Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.06.2004., 11:52   #1
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Xvid 1.0 postavke i objašnjenja

Evo ulovio malo vremena i volje pa se potrudio staviti na jedno mjesto objašnjenja postavki za Xvid.
Za početak otvorite program s kojim kodirate film. Npr. VirtualDub, video, kompression i izaberite Xvid MPEG codec. Ili Gkont, options, first pass. Nakon toga prelazimo na postavke.
Mala napomena: krećemo se po izbornicima>more…more…Zone Options, Advanced Options.
Xvid>First Pass:

Pod «Encoding type» postavite obavezno 2 Pass – 1st pass jer film radimo u dva prolaza.
Profile@Level ima niz opcija počevši od AS@L0 (AS = Advanced simple ) pa do AS@L5 odnosno unrestricted. Svaki od level-a (od L0 do L5) ima svoja ograničenja. Naravno, što je viši level, manje je ograničenje. Npr. L0 ima ograničenje za rezolucije 352X i bitrate do 384 kbit/s. Slijedeći level ima jednako ograničenje rezolucije, ali se bitrate penje do 4 mbit/s itd. Najzanimljiviji je AS@L5 jer je potpuno prilagođen za Xvid kompresiranje. Unrestricted možemo koristiti za visoke rezolucije HDTV.
Quantization type: postavite H.263 za fajl od 700 MB (1 CD) a MPEG za fajlove od 1400 MB (2 CD-a). MPEG custom koristimo za ručno editiranje matrice ili za ubacivanje već postojećih matrica koje se mogu pronaći na netu.
Adaptive Quantization ili znan kao lumimasking pokušava onim scenama koje ljudsko oko ne može dobro vidjeti dati manji bitrate (najkorisniji je kod niskih bitrate filmova na 1 CD-u).
Interlaced Encoding koristimo za interlaced video sadržaj (dosta rijedak kod nas).
Quarter PixEL resolution JE PREPORUČLJIV AKO ŽELITE OŠTRIJU SLIKU I AKO JE BITRATE VEĆI OD 900 kBit/s. Najbolje je vidjeti razlike u praksi pa Q-pixele koristiti po potrebi. Osobno ga uvijek koristim jer gotovo sve filmove radim na dva CD-a (bitrate veći od 900). Također, može biti koristan i na niskim rezolucijama, ali to opet ovisi o sadržaju materijala.
GMC nije preporučljiv osim ako se ne radi o snimkama s kamere, pans/panning scenama, zoomovima i rotacijama slike. Nije još dovršen i nije preporučljiv za VHQ.
B-VOPs su ustvari B-frames. Za razliku od Divix5 codeca možete ići na brojeve veće od 1, ali se ne preporuča iznad 3. Ja ga koristim odokativno, tj. kako se probudim ujutro.
Packed bitstream kreira stream koji bi bio dekodiran bez opcije kašnjenja zvuka (ako zvuk kasni za slikom).
Ako je postavka uključena mogući su problemi sa sinkronizacijom zvuka i slike: osobno ne koristim ovu opciju i do sada nisam imao problema s nijednim sadržajem.
Closed GOV treba biti uvijek uključen jer bi u protivnom izazvao nelogična preklapanja frejmova (što ne želimo, pretpostavljam).

Opcija Level je informativna, gdje možemo vidjeti točne postavke i ograničenja za svaki level… Ove postavke ostavite kako je prikazano na slici.

Ovdje obavezno označite «discard frist pass. Ako to polje nije označeno, a uključite Full quality first pass, možda ne dobijete standardni stream mpeg-4
Zone postavke - preporučam obilježiti «Chroma optimizer». Ako ga obilježite, Xvid upotrebljava chroma informacije za točnije predviđanje kretanja na sceni. To će usporiti enkodiranje 5-10% ali je poprilično uspješno u eliminiranju «kockica» u filmu.
Greyscale opcija se preporuča ako želite film napraviti u crno bijeloj tehnici ili ako enkodirate crno bijeli film.

