuje normalne temperature!!
![]() |
#39 |
all you need is freeware
Datum registracije: Dec 2006
|
Samo da kažem da na kraju i nije tako strašno kako sam mislio da će biti, CoreTemp mi u idle-u prijavljuje temperature većinom oko 30 stupnjeva, stupanj dva plus-minus od jezgre do jezgre, sve sa stock coolerom. Doduše, još uvijek mi je kućište s jedne strane otvoreno, i imam nutri zasad samo jedan disk i jednu tv karticu, al nadam se da će ostati pri nekakvim normalnim temperaturama kad sve poštekam ![]()
![]() |
#40 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
S čime mjeriš temperaturu (koja verzija CT-a)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
.
|
OK, jer ove starije više ne čitaju temp kako treba (barem ne temp ovih novih proceva). |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
|
Evo i kod mene je pao Q6600 (B3 revizija). Brine me temperatura procesora. Stock je zamjenjen Frezeerom 7 i Everest i CoreTemp mi daju temperature oko 50°C u idle-u dok speedfan daje oko 42°C. Kad stavim ruku na hladnjak on je leden dok je pri samom dnu oko baze toplije ali bez da mi smeta toplina ili da je vrelo pa da moram maknuti. S TAT-om kad stavim u 100% load (2 jezgre) Everest, CoreTemp i TAT mi pokazuju oko 72-75°C, speedfan oko 55 do 60. Cak i onda kad stavim ruku pri dno hladnjaka osjeti se da je toplije ali ne toliko da moram maknuti ruku (nije vrelo). U Biosu je podeseno da "vice" kad je temperatura proca 70°C. Proc nije konkavnog oblika, hladnjak i vent sve uredno sjeli, vec sam pregledao vecinu topika, kopkao po netu i koliko vidim netko ima slicne ili znatno manje temperature. Sad se pitam da li sam ja lud, senzori ili nesto trece. Programi koje sam koristio i verzije: CoreTemp 0.9.4 Beta Everest 4.0 (ne znam u detalje verzije) TAT SpeedFan 4.32 i 3.33 (Beta 18) Konfiguracija: Antec P180 svi ventilatori stavljeni na low, kabeli uredno slozeni ![]() Intel Q6600, Gigabyte 965P-DS3P, 2GB DDR2 800MHz, 2 Pioneer DVR-111, 3 x 160GB WDC SATA, Albatron 7600GT i Antec 480W napajanje. Isrpika ako je stur opis komponenti, ako treba i poslikam unustrasnjost kistre ![]() Falja za pomoć ![]() Zadnje izmijenjeno od: Odojak. 09.09.2007. u 22:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Pa vise je nego ocito da ocitanje temperature koje dobijas nije realno ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
.
|
Za očitavanje temperature koristi Core Temp 0.95.4, najtočniji za ove nove proceve. |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
Bios zadnji http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...ProductID=2455 CoreTemp zadnji 0.95.4 s http://www.thecoolest.zerobrains.com/CoreTemp/ Falja za info ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
meni je proc na 3.2 ghz @ 1.29V i gore je BT. Smijesno je da everest i core temp ocitavaju jezgre preko 65 a hladnjak je na dodir mlak , pomalo vruc...da je preko 60 mislim da nebi bas mogao drzat ruku na BT-u. Nakon 10-15 min occt-a i full loada pokazuje 65C , odmah restartam komp i odem u bios , da bi mi tamo ocitalo 35 C ![]() i jos sam narihtao u biosu da me upozori na 60C. a od njega ni beep ![]()
![]() |
#48 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ma nije to frka, ja sam probao i BTyphoon i Scythe Mine je sada gore, temperature su identicne, proc na 3,0 (1.35v) idle 37-40 load 50-55 (2 sata cod2), a ona svinja od TaT-a ga nakuri na 73 bez beda. Nakon par sec. kad ugasim padne ispod 50. Takve su B3 revizije i mos ga j**at ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
hehe ja jos citam sta ce ti 1,35V za 3,0 , i tek onda vidim da imas B3. moj je inace G0 i za 3,2 mu je cisto dosta 1.29 ![]() EDIT: sta ce ti 1,35V pa wolv ga je testirao vise od 6h na 3,0 @1.28V http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=77089
Zadnje izmijenjeno od: Nasty_. 11.09.2007. u 00:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Vjerujem da BIOS pod tih 60C misli na temperaturu diode ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Extreme Air Cooler
Datum registracije: Sep 2004
|
Coretemp 0.95.4 za sada jedini ispravno ocitava temp. G0 cpu-a, jer (opet, za sada) jedini ispravno implementira TJunction od 100 C, u odnosu na 85 C za ostale C2D. Zato kod drugih proggija za monitoring treba dodati +15 C i to je to.
![]() |
#52 |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Kad vec topic nosi ima "Hladjenje Q6600" necu otvarati novi topic nego cu ovdje postaviti par pitanja u vezi hladjenja Q6600. ![]() 1. Planirao sam uzeti TT Big Typhoon. Dakle, ostati pri tome ili uzeti nesto drugo ? Cijena, u principu, nije bitna ako su performanse sukladne cijeni i ako je dobavljivo u Hr. ![]() 2. TT Big Typhoon 120 ili Big Typhoon VX. Razlike i koji je bolji ? EDIT: Negdje sam na forumu nabasao na link na nedavni test coolera. Ako netko zna link nek pukne ovdje. Hvala ! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Big Typ je odličan hladnjak, to je vrlo dobar izbor za taj procesor.. E sad bi ti ja preporucio VX verziju jer ima potenciometar...znaci da ces moci regulirat brzinu od 1300 ~2000 RPM, u odnosu na obicnu 120 verziju koja se fabricki vrti na 1300RPM Sto veci obrtaju to je veci protok, to je manja temperatura, definitivno VX verzija je bolji izbor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
ja sam frendu slozio konfu u petak. Asus P5kC Q6600 Frezzer 7 pro Chieftec lbx Chieftec 550W Zalman 120mm Nisam jos nista clockao, frezer je na silent modu cca 950 okretaja zalman je na 60% cca 1100 okretaja proc je 27-28 idle, neznam koliko je u optereceju jer sam samo digao windowse + drivere i osnovne programe, ovaj cu ga tjedan lomit sa 3dstudiom. a maticna je na 35 stupnjeva. Tako da sam skoro sokiran moj proc iz siga je idle 38-40. Tako da nemogu docekat slijedeci tjedan da si zemem q6600
![]() |
#55 | |
Premium
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=24470
![]() |
![]() |
#56 | |
.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() Bez obzira, hvala ! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#59 | |
.
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Ma nemate frke sa temperaturama, ja sam kemijao sa svojim q6600 na 1,65v ![]() ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|