|
![]() |
#2491 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
U dječje vozilo izvadio staru bateriju od 4.5Ah i stavio novu od 12. S obzirom da je baterije znatno veća, morao sam je polegnuti. Radi se o sljedećoj bateriji: https://www.makspower.hr/proizvod/mws-6v-12ah-agm/ Smije li ista biti polegnuta? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2495 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Zadnjih tjedan-dva privodim radove kraju. Danas završio povišeni vrt u dvorištu jer želim ove agrume staviti u zemlju da ne budu više u teglama. Usput riješio navodnjavanje. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Betonirao sam 30x30 stope i u njih utopio pocinčane 10x10 grede na koje sam s unutrašnje strane pošarafio cinčane 10x2cm grede, a vanjske WPC decking te na kraju na vrh stavio ariš decking. Prije zemlje sam obložio čepastom pe folijom. Ograda je također gotova, isto bilo kemijanja ali na kraju ispalo dobro (ovo je malo starija fotka), 3d printerom sam isprintao klapnu za zatvaranje. ![]()
![]() |
#2497 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Jedino kad se ovi agrumi razrastu, nece bas nista ostati od puta za ovog susjeda iza ^^ |
![]() |
![]() |
![]() |
#2500 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne znam gdje pitati, ova tema mi se čini najbliža... Za sezonsku odjeću i obuću sam mislio slagati neke ormare na tavanu pa sam odustao jer to nikad neće 100% dihtati. Sad bih radije velike plastične kutije s poklopcem i da idu jedna na drugu. Postoji li nešto veće od ovih iz Ikee, ako je tko nedavno kupovao? https://www.ikea.com/hr/hr/p/samla-k...tna-s29440819/
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2502 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Nama su ormari puni robe u vrecama i nesto manje u kutijama. Vrece su mi must have, nikad dosta. Jedino nikad nismo skuzili zasto nekad roba razvije mirise iako je cista i bez dodanih omeksivaca, dakle bez nekih mirisa, prije arhiviranja. Fun fact, zena je prije 3 godine mazala nekakvo fancy bademovo ulje po trbuhu kad je bila trudna i to ulje ne mozes vise skinuti s robe. Problem je sto za x mjeseci to ulje postane rancido i usmrdi se. Par godina smo nanovo prali robu i doslovno prali ormar zbog toga. Pa eto da znate. Jer ako vam takva majica ode u vakum vrecu, ne zelite je otvoriti nakon godinu+ dana ![]()
![]() |
![]() |
#2503 |
Ex-Gastarbajter
|
I nece se usmrditi / navuci moljce ![]() edit: minus gornji problem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2504 |
EMP moderator
|
Imam već 20-25 velikih vakuum vrećica, sve su mi pune unutar sanduka kreveta (tri velika i jedan mali, svi imaju bunker), sad trebam nešto za tavan, a da miševi neće probiti. Iako sam popunio sve rupe gdje bi miševi i kune mogli doći, nikad se ne zna kad će novu probiti jer grizu sve živo i mrtvo da se dočepaju moguće hrane i topline. Kutija je za tavan obavezna, a onda u nju opet vakuum vrećice i ostalo. Cilj mi je maknuti sezonsku robu, ukrase za Božić, Uskrs i tako neke pi*darije.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2505 |
Ex-Gastarbajter
|
Imas i u bauhausu kutija, ali mislim da ti nisu jeftinije od Ikee. Ovako nesto se moze efikasno sloziti bez ormara ![]() https://www.bauhaus.hr/eurokutije/su...ija/p/26843399 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2507 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Daklem, nema pojma o adekvatnoj terminologiji. Radi se o jednom malom plastičnom govanjcetu koje služi za zadržavanje rolo komarnika u spuštenom položaju. Komarnik s donje strane ima profil s više kanala. U gornji kanal ide sam komarnik, s donje strane idu oni čupavi umetci, dok po boku ulaze unutra takva dva plastična komada. https://postimg.cc/gallery/cLZ7Nvy/e9096243 Kako je prikazano na fotografijama, ovo manje plastično govno se umetne u veće plastično govno i kada se komarnik gura prema dolje malo govno ide prema van i zaključa komarnik u zatvorenom položaju. Kada opet stisneš dolje onda se uvuče unutra i komarnik se može zatvoriti. Malo plastično govanjce je puklo i eto mog problema. Pristupio sam lijepljenju istog, ali nije urodilo plodom. Dosta je sitan komad a nemam mjesta okolo da dodam mesa kako bi to bolje držalo. Iako nije to pod ne znam kakvim pritiskom, iako ovaj desni koji je puknuo se očito malo iskrivio, dok je lijevi skroz ravan. Ipak su to godine sunca tako da me ne čudi. Pitanje je: jesu li ovo standardni komadi i može li se kupiti to negdje? Gledao sam nekoliko kataloga online ali nisam našao ništa slično.
