|
![]() |
#1 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
kako ga natjerati da proradi?
kupio danas vanjsko kuciste i hard za 735kn u Linksu u Ri. ![]() i sve to fino slozio, ubacio CD s driverima, na njemu nema drivera za XP (tj. veli cd da ne treba, samo za win98). pa onda mirne duse to spojio na komp... i uredno prepozna ladicu, i hdd... : cheers2 ali nece se pojaviti HDD u My computer folderu niti igdje drugdje...:confused: sto mi je ciniti? u kuci imam samo 2 laptopa pa ne mogu ubaciti HDD u obican komp... A ako bas moram, otici cu do frenda pa tamo formatirat nekako.... to pitam tu na forumu prije nego odem i formatiram zato da mi se ne bi dogodilo kao ovome članu: http://forum.pcekspert.com/showthrea...566#post447566 evo slika sa spec. od hdda i screenshotova iz windowsa.... ![]() ![]() ![]() ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 23.08.2006. u 01:19. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
hoćeš reć da diska nema u disk managementu? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
|
pa slikao sam ono sto vidim u My computer. a od System setting isto ima screenshot(vidi se samo ime harda i njegova velicina)
#5 |
|
Hvala, nisam nikad to koristio : hitthewa evo trebalo je tamo u manageru 'ukljuciti' drive i onda ga formatirat... ![]() sada radi sve. hvala puno : cheers2 : cheers2 : cheers2 Pitanje br.2: zna li netko je li moguce nekako namjestiti da se hard gasi kad i komp... mislim on vrti i vrti.... iako ugasim komp i ostavim ga tako 1h, on i dalje vrti... (u windowsima pod power saving sam stavio turn off disks ..after 10 min, i onaj u notebooku se ugasi, ali ovaj nikako) br3.: mogu li ikako nadgledati temp harda iz windowsa... posto on ima senzor u sebi vjerojatno. (koristim Motherboard Monitor i imam temp proc, grafike-vidi se na screenshotu gore-... pa ako ima neki prog i za temp hdd-a preko usb-a, samo recite ![]() pao je i mod. dosadno zelena je OUT, plava je IN ![]() ![]() ![]() kada snima/cita je i crvena klasika..... ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 22.08.2006. u 22:32. |
![]() |
![]() |
#7 |
|
stavio sam everest ultimate, ali ne moze ocitati temp preko usb-a. nazalost ![]() nego, kako mislis da ono stavim na never? pa onda ce se tek cijelo vrijeme vrtit oba dva! ovako se gasi unutarnji. ali me više muči ovaj vani, jer se čuje(dok ovaj u lapu uopće ne)
#8 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Moras mu napajanje istekat (iz diska mislim), ne vidim drugu opciju... |
![]() |
![]() |
#9 |
|
ima prekidac iza. ali sam ocekivao da se sam ugasi kad i komp.... dobro, ako nece milom.... raskopat cu ga i stavit relay umjesto tog prekidaca, uzeti napon sa USB-a na kontrolnoj plocici ICY Box-a. i kada upalim komp/ili spojim ladicu na vec upaljen komp.... struja koja dodje preko USB-a ce prebacit relay sa pozicije 0 na 1, on ce zatvoriti strujni krug sa adapterom(umjesto onog origigi prekidaca) i hard ce se zavrtit.... odoh lemit, slike slijede za kojih 30ak min ako sve bude po planu.... ![]()
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Pa kake koristi od releya kad USB stalno daje struju na portu? |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
hard ti se vrti jer očito ima stalno struju na USB-u... nađi u biosu ako ima negdje "power-on over USB" ili neka slična opcija, koja uključuje USB i struju ![]() to ti je kao kada ledica u mouseu svjetli kada je spojen na usb... |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
#13 | |
|
Citiraj:
razumijem to vrlo dobro zasto mis svijetli kad je ustekan u port ![]() http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43905 stvar je u tome sto se mis ugasi kad i komp, a ovo ne ![]() no vratimo se on topic Ne samo da hard radi ako ne dobiva struju na usb (bilo da ugasim u biosu ili slicno..), vec radi i ako usb UOPCE NIJE UKLJUCEN u njega. dakle, cim mu spojis punjac, on se upali i vrti.... i tako vjerojatno dok ne crkne za par godina... a cemu to? em ce prije crknut, em sto radi po noci kad nema potrebe i zuji cijelo vrijeme ------ a evo i obecanih slika. mod je uspio ![]() ali je bilo komplikacija malih, skoro sam odustao. naime, ona sklopka za 0/1 nije obicna, vec dvostruka... i za 5v i za 12v... tako da su mi bila potrebna DVA relaya i vise zica za ugurat... ![]() a to skoro pa nije stalo, doslovce na milimetar.... vidit ce se na zadnjim slikama... naravno da su kontakti s donje strane pa trebalo vaditi plocicu van... ![]() spojene sve zice ![]() spojeni relay-i ![]() sve ubaceno i izolirano ![]() doslovce poravnato sa stranicama... ![]() sve slozeno nazad.. ![]() Primjetite kako je topic poceo sa mukama oko PALJENJA HDDa, tj da proradi... a da bi se završio s time da se trazi nacin da ga se UGASI... sto je njih u tvornici kostalo da stave ta dva relaya, par dolara ako i toliko... pih no eto posao gotov, sada cim se komp ugasi ode i HDD na OFF, sto je po meni logicno (tako mi radi i LG DVD snimac, isto externi usb....)
