|
![]() |
#1141 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Hm, neznam ni sam... Evo našao sam na jednom stranom forumu, lik je zamijenio file nvmcp.sys sa onim iz driver packa za Win XP, i veli da je radilo, isto sam i ja sad napravio, pa ću vidjeti jel će raditi, iako nekako sumnjam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Sorry, citao sam temu malo ali nisam se mogo snaci. Zato par mojih pitanja. Dal bi mi radila bolje Vista x64 ili x32 tj. dal bi imao kojih povlastica sa x64? Dal bi imao poteškoća sa svojom grafičkom? Dal bi radile dobro igre ako su na drugoj particiji? Sta tocno znaci x86? Imam x86 verziju... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
.
|
Mislio sam na ovaj topic... No dobro, pročitao sam i taj tvoj topic, i ne rade linkovi, a ni na netu nisam našao ni jedan koji radi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1145 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
Inače ako oćeš vrtiti 4GB ili više rama onda moraš x64 uzeti... Ne... Naravno pa kakvo je to pitanje? Vista isto ko i svi ostali windowsi ne mare puno dal im je nešto što dižeš na drugoj particiji, na drugom disku ili na drugom kompu, dok kod je sve pripremljeno za njihove potrebe kako treba znaši prava particija, aktivna itd... x86 - 32bit tj kompatibilna sa x86 procesorima (svi x64 procesori su i x86 kompatibilni ali ne koristiš njihov x64 dio) x64 - vrti se na 64bitnim AMD Atlonima i Opteronima ili LG775 Intel procesorima...
![]() |
![]() |
#1147 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ovo prvo, svaka na svom DVD-u. Meni osobno življe radi x64.
![]() |
![]() |
#1148 |
Beskorisna bitanga...
|
x86 DVD ima samo 32 bitnu, a za x64 nisam siguran dali ima i x64 i x86 ili samo x64 ali mislim da bi morao moći izabrati obe ako sam dobro informiran, ali nisam imao posla sa x64 dovoljno me is** i 32bitna...
![]() |
#1149 |
"Samo vodu ne!"
Datum registracije: Jan 2007
|
Prva 3 amaterska dana na Visti x64 Ultimate
Zakljucak dana: Windows Vista Ultimate 64bit je jako dobar OS na odgovarajucem hardveru. 3. dan imam spomenuti OS i sada vec gotovo u potpunosti instaliran. Sve instalacije hrpa grafickih aplikacija, 3d aplikacija, foto i video obrade, home network i internet, drivere periferije i codece. Tokom tih instalacija, kao i MS updatea, nijednom se sistem nije srusio niti usporavao. HARDVER: - Ono sto ne radi je BT878 TV Tuner za koji nije bilo ni XP drivera (pa je na 32bit XP radio polovicno), "Matsonic 4in1 USB card reader" (prepoznaje ga i BIOS i Vista, ali se lampica na uredjaju ne pali i ne cita nista) i Sound Blaster 128 PCI (zvucna na maticnoj radi savrseno na 64bitnom Realteku) i T-com Siemens A-100. SOFTVER DOBRO (subjektivno): -64bitne verzije sofvera su nedostizne po performansama (Autocad 2008 64bit, 3DS Max 64bit, VirtualDUb 64bit i dr.) -Emulirane 32bitne verzije softvera sa prilagodbama za rad na 64bita (Cinema4d, ArchiCAD, Rhino) rade isto tako malo brze nego na XP32. -Emulirane obicne 32bitne verzija sofvera po osjecaju su kao i na WinXP 32bit. SOFTVER LOSE: - Problemi sa softverom: BS Player 2.23(najnoviji) srusi AERO nakon upozorenja. Kad se BS izgasi, AERO se vrati. U BSu kazu zato sto AERO ne podrzava Overlay render (default render mode). Ili obratno!? - Rjesenje: izabran drugi render mode (VRM9) - Problemi sa Stardock ObjectDock Plus - deklarirano ne podrzava Vistu x64 u nekim segmentima. U kombinaciji sa ukljucenim aplikacijama koje koriste quicktime kompresiju (npr ArchiCAD) rusi se AERO. Iskljucivanjem ObjectDocka AERO se vrati. ObjectDock funkcionira dobro osim u spomenutoj kombinaciji. - Quictime generalno