Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Storage > Diskovi SSD/HDD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.06.2006., 00:05   #1
vip-terminator
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2004
Eksterni hard problem...

Bok svima.....

Čopio sam si seagate 250GB 16 MB ata i kučište...hard sa prvo formatiro tak da sam ga spojio u komp i onda ga vratio u kuciste....formatiro sa ga NTFS........problem mi je nastao kad zelim napravit particije na novom hardu...koristim partition magic 8 i svaki put kad ga startam mi se pojavi sljedece...

ERROR

Disc 2 (238472MB 30401c 255h 63s) apperars to have partitions crated using diffrent drive geometry (16h 63s). This serious problem can lead to data loss....i sad pise da sve izbrisem i bla bla i to i probam napravit al kad restartam komp ponovo se pojavi error pri formatiranju....

....molim pomagajte ^^
Staro 07.06.2006., 07:58   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Zašto nisi napravio format kada je hard bio u vanjskom kućištu? Probaj vratiti hard u komp i onda napraviti particije na njemu. Ja na svom vanjskom hardu bez problema radim sa PM.
Oglas

Oglas
Staro 07.06.2006., 11:57   #3
vip-terminator
Premium
Moj komp

e problem je bio u tome kaj, kad sam stavio hard u kučiste i spojio na komp preko USBa, kompjuter mi nije hto prepoznat novi hard.....cuo se onaj zvuk od windowsa, ali u windows exploreru nije mi se htio pojavit i nisam mogo formatirat...tak da sam ga onda ubacio u komp i formatiro al sad kad sam ga ponovo izvadio van i stavio u kučište, nemogu sa partiton magic radit particije zbog problema navedenog u prvom postu kaj sam napiso.....

...jel znas kaj znaci ovo...wrong driver geometry 255h 16s i 32h 16s.....
Staro 07.06.2006., 12:58   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ako ti vindoze ne prepoznaju vanjski hard na usb-u, onda bi bilo vrijeme za jedan lagani reinstal. Jesi probao odnijeti vanjski hard kod nekg frenda? Ako njemu prepozna, vjerojatno su ti vindoze u banani.
Staro 07.06.2006., 13:56   #5
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ne vjerujem da Windoze zafrkavaju. Najvjerojatnije je nastala greška kod manipulacije sa particijama. Ja sam dobio apsolutno istu grešku od PM-a kad sam sj** particijsku tablicu kod instalacije linuxa. Osim već navedene greške koju baci, PM te obavijesti i da treba obrisat sve paricije i napravit nove. Rješenje je kreirat novu part. tablicu, ja sam to napravio iz instalacije debiana (obrisao sve i kreirao nov part. tablicu) jer mi je to bilo prvo pri ruci. Vjerojatno bi isto to mogao napraviti putem fdiska (Win98 boot disketa) ili cfdiska.

Mogao bi još provjeriti za svaki slučaj LBA opcije u BIOS-u:
http://www.largeharddrivesupport.win....com/index.htm
stef je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2006., 15:12   #6
vip-terminator
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor coconut
Ako ti vindoze ne prepoznaju vanjski hard na usb-u, onda bi bilo vrijeme za jedan lagani reinstal. Jesi probao odnijeti vanjski hard kod nekg frenda? Ako njemu prepozna, vjerojatno su ti vindoze u banani.
nije..windowsi su okej...spojio sam i kod starog na laptop i ista prica...
Staro 07.06.2006., 16:23   #7
vip-terminator
Premium
Moj komp

Citiraj:
Autor stef
Ne vjerujem da Windoze zafrkavaju. Najvjerojatnije je nastala greška kod manipulacije sa particijama. Ja sam dobio apsolutno istu grešku od PM-a kad sam sj** particijsku tablicu kod instalacije linuxa. Osim već navedene greške koju baci, PM te obavijesti i da treba obrisat sve paricije i napravit nove. Rješenje je kreirat novu part. tablicu, ja sam to napravio iz instalacije debiana (obrisao sve i kreirao nov part. tablicu) jer mi je to bilo prvo pri ruci. Vjerojatno bi isto to mogao napraviti putem fdiska (Win98 boot disketa) ili cfdiska.

Mogao bi još provjeriti za svaki slučaj LBA opcije u BIOS-u:
http://www.largeharddrivesupport.win....com/index.htm
e to isto i meni se pojavi ali....u PM kad kliknem da mi formatira disk, restartam komp i onda zapocne formatiranje ali se pojavi neki error i zbrejka se...pokusat cu sad sa win bot disk.....tnx
Staro 07.06.2006., 21:28   #8
terminator
Spermich Termich
Moj komp

terminator's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
onda zamjeni hard, ak je novi
Staro 07.06.2006., 22:25   #9
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
termic krade ti nick
Staro 07.06.2006., 23:43   #10
vip-terminator
Premium
Moj komp

okej sad sve radi...nekak sam uspio formatirat disk u PM i sad sve šljaka....tnx svi.....
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Isključeno