|
![]() |
#79201 |
Premium
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
#79203 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Navozao sam se s-tronica i deesgea. U slabijim motorima do 2.0 stvarno auto ne zna šaltati, i kod kretanja mu treba vremena da razmisli. Dok kod 3.0 je radio osjetno bolje, ko da je unaprijed mislio, a ne kasnio.
![]() |
#79204 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Vozio sam Q5 sa DQ500 DSGom. To se super vozilo. I super je šaltao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79205 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Citiraj:
https://www.youtube.com/watch?v=IQJL3htsDyQ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79206 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
![]() |
#79207 |
PRO
Datum registracije: Apr 2010
|
a mislim, neka si lagano pop*še. Znači dadu vam neispravan auto, ne možete ga voziti, nikakvu kompenzaciju nemate, nego ono - ko vas j*. Čekaj i moli se da ti auto ne izgori. :/
![]() |
#79208 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
Koje su to ulice
![]() |
![]() |
#79209 |
Bazinga
|
Ukratko, dap. Još imaju i cjenik zamjenskih vozila. Možda su malo susretljiviji za vlasnike koji su kupili kod njih aute.
![]() |
#79210 | |
Bazinga
|
Citiraj:
https://www.makete.eu/shop_search.php?search=octavia
![]() |
![]() |
#79211 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#79212 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79213 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Svaki puta kad netko kaže autoput sjetim se profe s faksa koji je na početku semestra prvo napisao na ploču put < cesta < autocesta I veli ovo je kategorizacija cesta uz RH, tko mi kaže autoput ima instant pad ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Ako te zanima teorija iza legiranja čelika i njihovih faza / kristalnih rešetki evo link na skriptu metalurgije
''Of all the things I've lost I miss my mind the most'' Mark Twain Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 27.03.2025. u 22:26. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79214 | |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Citiraj:
To što ti i 40-50% ostalih želite vozit 100kmh, možda bolje ostanite na lokalnoj cesti, ili bar kad ste na autocesti - dajte gas kad pretičete. Poštujte nas koji vozimo brže i neće biti nikakvih problema, a ne iskačite ko srne na lijevu traku. Zbog takvih manevara dolazi do nesreća. Meni nije stres vozit ni 180-200kmh, ali zato takvi koji drže 90-100-110 pa se bace na lijevu traku odmah nakon davanja žmigavca bez da su ocijenili s koliko mu netko dolazi odotraga - e onda nastaje lagani stres. Ili netko krene preticat 3-4 kamiona sa 100-110kmh. Khm, ovaj, DAJ GAS i obiđi, vrati se na desnu traku i vozi opet 100, ne radi kolonu. Da se razumijemo - Austriju vozim 145-155kmh, i u nekoliko sam slučajeva prošao pokraj policije bez ikakvih problema ili zaustavljanja. A razlika između vožnje 100kmh i 150kmh meni igra veliku ulogu jer imam za prijeći 900-1000km puta. Pa sad računaj: 1000km sa 100kmh - 10h 1000km sa 150kmh - 6,5h -------------razlika --- 3,5h Tako da hvala ali forsiranje tih debilnih ograničenja od 100kmh je totalna glupost. Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 27.03.2025. u 22:37. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79215 |
#erase startup-config
|
Automobili
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79216 | |
Premium
|
Citiraj:
Zasto vise nema voditelja poput Olivera Mlakara... ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#79217 | |
Fresh Juice
|
Citiraj:
Nije nikad bila prevelika gužva na Vončininoj, brzo je išlo. I da, po njoj idem skoro svako jutro na posao. Sad je samo efekt da iz lijeve trake odmah u skretanju žele desno u Ratkajev prolaz i na kraku dobiješ da lijeva traka stoji radi tog, desna se polako miče. Na tom križanju je dragom bogu svejedno jel ide jedna traka lijevo ili dvije, isto bude. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79218 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
To sam prvo pitao kad sam došao ovdje, jer su ograničenja smiješno niska u usporedbi s EU. 70 mph / 110 km/h je maksimalno što se možeš voziti ovdje na autocesti. Naravno, u prilog tome još ide i smanjenje broja nesreća sa smrtnim posljedicama pri nižim brzinama. 1100 km od juga do sjevera zemlje - 13h Jebiga...vele ako ti se ne sviđa, imaš vlak ili avion ![]()
![]() |
![]() |
#79219 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
Britanija je uvijek bila specifična, počnimo samo s krivom stranom kojom se vozi ![]() Ali, mislim - 110kmh. Majko mila draga. Užas. I da - smanjenje nesreća sa smrtnim posljedicama se može smanjiti i pravovremenom reakcijom onih koji ne gledaju retrovizore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79220 |
Brat od Đon Vejna
|
Spojite nas na infuziju i metnite nam katetere da se ne moramo ni ustat iz kreveta, nece bit ni nesreca ni co2, jbs 15min gradove, ne treba nam ni to. 2025. Ograničenje na autocesti od 100kmh, ko da vozimo Trabante. Da Europa nestane s lica Zemlje utjecala bi 0% na ekologiju, jbt 100kmh…
![]() |
#79221 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Stalno su se ubacivali u desnu traku i skretali lijevo. Svako malo je dolazila policija tražiti snimke nadzornih kamera zbog nekog takvog sranja. Sada više ne dolaze. Ljudi će se naučiti da se može iz desne u Ratkajev pa će biti bolje. Kod nas taj proces traje dugo jer mnogi imaju WORM mozgove, štaš. Ali ja tamo kroz cijeli dan vidim puno manje problema. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#79222 | |
The mighty pirate
|
Citiraj:
Heh, pravovremenom reakcijom... Puno očekuješ od ljudi, pogledaj ljude za volanom malo. Velika većina je potpuno nezainteresirana za ono što se događa oko njih, pa i za samo vožnju.
