![]() |
strajk
Ide ko sutra u skolu???Ja budem najvjerojatnije doma ostal,valjda nebudem pogrijesil...
|
Što ne počinje štrajk fakulteta u petak? (vidim da ti u profilu piše student)
Pošto sam srednjoškolac, nisam išao danas a niti neću sutra u školu : goood : Dobro došao i neočekivan predah :) |
Ja sam nacuo da su poceli pregovori??? Nebu valjda sutra sve po starom???
|
pregovori su manje-više stalno
|
Nope, bilo je na Dnevniku. Pregovori - propali, vlada odbila zahtjeve.
|
jep, štrajk fakulteta je u petak... ali samo nema predavanja, a ima kolokvija... a u pet imam kolokvij iz socijologije... : DualWiel
|
tooooooo, samo neka strajkaju :-)
|
Nisam student,to je valjda automatski stavljeno,budem ispravil...Hvala na dobrodoslici?!!
|
ja nisam bio danas ,ne idem sutra ...a molim Boga da idem u petak...frka mi je što sam dobio nekoliko komada...pa bih volio to ispraviti...
|
Citiraj:
Al ajde da si rekao kolokvij iz mehanike, nego di sociologija...tja...samo 140 str. za naučit :D |
pa valjda se ne buju tak brzo dogovorili pasao bi mi produzeni vikend od srijede pa recimo do iduce srijede....
|
Neka se samo štrajka. U školu nejdem niti sutra (a nadam se niti u petak).
|
Ma samo neka strajkaju ... Nije mi zbog nastave (makar dobro dode malo odmora) vec do toliko mizernih i jadnih placa!! Pa zar je jedan profesor Hrvarskog jezika (i opcenito profesori u srednjim i osnovnom skolama) koji je zavrsio fakultet zasluzio placu manju od 5000 kn ?!? Stvarno zalosno :(
|
stvarno, place su im za posao koji obavljaju mizerne. i jos su to ljudi s visokom strucnom spremom (izuzev nekih osnovnoskolskih ucitelja)..dakle podupirem ih...i stari mi je profesor na srednjoj skoli pa znam kak je...
|
Danas sam mjesto skole isao po nove filmove. Sutra mjesto skole cu gledati te filmove. U petak idem na cobanac kod bratica na vikendicu bilo ili ne bilo skole, sto znaci super produzeni vikend. Strajk ftw... a za nadoknade mi svejedno, ionako sam maturant pa cu imati nadoknada ko nespasen
|
onda, jel ima neko pouzdanu informaciju? dajte ko sutra ima ujutro nek napiše ovdje ak ode pa se vrati a nema nastave
|
po meni je to struka koja kad štrajka, ima najmanju podršku javnosti. dobro, osim učenika.:D
|
ja nejdem barem do petka...i nama su rekli da ak nas itko pokusa zapisat/kaznit za nedolazhenje, samo da se javimo sindikatu i oni ce onda : quake2 : : bonker2 : giljotin onoga ko je to napravil...hehe :)
@fanatik: da, ims pravo... samo mi iamo u skoli profesora koji dolaze pjeske, koji dolaze u renaultu 4 i koji dolaze u civicu type R. zamislimo se malo.... |
Ja ću lijepo prespavati ova 3 dana.Ionako mi treba malo odmora:D
|
Citiraj:
rade lagan posao, nemaju skoro nikakvu odgovornost, imaju brdo godišnjeg odmora, a i dnevno radno vrijeme je kratko, nerade subotom ni nedjeljom i na kraju krajeva plaća im uopće nije tih 4k kn koliko govore (znam,imam profesore u obitelji) jbga takvo je st(r)anje u državi. Ko danas uopće ima plaću koliku zaslužuje, a pošteno radi? vrlo vrlo malo ljudi |
Ali je obrazovanje jedna od najvažnijih društvenih grana, tako da je štrajk ipak opravdan. Neke države izdvajaju i do 20% proračuna za obrazovanje, a Hrvatska ako se ne varam 0,*%, tako da bi profesori trebali imati jako dobre plaće. Ali, isto tako, puno profesora ne bi smjelo obavljati taj posao.
|
Citiraj:
|
Grunfe...stoji to da je situacija u nasoj zemlji losa. al cuj, ipak na njima je iznimno odgovoran i vazan posao, koji niposto, niposto nije lagan...