Advanced opcija, pod Motion imate cartoon mode koji je potreban uključiti ako enkodirate crtić.
Frame drop ratio postavite na 0 ako ne želite ispustiti ijedan frejm pri enkodiranju (a ne želite).
Maximum I-frame interval postavite na 300 jer vam to omogućava I-frejmove (AKA Keyframe) svakih 300 framesa što je bitno kod «premotavanja» filma. Svatko tko je pokušao «premotati» film bez Keyframova ili istih postavljenih na visoke vrijednosti zna o čemu pričam…
VHQ mode je preporučljivo postaviti na 4 ako je bitna kvaliteta a ne brzina. Naravno, što veći VHQ broj to je sporija obrada pa se tu malo poigrajte. I opcija 1 daje izvrsne rezultate, a daje podosta na brzini. VHQ mode 2, 3, i 4 radi bolje s uključenim B-frejmovima.
NE ISKLJUČUJTE VHQ MODE I NE KORISTITE GA S GMC!!!
Motion search precision postavite ili na 5 ili na 6 za 2 ili više CD-a.
Quantization opcija nam donosi postavke za quantizer faktore za svaki od tri vrste frejmova. Tu se ne dira baš ništa pošto ovdje codec sam podešava prikladne vrijednosti. Micanje ovih postavki s defaultnih vrijednosti može uzrokovati nepredviđene promjene u unaprijed određenoj veličini filma tako da NE DIRAJTE NIŠTA.
Trellis quantization optimizira predviđanje kretnji na sceni i također malo usporava proces, ali ništa bitno.
Debug isto tako nema potrebe za ljudskim faktorom, tu on određuje vrstu procesora i njegove instrukcije, uključivanje/isključivanje encoding statusa itd… FourCC mijenjate ako za dekodiranje koristite nešto drugo osim Xvida ili FFDshowa. Sada dolazi bitni dio. Ako koristimo Gknot npr. ovo se mora napraviti iz njegovih opcija (Gknot, options, first pass). Nakon toga je potrebno napraviti istu stvar na second pass, osim što se mora Encoding type postaviti na Twopass – 2nd pass. Ostale opcije možete postaviti kao i kod prvog prolaza jer Gknot dalje sam njih namješta s obzirom na njegov 5% testni fajl.
Ako se koristi VirtualDub, potrebno je potvrditi opcije prvoga prolaza te na glavnom ekranu Xvida podesiti veličinu fajla, vrstu audio datoteke itd. (pomoću tipke calc izračunavate ili veličinu fajla ili željeni bitrate).

Eto toliko. Svi prijedlozi, komentari, ispravke su dobrodošli.

Zadnje izmijenjeno od: tor. 20.03.2008. u 20:50.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2004., 12:12   #2
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Bravo za Tor-a
Freek je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.06.2004., 13:40   #3
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

Datum registracije: Jun 2003
super posao tor... ali zasto nije pod audio video dvd?
Staro 25.06.2004., 13:47   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Zato što sam ovdje moderator
Šala, svejedno može se to prebaciti i tamo.
Staro 26.06.2004., 10:05   #5
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tor
Zato što sam ovdje moderator
Šala, svejedno može se to prebaciti i tamo.
hehe , izgubio bi svoju bebu onda... ali tamo se raspravlja o divx i xvid.... sta ces..
Staro 26.06.2004., 12:39   #6
Costa
Moderator

Costa's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Prebaci pa zaljepim :clap:
Costa je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2004., 16:46   #7
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Evo, leeeepi...
Šta je? Niko nema nijednu pametnu nadodati? Ima tu dosta još stvari za objasniti. Nešto nisam znao, nešto nisam stigao. Volio bih da se neko nadoda na cijelu ovu priču...
Staro 26.06.2004., 18:45   #8
Bl@de
Premium

Bl@de's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
budem se ja probal potruditi da maximlno izvucem sve kaj se da i objasnim ali imam ispite iduci tjedan pa tak da sam malo sa vremenom....

