Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.08.2007., 14:15   #1
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Kako visualsyncati titlove za HD film?

Imam film koji se sastoji od 2 diska, HD 720p je. Svaki disk (file u .mkv) traje 2 sata (pogodite koji je to film )
hrpa titlova na netu za taj film ne rade na HD .. uopce.
Kako je moguce "konvertati" obicni titl za lord of the rings 2 towers extended da radi u HD i razlomiti u 2 dijela, disk 1 i disk 2?
tnx
Staro 09.08.2007., 12:09   #2
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
ovako...

instaliraj subtitle workshop.
Ako je titl u .sub formatu onda moras paziti na framerate, HD sam vidio samo u 23.971 fps. Ako znas fps titla, otvori ga u workshopu, postavi input fps, a output fps stavi na 23.791. Ako ne znas fps titla, onda isprobavaj...
Ako je titl u srt formatu i ne radi, jedino sto mozes je isto probati mjenjati input fps, jer dosta njih koji rade titlove tu zabrljaju.
Zadnja opcija, koja rijetko radi ako je titl totalno smrdan je - Edit -> Timings -> Adjust -> Adjust subtitles.

E kad to napravis (ako napravis ), provjeravas titl na prvom djelu filma, ako radi radit ce i drugi dio. Sad u workshopu ides na Tools -> Split subtitle. Posto je .mkv ne mozes na jednostavniji nacin, nego upisi vrijeme na kojem hoces odrezat titl (kraj prvog djela naravno). I onda ako treba jos malo popravi drugi dio naredbom - Edit -> Timings -> Set delay.

Sretno

Eh da, najbolje da sve titlove konvertiras u .srt
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.08.2007., 13:03   #3
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
Ne znam jel ima SW u novoj veriji podršku za mkv, al ak nema onda i moglo biti zeznuto, al samo vremenski. Skineš MKVtoolnix i s njim demuxaš video u zasebni audio i video i onda s programom čije mi ime izmiče trenutno al pogledat ću kad dođem doma muxaš te strimove u avi i onda će ti ga otvarati SW pa onda lako složiš titl.

Al naravno, prvo napravi ovo kaj je spliff rekel, ovo moje je tek zadnja opcija, ak fakat budeš imao grdih problema.

EDIT: evo, skinuo novu verziju i vidim da podržava mkv, tak da ne vidim u čmu je problem, složiš titl kao i za svaki drugi film.
Staro 10.08.2007., 01:53   #4
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Citiraj:
Autor mrga Pregled postova
EDIT: evo, skinuo novu verziju i vidim da podržava mkv, tak da ne vidim u čmu je problem, složiš titl kao i za svaki drugi film.
nesto mi je promaklo... na koji nacin podrzava .mkv? Zadnja verzija je 2.51 jel?
Staro 10.08.2007., 07:41   #5
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Da. Nemam pri ruci mkv fajl da probam kak radi, al kad hoću učitati film jasno mi nudi opciju mkv.
Staro 10.08.2007., 21:16   #6
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Sry sto nista nisam dalje informiro ..
stalno sam u nekom poslu pa za par dana vam javim kako proslo.
Staro 12.08.2007., 11:25   #7
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Citiraj:
Autor mrga Pregled postova
Da. Nemam pri ruci mkv fajl da probam kak radi, al kad hoću učitati film jasno mi nudi opciju mkv.
E pa totalno si me zbunio... sad sam skonto na sta mislis, u SW mozes ucitati mkv film i onda ga "gledati" i po njemu namjestat titlove. Al stvarno mi nije jasno zasto bi se to dalo nekome radit, pogotovo ako film traje 2, 3 sata A za takav film (LOTR) sigurno postoji kompaktibilan titl na netu, samo se treba malo poigrati sa opcijama fps-a.
Staro 12.08.2007., 16:32   #8
mrga
all you need is freeware
Moj komp

mrga's Avatar

Ma ne samo za to, ja uvijek učitavam film, zato jer je tako najlakše složiti titlove. To sa fpsom je mila majka kakvih titlova zna biti. Nekad ti zna bit npr na početku dobar a na kraju jako kasni ili žuri, a da promjena fps-a to ne popravlja. Onda dobro dođe taj video u suradnji s adjust timings funkcijom, staviš mu gdje je prva i gdje zadnja rečenica i SW sve složi. Osim toga, imaš i različitih verzija filma, imao sam jednom jedan od Hitchcockovih filmova, titlovi na početku super, na kraju žure, al uvijek jednako žure. I nikako složit. Na kraju sam skužio otprilike gdje počinje žurit, malo scrolom prešao po tom dijelu filma i vidio da film ima onaj dio za intermezzo kaj su prije filmovi imali, i to stoji cca minutu dvije. Nakon toga sam sve složio bez problema. Sad pitanje je da li bih uopće složio titl da nisam imao učitan video. Ok, mogao sam otvoriti film ručno, al čemu kad mogu direktno u SW.

Jednostavno ne shvaćam kako netko može slagati titlove a da ne učita film.
Staro 18.08.2007., 19:10   #9
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Hm crasha mi subtitle workshop nakon sto ucitam MKV film
Staro 20.08.2007., 13:44   #10
frajer
Premium

Datum registracije: Aug 2006
Ja radim ovako: otvorim mkv film u SW i otvorim titl. uskladim titl sa filmom i spremim ga. Zatim otvorim mkvmerge gui i u njemu otvorim srt i mkv, označim titl da je cro i idem na split dvd i podjelim ga na 2 dijela (4473M) i stavim da se muxa. To traje jedno 10min i onda dobiš film koji ima 8gb na dva dijela sa ubačenim titlovima koji nisu urezani nego se daju uključiti i isključiti kao na dvd filmovima. Tako sam več jedno 50 titlova napravio i radi sve bez greške.

Da ti radi mkv u SW moraš imati istaliran coreavc codec i i svim ostalim codecima koje imaš na kompu h264 mora biti na disable.
frajer je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.08.2007., 16:54   #11
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Kako da disejblam h264?
Staro 20.08.2007., 17:10   #12
frajer
Premium

Datum registracije: Aug 2006
ako imaš npr. ffdshow cocec pack odeš pod video decoder configuration i pod h264 se nalazi i x264 i staviš na disable. To je kod mene bio problem. Instaliraj coreavc i provjeri dal ti je registriran. mora ti u programu pisati licencirano na ...... i mora ti sigurno otvoriti mkv u SW
frajer je offline   Reply With Quote
Staro 20.08.2007., 18:37   #13
SniperWolf
Premium

SniperWolf's Avatar

Hm neznam ucinio sam kak si reko al opet mi samo kreša SW
i disejblano, i instalirano, neznam :/
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja