|
![]() |
#662 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() a na TV kartici nemam cak ni s-video ulaz, nego nesto sasvim novo: ![]() ![]() ![]() ![]() btw, pomozite mi da skontam koji tocno model tv kartice imam... evo slike ![]() ![]() ![]() dobio sam ju u ovakvoj kutiji (rabljenu), ali mislim da nije pisalo FM (ni nema radio) ![]() EDIT: po svemu sudeci, to je RM model, srecom pa nema drivera za vistu x64 Zadnje izmijenjeno od: SPLiFF. 09.04.2007. u 16:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#663 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Pogledaj koji chipset koristi i onda pokušaj staviti ručno neki od Vistinih generičkih drivera za drugu karticu. Možda ćeš morati malo surfati i tražiti najsličniju karticu i onda isprobavati sa kojim driverom radi, tako sam i ja sa ovom svojom. Sad sa kworld driverom radi bolje nego pod WinXP sa svojim.
![]() |
#665 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
Driveri za nVidia grafičku su jadni, za chipset još jadniji a za zvuk ih nema uopće pa sam morao ovo.
![]() |
![]() |
#666 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Kao što rekoh treba još proć da se to sve unormali, a do tada baš zbog toga što je razvijana 5 god da se javljaju samo problemi je u najmanju ruku bezobrazno prema nama korisnicima. Da je bolje riješeno... da je baba muško... Meni je žao onih koji uz novi laptop kupuju Vistu, vidio slučaj u Hgu i mogu reč da mi je bilo muka kad sam vidio kutiju od Viste, i žao žene koja će ni kriva ni dužna izgubit živce bezpotrebno. Ja jedva čekam da prođe nešto vremena da mogu Vistu koristit kao XP, jer fontovi su bolji, funkcionalnija mi je i lijepša, a to što je zahtijevna me niš ne dira pošto imam čist ok komp koji će ju vrtit bez problema, i ostale programe također. Ja sad trenutno nemam volje se zamarat sa svim dječjim problemima koje ima Vista, kad se to riješi onda ću ju stavit bilo kao primarni OS ili sekundarni a do tad mi ostaje samo da čekam i gledam. ![]()
![]() |
#667 |
Pink Floyd fan
|
Ja imam WinXP na drugom hardu, jer sam mislio da ću Vistu dizati samo povremeno. Na kraju WinXP samo zauzimaju prostor, ali neka ih još kao backup.
![]() |
#669 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#670 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#671 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#672 | |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
1) Ja koristin Vistin. I nije tolko loš 2) AVG ? Neznan jel imaju free edition. U mene je PRO koji podržava Vistu. Vjerovatno ima i free 3) Radi
![]() |
![]() |
#673 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() |
#674 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Baš sam isprobao sad, očistio sam components mapu i ostao vi si samo najophodnije da radi Brumal setup. Ali javlja mi neki error pri startu Foobara, ne može naći neku konfiguracijsku datoteku. Ta datoteka prema mom sjećanju nalazi se u XP-u pod Documents & Settings a te mape u Visti nema. Ali to ću probat riješit mi i nije toliki problem. AVG Free nema za Vistu, Firewalli ne postoje, 0 bodova. Muku mučim sa Ethernet modemom za ADSL, radi na USB-u ali iz principa neću stavljat na USB. Zadnji put sam Vistu stavio prije 2.5 mjeseca, ko da se ništ nije promjenilo ![]() EDIT: Nakon što sam ustanovio da Elcon ADSL2253EU modem nema problema sa pločama drugih proizvođača, krivac je zasigurno morao bit LAN kontroler na mojoj ASRockici. E sad probao sam naći preko Windows Update novije drivere ali ih nema. I sad otišao sam na ASRockovu stranicu i našao beta drivere za LAN od Dual-VSTA ploče, i rekao What a hell i'll give it a try - ako neš zeznem instalirat ću Vistu ponovo. Instalacija normalno prošla, pronalazi mi mrežu bez problema, spajam se na net i upravo pišem ovo. Ova solucija se može iskristit i za Dual-Sata2 ploču, kasnije sam pogledao na netu još je neko dobio istu ideju kao ja. Dual-VSTA driver BETA 3.52 for Vista32 link Zadnje izmijenjeno od: tutix. 10.04.2007. u 02:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#675 |
EMP moderator
|
Zna li netko kako promijeniti izgled onog browse file prozora i isključiti automatsko scrollanje lijeve strane Windows Explorera? |
![]() |
![]() |
![]() |
#676 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
A da li netko zna zašto su slova u Visti muljava/mutna, dok u XP nisu? I zašto mi se čini da se Vista "vuče"/spora za razliku od XP?
