Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 23.11.2006., 09:47   #31
flare
mrzi zimu

flare's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
placa: dok sam radila u skoli imala sam 4000 kn, s polozenim strucnim ispitom i 7 godina staza...dok je istovremeno neka sluzbenica u nekoj drzavnoj sluzbi sa zavrsenom srednjom ekonomskom skolom imala 5 500 kn

sve koji misle kako profesori nista ne rade i kako imaju velike place s obzirom na to da su stalno na praznicima bi voljela pustiti u razred samo na jedan skolski sat...da vide kako to izgleda s druge strane katedre
flare je offline  
Staro 23.11.2006., 10:07   #32
wiseman
Premium
Moj komp

wiseman's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ja imam troje doma (tj. sve) koji rade u školi. Svi troje su u osnovnoj školi. Stvarno oni koji pričaju da im je posao lak i da imaju puno slobodnog vremena gadno se varaju. Pogotovo od ove godine kad rade po nekakvom HNOS-u ili čemu već. Svaki dan pišu priprave, ispravljaju kontrolne, prave kojekakve plakate, instaliraju nekakve školske programe na komp... A da ne govorim da mi dnevni boravak liči na učionicu.
wiseman je offline  
Staro 23.11.2006., 16:33   #33
Grunf st
profesionalni pijanac

Grunf st's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
@ bubba
neznam šta si u originalu napisao jer je moderirano,ali vidim da te stvarno pogađa to što sam rekao o štrajku,nije zdravo na duge staze tako se živcirati,pripazi malo

@ flare
to što si ti rekla je pojam idealnog profesora koji su u našoj zemlji u manjini.
Svaka čast onima koji rade kako spada, ali u mojoj školi, koja je kao jedna od najboljih u RH ima možda desetak takvih profesora, pa se pitam kakvo je onda stanje u drugim školama?
zna se da je to stresan posao i onaj ko ide za profesora trebao bi se znati s tim nositi inače nije za taj posao, to sve ide u opis radnog mjesta npr. pomorci koji rade dole u mašini su uglavnom gluhi

da se razumijemo - nisam ja protiv povećanja plaće, kamo sreće da svi imaju zadovoljavajuću plaću ali u situaciji u kojoj jesmo nema mogućnosti za 20 postotno povećanje plaća. Ima itekako bitnijih stvari i ljudi kojima je potrebniji novac, a njega baš u lijepoj našoj i nema na pretek

Barton 3000+ @ 2.2ghz @1.625v
Soltek sl-75-frn2-rl golden edition
2x256 ddr samsung
cod2 vrti: ati radeon 9800 @ 380/650 + AC silencer rev 2
jedino šta vrijedi: samsung 971p )

Grunf st je offline  
Staro 23.11.2006., 16:50   #34
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor Grunf st Pregled postova
/cut/
Ima itekako bitnijih stvari i ljudi kojima je potrebniji novac...
Joj, nemoj više...

Jesi probao čuvati nečije klince na par sati? I sad zamisli 30 takvih?

Ili još bolje, čuvati 25 16-17-godinjaka i paziti da ne objese nekoga u školi?

Ali istina je, da kada oni štrajkaju da se podrška mjeri u promilima...
Staro 23.11.2006., 16:57   #35
trpi
Guest

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
kad smo već kod toga.... znate ono kaj je bilo prie koi tjedan po svim novinama vjestima u 1. tehničkoj školi tesli pokušali objesiti kolegu.... e to bilo u mom razredu

Zadnje izmijenjeno od: trpi. 23.11.2006. u 17:21.

Staro 23.11.2006., 17:18   #36
Grunf st
profesionalni pijanac

Grunf st's Avatar

Citiraj:
?? ok valjda sam ja u prefinom okruženju jer se svi smire s jedinim oružjem profesora-ocjenom

ali kakve to veze ima? to je takav posao i uvijek će biti sranja sa učenicima, nemožeš to promijeniti.

podrška nije velika jer ljudi ne cijene znanje,a dok je tako nema nam napretka

opet ponavljam treba im veća plaća, ali isto tako treba i mnogim drugima veća plaća, gdje su raznorazni inženjeri elektrotehnike koji rade po HEPu i sličnim firmama-jadnih 5k kn, zaštitari-riskiraju život za 3k kn?? i kud baš odjednom 20%, kad su se liječnici i građevinari u državnim firmama štrajkali dobili su 5%

2x256 ddr samsung

Grunf st je offline  
Staro 23.11.2006., 17:37   #37
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Citiraj:
Autor trpi Pregled postova
kad smo već kod toga.... znate ono kaj je bilo prie koi tjedan po svim novinama vjestima u 1. tehničkoj školi tesli pokušali objesiti kolegu.... e to bilo u mom razredu
Stvarno pohvalno...idijoti...

