|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Kako smanjiti mpeg video file?
Pozdrav... Kako što više smanjiti mpeg file (u koji format) a da slika bude što bolja? Znam da se kvaliteta slike mora izgubiti kada smanjujem velićinu fajla, ali kako najviše izvući iz njega a opet ga smanjiti. Primjerice, 1h na mojoj DVB-T kartici nosi 1,8Gb... ja bi to htio smanjiti do 300mb, kako bi mogao uploadati na net. Koji program koristiti, format .. itd? Kako najviše izvući iz njega... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Imas ovdje ukratko opisano i nekoliko linkova za programe.Treba ti jos xvid codec(25022006),VirtualDub,za audio kodiranje BeSweet.Kako namjestiti postavke xvida-klik.Sve sta ti treba mozes naci ovdje
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Autogordian knot
__________________ |
![]() |
#6 | |
Into my head it goes
|
Citiraj:
Probaj odvojeno kodirati audio i video,kasnije Nandub-om spojis *.avi i *.mp3.Video i audio razdvojis DGIndex-om,koji se nalazi unutar DGMPGDec.*.d2v file koji si dobio importas u AviSynth skriptu pomocu DGDecode.dll koji se takodjer nalazi unutar DGMPGDec.Skriptu otvoris u VDub-u i skodiras.*.mpa audio file takodjer skodiras u koji format hoces,ja koristim Cool Edit Pro 2.0 za kodiranje u *.mp3... Xvid je dokazano bolji od Divx-a,pa njega koristi.Sad ovisi koliko se zelis zezati i kakovu finalnu kvalitetu fajla zelis-o tome ovisi sa cime i kako kodirati...Primjeri tutoriala:1 i 2
...help me understand the best I can... Zadnje izmijenjeno od: Flood. 12.09.2006. u 22:51. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
Anyway, hvala ti puno na pomoci ... @alimilano - budem probao kako taj xvid šljaka, pa javim rezultate ... : CoolRambbtw. koristim "SUPER@" program, freeware ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Probao sam upravo xvid i nisam zadovoljan. 1.) predugo je trajala konverzija 2.) file je ispao veci nego sto sam dobivao sa drugim opcijama (a ista kvaliteta) Primjerice, smanjivanjem bitrate-a mpeg fajla od 278mb (8 minuta) ja sam dobio mpeg fajl od 60mb, a konverzija ja bila gotova za 5 minuta. Konverzija istog fajla u .xvid format je trajala 20minuta, a dobio sam fajl od 68mb. Dakle, neisplativo. Kvaliteta je ista u oba slučaja (i sa njom sam zadovoljan) no veličina mi je problem. Želim fajl od 1,8Gb smanjiti na maksimalno 300mb : CoolRamb |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
U teoriji ne moe bit ista kvaliteta kad degradiras nesto sa manjim bit rateom i istom vrstom kompresije, ili kad komprimiras u xvid (mpeg4)koji je kvalitetniji puno kod jače kompresije tj manjeg bit rate-a. zato jedan film na xvidu na 700 mb izgleda odprilike ko mpeg2 od 3 GB.. Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Into my head it goes
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
koristio sam onaj divx converter sa www.divx.com, i slika je stvarno odlična ALI pošto imam problema sa izgubljenim frame-ovima zbog slabog DVB-T signala onda mi slika kasni za tonom ... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Into my head it goes
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Slika i zvuk su mi odlični preko mpeg formata zato jer on ne preskače te izgubljene frame-ove već na tom mjestu zamuti sliku, pojave se kockice, i nakon pola sekunde to prođe... ALI u divx formatu slika se ne muti već jednostavno preskoči taj dio gdje je izgubljen frame, i onda to izgleda (zvuči) iritantno ... slika ide prije a zvuk kasnije ... Dakle, preko mpeg-a NEMAM problema sa slikom i zvukom, dok u .divx formatu IMAM! |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
AG knot
__________________ |
![]() |
![]() |
|