steka, ali to je uvijek bilo tako na svakom OSu - http://forum.pcekspert.com/faq.php?f...snovna_pravila - Weather gadget ne funkcionira (za Hrvatsku mislim) ![]() OPCI DOJAM: Brzo. Stabilno. Jako dobro iskoristen Dual Core na AMD x2. Jako dobro funkcionira multitasking. Npr: u isto vrijeme; antivirus nod32 scan, kopiranje 32GB podataka sa drugog racunala, 3 downloada u utorrentu i divx u pozadini bez trzanja. A shell reagira brzo kao da se nista ne dogadja. Kao da je predrenderirano. Na XP neostvarivo na mojem hardveru. Lose stvari: 1. Isti, stari, sugavi driver asigning kao i od Win95 na dalje. Sporo i neinventivno. Pravi PnP jos uvijek ne postoji. 2. Izbornici koji se otvore nakon pritiskanja; "Browse" ili "Save As" su uzasno nepregledni i komplicirani. Vjerojatno je bolje kad ih se dobro prokuzi. 3. Restart nakon instalacija. Tu se isto nista nije promijenilo od Win95. Svaki "veci" softver/driver i potreban je restart. Uzas. Neke stvari koje me vec nerviraju, a ne znam ih promijeniti. 1. Podizanje "System" prozora nakon bootanja - Kako maknuti? - rjeseno po yedwyu 2. Kako smjestiti shortcut od broadband internet dialupa na desktop? - rjeseno po yedwyu 3. Oni thumbovi/ikone pokrenutih aplikacija koje se pojavljuju iznad taskbara - rjeseno po yedwyu kad se misem prijedje po taskbaru - strasno me nerviraju. Kako ih maknuti? 4. Bit ce jos sigurno. ![]() ![]() ...Pomoc dobrodosla... (KONF: AMD X2 4600+, ASUS A8N32-SLI Deluxe nForce, 2GB RAM, 7600GT, Seagate SATA2 250GB, Siemens C-010-I, i hrpa razne periferije; wireless tipkovnica, mis, scanner, printer, tablet, foto-aparat...) Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 09.08.2007. u 12:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1150 |
Beskorisna bitanga...
|
Kao što rekoh tako trivijalna pitanja a ti si kao ekspert - pa što još čekaš... 1. Ako pod system prozor misliš na onaj welcome screen - nakon drugog reboota ti se dole pojavi chekbox i odchekiraš ga i više da nećeš vidjeti... 2. Najjednostavnije? Upališ classic start menu u propertiesima taskbara i nakon toga ti onaj meni za mreže iz start izbornika vodi na klasični windows prozor za mreže iz kojeg povučeš shortcut na bilo koji postojeći lan kamo god oćeš... A ako misliš na PPPoE generički shortcut dake na PPPoE "dialer" onda povuci iz foldera u kojem je exe najnormalnije shortcut, di god da si ga iskrenuo... 3. Desni klik na taskbar i propertisima imaš za ugasit...
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 09.08.2007. u 09:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Evo da vas malo uveselim jer evo čitam danas na jednom situ da je microsoft izdao zakrpe koje popravljaju performanse i stabilnost pa ako želite instalirat evo vam linkovi http://www.microsoft.com/downloads/t...pS1wtROA%3d%3d http://www.microsoft.com/downloads/t...0%2fdLCQ%3d%3d
![]() |
#1152 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
evo imam i ja pitanje, dakle svi znaju da Vista kopa po disku kad nema pametnijeg posla, zanima je dali je taj iritirajucu problem rijesiv, procitao sam prve 4 stranice al nemrem vise glava me boli, a cini mi se da mi diskovi ovako nece dugo izdrzat, stalno nesto prede ![]()
![]() |
#1153 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Ugasiš Indexing na svim particijama (rclick na sliku diska u my computeru -> poperties) pa onda startaš Disk Defragmenter i u njemu ugasiš onaj Sheduled start... Ako oćeš do kraja ubit mljevenje digneš services.msc pa umlatiš Superfetch i to je uglavnom sve kaj žešće šrota... Još možeš i startati task sheduler i pogasiti one razne shedulane gluposti kojih ima unutra...
