|
![]() |
#361 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Netko je rekao da će za 100-njak godina titanic u potpunosti nestati jer ga žderu neke bakterije. Obzirom da su mu već napravili 3D sken putem fotogrametrije, najbolje da isprintaju 3D verziju i stave je na mjesto ovoga. Ili u neki zabavni tematski park. Pa da rulja stane na provu i zadere se "I'm the king of the world". ![]()
![]() |
#365 |
White Rabbit
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#366 | ||
White Rabbit
|
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Pa u principu da, LLM izbacuje stohastički word salad na temelju tokenizacije, procesa koji očito ima svoje..slabosti ![]() Obećano je neograničeno materijalno bogatstvo, izliječenje svih bolesti i singularnost ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#369 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
It Begins: An Al Literally Attempted Murder To Avoid Shutdown https://youtu.be/f9HwA5IR-sg |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 | ||
White Rabbit
|
Citiraj:
-- Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#371 | ||
White Rabbit
|
A ovo zasluzuje posebnu kategoriju: TLDR: Microsoft omogucuje Managerima da nadgledaju koliko djelatnici zapravo upotrebaljavaju AI rijesenja (Copilot AI) Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#373 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |
White Rabbit
|
TLDR:AI-Generated Lesson Plans Fall Short On Inspiring Students, Promoting Critical Thinking Citiraj:
Dakle - lose za razvoj malog mozga. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Tech Billionaires Know the AI Bubble Will Burst (They're Already Building Bunkers) https://www.youtube.com/watch?v=Rc0kNnYgImg ![]()
![]() |
#377 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
kakav fakin babl. Znači, otkad imam AI support, nekih 300€ tokena trošim mjesečno za development i testing. Doslovno radim posao koji su prije radili 5 ljudi. Znači za 300€ više je poslodavac dobio još 4 extra osobe sa 17 godina iskustva koji se savršeno razumiju i imaju jedinstvenu ideju. Brutalno je koliko brže radim, koliko sam fokusiraniji i koliko manje vremena gubim na glupe probleme. AI Bubble...ljudi žive ispod kamena, ne znaju koliko je to moćan alat.
![]() |
#380 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Ako netko podmiruje u pozadini, onda je lako živjeti u minusu. Tako bi i tebi i meni bilo puno lakše da ne moramo brinuti o balansu. Ako su sada u minusu, ne znači da će uvijek biti. Ali ovo tvoje što košta 300€, ako bi prava tržišna cijena bila 3000€ ili 5000€, da li bi se i dalje isplatilo?
![]() |
#381 |
Premium
|
Ma neupitno da je bubble i da ce prsnit, da ce 99% ai kompanija propast ali ovih 1% ce zgrnit lovu. Alat ko alat ce ostat i nastavit ce se razvijat i nastavit ce se se koristiti sve vise i vise. Bubble je jer se izmisljaju novci koji ne postoje i to ce prnsit kad tad, al to ce bit samo steta po dionicare i vezane. Nece tehnogija nestat. Problem je sto evo i ivo kaze, zamjenilo je 4 covika. I tako ce puno ljudi zamjeniti, AI+roboti. Sad sto ce se dogodit, ocemo upast u novu renesansu gdje ce se ljudima osloboditi vrijeme za vlastite interese, distopiju, ili depresiju, to zna samo baba vanga, ali ove dvije stvari da je bubble i da ce 99% propast je cinjenica, i da cemo se jos vise integirat sa AIjem |
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Ja i dalje cekam odgovor na to pitanje; ako AI zamjeni veliki broj radnika, ko ce im kupovati proizvode kada ljudi ne budu imali kupovnu moc. Postepeno ce iPhone ici u nebo sa cijenom jer ce se prodavati manje primjeraka, ali mora postojati masa koja kupuje bullshit. Obzirom da smo sada u ovoj fazi, ja cekam da ljudi iza reklamnog bloka reaguju jer promet prave botovi koji nista ne kupuju dok reklame odrzavaju internet i internet aplikacije. ![]() Imamo bot instagram profile kojima promet prave botovi. A uredno jedan lik uzima $ na advertisement. Ovim holivud go*narima sto ce gurati AI generisane likove, ja se nadam da ce im publika biti isto AI.