@ grunf
Pvim postom ne podržavaš štrajk, a sada govoriš da im treba povećati?
No dobro. Dotakao si se HEP-a i njihovih plaća. Prijatelj (2.godina fax-a) radio tamo preko student servisa za 35kn po satu. Ne nije dobio posao preko veze. Jednostavno se prvi javio na to. Imam i par obiteljskih prijatelja koji rade u HEP-u i nitko se ne buni. Dobre plaće, dobro radno vrijeme, posla - tako tako, ovisi kako se kome da raditi.

Zašto 20%? Em su ima plaće i onako male, a ako se dobro sjećam, nisu im povisivali plaće dugo. Dok evo, sada u novinama, državnim službenicima dižu plaće (kao i svake godine čini mi se). Ne velim ja da njima ne treba, ali ih dajem samo kao usporedbu. Ispričavam se ako je koji podatak ovdje netočan, umoran sam podosta.

Zamisli ti, ja sam imao dobre profesore tokom školovanja (osnovna i srednja škola), koji su stvarno htjeli prenjeti znanje. Razrednicu je u osnovnoj lupio kamion (on je imala oko 60 godina), zapisala je tablice i otišla na posao i nama predavala sat vremena nakon toga matematiku. U srednjoj, profesorica iz povijesti imala je moždani udar te joj je na satu čak i iz nosa krvarilo. Ispredavala je što je trebala i nismo bili zakinuti. Ta ista profesorica je nakon svakog ispita imala za pročitati oko 4x cca. 30 eseja (kontrolni ispiti samo kod maturanata, ostale neću niti spominjati) na minimalno 3 stranice. Većina slučajeva je to bilo oko 4-5 stranica, jer si za 3 dobil pošteno zarađenu dvojku

Pa ti sada kaži da oni nemaju volje za raditi? I još konstanta vrijeđanja i ponižavanja koja moraju prolaziti u većini škola!? Za te novce? Jok...
Staro 23.11.2006., 18:07   #38
Grunf st
profesionalni pijanac

Grunf st's Avatar

Citiraj:

@ grunf
Prvim postom ne podržavaš štrajk, a sada govoriš da im treba povećati?

Em su ima plaće i onako male, a ako se dobro sjećam, nisu im povisivali plaće dugo.
državnim službenicima dižu plaće (kao i svake godine čini mi se).

Pa ti sada kaži da oni nemaju volje za raditi? I još konstanta vrijeđanja i ponižavanja koja moraju prolaziti u većini škola!? Za te novce? Jok...
upravo to, treba povećati plaće ali nekim redosljedom "zasluga",ipak ne podržavam štrajk jer ne stavljam profesorsku plaću na vrh prioriteta

koliko se sjećam štrajk je bio i prošle godine a i više puta u zadnjih nekoliko godina,a na kraju krajeva ispaštat će opet učenik koji će to nadoknaditi subotom

trebalo bi ih i bolje osposobiti za rad s djecom, jer i neka djeca psihički nastradaju od sadističkih profesora.
ukratko povecanje plaća nema smisla bez velike investicije u obrazovanje i kontrole kvalitete i uspješnosti učitelja. nema nikakvih standarda ni pravila, svak radi po svom.

a ovo sa vješanjem i sličnima - divljacima i stoki treba stat na kraj i ugaziti ih,ima metoda i za njih

2x256 ddr samsung

Grunf st je offline  
Staro 23.11.2006., 18:12   #39
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
hmn ja sam za povecanje placa ali trebali bi pristati na neki kompromis npr 10% sad 10% kroz godinu dana da se povecava jer bbi imho tako puno bolje isposlovali svoje zelje.

Sto se tice stresnosti posla je tezak i naporan posao ali uzmimo placu policajca i njegov posao ili uzmimo placu gradjevinara i njegov posao... Imho profesor je zanimanje koje je tesko ali daleko od toga da moras biti majka tereza / tesla da bi mogao prezivjeti....

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline  
Staro 23.11.2006., 18:37   #40
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
JoOOOOOj opet ti jadni siroti profesori....