Intel i5 4670k
ASrock Z87 Extreme 3
2x8 Gb Kingston blu
MSI Rx 580x 4 GB
OCZ SSD Vertex 4 - 128 GB
Samsung T166 500 GB 7200 okr/min 16 MB HD501LJ
Samsung F1 1 TB 7200 okr/min 32 MB HD103UJ
Dell S2522HG
Chieftec DX-01BD-V, Corsair 520W CMPSU-520HXEU

Bl@de je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2004., 00:35   #9
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Datum registracije: Dec 2003
Citiraj:
Originally posted by tor
Evo, leeeepi...
Šta je? Niko nema nijednu pametnu nadodati? Ima tu dosta još stvari za objasniti. Nešto nisam znao, nešto nisam stigao. Volio bih da se neko nadoda na cijelu ovu priču...

Eeeeee.....sunce moje ! ne kuzim cemu toliko komp(lici)resirati stvari kad jedan prazni DVD medij kosta 5 kuna (Fenix u Dubravi) !? ako nemas DVD rekorder odneses kod frenda koji ima.
...mislim da bu i DIVIX i XVID i ostali formati lagano izgubili smisao svojeg postojanja...

...jel je bila pametna ?...

tin. je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2004., 01:42   #10
Bl@de
Premium

Bl@de's Avatar

Citiraj:
Originally posted by tin.
Eeeeee.....sunce moje ! ne kuzim cemu toliko komp(lici)resirati stvari kad jedan prazni DVD medij kosta 5 kuna (Fenix u Dubravi) !? ako nemas DVD rekorder odneses kod frenda koji ima.
...mislim da bu i DIVIX i XVID i ostali formati lagano izgubili smisao svojeg postojanja...

pa po meni bas i nije ako se malo pogleda buducnos s time da se i to moze jos podjeliti na dva djela.

stoga eto ide prvi.

uskodo dolazi blu ray i HDTV i primjenom codeca xvid i divx (koji ce sigurno za te potrebe biti modificirani) biti cemo u mogucnosti HDTV od 20+ gb spremiti na jedan DVD ili jedan dvoslojni DVD (recimo ko sada HQ na 2 cd-a) dakle buducnost mu je debelo osigurana jel nisam bas siguran da ce ti se dati skidati 20+ Gb.

druga stvar.

pa to je naravno uvjek ekonomisconst sto sa i odao na kraju prvog. dakle radje skidam ak treba 4.7 gb nego 20+ gb. s obzirom da ce valjda i kod nas jednog dana doci flat rate.

Intel i5 4670k
ASrock Z87 Extreme 3
2x8 Gb Kingston blu
MSI Rx 580x 4 GB
Dell S2522HG

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.06.2004., 10:23   #11
tin.
Premium

tin.'s Avatar

Citiraj:
Originally posted by Bl@de
pa po meni bas i nije ako se malo pogleda buducnos s time da se i to moze jos podjeliti na dva djela.

stoga eto ide prvi.

uskodo dolazi blu ray i HDTV i primjenom codeca xvid i divx (koji ce sigurno za te potrebe biti modificirani) biti cemo u mogucnosti HDTV od 20+ gb spremiti na jedan DVD ili jedan dvoslojni DVD (recimo ko sada HQ na 2 cd-a) dakle buducnost mu je debelo osigurana jel nisam bas siguran da ce ti se dati skidati 20+ Gb.

druga stvar.

pa to je naravno uvjek ekonomisconst sto sa i odao na kraju prvog. dakle radje skidam ak treba 4.7 gb nego 20+ gb. s obzirom da ce valjda i kod nas jednog dana doci flat rate.
daj boze da ti se rijeci pozlatile ! ak bumo vise skidali onda nam ni ove nase krame od kompjutera nebu trebale. valjda bu za 10 ili 20 godina jace.

zivio flat rate !

tin. je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2004., 11:31   #12
ßellerophon
Sannin

ßellerophon's Avatar

ja ne znam tko bi skinio 4.7GB pa to isao snimit na DVD...
to je nemoguca tlaka.... jednostavno ne isplativo
divx i xvid ce bit ovdje jos dugo...
Staro 27.06.2004., 13:37   #13
Bl@de
Premium

Bl@de's Avatar

Citiraj:
Originally posted by ßellerophon
ja ne znam tko bi skinio 4.7GB pa to isao snimit na DVD...
ne kuzi te stvarno. pa s vremenom ce se osta stvari promjeniti tak da ce i DVd postati standard a propusnos DL ce se samo povecavati tak da ce se umjesto cd-a skidati sa neta DVD-i s time da je to vec u japanu normano. jel tam imaju veze od nekoliko Mb za sitnu paru.