![]() |
![]() |
#79223 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Apsolutno mi je drago za tebe, zato je Nurber savrseno mjesto za takve stvari. Citiraj:
![]() Zamisli tek kako ces brzo doci avionom koji ide oko 900 km/h ![]() Nakraju, dovoljno je pogledati broj poginulih u RH i u Austriji u prometu i sve ce biti jasno. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#79224 |
laser
Datum registracije: Oct 2009
|
Svidalo se to nama ili ne, cinjenica je da manja ogranicenja rezultiraju manjim brojem nesreca. Ove gluposti gledanje retrovizora i slicno su bas to, gluposti, jer se oslanjanju na ljudski faktor. To su stvari koje ne mozes regulirati ni ogranicavati, dok brzinu mozes. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79225 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Navozio sam se po autocestama, ali ljudi rade takve gluposti da te bog sačuva. A šta se tiče Austrije i brzine, realno imaju 3 i pol autoputa, ostalo su neke brze ceste sa ograničenjem 100 i malo malo neko selo sa ograničenjem 40-50 i količine kamera da bi se i mi posramili.
![]() |
#79226 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Situacija. Voziš se 60, znači, ne brzo. I onda ti netko izleti u traku i ti ga skupiš i on pogine, a vozio si 60. Kak, gledanje retrovizora može biti glupost? Dok se vozim gledam "daleko" naprijed da predvidim promet i svakih par sekundi provjerim sva tri retrovizora i znam kaj se dešava iza mene i u svakom trenutku se mogu pripremiti na iznenadne situacije. Mislim da nas je sve manje i manje, pola ekipe u vožnji gleda u mobitel i opće neprati promet. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79227 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
A jbt, u Austriji izvan sela ograničenje 90 km/h a ja se ne bi usudio tu voziti po brzini iz ograničenja, nego manjoj. Ne mogu reći da su mi loše austrijske AC, stavim tempomat na 135 i vozi miško. |
![]() |
![]() |
![]() |
#79228 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
U Austriji je 100 izvan naselja i na nekim mjestima je to u stilu "I dare you, I double dare you" ![]() Al bar ne razmisljas da ce te zaustavit sa 65 u nekoj vukojebini ko mene usred šumetine jer ne neko odlučio da će tamo bit 50 iz ko zna kojeg razloga |
![]() |
![]() |
![]() |
#79229 | |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
Prije mjesec dana sam se zaj..o ko zadnja budala. Umjesto da idem preko Italije. Sat vremena duže, ali autoput 3 trake ja kreten idem preko Austrije za Sterzing po cesti uz granicu. Nakon Vilacha se skineš sa autoputa i onda lokalna cesta poput naše D1. Stotka, pa selo i tako u nedogled. U selu 2 pješačka i onda se napravi kilometarska kolona. Ulazim u Linz, ko da sam u ZG ušao. Stani kreni. I onda se mislim čemu sam platio Austrijsku vinjetu? Za onaj komadić autoputa od granice do malo iza Vilacha, a mogao sam se ko gospodin voziti kroz Italiju.
![]() |
![]() |
#79230 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Pa zapravo nije zbog EV nego protočnosti same ceste. Protočnost raste s brzinom do određene razine, nakon toga pada. Recimo na tvojih 150-160 je već u opasnom padu. Pojednostavljen graf Znači, da bi ti imao privilegiju na 1000km uštedjedi 3.5 sata, ostalih 2000-3000 vozača mora potrošiti 20-30min više, karikirano. Onaj tko vozi 110 gdje je ograničenje 130 ne utječe na prometni tok. Onog tko vozi 180 gdje je ograničenje 130 treba eliminirati iz prometa. E sad, sviđa li se to nama ili je drugi par rukava. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|