|
![]() |
#1111 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Ekipa, ima san Xp na jednom disku, CVistu na drugom. Kad sam reinstalira Vistu nestao mi je onaj boot odabir. Kako ga vratit ? Instalirao sam i onaj Vistabootpro al ja tamo ništa ne kužim ![]() Uglavnon ne mogu do Viste, pa ni tako da odaberen hard disk (ESC tipka). Za Xp je ok, dok za Vistu javlja da je boot sje*an. Probao sam nekakav repair šta mi Vistin dvd nudi, al nije baš pomoglo...
![]() |
#1114 | |
Napokon dočekao DNF :)
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
meni je instalacija gotova za max.20-30min (ma nit toliko) da nemaš neku "verziju" sa xtra dodatcima?
![]() |
![]() |
#1116 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Neznam, meni je instalacija isto trajala oko pola sata od umetanja DVDa do zadnjeg reboota, tebi nešto ne valja s tom Vistom... Vjerojatno ti se kolje s nekom komponentom...
![]() |
#1118 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Meni isto traje jako dugo otkad sam uzeo H30N, valjda nema dobre drivere za Intelov SATA kontroler pa stalno radi spin up/down... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1120 |
Beskorisna bitanga...
|
![]() |
#1121 |
Torrent freek
|
![]() |
#1124 |
Beskorisna bitanga...
|
ex.president Pa dodaj je u boot.ini ručno kao izbor - valjda znaš kako, a ako ne google is your frend... ![]() Moralo bi radit ali ja nisam ni radio s Vistom dual boot (dual bootovi mi idu na živce ![]() @hrvoje_24 Nebi trebalo biti problema iako je nvidia AFAIK odrezala službenu podršku nf2 za vistu - osim što ćeš se možda morati malo poigrati sa driverima, preporučam ti Acronis image ili full pc backup (Vistin feature) prije nekih igranja jer zna biti npovratnih uništenja sustava (BSOD kod loada) sa nekim nforce driverima... Inače neki vele da im je sve radilo, neki ne, probaj pa vidi, bilo bi ti svakako dobro imat image starog sustava ako imaš mjesta na disku (ili DVD napravit), za svaki slučaj... Pazi da si skineš drivere koji bi ti mogli zatrebati unaprijed da smanjiš potencijalen probleme...
![]() |
#1125 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() Inače se stvarno ne bavin dual bootovima, ovo mi je prvi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1126 | |
Kobe Bryant fan
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Jedino što bi možda moglo stvarat probleme je što imam hard spojen preko posebnog sata kontrolera...? Na koje si drivere mislio?Za nforce kažeš drivera nema,za grafu mogu i nakon instalacije... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1127 |
Beskorisna bitanga...
|
Nisam rekao da drivera nema nego da su službenu podršku odrezali... ![]() Velika razlika... ![]() Kozulitraj deponije... Npr... http://downloads.guru3d.com/download.php?id=19
![]() |
#1129 |
Kobe Bryant fan
Datum registracije: Jan 2007
|
Evo javljam se sa Viste,instalacija je prošla brzo i glatko. ![]() Imam i jedno pitanje u vezi mreže,naime umrežen sam sa bratovim kompom na kojem je XP,problem nastaje kada on pokuša meni pristupiti te ga Vista traži username i password koji ja nisam nigdje konfigurirao.Zanima me kako to pitanje maknuti i osposobiti to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1130 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Pokušaj uključiti opcije u Network and sharing centru jer Vista ima nešto promijenjen networking. Također u firewall-u omogući sharing. Naravno moraš nešto share-ati, dati permission to all ili samo bratu ako postoji kao user na tvom stroju. Upravo sad dolazimo do najbitnijeg dijela, vrlo vjerojatno ćeš morati kreirati usera sa passwordom i onda taj username i pass ukucati kad te windowsi pitaju. Kod WinXP se kod instalacije može kreirati Administratora sa passwordom i onda se spajati preko toga accounta, dok se isti ne pokazuje kod logon screen-a. Naravno ako pristupaš kao user sa admin ovlastima onda ne mora ništa biti share-ano jer već postoji default share svih driveova u obliku c$ i sl.
![]() |
#1133 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Kad se kopira u Visti, da li se može vidjeti koji se direktorij kopira? Inače mi piše s kojeg diska na koji (i u koji direktorij), ali ne piše što (koji direktorij). Kad se više stvari kopira odjednom, zna mi se desit da više ne znam kaj sam stavio na kopiranje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1134 |
EMP moderator
|
U Visti već imaš dosta dobar disk management pa probaj njega...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1135 |
Torrent freek
|
![]() |
#1137 |
EMP moderator
|
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1138 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Tražio sam po topicu ali nisam našao da je bilo sličnih problema... Naime, Vista baca Bluescreen na kojem piše da je problem u nvmcp.sys, kako se problem pojavljivao sam kad bih slušao glazbu (nakon par minuta) zaključio sam da je problem u driverima za zvuk. Trenutno imam one ''original Vistine'', no skinuo sam Realtekove 1.72 HD Audio drivere i opet ista stvar ![]() Ploča je DF LP UT NF4 Ultra, i njezina Karajan zvučna sa ALC850 čipom. Unaprijed zahvalan na odgovoru :cheers: |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|