![]() |
Kako smanjiti mpeg video file?
Pozdrav...
Kako što više smanjiti mpeg file (u koji format) a da slika bude što bolja? Znam da se kvaliteta slike mora izgubiti kada smanjujem velićinu fajla, ali kako najviše izvući iz njega a opet ga smanjiti. Primjerice, 1h na mojoj DVB-T kartici nosi 1,8Gb... ja bi to htio smanjiti do 300mb, kako bi mogao uploadati na net. Koji program koristiti, format .. itd? Kako najviše izvući iz njega... |
Imas ovdje ukratko opisano i nekoliko linkova za programe.Treba ti jos xvid codec(25022006),VirtualDub,za audio kodiranje BeSweet.Kako namjestiti postavke xvida-klik.Sve sta ti treba mozes naci ovdje
|
Citiraj:
|
ili u divx ili u xvid...programa za konverziju imaš raznih ..ako hoćeš baš jednostavan onda dr.divx
|
Autogordian knot
|
Citiraj:
Probaj odvojeno kodirati audio i video,kasnije Nandub-om spojis *.avi i *.mp3.Video i audio razdvojis DGIndex-om,koji se nalazi unutar DGMPGDec.*.d2v file koji si dobio importas u AviSynth skriptu pomocu DGDecode.dll koji se takodjer nalazi unutar DGMPGDec.Skriptu otvoris u VDub-u i skodiras.*.mpa audio file takodjer skodiras u koji format hoces,ja koristim Cool Edit Pro 2.0 za kodiranje u *.mp3... Xvid je dokazano bolji od Divx-a,pa njega koristi.Sad ovisi koliko se zelis zezati i kakovu finalnu kvalitetu fajla zelis-o tome ovisi sa cime i kako kodirati...Primjeri tutoriala:1 i 2 |
Citiraj:
Anyway, hvala ti puno na pomoci ... @alimilano - budem probao kako taj xvid šljaka, pa javim rezultate ... : CoolRambbtw. koristim "SUPER@" program, freeware ... |
Citiraj:
|
Probao sam upravo xvid i nisam zadovoljan.
1.) predugo je trajala konverzija 2.) file je ispao veci nego sto sam dobivao sa drugim opcijama (a ista kvaliteta) Primjerice, smanjivanjem bitrate-a mpeg fajla od 278mb (8 minuta) ja sam dobio mpeg fajl od 60mb, a konverzija ja bila gotova za 5 minuta. Konverzija istog fajla u .xvid format je trajala 20minuta, a dobio sam fajl od 68mb. Dakle, neisplativo. Kvaliteta je ista u oba slučaja (i sa njom sam zadovoljan) no veličina mi je problem. Želim fajl od 1,8Gb smanjiti na maksimalno 300mb : CoolRamb |
U teoriji ne moe bit ista kvaliteta kad degradiras nesto sa manjim bit rateom i istom vrstom kompresije, ili kad komprimiras u xvid (mpeg4)koji je kvalitetniji puno kod jače kompresije tj manjeg bit rate-a.
zato jedan film na xvidu na 700 mb izgleda odprilike ko mpeg2 od 3 GB.. Citiraj:
|
Citiraj:
|
ako želiš šta više smanjit....divx
|
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Slika i zvuk su mi odlični preko mpeg formata zato jer on ne preskače te izgubljene frame-ove već na tom mjestu zamuti sliku, pojave se kockice, i nakon pola sekunde to prođe... ALI u divx formatu slika se ne muti već jednostavno preskoči taj dio gdje je izgubljen frame, i onda to izgleda (zvuči) iritantno ... slika ide prije a zvuk kasnije ...
Dakle, preko mpeg-a NEMAM problema sa slikom i zvukom, dok u .divx formatu IMAM! |
Sorry,odustajem...
|
AG knot
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:43. |