![]() |
![]() |
#1157 | |
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Negdje sam procitao (http://www.extremetech.com/article2/...2110596,00.asp) da nije preporucljivo dirati Superfetch, jer je vrlo slozen i kvalitetno izveden na Visti, a disablanjem se navodno ne dobije znacajno povecanje performansi. Osim toga onda ne radi ni ReadyBoost kako treba ili uopce. Yedwy jesi li siguran da BSODovi mozda ne dolaze od tweakanja? I ja sam trenutno u fazi tweakanja Viste x64, i sto god napravim (kopanje po procesima, servisima, startup programima, gasenje indexing servicea i superfetcha, gasanje indexinga na mrezi i sl.) ne vidim neke promjene u brzini. Maheri navode 2/4GB RAMA+kvalitetan 4/8GB USB memory stick za ReadyBoost kao najbolje rjesenje za ubrzavane rada na Visti. Uz stalan rad, jer sto se vise radi, to bi Vista po konceptu trebala biti brza. Ja nakon 5 dana nisam primjetio da je brza, ali cinjenica da nije sporija nakon 4 dana instaliranja (softvera, drivera, codeca), testiranja i tweakanja, je vec veliki uspjeh u usporedbi sa XPom koji bi nakon tako intenzivnog instaliranja vec 3.-4. dan poceo pucati. PS Jos uvijek nisam uspio srusiti Vistu ni jednom. A danas sam (uz tweakanje) instalirao 3 stara 32bitna codec packa, jedan za drugim, a zadnji CCCP. To bi inace na XPu bilo ravno samoubojstvu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Na 2GB RAM-a više nema potrebe za ReadyBoostom. Ubrzanja nema, dapače - mislim da je prema Anandtechu čak bilo sporije ? ![]() Citiraj:
![]() Meni se 32-bitna počela svako malo smrzavati ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1159 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#1160 | ||||
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
Btw čovjek je pitao za rješavanje mljevenja po disku a superfetch je jedan od najvećih mlinaca ako ne i najveći inače ko voli nek izvoli uostalom ja ga kod sebe i nisam gasio, u biti je dovoljno ugasiti indexing i defrag te one shedulane alate i to zato jer oni u random razmacima rade neke sdvoje gluposti pa znaju pridonositi tome dosta kao ih ima puno - a ima ih po defaultu poprilično... Citiraj:
Citiraj:
I btw ja nemam tih problema sa Xpima koje ti opisuješ, meni ništa ne puca, možda zato jer ja ne instaliram 3 dana nego 3 sata? Inače meni nije nikad niti bio problem performanse Viste nego randm BSODovi bez ikavo reda i poretka, npr danas je već bio jedan dok sam gledao video u wmpu... Citiraj:
Kao što rekoh ja nisam ubio Xpe godinama, btw codec packove ne instaliram već godinama... Samo ffd i na x64 XPe stavljam x64 Xvid za kodiranje kad ripam nešto...
![]() |
![]() |
#1161 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
imam i jednu i drugu, 64 sam stavio da vidim kako funkcionira 4gige rama ![]() pogasio sam "run on schedule" na svim particijama, kao i Sheduled, sada prede manje al jos uvik zrokce digod, ne cujem ja kad zatvorim kuciste nis ali brinem se za diskove, ni mi drago da stalno radu ![]()
![]() |
#1162 |
.
|
Ispričavam se što nisam bio jasan. Mislio sam na link od nForce 11.10 Unified Remix drivera. Non stop baca error da ga više nema na serveru, tražio sam dotičnu instalaciju i drugdje ali ništa ![]() I da samo da kažem nije uspjelo sa nvmcp.sys fileom od XP drivera. Malo gnjavim, ali zbilja neznam kako da to riješim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1163 | |||
"Samo vodu ne!"