Nemogu, a da ne reagiram. Najteži posao? ROFLMAO LOL.

Kak je medicinskim sestrama? Njima je brijem pljuga. Jel? Rengen tehničarima, fizoteraputima, sestrinstvo? Ha? To je pljuga jel? Takva je pljuga da rade za 3500kn i NIKAD se ne žale. Da štrajkaju bilo bi mrtvih. Naravno štrajkat nemogu jer su pod zakletvom? Ti moram Hipokratovu tu napisat?

Citiraj:
placa: dok sam radila u skoli imala sam 4000 kn, s polozenim strucnim ispitom i 7 godina staza...dok je istovremeno neka sluzbenica u nekoj drzavnoj sluzbi sa zavrsenom srednjom ekonomskom skolom imala 5 500 kn
Joj daj Flare molim te nemoj me klat. Ko ima 5500kn plaču u državnoj? Hebote led pa stara mi je mr.sc u jednom od ministarstava pa ima manju plaču od tebe i to puno manju. Daj molim te nemoj kakit bezveze. Svima nam je tesko u rvatckoj, al ko nam kriv. Svi su podplačni. Studenti imaju lose uvjeti zivota, itd... i kaj sad? Da strajkamo ?

Nece biti nista bolje dok jedan kamijondija, smetlar, čistačica, zidar, mehaničar ima istu plaču ko osoba sa fakultetom.

NHF, bilo kome, ali ovaj strajk nece izvuci nista dobro. Nastava ce se odrađivati subotama, a plače vam nece biti veče.
Fleks je offline  
Staro 23.11.2006., 18:40   #41
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
De vi meni recite jel fakulteti sutra štrajkaju?!

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline  
Staro 23.11.2006., 18:41   #42
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
pa službeno da, ali meni cura mora na faks jer neki profa im ne štrajka, a i pišu kolokvij sada...

neki ne rade, neki rade

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline  
Staro 23.11.2006., 18:47   #43
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Ma trebam pisati kolokvij sutra, a nešto se šuška da možda neće biti...

Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
-POP- je offline  
Staro 23.11.2006., 18:59   #44
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Ovisi od profesora do profesora.
Ja sutra imam dva kolokvija i izgleda da ce oba bit
Staro 23.11.2006., 19:06   #45
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Koliko sam ja čuo, kolokviji se moraju održati jer su oni unaprijed isplanirani, barem kod nas.

A sutra se i kod mene štrajka, no imam sve po rasporedu. Tako da, kao da nema štrajka osim kaj svi nose plave beđeve...
Staro 23.11.2006., 19:09   #46
Hamm
Pod naletima kopita zla
Moj komp

Hamm's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
hihi vama školarcima je odlicno dosao štrajk..malo odmora a i možete uciti za to vrijeme ak je gusto

osobno mislim da svakom tkom se ne trese stolica pod guzicom može štrajkat..mislim da se ja odlučim za štrajk da bi me išamarali radnom knjižicom i bacili van na cestu

kada se sjetim svih profesora koje sam imao i kada znam da neki od njih štrajkaju a bili su pod gasom 0-24 i sada oce vece place..mmm...da..

profesorski posao je težak ako ga obavljaš u potpunosti i ako si predan njemu..ali ako usred testa odeš iza i cugneš si malo i vratiš se te zaspeš na katedri (pozdrav mom profesoru iz fizike iz osnovne profesor Vukić inače) ili kada hodaš i uspiješ se par puta popiknuti na ravni parket (pozdrav mojoj profesorici iz Hrvatskog profesorica Carek) ili kada si profesor iz tjelesnog a imaš shebano grlo od cuge i od pljuga (pozdrav profeosru Careku) onda ne zasluzujes vecu placu..

sve u svemu sretno im bilo...želim im puno uspijeha da si dignu plaće jer je plaća od 4k kn ništa
Hamm je offline  
Staro 23.11.2006., 19:14   #47
Broken Arrow
The Man
Moj komp

Broken Arrow's Avatar

ma čuj, ja svaki dan podržavam profesore u štrajku, tak da sam više u zapadnoj zgradi (čitaj: "bircu") nego na fax-u, jedino kaj idem na vježbe, ali to su asistenti samo...

a kaj se tiče kolokvija... jedan je profesor rekao, vi pišete kolokvij, ali mi štrajkamo... nažalost nije moj profesor... kako bi bilo lijepo pisat kolokvij bez nadgledanja...
Staro 23.11.2006., 19:15   #48
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Vidim na nekom forumu da u ZG na nekom faksu di imaju diferencijalni račun, ne znam koji, ja diferencijalni imam na odjelu za matematiku u Osijeku, nemaju sutra ni ispite, ni kolokvije, ni predavanja...