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 23.08.2006. u 01:31. |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Čudno. Imam slično (možda i isto) vanjsko kućište (IB-351U) kupljeno u Linksu i disk (7200.7 120 Gb) i uredno mi se isključuje kada ga odspojim kao i druge usb uređaje (klik na zelenu strelicu kod sata - Safely Remove Hardware). Doduše, nikad iz prve već iz druge, ali ne vrti stalno kao tebi.
#15 |
|
je, isto je kuciste! (ovo samo ima oznaku IB-351UB, B jer je black) A jel se tebi tvoje gasi kada ugasis komp, ili svaki puta kad prije nego ga gasis moras na safely remove? (kako velis i po dva puta ![]() EDIT: dodan jos 1 relay, ![]() muke su bile i sa 2 relaya, kamoli sa tri... a ovaj je jos veci od njih... eh, to je tek trebalo ugurat ![]() no gotovo je ![]() ![]() po brzini je prestigao ovoga u lapu (dobro, onaj je bešuman totalno, pa sve to ima svoje...) ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 02.04.2007. u 23:53. |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Nisam još probao sa isključivanjem kompa jer sam ga uvijek do sada odspajao sa safely remove, ali sam vidio da disk ne vrti kada mu preko vindoza ne naredim tj. nešto ne čitam/pišem s njega. Kada dođem s šljake pokušat ću i tvoju kombinaciju pa ti javim.
#17 |
Premium
|
Upravo sam probao i događa mi se što i tebi - komp isključen, a hard vrti. Za svaki slučaj uzeo sam od frenda drugu vanjsku kutiju (Icy Box IB-360U-BL) sa drugim hardom (WD 40 Gb) te probao i nju. Rezultati su isti - komp ugašen, hard vrti. Jel to do elektronike Icy Boxa ili nešto drugo, ne znam. Volio bih kada bi se javio netko s drugom kutijom (neki Sharkoon ili sl.) pa da vidimo događa li se isto i njemu.
#18 |
Guest
|
Pa to je do kutije i mislim da je to tako sa svakom kutijom, jer kad ga ti upalis na prekidac, disk se zavrti i to je to... |
![]() |
![]() |
#19 |
|
Izgleda da je njima (proizvodjacima) to logicno, da radi stalno hdd. a i usparali su na par relaya (mene ova prerada izasla cca 60kn, a njima svaki cent vazan, jer se na milijune prodanih uredjaja nakupi fina svotica ![]() Netko ce rec, pa imas prekidac iza.... ali kada ugasim komp, hocu da se ugasi i sve sto je spojeno na njega. bez da jos par prekidaca trazim po pozadini uredjaja i gasim redom... pogotovo s time da ih treba palit svaki put kad palim komp... to nije smisao home PCa, treba bit user friendly a ovako sve automatski.... pa eto, ako ima jos netko koga to muci, barem ima slike i vidi sto sve treba.... i provjereno radi. ![]()
#20 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
tomri svaka cast ***************ote cim nes neradi odma lemilicu zategnes ![]()
#21 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Imamo novog ''od lemilice'' . Svaka cast. ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
|
Thnx, sad vidim na netu da postoji sa plavim ledicama, neki skuplji model, za one koji nemaju volje sami modat ha ha ![]() evo danasnjeg mini moda... dosadno zeleno... ne kuzim zasto to vise koriste uopce ha ha : hitthewa samo moram mijenjat, i na kompu i u autu... ![]() dosta sarafa za 1 tipkovnicu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fino pase uz mišonju. ![]()
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 25.08.2006. u 23:45. |
![]() |
![]() |
#23 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
TomRI, svaka čast. Modovi kakvih nema. Dođi u ZG 1.9. na skup žderonja, pa te počastimo malo...Uneso si malo živosti na forum sa tim modovima i lemljenjem svega i svačega... ![]()
#24 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Mogo bi i na monitoru mjenjat |
![]() |
![]() |
#25 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
#26 | |
|
Ah... meni ne treba 2 puta reći.... : goood : ovako je bilo dok je ugasen,_______ dok je bio upaljen.... ![]() ![]() to je ta dvostruka dioda, ________ pa sam stavio 2 nove ![]() ![]() sada ugasen, ____________ sada upaljen ![]() ![]() sve slozeno nazad ![]() pitanje usputno: kako maknuti ovaj logon, da sam udje u windowse bez da moram kliknuti... to mi svaki puta kad instaliram nove windowse bude par dana/tjedana, i onda samo nestane, bez da ista prckam : stoopid ![]() Citiraj:
Hvala na pozivu, he he ipak jesam iz Zg-a, ali imam zadnji ispit od ove god 5.09. (studiram tu u Rijeci) Poslije sam slobodan do 10.mj skroz, pa cu rado navratiti
![]() |
#27 |
Guest
|
control panel -> user accounts -> change the way users log on or off i iskljuci use welcome screen....cini mi se da bi to trebalo biti to... |
![]() |
![]() |
#28 |
|
probao to jos pred 3 dana, heh, nisam lijen pa da pitam bez da prije nisam probao nista poduzet.... onda mi se pojavi onaj 'old fashion style logon' kao sto text i veli ![]() ![]() no, nije to ni najcudnije sto mi se dogodi sa welcome screenom LOL http://forum.pcekspert.com/showthrea...671#post454671
Danas je teško biti budala, prevelika je konkurencija... Water cooled PC Moj najveci MOD Novi hobby: RC model + HD kamera ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: TomRi. 25.08.2006. u 23:27. |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ali dobro ti je nicko rekao, tamo se to sredi, samo pitanje je koje kvačice moraš stisnut ![]() I da, makni si sve ostale accounte koje imaš na kompu a da ti ne trebaju (Microsoft framework instalira svoj account npr.)
|
|