a ta placica koju imaju je... generalno, ja podrzavam njihove zahtjeve |
Ja sam imo danas tri sata sa raskom jer ona i još 4 profesora nisu štrajkali na cjeloj školi i onda sam kasnio na autobus pa sam sat i pol bezvz čekal, ustvari nisam, išo sam jest. Ali sutra nejdem, woohoo. I podržavam profesore u onome što već rade.
|
i ja podržavam zahtjeve. podržavam svačije zahtjeve za povećanjem plaća. ali skoro svi ljudi s kojima sam pričao o tome govore kako im idu na živce sa tim svojim štrajkovima. (izuzev frendice iz srednje koja sad predaje u toj istoj srednjoj:D) em ferje, em kratko radno vrijeme... što se velike odgovornosti tiče, dalo bi se o tome raspravljat. da je važan, je.
|
moji su prosli cijeli tjedan strajkali........
a sta da vam kazem ja to podrzavam!!!!!!! |
Citiraj:
Ukratko, **********! |
Ukratko, zatvaram.
EDIT: ostavljam otvoreno ali molim pazite na izražavanje. Pogotovo Bubba, suptilnost ti nije strana pa primjeni. |
Mogu reć da su u pravu i podržavam ih :D
Ali stvarno imaju veliku ulogu u budućnosti Hrvatske i mislim da bi trebali imati veće plaće. |
hahaha tor :)
uglavnom, @ grunf i njemu slicni: kao osoba koja je do pred mjesec dana radila u gimnaziji 8 godina i koja ima jako puno iskustva kao profesor jednostavno ne mogu a da presutim dakle, uciteljski posao (nastavnici, profesori, tete u vrticu etc) je, nakon, rudarskog, najtezi posao. I to nisa ja izmisilila, to su ljudi koji su puno obrazovaniji od mene i koji imaju vise staza i iskustva rekli (psiholozi, antropolozi i sl koji proucavaju rad i njegov ucinak na ljude)... ...ajmo redom: odgovornost - kao profesor si odgovoran za svakog ucenika kojeg imas u razredu dok je na nastavi...dakle, npr. klinac izadje pod velikim odmorom van i pogazi ga auto...ja sam odgovrona za to, tj. profesor je odgovoran...takodjer, dogovran si za njihov odgoj i obrazovanje praznici: profesori imaju godisnji odmor od 15. 7 - 20. 8...to sto nastava zavrsi 15. 6 ne znaci nista...proljetni i zimski praznici nisu za profesore vec za ucenike, i tada su obicno seminari i slicno... plus to, da nema praznika profesori bi, doslovno, sisli s uma...ne znam da li znate ali u EU profesor koji ima 10 i vise godina staza ne moze biti porotnik jer se smatra da nije dovoljno objektivan zbog prirode svog posla... profesor je jedan, klinaca je +30 u svakom razredu....i ti samo dajes, i dajes energiju, a skoro nista ne dobivas nazad... posao je UZASNO mentalno, emotivno i psihicki iscrpljujuc i upravo zato profesori nemaju vise od 7 sati dnevno...i kad imas 7 sati to je uzasno puno jer vec nakon 5 ti pada koncentracija... radno vrijeme: iz gore navedenih razloga jednostavno je nemoguce raditi dulje od 7 skolskih sati...kao prvo, moras biti ful koncentriran 45 minuta, ne mozes ici na kavu, na wc ili sl kad ti hoces itd...moras GOVORITI 45 min, biti koncentriran sto ces i kako reci, biti strpljiv s djecjim pitanjima (koja su btw, ponekad besmislena)...moras imati njih +30 na oku, voditi ih kroz sat etc... mislite da je to lako? ako vas je ikad mladji brat/sestra/necak nazicirao kad je pitao "a zasto" 5 puta za redom, probajte si zamisliti kad ih takvih imate 30 u razredu ...takodjer, vrlo malo ljudi nosi svoj posao kuci...profesori ga nose...priperma za kvalitetan sat iziskuje barem sat vremena, a da ne govorimo o ispravljanju testova i slicno... ja vise ne radim u sk, radim u firmi i u 4 kad zavrsi radno vrijeme ja zatvorim laptop i ne razmisljam o poslu do sutra ujutro...kad radis u skoli to jednostavno ne mozes... a da ne govorimo da se moras zahebavati s neodgojenim roditeljima/tetama/stricevima/bakama... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:28. |