|
![]() |
#4741 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Malo su popustili, ali i dalje limit ostaje za RS+ / XS/ XS+ i jace model sto je sranje jer recimo DS1825+ i RS1825+ su isti model u razlicitim kucistima... Trba ih i dalje lupat po novcaniku a Ugreen, UniFi, itd. samo nek stancaju nove modele tako da ih to dobro udari po dzepu...
![]() |
#4742 | |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
Ide tura testiranja, al za sad sve dela ko da niš nisam diro ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4743 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Koji QNAP?
Pozdrav. Posto je doslo vrijeme za malo ozbiljniji pristup backupu, i da mi fileovi budu na vise mjesta, nekako sam najvise suzio opcije na QNAP. Zanimaju me vase preporuke ili sugestije kako i na koji nacin raditi/pristupati backupu? Posto ne koristim samo ja, naglasak je na jednostavnoscu. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4744 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Ovisi kaj i kolko misliš da ti treba bit redundantno, to je dost individualno, al evo primjer koji ja vrtim. Koristim Active backup for bussines od synologya u kombinaciji sa agentom na PCu (pretpostavljam da i QNAP ima neku soluciju te vrste). Agent trigera Whole PC backup na NAS na dnevnoj bazi i čuvam zadnjih 30 iteracija. Koji god file u kojoj god od 30 verzija se može specifično vratit nazad ak neš zaserem. Dobro mi je došo u nekoliko navrata. NAS ima 2 diska u RAID 1 konfi za extra redundanciju. Dosta fire and forget rješenje koje kad se setupira nemaš kaj previše dirat. za više korisnika svatko dobije usera pa može baratat sa svojim bekapima kak mu paše. Dodatno jednom mjesečno dumpam ručno sadržaj data diska iz kompa na extra disk koji stoji u ormaru cijelo vrijeme daleko ičega. U slučaju da se i komp i NAS zdime, taj bu valjda osto čitav. Nije baš skroz ručno jer skripta okine robocopy koji synca fileove tak da to dost brzo ide ako nema puno promjena na disku. Idealno bi i neki offsite trebao napraviti na sekundarnoj lokaciji i tam držat kopiju pa se onda i zgrada može srušit a da podaci prežive, al na tome još radim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4745 | ||
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Baš to htjedoh napisati ali si mi uzeo riječ iz usta - Active Backup for Business fenomenalno radi, i konkurencija na žalost nema ništa slično (i to je jedan od razloga zašto su svjesni da mogu raditi sitne i krupne spačke vjernim korisnicima) I da, i mene je ABB nekoliko puta izvukao iz problema. Što se Mac korisnika tiče, oni imaju svoj TimeMachine koji radi sasvim solidno i većina NAS uređaja ga podržava. Citiraj:
A i UniFi isto treba lupit barem po prstima, ako ne i po novčaniku - novi UNAS 4, lijepo desktop kućište, ima podršku za 4 drajva, ima podršku za 2 NVMe cache SSD-a... i samo jedan 2.5GBe port! (preko njega se i napaja!) Četiri HDD-a bez cachea mogu saturirati 2.5GBe vezu, a kamoli da su unutra 4 SSD-a + cache. Missed opportunity, ili će možda izdati za 6 mjeseci UNAS 4 Max ? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 17.10.2025. u 11:45. Razlog: spojeni postovi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#4746 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
I što me još živcira, napraviš minor upgrade ABB-a ili DSM-a, tipa za 0.0.1 verziju gore, poslije se nerijetko neće spojiti na NAS jer je restore media prestar.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|