-POP- je offline  
Staro 23.11.2006., 19:31   #49
denisZ
Guest

Datum registracije: Jul 2005
propali pregovori. štrajk se nastavlja

izvor:rtl vijesti
denisZ je offline  
Staro 23.11.2006., 19:42   #50
flare
mrzi zimu

flare's Avatar

flex...tko je rekao da je medicinskim sestrama lako??? tko ??? NITKO...i btw, medicinske sestre (berenoma mama/moja svekrva ) ima placu 5 300 kn sa srednjom strucnom spremom...

druga stvar, na zalost, da, u ministarstvima su manje place nego u srednjoj skoli...i da, osnovne skole imaju vece place od gimnazija...

...i ne, nemate pojma kako je raditi u skoli, i kolika je to odgovornost i sto to znaci, i kad niste probali nemojte srackat jer NE ZNATE...

...nema drugog posla koji bih ja radije radila od profesorskog...znala sam sto zelim biti "kad narastem" vec s 10 godina...no, NAZALOST, morala sam potraziti posao koji mi omogucuje normalniju egzitenciju jer uz profesorsku placu nisam mogla dalje...i da, dobro mi je ovdje gdje sam sad...ali isto tako da u skoli mogu imati placu kakvu imam ovdje vratila bih se tamo sutra...

...i sad kad sam probala raditi posao koji nije u razredu, i mogu reci da je to neusporedivo...uredski posao, koliko god intezivan i stresan, je puno laksi...

inace, moja mama koja ima 30 godina staza u prosvjeti ima placu 5000 kn...i sad nek mi samo netko kaze da je to ok i da nek suti jer je drzava u sranju...
flare je offline  
Staro 23.11.2006., 19:45   #51
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
bravo fleks! medicinska sestra na odjelu šok soba s 10 godina radnog staža radi u smjenama po 12 sati i ima plaću 5200kn. izravno odgovorna za ljudski život i ne štrajka. pa se zapitajte zašto mi štrajk prosvjete ide na živce.
izvor podataka - moja žena

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F
Win 10

Unique case by fanATIk

fanATIk je offline  
Staro 23.11.2006., 20:31   #52
GoGzS
Premium

GoGzS's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
Citiraj:
Autor flare Pregled postova
profesor je jedan, klinaca je +30 u svakom razredu....i ti samo dajes, i dajes energiju, a skoro nista ne dobivas nazad...
Jep, nas je 30, i opet je profesor jači...kad ti dođe lik iz povijesti..i vidi Srbija, Novi Sad kao rodno mjesto...ehehe...prvo, citiram: ,,A je, nisi iz ove države ali Hrvatsku povijest bi barem mogao naučit"...a da nepričam kako izgleda odgovaranje sada, kad je tu hrvatski preporod, i načertanije iliti velikosrpska ideja...
Dalje, kad ti uleti profesorica (da, žena) iz hrvatskog sa : ,,Ako je netko pravi ustaša onda sam to ja..." te nastavi sa "Ma balavci jedni...jeste zatucani i tupavi..."
Kad jedna profa iz matematike, razrednica, nakenja polovici roditelja na informacijama da je baš njihovo djete organiziralo grupno markiranje...pazi, svakom roditelju je rekla da je njen/njegov sin organizator...i kad ti da opomenu za jedan neopravdani, a ukor za drugi...koga ti tu treba biti žao...potplaćenih profesora...ne, nimalo...dok se ovaka sranja dešavaju, dok lik iz tjelesnog dolazi pijan, profesor iz računalstva nema pojma, a profa iz hrvatskog ("The ustaša") govori "hiljadu" a kenja o hrvatskom...nebi im ni kunu više dao...
Zbog takih profesora dođem doma, nemam volje za učit jer znam da će ga opet kenjat na veliko, i da nemam šanse protiv njih...a žalit se...yeah right, sa kleopatrom za ravnateljicom (koja je zamalo dala liku ukor jer ju je pozdravio sam bok, a ne dobar dan) nema opet boga za izvlačenjem debljeg kraja...i da, opazi koji sam prosjek imao... 4.46 ...nije li predivan...i kad budem išao na upis za fax, ta će mi se godina bodovat jednako ko liku sa 3.5...presavršeno...
A vi sad dalje pričajte...ja štrajk ne podržavam, ali da, paše mi, cjeli dan se vozim, danas bio na Jarunu u sk8 parku...
GoGzS je offline  
Staro 23.11.2006., 20:35   #53
Renesis
Ex-Gastarbajter
Moj komp

