Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Svaštara
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro Jučer, 12:34   #451
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Colop Pregled postova
Ovo je e-mail koji sam dobio prije par minuta na službeni uredski mail.

Jel ovo pokušaj pecanja u prazno, ili što ?
Ideja da je porezna ovim jebivjetrima dala direktan pristup bazi podatak mi je SCI-FI, al ipak ovo je hrvatska pa je sve moguće
Nema odgode, nije jos spremno, ali to ce u hodu.
Da to je cilj potpuni nadzor firme, marzi i svega, a da ne pricam kad podaci padnu u krive ruke.

A od eracuna email, meni su isto poslali, to salju svima u bazi nadajuci se da ce netko kod njih preci.

Sent from my SM-S931B using Tapatalk
Staro Jučer, 12:45   #452
Colop
Premium

Datum registracije: Sep 2011
Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
A od eracuna email, meni su isto poslali, to salju svima u bazi nadajuci se da ce netko kod njih preci.

Je, par kolega mi je potvrdilo sada da je isto tako dobilo ovaj e-mail.
E-mail im je toliko zavaravajućeg sadržaja da su zaslužili popit prijavu inspekciji.
Colop je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:00   #453
Colop
Premium

Znači situacija je sljedeća sa ovim e-mailovima .

Društvo ELEKTRONIČKI RAČUNI d.o.o., oib: 42889250808 je jučer 13/10/2025 oko 15:59 na serveru porezne uprave označilo tisuće korisnika kao svoje korisnike.
Pa su onda danas ujutro poslali na tisuće e-mailova kojima traže od tih istih korisnika da ih potvrde kao svoje posrednike....
Meni je apsolutna lakrdija da netko tek tako može mijenjati podatke na serveru porezne uprave.

Ako imate e poreznu, sve ćete vrlo jednostavno vidjeti:
crnom bojom je zatamnjen oib ime i prezime

Staro Jučer, 15:08   #454
the.elles.d
Registered User

Datum registracije: Jul 2010
To sam baš htio postati - samo što su nas označili u 15:53.
Kako su to uspjeli?
the.elles.d je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 15:24   #455
Colop
Premium

Citiraj:
Autor the.elles.d Pregled postova
To sam baš htio postati - samo što su nas označili u 15:53.
Kako su to uspjeli?
Ne znam, nijesam školovao baze podataka i slično.
Jel ovo uopće legalno

Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk
Staro Jučer, 16:04   #456
Ivo_Strojnica
PRO
Moj komp

Ivo_Strojnica's Avatar

Datum registracije: Apr 2010
ne zvuči mi legalno, iskreno. Jesi pita poreznu za izjašnjavanje?
Staro Jučer, 16:42   #457
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica Pregled postova
ne zvuči mi legalno, iskreno. Jesi pita poreznu za izjašnjavanje?
I ti si našao crkvu gdje ćeš boga moliti, nikakve koristi od porezne uprave nema niti će teta šalteruša skužiti što se desilo... Žž

Staro Jučer, 17:54   #458
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Od dotične firme sam prije koji tjedan dobio phishing email da platim neki PDF račun u privitku koji veze s vezom nema. Mi im trebamo vjerovati da je ovo što sad rade legalno?!

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:19   #459
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Ne bi li to trebalo prijaviti AZOP-u?
Staro Jučer, 18:22   #460
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Ne bih rekao da su oni ishakirali backend porezne Da jesu, ne bi tražili potvrdu. Ovo je po meni klasična "javno privatna" suradnja. U neka druga vremena to bi se ispravno prepoznalo kao fašizam.
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 18:36   #461
Colop
Premium

Citiraj:
Autor mkey Pregled postova
Ne bih rekao da su oni ishakirali backend porezne :D Da jesu, ne bi tražili potvrdu. Ovo je po meni klasična "javno privatna" suradnja. U neka druga vremena to bi se ispravno prepoznalo kao fašizam.
Ali usudio bi se reći da jesu.
Govori mi čovjek upućen u problematiku da su i FINU registrirali kao svoje korisnike.
Čak su i svoju konkurenciju registrirali kao svoje korisnike :D

Staro Jučer, 18:37   #462
Colop
Premium

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Ne bi li to trebalo prijaviti AZOP-u?
Azopu, Hakomu, inspektoratu a i državnom odvjetništvu.
Nema netko samovoljno drkeljati po podacima korisnika na serveru porezne uprave.