![]() |
#383 | |
White Rabbit
|
Citiraj:
Tak se i meni cini. Samo me brine ovaj dio da ce ljudi imat vise vremena za druge stvari. Za sto? Bez posla se nemogu financirat, u svijetu u kojem zivimo ljudi moraju raditi da bi se mogli financirati, ako ce AI preuzet dosta poslova , kakvo drustvo tad mozemo ocekivati? Taj dio mi ne mirisi na dobro. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#384 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Dok traje hype štancaju se data centri, kupuju se milijarde čipova, itd Bio sam premlad da osjetim dot com bubble, ali pretpostavljam da je ovako izgledalo. Sve što ima riječ AI u sebi je odjednom fancy i poželjno, investitori bacaju milijarde, i kolo se okreće sve dok se jednom ne prestane okretati. Btw: Amazon was in a loss-making period for approximately 10 years, from its founding in 1994 until it became profitable in 2003. This was a period of aggressive investment and expansion, where the company prioritized growth over immediate profits. While it had profitable quarters earlier, it wasn't consistently profitable until that point. Citiraj:
Zato su počele priče o zajamčenom minimalnom dohotku, koji bi se isplaćivao ljudima. Doduše, sa iznimkom valjda Norveške, ne znam koja si država to može priuštiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Premium
|
Dot com bubble je dobar primjer, no iz toga ne proizlazi da Internet nije korisna stvar, očito. Isto je i sa LLM, to što LLM ima korisne primjene ne znači da nismo u bubble-u. Open AI godišnje gubi 8 milijarda dolara a obvezao se u slijedećih par uložiti 1500 milijarda ![]() Problem je što unatoč megalomanskim obećanjima, LLM nije zasad ništa značajno transformirao, za generaciju koda je i napravljen pa odlično da kolega Ivo postaje produktivniji. No kako sam shvatio, nije da je petero ljudi dobilo otkaz, nego Ivo obavlja više u jedinici vremena. Tko će uživati u plodovima rasta produktivnosti je drugi par rukava ![]() LLM svakako ima primjene, ali isto kao dot com era, to ne znači da pets.com vrijedi 3 milijarde dolara ![]() Po meni je riječ o bubble-u jer je počeo masivni circle-jerk gdje se novac prelijeva iz šupljeg u prazno a to je obično faza pred bubble burst, plus što je osnovna postavka isto tako šuplja, LLM je alat za brzo pogađanje na temelju postojećih podataka, svu tu "inteligenciju" je netko već ubacio unutra, ono što LLM radi je da je sortira uz visok trošak energije ![]() Da je LLM ono što sam altman i sl. pričaju da je, onda bi povjerovao da nismo u bubbleu. Pošto lažu čim zinu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#386 | |
Premium
|
Citiraj:
Kada nam je pas imao rak, ubacili smo u CHAT GPT rendgenske slike (njih 15tak), nalaze patologije, doktorske preporuke, i dali mu zadatak da pregleda internet, i vidi što se može napraviti. Stavljen je onaj deep thought mod, i to je trajalo 1.5- 2 sata dok nije napisao sažetak. Sažetak je bio na 7 stranica, sa stavljenim rendgenskim slikama, i analizama slika. Npr on je mogao istumačiti rendgensku sliku glave, odredio je točan položaj glave na slici, protumačio je gdje je tumor na slici i slično. Meni je to bilo fascinatno za nešto što bi trebalo biti LLM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
Premium
|
Citiraj:
Pa to je upravo savršena primjena LLM-a. Nije on to napravio zato što je inteligentan nego zato što ima pristup 30 milijuna ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Premium
|
Citiraj:
Znam da đubre laže, meni je više puta rekao kako mi je code odličan, a ništa nije radilo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#389 | ||
DIY DILETANT
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Upravo tako. Citiraj:
Biti će zanimljivo vidjeti razvoj stvari u Kini/Indiji jer imaju 20% nezaposlenost mladih pa će tamo prije nego na Zapadu nekakve luditske tendencije doći do izražaja. UBI nema šanse, osim ako ne izmisle AGI. Ovaj trenutni "AI" će više štete neg koristi napraviti, osim ak se ne ispostavi da je bio "korak prema AGI". |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#390 | |
Premium
|
Citiraj:
Ne znam, nijesam školovao medicinu ali sam uvijek bio dojma da je svaka slika/subjekt jedinstvena i da tu nema patterna. Veći pas, manji pas, položaj glave, marker, itd.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|