![]() |
#677 |
Pink Floyd fan
|
![]() |
#678 |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Inaće je taj ClearType ružan dok pređeš sa normalnog Fonta na njega! Ali nakon kaj gledaš 1 ili max 2 dana u njega ti postane daleko čitljiviji i bolji od običnog Fonta! Daj mu samo priliku da se dokaže ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#680 |
Premium
|
_________ End of line Zadnje izmijenjeno od: micro. 22.04.2007. u 22:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#681 | |
The All Seeing Eye
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
![]() ClearType je rađen kako bi tekst izgledao prirodnije na LCD monitorima ali se može također koristiti i na CRT-u! Kada se navikneš na njega i na CRT-u odlično izgleda! Mada se čak i na LCD-u moraš priviknuti na njega jer je isprva jako mutan i težak za provariti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#683 |
EMP moderator
|
Dosta ti je... |
![]() |
![]() |
![]() |
#684 |
Premium
|
Dosta je, cak i ako instaliras brdo stvari. Ako se dobro sjecam, oko 12GB mi je bila cista instalacija viste ultimate. Nisam nista micao onim nLite il kak vec za vistu. A sto se tice ClearType-a... ja panj zaboravio, tj. nisam ni skontao da mi je to ukljuceno skroz ![]() Zakljucak - ClearType na Visti je odlican :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#686 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Kupi rađe 64bit,to će se vremenom izgradit i bit će kak treba,mada i već sada po meni solidno radi 64bit verzija,e sad programi koje sam ja koristio rade dobro(photoshop,winamp,power dvd itd.).Pogledaj si za programe koje koristiš kak rade na 64bit verziji pa se onda odluči,mada kažem da i nešt ne radi sad radit će kroz par mjeseci ![]()
![]() |
#687 |
Premium
|
Meni zasad samo O&O Defragment ne radi na Visti 64. Ne znam jel do viste ili do 64 bita. I ja kazem uzmi 64bit. Provjeri samo za drivere. Iako, malo mi je blesavo uzeti 32bit jer nema recimo drivera za tv karticu (kao u mom slucaju) |
![]() |
![]() |
![]() |
#688 |
Pink Floyd fan
|
Vista x64 je zakon ![]() Zvučim k'o neki noob, al' evo družim se sa njom već oko 3mj i sve što sam probao radi. Sama Vista x64 mi nekako bolje radi od 32 bitne. Koristio sam do sad sve MS OS-ove (a i neke druge), tamo od DOS-a, svih verzija Windowsa do Viste i x64 je još najdorađenija. Win98 SE je bio brži ali to i nije bio samostalni OS, i morao se restartati povremeno jer nije imao dobar memory management. Kao što reče Litho, x64 je budućnost. Unatoč tome što same instrukcije nisu zaživljele onako kako se AMD nadao, memorijsko ograničenje 32 bitnih procesora je sad već problem. Iskreno se nadam da će uskoro krenuti i 64 bitne aplikacije i da za par godina nećemo imati ovakvih dilema. SPLiFF: Možda Vista ima drivere za tvoju TV karticu, samo nađi koji chipset koristi, i pokušaj staviti generičke drivere od neke druge slične kartice. Meni sa tim drugim radi bolje od originalnih za WinXP, a za Vistu ni nema. Već sam pisao o tome u DVB tutorijalu.
![]() |
#689 |
EMP moderator
|
Ja još nemam pola drivera ni za 32-bitnu, a o 64-bitnoj mogu samo sanjati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#690 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004