![]() |
#2508 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Po stanu sam zatvorio (silikonom, glet masom ovim onim) sve žive rupice po zidovima, kutevima, kraj lajsni.. ali žohari se i dalje pojavljuju. Moguće da ulaze kroz one rupice u odvodima u sudoperu, umivaoniku, tušu i kroz sifon u kupaonici. Zanima me baš za sifon u kupaonici, ima li kakva mrežica da se nekako može staviti preko toga ili samo onaj okrugli dio, ali s manjim rupicama? Također ako netko ima iskustva sa žoharima slobodno podijelite.
![]() |
#2509 |
Fresh Juice
|
Kum je imao problema sa žoharima. Pozvao je deratizatora, postavio je neki otrov na mjesta koja idu i rekao da ga ostavi da ga oni prenesu do gnijezda. Nakon par dana našao par mrtvih u stanu al poslije nikad više nijednog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2510 | |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Ali ću za svaki slučaj ipak postaviti otrov (imam nekakav koji mi je baš deratizator dao) pa čak i ako imaju gnijezdo da ih pobijem.
![]() |
![]() |
#2511 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Ja sam na sifone postavio ovo: https://a.aliexpress.com/_EzD0DXy |
![]() |
![]() |
![]() |
#2512 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Pokušaj izvedbe kružnog "lebdećeg" lustera. U kanal u unutrašnji obod ide led traka, a luster visi na tankim žicama kroz koji dobiva struju. Vidit ćemo kako će ispasti na kraju ![]() Da bih dobio lijepi okrugli oblik a ne segmentiranu zvijezdastu abominaciju, laserom sam iz mdfa izrezao malo manji prsten i onda koristio kao šablonu sa nekim hipersoničnim DLC glodalom od 50 mm visine s Temua na stolu sa montiranom glodalicom da uklonim višak materijala. BTW, trebao je biti jedan luster promjera 65-70cm ali kao što vidite ima dva manja od cca 40cm jerbo sam pametan računao 36 segmenata po 10 stupnjeva, međutim nisam uzeo u obzir da se računa kut svakog susjednog komada pa sam umjesto 5, rezao pod kutem od 10 stupnjeva ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2513 | |
49%winner
|
Citiraj:
Ako si u zgradi, deratizacija nema puno smisla ako se svi u zgradi ne usuglasite, a to zna biti tesko.
![]() |
![]() |
![]() |
#2514 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
Borna kiselina je nekakva praškasta materija (kao puder) kojom naprašiš kutove, odnosno spojeve poda i zida gdje ih najviše viđaš/srećeš (kupaonica, WC, kuhinja i sl.) i ostaviš jedno tjedan dana (možeš za to vrijeme saugati i čistiti pod stana ali ne uz same rubove. Žohari će prilikom kretanja po stanu pokupiti na nogama tu bornu kiselinu i prenijeti je u gnijezdo i za 2-3 dana će pocrkati cijelo leglo jer im ta kiselina shebe živčani sustav. EDIT: zaboravih napisati da je meni mjesto ulaska u stan bila vertikala kroz koju prolaze cijevi grijanja i vode za cijelu zgradu i taj otvor u zidu je s bočne strane bio zatvoren nekakvim ugradbenim ormarom koji je od godina i starosti popustio na spojevima između bočne stranice i leđa ormara pa su se otvorili procijepi kroz koje se gamad mogla provući. Izvadio sam cijeli ormar, napravio po mjeri novi i onda spojeve između zida i ormara zatvorio pur pjenom, a spojeve stranica unutar ormara dodatno silikonom. PS: Još jedno mjesto ulaska u stan (ovisno o izvedbi gradnje i starosti zgrade, mogu biti vertikale centralnog grijanja od zgrade na mjestu gdje cijevi prolaze kroz etaže, kako je površina oko cijevi najčešće pokrivena parketom/laminatom ni ne vidiš da u betonu uz cijev imaš rupu. Zadnje izmijenjeno od: bertone. 05.06.2025. u 22:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2515 |
49%winner
|
Borna kiselina je odlicna ako je uspijes nabaviti kod nas ili u EU. Ne znam je li skroz zabranjena ili samo vrlo ogranicena prodaja, ali nije tako dostupna. Borax je kao neka najbliza i najslicnija dostupnija zamjena.
![]() |
![]() |
#2516 | |
motion graphics freak
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2518 |
AMD Hammer
Datum registracije: Jan 2008
|
Znaju imat na samom ventilatoru prekidač kao na slici. Sa električne strane je teže,treba ubaciti kondezator. Vidi mogu li se krila ventilatora okrenut ako su u nagibu,efekat bude isti. ![]() Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#2519 |
EMP moderator
|
A nemaš spoj gore na motoru? Mislim da ti je jednostavnije samo zakrenuti krilca. EDIT: Predugo otvoren tab.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|