Staro Jučer, 20:24   #463
mkey
Premium
Moj komp

Datum registracije: Sep 2018
Zanimljivo. Svejedno, prije je to po meni rezultat nečije gluposti. Netko se malo zaigrao i napravio sranje
But there’s a reason. There’s a reason. There’s a reason for this, there’s a reason education sucks, and it’s the same reason that it will never, ever, ever be fixed. It’s never gonna get any better. Don’t look for it. Be happy with what you got. Because the owners of this country don't want that. I'm talking about the real owners now, the real owners, the big wealthy business interests that control things and make all the important decisions. Forget the politicians. The politicians are put there to give you the idea that you have freedom of choice. You don't. You have no choice. You have owners. They own you. They own everything. They own all the important land. They own and control the corporations. They’ve long since bought and paid for the senate, the congress, the state houses, the city halls, they got the judges in their back pockets and they own all the big media companies so they control just about all of the news and information you get to hear. They got you by the balls. They spend billions of dollars every year lobbying, lobbying, to get what they want. Well, we know what they want. They want more for themselves and less for everybody else, but I'll tell you what they don’t want: They don’t want a population of citizens capable of critical thinking. They don’t want well informed, well educated people capable of critical thinking. They’re not interested in that. That doesn’t help them. Thats against their interests. Thats right. They don’t want people who are smart enough to sit around a kitchen table to figure out how badly they’re getting f*cked by a system that threw them overboard 30 f*cking years ago. They don’t want that. You know what they want? They want obedient workers. Obedient workers. People who are just smart enough to run the machines and do the paperwork, and just dumb enough to passively accept all these increasingly shittier jobs with the lower pay, the longer hours, the reduced benefits, the end of overtime and the vanishing pension that disappears the minute you go to collect it, and now they’re coming for your Social Security money. They want your retirement money. They want it back so they can give it to their criminal friends on Wall Street, and you know something? They’ll get it. They’ll get it all from you, sooner or later, 'cause they own this f*cking place. It's a big club, and you ain’t in it. You and I are not in the big club. And by the way, it's the same big club they use to beat you over the head with all day long when they tell you what to believe. All day long beating you over the head in their media telling you what to believe, what to think and what to buy. The table is tilted folks. The game is rigged, and nobody seems to notice, nobody seems to care. Good honest hard-working people -- white collar, blue collar, it doesn’t matter what color shirt you have on -- good honest hard-working people continue -- these are people of modest means -- continue to elect these rich c*cksuckers who don’t give a f*ck about them. They don’t give a f*ck about you. They don’t give a f*ck about you. They don't care about you at all -- at all -- at all. And nobody seems to notice, nobody seems to care. That's what the owners count on; the fact that Americans will probably remain willfully ignorant of the big red, white and blue dick that's being jammed up their assholes everyday. Because the owners of this country know the truth: it's called the American Dream, because you have to be asleep to believe it.
mkey je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 21:10   #464
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Nemas ih kome prijaviti kad ce od nove godine svi sve vidjeti. Kad se radi o gdpr, to se ne odnosi na drzavnu i drzavne firme.

Staro Jučer, 21:42   #465
Colop
Premium

Citiraj:
Autor Bono Pregled postova
Nemas ih kome prijaviti kad ce od nove godine svi sve vidjeti. Kad se radi o gdpr, to se ne odnosi na drzavnu i drzavne firme.

Kako misliš svi će sve vidjeti?

Staro Jučer, 22:18   #466
Dule
Premium
Moj komp

Dule's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Šalju svima, pecaju u prazno. Ignore.
Dule je online   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:24   #467
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Citiraj:
Kako misliš svi će sve vidjeti?

Informacijski posrednici, po siframa ce znati sve proizvode, marze, klijente.

Staro Jučer, 22:25   #468
Libertus
Premium
Moj komp

Libertus's Avatar

Datum registracije: Jul 2017
Kako će znati marže?
Libertus je offline   Reply With Quote
Staro Jučer, 22:29   #469
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Dobijes ulazni eracun i onda napravis izlazni? A svi su proizvodi kategorizirani po sifrarniku.

Staro Jučer, 23:50   #470
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Otvaranje firme ili obrta

Nebitno ako drzava vidi, ionako se predaje godisnja prijava. Bitno je da informacijski posrednici nemaju uvid u takve stvari jer se te stvari dijele i informacije prodaju i za novac, kao što znamo. “Izvinjavamo se, slučajno procurili podaci”. Ne znam kako bi posrednici uspjeli šifrirati svoje sustave da nemaju uvid u to osim samim korisnika.