Renesis's Avatar

uvijek ima svakakvih ljudi, i kod mene ima svega... ima profa koje imaju moje puno poštovanje i kojima čak nikad ni ne štrajkamo, iako se može... jednostavno su ok... a s druge strane imaš profu koja nam predaje talijanski, a frendice znaju bolje od nje...

u prosjeku, meni su profe sasvim ok, samo par ih je onako...

Abit IS7-E + TR NB-1
Intel Pentium 4 2.8E@3500(250*14, 1.45V) na vodi
2x512Mb DDR Kingston (2.5-3-3-7, 200Mhz)
ATI Radeon 9800PRO 128Mb @ default (412/385 max)
Audigy 2 ZS, SkyStar 2, Hauppauge WinTV, Hitachi 160Gb
Logitech Z-5500, Xerox XA7-19i
Moja makina - tišina je prednost

A. Einstein - Samo su dvije stvari neograničene, ljudska glupost i svemir, a za svemir baš i nisam siguran.

Homemade custom kanta - projekt
Homemade vodeno part1
Homemade vodeno part2
Renesis je offline  
Staro 23.11.2006., 20:54   #54
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Citiraj:
Autor fanATIk Pregled postova
bravo fleks! medicinska sestra na odjelu šok soba s 10 godina radnog staža radi u smjenama po 12 sati i ima plaću 5200kn. izravno odgovorna za ljudski život i ne štrajka. pa se zapitajte zašto mi štrajk prosvjete ide na živce.
izvor podataka - moja žena
Nagalasak na 10 godina staža. Nakon 10 godina tog posla bi trebala imati 8000kn, a ne isto ko i neki prolupali pijanac koj ti predaje tjelesni.

Da ne pricamo o godinu dana staža za 0 kuna itd....

Da nisam upisao fakultet, morao bi kao med. tehničar po novom 16 mjeseci raditi mukte i onda imati plaču 3000kn jos koju godinu dok ne položiš državni. Sramota. Da ne pričamo da nemozes strajakat.

I onda mi veli jedan zetov tramvajac. Joj kak je meni tesko. Radim 6h i imam 9k kn plaču.....

Svi su podplačeni, ali sorry nemre mi se govorit da je profesorski posao težak.
Fleks je offline  
Staro 23.11.2006., 21:11   #55
s.u.l.e.l.u.s
Premium

s.u.l.e.l.u.s's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Znate šta mene nervira,to šta ja idem u večernju školu - naravno sa plačanjem.I to plaćam 7000kn i sad su se našli štrajkat i štrajk se također odnosi na nas,šta je po meni čist debilizam.
s.u.l.e.l.u.s je offline  
Staro 23.11.2006., 21:12   #56
aski
Je suis Schumi
Moj komp

aski's Avatar

Neka dobro mi je došlo malo odmora i neka im se dignu plaće, ali kad bi se to moglo samo onima koji rade, ja imam par lijenčina koji ništa pod milim Bogom ne rade. 2. sam ekonomske, a od 8. osnovne iz engleskog ništa nisam naučio, samo dobivamo neke papire sa zadacima, što je najgore profa je teška pijančina : cheers2...Takvi zaslužuju nogu u...a ne povećanje plaće.

Intel Core 2 Duo E8500 @ 5516 MHz
aski je offline  
Staro 23.11.2006., 21:22   #57
BladeRunner
Type R
Moj komp

BladeRunner's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
ako je netko isao u splitsku elektroteh ili još ide zna kakav je prof iz fizike...
jedamput su ga likovi na satu budili kad je mrtav pijan lega na stol i zaspa,težak mu posa...
a btw fleks,moj stari je kamiondžija,i ima oko 6000kn i zaradi ih krvavije nego svi profesori iz moje šk skupa..pa nemoj molim te s usporedbama..
Staro 23.11.2006., 21:23   #58
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
mislim da profesore nije briga kaj je nekoj medicinskoj sestri teze neg njima, al oni smiju strajkat i bas im je super, ak ce dobit jos i vecu placu njima jos bolje. meni osobno strajk profesora ne smeta cisto iz osobne koristi jer ne moram doc u skolu pisat matematiku i to vec dva dana, a uostalom MIJOC rijetko strajka u potpunosti, tak da je ovo povijesni dan :clap:
znam da cemo to odradjivat po kojekakvim subotama, al ja sam obicno tad na turniru il tak nesto tak da meni opet super
dakle ak se mene pita (a ne pita se) strajkajte kolko hocete! : sweating
Staro 23.11.2006., 21:53   #59
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Podržavam štrajk.

