|
![]() |
#391 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
Što se tiče dizanja infrastrukture, valja podsjetiti još jednom kako je nedavno Schmidt hladno izjavio kako trebaju 100 nuklearki za "AI" do 2030. I onda vidiš kako se mase Amerikanaca žale kako im je mjesečni račun za struju skočio na 800-1000$. Dva vjerojatno skroz nevezana faktoida.
Zadnje izmijenjeno od: mkey. 20.10.2025. u 20:27. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#392 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Ha, napisao sam mu da se radi o psu, pasminu, godine, kilažu i vrstu raka. Nije mu za to trebala kristalna kugla. Al kad mi je ispod RTG slike napisao na slici na kojoj se glava nalazi desno od markera (pas okrenut bočno), vidljivo je povećanje i tvorevina na donjoj desnoj strani vilice ostao sam malo wtf |
![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Dobil bu Bezos poziv iz Bijele kuće uskoro... |
![]() |
![]() |
![]() |
#396 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Vrlo vjerojatno nakon toga radi i section split pa tu sliku razbije na 100 sličica pa radi blur match za svih njih, vjerojatno malo preciznije s obzirom na prvi rezultat, i tako dobije "očitanje" slike, tako da njemu nije bitno sve točno da bude identicno jer on blura. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#398 |
Premium
|
Ajde stručnjaci moji dragi, odgonetnite je li ovo LLM ili photoshop. Dakle, gledam fotografije iz Paromlinske (navodno), ove dvije slijedne fotografije. Ajde recite kolika je vjerojatnost da sve u kadru miruje dok ovaj (vjerojatno strani) radnik ušeta u kadar? (moguće da linkovi neće štimati, možda ovisno o reklamama) https://www.vecernji.hr/zagreb/foto-...-679020?page=7 https://www.vecernji.hr/zagreb/foto-...-679020?page=8 Evo tu sam stavio te dvije fotografije, da ne bi stručljaci obrisali kada skuže svoj nivo stručnosti. https://imgur.com/a/0am598m
![]() |
#399 | |
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Ova sa crnim radnikom je fake..mislim barem - lik se ne zrcali u tom staklu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#400 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Možda se tamnoputi gospodin jednostavno teleportirao na ogradu? Moguće da je to neka napredna tehnologija iz Wakande. Nego, čini se da se zbog tog temporalno-prostornog poremećaja ova rupa do njega na ogradi suzila a crne flekice odmah ispod noge su nestale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#401 |
DIY DILETANT
|
Šokantno, čak su i na službenim stranicama grada Zagreba objavili taj deepfake. Dokle će lagati ovaj napaćeni narod? EDIT Tješim se činjenicom da dolazi bibilijski potop, odoh na Sljeme, ćao drugari! Zadnje izmijenjeno od: kopija. Jučer u 17:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#402 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#404 |
DIY DILETANT
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#405 |
DIY DILETANT
|
Ok sad za ozbiljno. ZAŠTO? Zašto bi ubacili strane radnike u tu sliku? ZAŠTO? |
![]() |
![]() |
![]() |
#406 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#407 |
White Rabbit
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#408 |
Premium
|
Ja sam to znalački stavio sve pod istu kategoriju. Pravo pitanje ovdje je: ako idu fejkat nešto ovako trivijalno, nebitno, ima li granice tome što su spremni lažirati? EDIT: kada pogledaš pažljivije, vidi se određena odstupanja, odnosno izmišljanje. ![]() A zanimljivo je to da je predmetni gospodin prisutan i na hrpi drugih fotografija. Npr: ![]()
Zadnje izmijenjeno od: mkey. Jučer u 18:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#409 |
White Rabbit
|
Ha gle...ocito se moramo kao ovce priviknuti na ...nesto...al sad dosta spamanja, ajmo natrag na temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#410 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Africkog radnika su iz nekih razloga dodali i ima nekoliko cudnih promjena kod edita, ali 99.0% nije AI zato sto za sad AI original sliku defoirmise. Nije mnogo, par procenata ali je u poslu neupotrebljiva kao "original". Par puta sam pokusao samo boju drvenog poda promjeniti i sva slika je off.. ovaj ciko je dodan, par gresaka pri editu ali je ostalo identicno. ![]()
![]() |
#411 |
Premium
|
Ovo što sam ja prikazao sa gifom gore se dobro preklapa s mojim limitiranim iskustvom korištenja raznih modela (SDXL npr) za inpainting. Nacrtaš mask, opišeš što želiš unutra i on to integrira u fotografiju, uz određene izmjene u okolnom prostoru. Npr. ta smanjena rupa od čvora u daski. Zašto bi netko to ručnim editiranjem išao mijenjati i pritom pogriješio? Rupa sama po sebi je dovoljno udaljena od područja na kojem se izvodi promjena. Smatram da je ovo ontopic zato jer pokazuje da se krećemo u unaprijed zacrtanom smjeru, tzv. post truth world. Razni "AI" alati su raznim gradskim protuhama i uhljebima dali mogućnost raditi stvari koje su prije zahtijevale ozbiljne vještine u editiranju, koje oni nisu imali i nisu mogli niti steći jer su lijene protuhe i uhljebi.
![]() |
#412 | |
White Rabbit
|
Citiraj:
Gle. Dok god raspravljamo o tehnologiji i baratamo cinjenicama a ne zadiremo u politicki aspekt i moguce teorije zavjere - sve 5. Kad to pocnemo kao sto je to bilo na temi sigurnosti - e onda smo offtopic. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#413 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Jrste, nacrtas masku recimo u photoshopu i kazes AI da dodan nesto. Ali se afrikanac nalazi na drugim slikama tak oda ga nije AI dodao. Mislim da je ipak manuelno ubacen. A sad ko zna iz kojeg razloga fale elementi sa originala. Ili obrnuto. Original je s njim. Neko dok je njega brisao, obirao i druge stvari. Ako su to uradili, onda su ga obrisali direktno na mobitelu.
![]() |
|
|