Zadnje izmijenjeno od: spawn. Danas u 00:07.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro Danas, 06:59   #471
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Ne mozes usporedivati godisnji izvjestaj sa eracunom gdje ce svaka stavka imati svoju klasifikaciju iz sifrarnika, tocno ce u realnom vremenu moci poslati upit gdje ce im se za pojedini proizvod izlistati ulazna cijena za sve firme u hr.
Tako je unistena firma jednoj poznanici, druga firma je preskocila nju i dala je cijenu nizu nego sto su njoj davali, to joj je bio najveci klijent i svih 5 radnika je otislo na burzu...
A po kolicini spama ja bi rekao da podaci cure na sve strane..

Staro Danas, 10:17   #472
Colop
Premium

Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Nebitno ako drzava vidi, ionako se predaje godisnja prijava. Bitno je da informacijski posrednici nemaju uvid u takve stvari jer se te stvari dijele i informacije prodaju i za novac, kao što znamo. “Izvinjavamo se, slučajno procurili podaci”. Ne znam kako bi posrednici uspjeli šifrirati svoje sustave da nemaju uvid u to osim samim korisnika.

Citiraj:
Korisnik sam Minimaxa za računovodstvo, te sam se tamo registrirao sa adresom minimax@firma.hr (koju nisam apsolutno nikad nigdje drugdje koristio).

Prije cca 2 tjedna mi stiže newsletter od Mera na istu adresu. Pitam Minimax ekipu zašto su podijelili moj e-mail s trećom stranom kada nije bio prikupljen za tu namjenu, i negiraju da su podijelili te dodaju:
"S obzirom na to da naše e-račune šaljemo putem posrednika Moj-eRačun, Vaša e-mail adresa nalazi se unutar njihovog sustava kao krajnji primatelj računa. Pretpostavljamo da je upravo iz tog razloga došlo do slanja newslettera s njihove strane."

Dakle Minimax izda račun mojoj tvrtki, te svoje eRačune skladište kod Mera. Mer zatim ladno iskoristi e-mail adresu klijenata svojih klijenata (tj moj e-mail kao klijenta njihovog klijenta Minimaxa) kako bi spammali svojim glupostima.

Mer je famozni e račun, tj ELEKTRONIČKI RAČUNI d.o.o.
Staro Danas, 10:37   #473
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Otvaranje firme ili obrta

Mer svim korisnicima koji su ikad primili ili poslali eracun spamaju inbox od prvog dana. Najprije su nas navlacili da surađujemo što smo odbili, pa nas zaspamali da skinemo earhiv a e-racuna kod njih tj ono što smo dobijali od drugih, pa ovih mjesec dva nas zaspamali svim i svacim dok nismo dobili ovaj mail da smo registrirani kao njihov korisnik u poreznoj ali samo treba potvrda. Vrhunac. Nikad nisam vidio tako agresivan marketing kod nijedne firme koja nudi neke usluge osim kod vanjskih fake firmi za razna ulaganja ili firmi koje stalno nude neke madrace i setove lonaca po “besplatnim” večerama. Ima i nešto firmi izvana koje svako toliko zovu za suradnju ali ako na lijep način odbiješ ne zovu bar godinu dana.
Poznavajuci naš sustav , vjerojatno će biti ugroženo poslovanje na način kao što je Bono naveo, potanje je samo šta će podueznici napraviti i vezi toga. Vjerojatno ništa.
Staro Danas, 10:41   #474
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Važna obavijest!

Poštovani,

Obavještavamo vas da je Vaš poslovni subjekt registriran u AMS-u na stranicama ePorezne radi zaprimanja eRačuna putem mer sustava (mojeRačun). Potvrdite tvrtku Elektronički računi d.o.o. kao adresu za zaprimanje eRačuna (pristupnu točku).

koji qrac?
odakle im ideja da ću koristiti ove mangupe?

i ja dobio taj mail, baš sam mislio direktora pitat jel nešto dogovorio pa da se to mora potvrđivat sad

znači mail je sastavljen tako retardirano da ono, govnojedi
Staro Danas, 10:42   #475
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Knjigovođa mi je javio da ne radim ništa, a ponajmanje da potvrđujem zahtjev iz maila.
Staro Danas, 10:50   #476
Colop
Premium

Citiraj:
Autor spawn Pregled postova
Mer svim korisnicima koji su ikad primili ili poslali eracun spamaju inbox od prvog dana. Najprije su nas navlacili da surađujemo što smo odbili, pa nas zaspamali da skinemo earhiv a e-racuna kod njih tj ono što smo dobijali od drugih, pa ovih mjesec dva nas zaspamali svim i svacim dok nismo dobili ovaj mail da smo registrirani kao njihov korisnik u poreznoj ali samo treba potvrda. Vrhunac. Nikad nisam vidio tako agresivan marketing kod nijedne firme koja nudi neke usluge osim kod vanjskih fake firmi za razna ulaganja ili firmi koje stalno nude neke madrace i setove lonaca po “besplatnim” večerama. Ima i nešto firmi izvana koje svako toliko zovu za suradnju ali ako na lijep način odbiješ ne zovu bar godinu dana.