Profesorski/učiteljski posao nije lagan niti je jednostavan. Ovi što misle da je to mačji kašalj još su zeleni i većina ih nema svoju djecu - čast izuzecima.
Treba znati svaki dan pozitivno usmjerit 30-tak malih čudovišta !

Ja sam u školi nosio kutu ! Pisnuti se nije smjelo ! A danas ?
Danas po učionici se čuju zvonjave mobitela koji su uzgred rečeno maltene skuplji od jedne profesorske plaće. Djeca se osjećaju premoćno i razmaženo pa ti vidi ako imaš samo takvih 10 u razredu.

Općenito gledano, većina korisnika koji dobivaju plaću na državnim jaslama su slabo plaćeni. Sabornici, vlada i njima srodne službe imaju i više nego solidne plaće. Gradonačelnici, razni vijećnici isto, međutim svi oni ljudi koji stalno rade u državnoj upravi i ne ovise toliko o izbornim promjenama imaju jako slabe plaće.

Malo ste krenuli sa vaganjem poslova i adekvatne plaće istog. Jel znate koliku plaću ima djelatna vojna osoba ? Startna plaća je 3520kn , ja sa 14g staža i svim mogućim poreznim olakšicama imam 4380kn. Može se i na plaćene straže (500kn) no onda vas nema doma po 10-tak dana pa ti vidi...

Sad bih ja trebao reći a vidi moj posao je teži, šta se oni bune - imaju veću plaću ! Naprotiv ! Treba im dati veću plaću i po meni je sasvim zaslužuju. Djeca su zalog budućnosti, kakvo će to dijete izać iz škole u život ako su ga 12 godina preko k.. učili ljudi koji jedva spajaju kraj sa krajem.

Ne može profa doći na posao i razmišljat o svojim financijama nego mora biti neopterećen i usredotočen da što više znanja utrpa u te poprilično tvrdoglave i svojeglave glave.

@Fleks

Ti ovako malo djeluješ kao prirodno inteligentnija persona kojoj nije trebalo puno ubacivat u glavu, štoviše čak vjerujem da si bio "ispred" nekih svojih profesora pa ti je malo teže shvatit težinu njihovog posla no Fleks je jedan a ostalo ih je još 29 u razredu....
stuc je offline  
Staro 23.11.2006., 22:28   #60
fanATIk
NITKOV
Moj komp

fanATIk's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor stublina Pregled postova

Ne može profa doći na posao i razmišljat o svojim financijama nego mora biti neopterećen i usredotočen da što više znanja utrpa u te poprilično tvrdoglave i svojeglave glave.
pa bilo koja osoba ne bi trebala doć na posao i razmišljat o svojim financijama nego bi trebala bit neopterećena i usredotočena na svoj posao. al stanje u državi nam je takvo kakvo je, svi imaju usrane plaće a mnogima je plaća ispod tog učiteljskog prosjeka. i onda ljudi pizde jer ovaj radi 26 sati na tjedan, ima pun kufer ferja i još cvili. i to često. nisam ja protiv povećanja plača, dapače, al malo mi to ide na živce. imam osječaj da bi oni štrajkali i da imaju plaće od 12K kn al bi našli neki drugi razlog. zaštitari rade i za manje od 3K, vozač tramvaja ima veću plaću od pilota MIG-a, ti si aktivni vojnik (pretpostavljam) i imaš tu mizeriju... i onda oni štrajkaju. ma daj

Asrock FM2A78M-DG3+
Athlon II 860k + Lc Power Lc-cc-120
G.SKILL RipjawsX series 8 GB
Palit GTX 460
Samsung SSD 850 EVO 250 GB, WD 640GB, Hitachi 500GB
Corsair VS550
Thermaltake Core V21
22"LCD LG W2242T
MX Revolution
Logitech X-230
Logitech K740
Canon CanoScan 4400F