Intel i5 4670k
ASrock Z87 Extreme 3
2x8 Gb Kingston blu
MSI Rx 580x 4 GB
Dell S2522HG

Staro 27.06.2004., 15:23   #14
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Datum registracije: May 2003
recimo jedan od razloga bi mogel bit da na jedan DVD stavis 2-3 xvida. scalako vece kvalitete nego 7GB mp2 rekodirano na 4,38 GM isto tako mp2 tj DVD format.

Citiraj:
Originally posted by tin.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
MB-ASROCK DUAL SATA(bios 2.2) 2+ENERMAX485W
2x512 Supertalent CL2
HDD-Hitachi 160GB, WD 800JB
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert
DVDROM-LITEON-167T ,DVDRW BENQ 1650,DVDRW NEC ND2500A@2510_fw205C
Monitor: Samsung 997MB (19')
Terratec Sky 5.1,EPSON-C42

BrunoZG je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2004., 15:33   #15
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Citiraj:
Originally posted by BrunoZG
recimo jedan od razloga bi mogel bit da na jedan DVD stavis 2-3 xvida. scalako vece kvalitete nego 7GB mp2 rekodirano na 4,38 GM isto tako mp2 tj DVD format.
Da al tad će bit HDTV i Blue Ray, pa ti kodiraj na 700MB , tada ćeš morat skidat 4.7GB da bi imao kvalitetu kakvu danas ima Divx dekodiranje dvd-a.
Staro 27.06.2004., 16:03   #16
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Ja govorim o danasnjem vremenu kad nema blue ray-a a jos ni double layer-a.

Znaci jedan dvoslojni DVD glavni film zna bit i oko 7 GB u mp2 formatu koji je DVD format.

Takav stisnut ba 4,38 (1 DVD) ne mote bit dobar kao xvid, KO kaze da treba xvid radit na 700MB?

Ja Govorim o minimunu velicine xvid file-a od 1/3 kapaciteta DVD medija. Jel tako TOR?

Citiraj:
Originally posted by Freek
Da al tad će bit HDTV i Blue Ray, pa ti kodiraj na 700MB , tada ćeš morat skidat 4.7GB da bi imao kvalitetu kakvu danas ima Divx dekodiranje dvd-a.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
2x512 Supertalent CL2
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert

Staro 27.06.2004., 16:22   #17
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Pa naravno. Ko kaže da fajl mora bti od 700MB? Fino napraviš recima na 1 DVD 2 filma (od po 2,35 GB) kodirana Xvidom i bok. Dobiješ jebenu sliku i uštediš na prostoru ko u priči. A da ne pričam koliko recimo trilera, drama i ostalih nezahtjevnih filmova stane na 1DVD kad ih skompresiraš Xvidom a slika i dalje vrhunska.
Staro 27.06.2004., 16:48   #18
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Znaci, mp4 (tj xvid) je kvalitetnija kompresija naspram mp2.

Ako glavni film ima recimo 6-7 GM, rekompresijom na 4,38 GB kolko je kapacitet jednoslojnog DVD medija dolazi do gubitka kvalitete. Jer je film i dalje kodiran u mp2 formatu koji treba vise prostora za istu kvalitetu kao xvid.

