|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Eksterni hard problem...
Bok svima..... Čopio sam si seagate 250GB 16 MB ata i kučište...hard sa prvo formatiro tak da sam ga spojio u komp i onda ga vratio u kuciste....formatiro sa ga NTFS........problem mi je nastao kad zelim napravit particije na novom hardu...koristim partition magic 8 i svaki put kad ga startam mi se pojavi sljedece... ERROR Disc 2 (238472MB 30401c 255h 63s) apperars to have partitions crated using diffrent drive geometry (16h 63s). This serious problem can lead to data loss....i sad pise da sve izbrisem i bla bla i to i probam napravit al kad restartam komp ponovo se pojavi error pri formatiranju.... ....molim pomagajte ^^
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Zašto nisi napravio format kada je hard bio u vanjskom kućištu? Probaj vratiti hard u komp i onda napraviti particije na njemu. Ja na svom vanjskom hardu bez problema radim sa PM.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
e problem je bio u tome kaj, kad sam stavio hard u kučiste i spojio na komp preko USBa, kompjuter mi nije hto prepoznat novi hard.....cuo se onaj zvuk od windowsa, ali u windows exploreru nije mi se htio pojavit i nisam mogo formatirat...tak da sam ga onda ubacio u komp i formatiro al sad kad sam ga ponovo izvadio van i stavio u kučište, nemogu sa partiton magic radit particije zbog problema navedenog u prvom postu kaj sam napiso..... ...jel znas kaj znaci ovo...wrong driver geometry 255h 16s i 32h 16s.....
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako ti vindoze ne prepoznaju vanjski hard na usb-u, onda bi bilo vrijeme za jedan lagani reinstal. Jesi probao odnijeti vanjski hard kod nekg frenda? Ako njemu prepozna, vjerojatno su ti vindoze u banani.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ne vjerujem da Windoze zafrkavaju. Najvjerojatnije je nastala greška kod manipulacije sa particijama. Ja sam dobio apsolutno istu grešku od PM-a kad sam sj** particijsku tablicu kod instalacije linuxa. Osim već navedene greške koju baci, PM te obavijesti i da treba obrisat sve paricije i napravit nove. Rješenje je kreirat novu part. tablicu, ja sam to napravio iz instalacije debiana (obrisao sve i kreirao nov part. tablicu) jer mi je to bilo prvo pri ruci. Vjerojatno bi isto to mogao napraviti putem fdiska (Win98 boot disketa) ili cfdiska. Mogao bi još provjeriti za svaki slučaj LBA opcije u BIOS-u: http://www.largeharddrivesupport.win....com/index.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
okej sad sve radi...nekak sam uspio formatirat disk u PM i sad sve šljaka....tnx svi.....
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|