|
Citiraj:
Jest, ali i koncept i najjace oruzje Viste. Prvo sto mi instinktivno padne na pamet kad razmisljam o Microsoftu i iskljucivanju Superfetcha je BSOD. ![]() To i ja mislim. Recimo;samo instaliranje Cinem4d traje nekoliko sati. Prvo core, pa module (prvih 10ak je zajedno, a onda dolazi 10ak individualnih koje instaliras zasebno kao klasicni softver), onda dolaze pluginovi za povezivanje sa ostalim 3d aplikacijama (njih opet 10ak) koji se obicno moraju instalirati barem 2x(jednom u cinemi i jednom u softu s kojim je povezujes). Zatim instaliras dodatne shadere, dodatne teksture, HDRI mape i ako si to napravio dobrim redosljedom onda softver lijepo rad i moze se biti produktivan u njemu. E sad, to je bila samo Cinema4d, a tu su jos 3DSMAX, AUTOCAD, ARCHICAD, RHINO, POSER...postupak instaliranja je slican...mislim da ti je jasno. Mozda ti zato Vista puca? ![]() Citiraj:
Citiraj:
Uzeo sam si 2 tjedna za sloziti kvalitetnu konfu i OS koji bi mi trebali dobro funkcionirati barem 1g. Moram priznati da se nisam nadao da bi to mogla biti Vista. Narocito ne x64. Sada kad sam vidio da radi jako dobro pocelo me kopkati da ostanem na njoj. Zato sam instalirao sve zivo sto koristim da vidim da li radi kako mi se ne bi desilo da se srusi dok imam vazan posao. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#1164 | ||
Beskorisna bitanga...
|
Ne kužim uopće na što ciljaš... Citiraj:
Uostalom da nejdemo dalje, ako ne pucaju x86 XPi, x64 XPi, suse 10.1, Ubuntu 6.10 x86, Ubuntu 6.10 x64 pa čak niti MacOS X onda nema razloga niti Vista pucat... Citiraj:
Na tvom mjestu nebi se puno u nju pouzdavao bez obzira što ti se činilo, pazi ne ruši se meni ona tolko često da ja nebi mogao raditi u njoj, daleko od toga, ali u odnosu na Xpe koji se ne ruše nikad je i to malo - previše...
![]() |
![]() |
#1165 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
yedwy ako sam skužio iz prijašnjih postova Vista ti puca najvjerojatnije zbog OC-a, kojeg Vista slabo podnosi na nekim mašinama. Iz razloga ko zna kojeg. Jer ipak Vista je pravi gejmerski i ocerski operativni sustav. NOT Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1166 |
Beskorisna bitanga...
|
Vista puca i na stocku i to i na Veniceu i na x2 jednako... Btw nforce4 i dual core athoni su certified hardware za vistu a i GF6800 isto tako prema tome diskusije oko hardwarea ovo ili hardware ono si možemo uštediti... Inače kao što sam rekao ja ZNAM koji je uzrok problema ali nema načina da tu išta promjenim jer ja nisam koder u redmondu niti koder u određenim firmama koje se bave izradom drivera... I ne nije nvidia kriva, ovaj put ne, bar ne sama za sebe... Edit: E da zaboravih napomenuti da ja imam sve offical updateova skinute ravno sa M$ updatea, ja imam aktivni OEM licence registration key kojeg koristim i mogu skidati kaj god oću tako da nije problem neku buggy crack, neki SP workaround ili sl...
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 10.08.2007. u 08:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1167 |
Moderator
|
U ovom slučaju se slažem sa Yedwy-em. Ima pravo. Niti hardver koji je podržan na Visti neće raditi kako spada...Eto, koliko god meni Vista bila super u radu i sve - morao sam se vratiti na XP jer se jednostavno blokirala. Zašto ? Nemam pojma, čak i za vrijeme trial perioda. A sve imam by the book. Event viewer je bio smijeh. I on se čudio kak mi se komp zbrejko... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1168 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Vidim da je izašla novija verzija 11.16, ako trebaš staru javi.
![]() |
![]() |
#1169 |
"Samo vodu ne!"
|
Imao sam osjecaj da se iz nekoga razloga osjecas napadnutim. & A nakon koliko vremena je pocelo to sa blokiranjem Viste? I kako se manifestiralo na pocetku? Postoji li nacin da blokiranja i BSODove pokusam isforsirati do kraja tjedna? ----------------------------------------------------------------------- Moze li mi netko objasniti sto to tocno stiti "Program Files" i "Program Files (86)" od editiranja fajlova, i kako to iskljuciti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1170 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Uglavnom, zmrzavala mi se svakih par sati. I sve sam instalirao jedno po jedno i opet nisam skužio zašto. Tako da - koliko god meni bilo ugodnije za radit u njoj, nije mi baš to zmrzavanje bilo zgodno. Citiraj:
Uglavnom, nemoj se čuditi ako nema riješenja toga ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|