Drugim rijecima ako zelis zadrzat skoro istu kvalitetu kao sto je bila na originalnom DVD-u neizbjezno je koditrat u neki mp4 format i pri tom ostavit zvuk u AC3 formatu (ja bi izabrao xvid) iako sad ima i npr nero recode koji nije los ali mislim da ima vise manaod xvida. (npr. kompatibilnost sa stand alone playerima koji za sad podrzavaju samo DivX i Xvid)

Mana je naravno sto taj proces kodiranja dosta dugo traje,sa procom kao moj 2200MhZ , traje odprilike 4 sata za 2 prolaza.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
2x512 Supertalent CL2
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert

Staro 28.06.2004., 00:06   #19
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Gledajući kompresijske mogućnosti MPEG4 codeci jesu bolji od MPEG2 jer uz malen gubitak kvalitete puno uštede na prostoru.
AL kako je neko maloprije rekao prazan DVD dođe 5 kuna pa šta ćeš kodirat onda bezveze kad za 5 kuna dobiš indtetinčan film.
Ak nemaš DVD pržu ko na primjer ja odeš kod frenda i spržiš.
Staro 28.06.2004., 00:11   #20
Freek
Premium
Moj komp

Freek's Avatar

Citiraj:
Originally posted by BrunoZG
Takav stisnut ba 4,38 (1 DVD) ne mote bit dobar kao xvid, KO kaze da treba xvid radit na 700MB?
Pa zašto bi morao kompresirat sliku, izbaci nepotrebno( audio na eng, švabskom itd, dodatne titlove.) i na kraju to ispadne DVD film dvd kvaliteta slike s jednim titlom( hrvatski), i jednim zvučnim zapisom također hrvatskim. Jedini problem ako to je ako naletiš na DVD od 18.4GB ko ja pa ti kodiraj.
Staro 28.06.2004., 17:08   #21
BrunoZG
Junior Member

BrunoZG's Avatar

Zato jer ima DVD-a dosta gdje kad sve izbacis i ostavis osnovni film ostane vise od 6 GB podataka.

naravno nisu svi filmovi takvi al ih ima sve vise.

AMD 3800+x2@2500, 1,375V
2x512 Supertalent CL2
ELSA 7600GT
Leadtek-2000XP expert

Staro 06.07.2004., 13:56   #22
FERRYS
AutoCad & Allplan expert
Moj komp

FERRYS's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
par pitanja.. kakvo je stanje s linijskim dvd-playerima (mislim opcenito) i xvid-om? jel ga cita bez problema, sta je sa subtitlovima, koja je kvaliteta zvuka, jel i dalje 5.1?

blue ray,,,, blue ray,,,, golub na grani naspram vrapcu u ruci, jos uvjek cekamo dual layer dvd medije i pun mi je k* tog cekanja.
svaka cast xvid-u,
ja ostajem na ripanju i izbacivanju suvisnog s origigi dvd-a te przenju na 4.7 gb dvd (cekaju se dual dvd-i pa cu prijec na to) jer je izgubljena kvaliteta oku i uhu neprimjetna i sigurno nema problema s linijskim playerima
Staro 06.07.2004., 16:21   #23
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Postoje modeli linijskih DVD playera (Kiss, Liteon...) koji čitaju Xvid/divix filmove bez problema. Imaju mogučnost nadogradnje flashanjem tako da iduče verzije codeca ne predstavljaju problem. Titlovi rade na istom principu.
Zvuk? Kakve on veze ima s Xvidom?! Kad kodiraš film s Xvidom kompresiraš samo sliku, ne zvuk. Zvuk ti po želji možeš postaviti u nekakav MP3, OGG ili ga ostaviti u original AC3 streamu pa tako imaš full 5.1 zvuk.
Staro 02.08.2004., 12:29   #24
giga
Tlacitelj i neznalica
Moj komp

giga's Avatar

Ej Tor,su one slikice sa pocetka staticne slike tu ubacene ili je to izrezano iz filmica(nisam gledao filmic koji je tamo)....
Slike su za mene fenomenalne meni ne ispadnu nikakve,a vjeroajtno jer jos nemam pojma,ali nauciti cu ja...valjda
Staro 02.08.2004., 17:41   #25
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by giga
Ej Tor,su one slikice sa pocetka staticne slike tu ubacene ili je to izrezano iz filmica(nisam gledao filmic koji je tamo)....
Slike su za mene fenomenalne meni ne ispadnu nikakve,a vjeroajtno jer jos nemam pojma,ali nauciti cu ja...valjda
Ha? Koje slikice:confused:
Staro 18.11.2004., 00:10   #26
markich
RIAA