Jel da? Jedino agresivnije od njih su išli ovi koji promoviraju razno razne "investicije".

Citiraj:
Autor mamutarka Pregled postova
i ja dobio taj mail, baš sam mislio direktora pitat jel nešto dogovorio pa da se to mora potvrđivat sad

znači mail je sastavljen tako retardirano da ono, govnojedi

Ma, ja sam u prvi tren mislio da je phising/spam.
Pa sam onda nakon toga pogledao mail, i zaključio da je autentičan.
I niša od toga mi ne bi smetalo da gamad nije vršila promjene u sustavu porezne uprave bez mog dopuštenja.

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Knjigovođa mi je javio da ne radim ništa, a ponajmanje da potvrđujem zahtjev iz maila.

Ne sjećam se zadnji put kad sam vidio ovoliku količinu zgražanja i negativnog PR-a prema pojedinoj tvrtci.....
Staro Danas, 16:38   #477
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Update: povučene su sve registracije koje nisu dobile izričitu privolu od strane korisnika jer su najnovije upute za rad predane posrednicima. Zanimljivo :)
Staro Danas, 16:51   #478
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp

mamutarka's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Poštovani,

Nakon što smo među prvim informacijskim posrednicima od Porezne uprave dobili potvrdu o sukladnosti prema čl. 59 Zakona o fiskalizaciji, u nastojanju da našim korisnicima na vrijeme osiguramo ispunjavanje njihovih obveza dostave u AMS identifikatora putem kojeg će se pronaći njegova krajnja adresa za zaprimanje eRačuna (čl. 44. Zakona o fiskalizaciji), izvršili smo registraciju postojećih primatelja koji elektroničke račune trenutno primaju putem mer platforme.

Registracija je izvršena za sve primatelje eRačuna koji se u našim evidencijama vode kao korisnici platformi mer i Kreiraj.

Sukladno zadnjim informacijama koje smo dobili, u tom procesu došlo je do registracije pojedinih primatelja koji sebe nisu smatrali korisnicima usluga mer i Kreiraj platformi.

Prema najnovijim uputama koje smo dobili, registracija korisnika u AMS zahtjevati će izričitu prethodnu izričitu privolu korisnika (napomena - upravo smo takav model predlagali u javnoj raspravi na nacrte zakona, ali nije usvojen), bez obzira što - prema našem čitanju zakona i ostalih uputa - se ta suglasnost daje kroz FiskApp sustav porezne uprave.

Dok se situacija ne razjasni ili ne definira pravilnikom čije se donošenje očekuje u roku od 90 dana od primjene zakona, Elektronički računi će povući sve registracije primatelja osim onih gdje je korisnik dao izričitu suglasnost ili potvrdio registraciju.

Kao i uvijek, nastojimo našim koriscima ponuditi najbolju i najbržu sveobuhvatnu uslugu kojom će izvršiti sve svoje zakonske obveze. Ažurirane informacije o načinu registracije dostaviti ćemo korisnicima u izravnoj komunikaciji. Nadamo se da će razjašnjavanje ove situacije ostaviti korisnicima dovoljno vremena da ispune svoje obaveze definirane Zakonom o fiskalizaciji.

Ovom se prilikom ispričavamo svim korisnicima koji eventualno nisu ažurirali svoje podatke o korištenju naših usluga i čiju smo registraciju izvršili bez njihovog znanja, kao i svim dionicima sustava ako je zbog naše želje da korisnicima omogućimo što brže i lakše ispunjavanje njihovih zakonskih obveza došlo do nesporazuma u interpretaciji Zakona.

S poštovanjem,
Elektronički računi
Staro Danas, 17:37   #479
Bono
Uptime 99.99%
Moj komp

Bono's Avatar

Ma divno, ne bi nikad nista imao sa tim spamerima.
Staro Danas, 20:59   #480
Colop
Premium

Na temu zašto mi Hrvati moramo biti pokusni kunići, bio sam danas na edukaciji gdje se pitalo predavače dal će se odustati od fiskalizacije 2.0 privremeno dok se to ne razradi.
Predavač je rekao da nema teoretske šanse, jer je država povukla neke novce iz EU upravo radi te fiskalizacije 2.0, i sad htjeli/ne htjeli moraju odraditi do 31.12. sve ili vratit pare

A pare nisu problem, jer para jelte nema....
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na