|
![]() |
#721 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Ili nisi poklikao na NO što je trebalo. Politička izloženost i slično ![]() Ja sam u sat do dva sve riješio, sa dokumentacijom, selfijem i ostalim Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#722 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Meni ovo zvuči kao da otvaraš tamo account kao pravna osoba, ne kao privatna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2014
|
Citiraj:
Ili imate kakav dugo prijedlog za čuvanje na 20+ godina? Sa tim zlatom mi je muka gdje ga držati, sef u banci je cca 100€ godišnje što mi je previše. Eventualno ga držati doma u sefu, i vidio sam polovne sefove koju stranicu prije za parsto eura, ali imaju po 200kg ![]() Opet dati za sef 500 - 1000€ mi je onak, dosta.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Premium
|
Citiraj:
A sam si sebi dao odgovor. Logično, što je sef teži, to je bolji i sigurniji. Po meni je logično razmišljanje sljedeće ako imaš prostora, bolje dati 500-600 eura jednokratno, nego banci svake godine po 100 €... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#725 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Izvadis letvicu parketa, plocicu u wcu... Kad su u ratu palili kuce, moji su svo zlato (nakit, jel) ubacili u zidove/cigle od poljskih zahoda. Kad su se nakon sto godina vratili kucama, sve stavnjeno do temelja, ali cenife stoje sve do jedne. I neprijatelj mora srati. I ako radis takvo sto, najbolje da to znas samo ti, nitko drugi, cak ni zena rekao bih. Ako i zna, neka prihvati da ne mora znati lokaciju. Ako te jednom vise ne bude, neka ostane barem pismo iza tebe. You get the point... Opcija je vise ako imas vecu nekretninu ili popratne objekte (supe, garaze...). Tko ne zna za to, nece niti traziti to.
![]() |
![]() |
#726 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Naletio sam na to prije kojih godinu dana, ima taj convenience faktor jednostavnosti i možda nije loša fora kao entry level. Mene je odbila činjenica da ti je dobit smanjena za postotak koji oni cicaju za "usluge platfome" ili kak to već zovu. To me i od investiranja kroz Revolut otjeralo jer su imali custody fee isto u postotku (mada su to ukinuli za EEA). Pošto sam već trošio IBKR, Genius i Revolut su mi samo lošije opcije predstavljali tako da ih nisam isprobavao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#727 | |
Premium
|
Citiraj:
Zapravo bi savjetovao nešto drugo, iz profesionalnog iskustva mogu reći da se pisani dokumenti često zagube i "zagube". Pretpostavljam da je to netko smislio na internetima, e-mail koji će se poslati na 2-3-4-5 e-mail adresa ako recimo jednom u mjesec dana ne potvrdiš da si živ ![]() profi lopovi jako dobro znaju sva mjesta gdje ljudi sakrivaju, i oni kada pretražuju kuću doslovno premeću kuću na način da sve stvari bacaju u sredinu radi brzine. Ali opet, profi lopovi neće ići u pljačku ako ne očekuje minimalno 50-100 k eura zarade. S druge strane, danas su tehnički sustavi zaštite toliko pojeftinili da nema stvarno nikakvog razloga da svaki stan/kuća nema neku kombinaciju alarma i videonadzora. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
To gubljenje papira vrijedi i za oporuke? Ok, ovo digitalno ima nekako vise smisla, da. Nisam ih istrazivao. Slazem se da svaka kuca, a stan pogotovo, mora imati bar neki oblik pasivne zastite. Stan pogotovo ako su vrata jedino kroz sto ti moze netko uci. Kod kuce je to malo teze, ali onda barem neki alarm i par dobrih susjeda. Ali kada imas alarm i kamere na kuci, sigurno nesto imas unutra. Ne mogu reci da sam mastovit kao lopov, ali jbmu koliko vremena bi mi trebalo da pregledam sva dupla dna u ormarima, kucnem sve plocice, provjerim sve npr ventilacijske otvore, i sl. Na kraju ispada najbolje tu uncu zamotati u krpu i drzati je u kutiji za kruh na stolu ![]()
![]() |
![]() |
#729 | |
Premium
|
Oporuke najčešće i nestanu ![]() Ako netko ima oporuku, neka je deponira u hrvatskom upisniku oporuka i za 20 eura ima mirnu dušu. https://www.hjk.hr/O-Komori/Elektroni%C4%8Dki-upisnici Uštedit će i sebi i nasljednicima živaca i vremena i novca koji će se potrošiti na odvjetnike. Ne mora uopće biti. To je danas došlo do smiješno niskih cijena, da ti za 1000 eura možeš uzeti polu profi alarm i video nadzor sa 4 kamere. Citiraj:
Ili zakopati u vrta ![]() Ne znam koliko vremenski treba za premetnuti stan, ovi profi lopovi obično rade u grupama 2-3-4 ljudi, i doslovno te nadziru. I funny thing, veći dio provala se dešava po danu, znači od 08-16;00 nego po noći. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
da, da, biti će da je to očito... podigao sam ticket, napravili su mi nekakav response - da se ne može izmijeniti vrsta accounta, već da mogu separately napraviti novi account pa sam im na to odgovorio da mi točno odgovore kakvu vrstu accounta sam otvorio, čisto da znam gdje sam zeznuo stvar (dali je za personal use ili business/professional use) i dali mogu bez obzira na ovaj prvi otvoreni račun, sa svojim istim podacima otvoriti još jedan drugi, kako već imaju moje podatke u bazi da sam korisnik... sada čekam odgovor na ta pitanja, u slučaju da se ne može, tražiti ću ih da komplet izbrišu moj acc. i onda otvoriti normalan, basic za "fizička lica"
![]() |
#732 |
Premium
|
Analitičari su digli prognozu za zlato na 3300 $ do kraja godine zbog trgovinskih ratova. Suludo |
![]() |
![]() |
![]() |
#733 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#737 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
https://www.reddit.com/r/worldnews/c...ause_pandemic/
![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#741 | |
bu
Datum registracije: Jan 2017
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#742 | ||
Premium
|
Citiraj:
Nervoza na tržištima povezana uz Mrkvastog, Ukrajinu i novu administraciju u SAD-u Citiraj:
JA taman razmišljao kako trea baciti zalihe maski iz ureda. ![]() Zadnje izmijenjeno od: Colop. 22.02.2025. u 11:11. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#743 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Da, oni su napisali da su ljudi poceli masovno slijepiti od upotrebe nekih lijekova za mrsavljenje, i postirali slike ljudi sa "zamicenim" sarenicama... :facepalm: @strikoo i colop, hvala vam na odgovorima i pomoci ![]() EDIT: https://mfin.gov.hr/vijesti/gradjani...juna-eura/3852 ovi "trezorci" su totalno bezvezna stvar, minimalni ulog 1000 €, od toga na godišnjoj bazi ide povrat 25 €... pa toliko loši nisu ni p2p posudbe, poput robo cash, bondore ili kako se već zovu...
ševa! ![]() Zadnje izmijenjeno od: ALiEN17. 24.02.2025. u 14:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#745 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Pitanje za strucne. Zanima me npr uzeti CBX, ali uz compounding (slozena kamata?, ne znam jel tocan prijevod) na tipa 10 godina. 1. Koliko je pametno uzeti indeks u odnosu na npr dionice zabe ili hpb? Jer logicno ako cbx pada padaju i ostali, jedino sto npr dionice banaka vise rastu. Ali gledajuci long term, sto je sigurnije? 2. Klijent sam u pbz i vidio sam da se preko njih moze trgovati dionicama, ali u app-u ne vidim indekse, da li netko zna da li se u pbz mogu uzimati indeksi i da li se moze compound-at? 3. Ako je pozitivan odgovor na kupnju indeksa, ali negativan na uzeti ga u pbz, gdje bi bilo pametnije uzeti ga? Tj ako ga uzmem kod jednog brokera vjerojatno ga ne mogu prodati kod drugog kao sto mogu dionice? |
![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Nisam stručan ali ću ipak iznijeti svoje mišljenje ![]() Hrvatsko tržište kapitala je vrlo siromašno, to između ostalog znači da su padovi u slučaju kriza enormno veliki. CBX je imao all time high davne 2007. On se još uvijek nije vratio na taj nivo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#748 |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
razmišlja tko ući u priču sa ING GRAD dionicama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Pretpostavljam da si vidio, ali ako nisi fina analiza. Ja osobno nisam fan pojedinačnih dionica...
![]() |
|
|