markich's Avatar

Datum registracije: Aug 2003
Pozdrav,, odlicno pojasnjeno,, nego, zanima me
kako u vdubu tj. opcenito sa xvidom napravit npr. 3prolaza,,?
i dal ce bit razlike izmedu 2 i 3 prolaza,, kolko se to isplati raditi?
thnx
markich je offline   Reply With Quote
Staro 18.11.2004., 19:33   #27
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by markich
Pozdrav,, odlicno pojasnjeno,, nego, zanima me
kako u vdubu tj. opcenito sa xvidom napravit npr. 3prolaza,,?
i dal ce bit razlike izmedu 2 i 3 prolaza,, kolko se to isplati raditi?
thnx
Probao i jednostavno ne isplati se nimalo. Znatno povečaš vrijeme obrade ali ne dobiješ ni približno na kvaliteti. Jednostavno omjer uloženo dobiveno nimalo ne štima.
Staro 16.01.2005., 07:08   #28
djjokla
Premium

djjokla's Avatar

Datum registracije: Jun 2004
Evo ja sam danas prvi put koristio ovaj način kodiranja koji je opisan ovdje i moram reći da je kvaliteta super. pravio sam par s XviD-om ali neke stvari nisam ukjlučio odnosno isključio . . slika mi je bila preblurana . . . itd . . . sada sam napravio film ono , da bude sve na maksimalnoj kvaliteti, da mi sve bune fino . . . first pass mi je radio oko 1 vremena a second pass . . . ajoj, negdje 4:30 . . moram reći da sam gledao progDVB, što mi znatno usporavalo kodiranje . . . . film od 1h 52min 31sec . . . 2 CD-a, 1607 kbps . . .. postavke kao opisane . . da sam to radio s DivX-om uštedio bi najmanje 2 sata, ali kvaliteta ne bi bila takva. . . e sada ću vidjeti kak će izgledat ovaj zadnji film koji moram još napravit

:clap: :clap: :clap: za help
2xCorsair CMX256a-3200cl (2-2-2-6)
Leadtek Winfast A340TDH
Seagate Barracuda 120GB/8MB
Plextor PX-W5224TA (black)
Pioneer DVD-RW DVR-MCC
Samsung SyncMaster 757DFX
Codegen Midi Tower 6066-CA-TW
MS 450W PS
djjokla je offline   Reply With Quote
Staro 09.02.2005., 08:42   #29
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Netko je pitao za xvid na linijskim DVD/Divx playerima....

Iz prakticnog iskustva (mozda nekog zanima): na jeftikaner DVD/Divx playeru Excello Divx-588 ako zelite gledati xvid NESMIJE biti ukljuceno "Adaptive quantization" i "Global motion compensation" jer ce doci do trzanja i negledljivosti istog.

Najbolji rezultati vratite sve na default i onda mijenjajte broj prolaza i bitrate...

EDIT: ovo vrijedi za trenuntni firmware jer izgleda da se na ovom 588 moze upgreadati, pa mozda novije vrezije to rijese
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9

Zadnje izmijenjeno od: pogi. 09.02.2005. u 09:00.
pogi je offline   Reply With Quote
Staro 10.02.2005., 19:16   #30
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by pogi
Netko je pitao za xvid na linijskim DVD/Divx playerima....

Iz prakticnog iskustva (mozda nekog zanima): na jeftikaner DVD/Divx playeru Excello Divx-588 ako zelite gledati xvid NESMIJE biti ukljuceno "Adaptive quantization" i "Global motion compensation" jer ce doci do trzanja i negledljivosti istog.

Najbolji rezultati vratite sve na default i onda mijenjajte broj prolaza i bitrate...

EDIT: ovo vrijedi za trenuntni firmware jer izgleda da se na ovom 588 moze upgreadati, pa mozda novije vrezije to rijese
Nije jedini. Izgleda da naprednije opcije u Xvidu donose probleme u neadekvatnim playerima jer ne podržavaju npr. opciju predviđanja pokreta na sceni itd...Jebiga, koliko para toliko muzike.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno