|
![]() |
#1 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
nForce 4 Vista (x64) sound driver
Otvaram novu temu jer znam da dosta ljudi ima problema sa zvukom pod Vistom. Konkretno ja sam na x64 verziji ali mislim da je jednako i na x86. Jedno rješenje je instalacija realtek drivera, koji se meni osobno ne sviđaju. Drugo rješenje, koje sad koristim i radi već dosta dugo stabilno je driver za nForce zvuk preko Windows updatea-a. Problem sa tim driverom je što je po defaultu stereo a i zna srušiti Vistu. Surfajući netom naletio sam na unified remix 11.10 neslužbene drivere, od kojih sam uzeo samo nvmixer. Nakon njegove instalacije, mogao sam prebaciti u 5.1 (ili kakve već zvučnike imate) mod. Da rezimiram, nakon instalacije Viste, odete na update, skinete NVIDIA Corporation - media - NVIDIA(R) nForce (TM) Audio Codec Interface i restartate računalo. Nakon toga pokrenete instalaciju unified drivera i kad se raspakiraju prekinete instalaciju. Na C:\NVIDIA\nForceWinXP64\11.10\AudioUtl\ imate instalaciju nvmixera, pokrenete je, restart. Kad se opet podigne Vista odete u C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\NvMixer\ desni klik na NvMixer->Compatibility i stavite WinXP ili Windows server 2003. Dalje vjerojatno znate, u taskbaru se imate iconu, dvoklik i nvmixer je tu ![]() U novijim igrama radi 5.1 (rainbow six) tj. onima koje podržavaju OpenAL, EAX ne radi zbog Viste. Jedino što nikako ne mogu dobiti je AC3 i DTS na S/PDIF, dok stereo radi. Još bih dodao da možete koristi i drivere za zvučnu iz ovih unuficiranih drivera, nešto su noviji od onih iz update-a a također rade stabilno već dugo kod mene.
Zadnje izmijenjeno od: LAcy. 10.08.2007. u 13:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Odlicna stvar, puno pomogla. Btw meni ti driveri od realteka uopce nisu radili, tj radili su ali su zastajkivali a pogotovo pod loadom nije bilo slusljivo. Ovo je zgodan trik za dok ne dobijemo kvalitetnu gotovu alternativu koja radi. hvala lacy ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Pink Floyd fan
|
Nekako mi se čini da nećemo dobiti pravu podršku od nVidie, ako je vjerovati glasinama na njihovom forumu. Inače i sam sam imao sličnih problema sa Realtekom, neki dan sam ih opet probao u nadi da je stanje bolje ali zvuk je užasno loš sa njima.
![]() |
#5 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#7 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#8 |
Premium
|
Ma morat cu ja to provjerit iz prve ruke, stavit zadnje nevidijine pa onda probat slusat. zvucnici su koma za mjuzu a ja stlano slusam mjuzu na tome ![]() editirat cu post kad isprobam |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pink Floyd fan
|
OT: Za slušanje glazbe se kupi dobro pojačalo i dobri zvučnici, ovi računalni mogu imati dopadljiv zvuk ali daleko je to od hi-fi-a.
![]() |
#10 |
Premium
|
aj nov aj nov.. ![]() btw evo stavio nvidijine. Yes, malo je bolji zvuk vijerojatno bi i cuo vecu razliku da su kvalitetniji zvucnici. i equaliser sa treble itd nije loš. anyway, evo sad radi sorround pod vistom nikako nije htio raditi.. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Pink Floyd fan
|
Ako imaš sub, uključi LFE crossover frequency pod Surround settings.
![]() |
#13 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#14 |
Pink Floyd fan
|
Napravio sam malu ispravku u prvom postu, koju sam upravo primijetio: Nakon toga prebacite u recimo 5.1 i onda obavezno odete u Playback Devices i tamo selektirajte taj 5.1 iako je već selektiran! Nakon toga će se pojaviti svih 6 zvučnika, proći će Vistin test kao i onaj u nvmixeru.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|