![]() |
Hladjenje Q6600
Pozdrav :)
S obzirom da smo svi dočekali famozni 22 i svi želimo quadove :lol2: moje pitanje je s kojim hladnjakom obuzdati zvijer (Q6600)? Namjera mi je kupiti jedan u devetom mjesecu. Čitao sam malo po internetu na silentpcreview-u, vr-zone-u i sl. Neke komponente nisu kod nas dostupne pa me zanima misljenje osalih clanova :respekt:. Samo hladjenje ne mora biti najtise ali ne mora biti ni najglasnije. Hvala! :D |
I mene to zanima, i ja bi Quad :zdero2:
Planiram zeti Antec P182, s tim da ne bih clockao, pa bih htio uz Antecove hladilice uzeti neku matičnu koja na sebi ima dobro riješeno hlađenje da se po mogućnosti ne moram zezati sa nadograđivanjem. Jel se može to kako riješiti ili je nužno ugrađivanje nekog ogromnog hlađenja? :( |
ista stvar kao i za dual coreove. infinity ninja big typhoon sonic tower itd itd.
|
Citiraj:
|
freezer katana hyperTX... samo ne znam oće li se oni isto ponašat kao na dual coreovima jer puno se više griju quadovi.
(a ovi hladnjaci su dosta manji površinom) |
Ne znam, po slikama s gugleta meni to izgleda ogromno, pol kućišta zauzme. Ak ne planiram clockat, zar zbilja moram imati neko takvo hlađenje? :ubernoob:
EDIT: ajd, katana zgleda ok, al ovi koje si prve preporučio su ogromni. |
ova tri nisu velika ali ona prijašnja ergela je skoro duplo veća od svakog.
|
Ja sam sebi narucio Q6600 svaki cas mi treba doci i planiram ostati na svom Zalmanu pa cemo vidjeti kako ce to sve ici!!?
|
Citiraj:
|
Bice sutra,sad sam se cuo sa adm i rekli su da ce tek:smoke: sutra doci!!!
|
|
ovaj thermalrightov će bit do jajaaa
|
Citiraj:
|
Te ventilatore od po 1kg, jel to trebam podbočit s nekakvom letvom da ne odvali sve skup s pločom :D :D
|
Thermalright IFX-14 zgleda ko neki raketo-bacac :goood:
|
Stavit malog indijca nutri da drži :D :D
|
Citiraj:
A u vezi (normalnih) coolera za quad-core, slažem se s prijedlozima kolege Smartguy-a :beer: |
Ja cu svog hladit vodom, da da Smartguy, konacno :D :D
|
Ta dfieva ploča mi izgleda prepredobro! :)
A ti SU ako to ne složiš u roku od mjesec dana ja dolazim gore i uzimam to sebi natrag bez napojnice. :nono: |
U yebo, pa nije skup, Q6600 - 1700kn (U švici)
Ode ja po njega skoro... Ide u prodaju E6600 - 1ooo kn :) |
Citiraj:
|
Vec ti je na trznici :D
|
Grrr...baš nisam pogledao prije :D
Dokaz da posjetom na PCE prvo treba posjetit tržnicu :D |
Pa naravno, kao i inace subotom ujutro, prvo na plac, pa na cevape i pivchugu ;)
|
Aaaa ekipa na 4 glave, a ja tek na dvije damn :D
Nabacite nešto malo o njima kad ih dobijete, osobito kako se griju. |
Ima ko kakvu ideju zasto Core 0 i 1 imaju uvijek za 5-6c visu temp
http://www.imagesforme.com/thumbs/6211Q6600.JPG |
Ne baš, ali mi se čini da je normalna pojava. Vidio sam i na Xeonima.
Možda je stvar u tome što su jezgre od ID-a 0 prema 4 postepeno više opterećenije, pa od tuda veće zagrijavanje. EDIT: pardon, od 4 prema 0 raste opterećenje. Znači 0 i 1 imaju tendenciju najvećeg zagrijavanja. |
Sta bilo da bilo temperature su pretjerane jer je BT leden.
|
Citiraj:
Nećemo o tome kako se griju, već kako se hlade :D |
A može i tako :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:01. |