|
![]() |
#78631 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Super video. Romantika 😁 Moja romantika danas opet pali. Rastavio sam sve ove spojeve na klemama, pobrusio i vratio. ![]() U međuvremenu je okrenilo na buru, pa je suho, što je isto možda faktor. U motoru ne znam koje spojeve čačkati, trebat će mi edukacija Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#78632 | |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() Ova trojka mi je od djetinjstva zakon, i fakat ne znam koji bi radije. Onak, mozak veli Saab no mazohist u meni nekak radije Themu. 164 Q4 je pak next level mazohizam koji još nisam dosegao ali ima vremena ![]() Prek bare sam vozio sam kratko 900 Turbo 16 i to je fakat brutalan auto. Ona njegova gotovo vertikalna i zaobljena šajba mi je zakon. Turbo rupa koja traje i traje ne baš toliko i fakat moraš pazit na okretaje da ne uletiš u boost u krivo vrijeme ![]() Ošmirglaj i očisti sve spojeve mase na šasiju. Džabe se igraš klemama ako ti je spoj na šasiji korodirao.
![]() |
![]() |
#78633 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@murina Koja je nesretna Alfa (da sad ne kopam unazad) ? Šta je rekao kolega, kako si uredio spojeve klema tako treba urediti spoj - na masu / šasiju i na motor (često izvedeno "u komadu" od kleme do šasije pa odmah u produžetku na motor). Na oba mjesta bi trebalo odvidati, odmastiti / očistiti pa vratiti nazad. Nezgodan detalj šta su često te pozicije naknadno pokrivene nečim pa je pristup otežan. Moožda to (lokacije) ima opisano ako imaš detaljniji service manual. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78634 |
Moderator
|
![]() |
#78635 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Automobili
916 Spider 2.0 TS ![]() Počeo je jesti g*vna kad sam promijenio akumulator, pa sam krenuo od njega. Parkiran je vani, imao sam u par navrata po pola sata - 45min vremena za odraditi nešto ![]() Trebam prvo proučiti pdf jer se ne snalazim u motoru gdje je šta, a i ne razumijem se u čarobnjaštvo (struju). Još su ga ptice kvalitetno iza*srale, a strah me otić do praonice da ne ostanem u njoj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78636 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
A ništa, rukom / očima prati kabel sa - kleme ... nađi di je zavidano na karoseriju i motor. Kad nađeš znaš šta ti je radit. Nakon toga nebi smjelo biti blema sa paljenjem (i na hladno). |
![]() |
![]() |
![]() |
#78637 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Pitanje za ljudi koji su se vozili u oba vozila, konkretno Tiguan 2016-2020 i BMW X1. Kako je ovo moguće? https://www.carsized.com/en/cars/com...2022-suv/rear/ Po dimenzijama ispada da je BMW X1 veći od Tiguana ? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#78640 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Kratko pitanje. Zvao mehaničara, on me lagano otpilio, jer je to "normalno". Škoda Superb Sportline, 2.0, 2019. Kada je auto u leru, kad se zagrije, ispod auta, lokacija ja bi rekao sredina auta, zveckanje kao kod starih lonaca. Ne šteti vožnji, ništa, samo se ružno čuje. Što bi moglo biti? Nosač auspuha? Htio bi to riješit, ubija me u pojam. Na temu iznad, frend došao sad s puta, rent-a-car, PUG 3008, 2024. 1.2 hibrid, benzinjara, auto ima 1600km na satu. Puni tank, 400km max, potrošnja na autoputu, 135km/h tempomat, 12-13 litara, ispod toga nije išlo. Kaže on Zagreb - Berlin - Hamburg - Zagreb, ispadne nekih 2200-2300km, punih 5 tankova otišlo i tankao 6. puta jer ga je bilo strah da neće stići do kuće. Kaže da nikad u životu nije bio više na benzinskoj nego ovaj vikend. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 17.02.2025. u 14:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78641 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
1,2 benzinac i 2200kg... |
![]() |
![]() |
![]() |
#78644 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ja sam tamo 2020. vozio 3008 i 5008 na testu, žena i ja kupovali novi auto. Izašli iz auta, prva pomisao nam je bila "Pežo nećemo kupiti...". Frend jučer to isto rekao, nikad PUG na njegovo dvorište. S tim da ovo tankanje nije bio najveći problem. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 17.02.2025. u 14:24. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78645 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
To je radi temperaturnog širenja materijala, moguće da je odradila regeneraciju prije nego si stao, benzince ćeš često čuti kako pucketaju nakon dinamične vožnje jer im je temperatura ispušnih plinova veća, meho ti je dobro rekao ![]()
![]() |
![]() |
#78646 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Gledam ženi zamjeniti starijeg Tiguana za nešto novo, pa sam uspoređivao dimenzije sa novim X1, pa me šokiralo. Vidio sam novi X1 na parkingu, i nema šanse da bi rekao da je po dimenzijama jednak Tiguanu. Citiraj:
Čak u Porschea postoji i naziv za to puckateanje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78647 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ako je zveckanje promjenjivo ovisno o rpm-u, onda mu vjerojatno zveckaju shieldovi ili se nesto od plastika ispod olabavilo. Pogotovo ako to cuje u kabini. Pucketanje se ni u jadnom Suzukiju ne cuje u kabini dok radi u leru pa sumnjam da to cuje dok motor rokce
![]() |
![]() |
#78649 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Nije to pucketanje, nego zveckanje konstantno, kao da netko tipa uzme kamen i vrti ga po metalnoj posudi. Kad se zagrije, cijelo vrijeme zvecka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78650 |
Bazinga
Datum registracije: Nov 2007
|
Idi kod nekog tko ima grabu/dizalicu i osluškujte/gledajte što vibrira. Svašta može biti, šelna, nosač, zaštitni lim, kamen...
![]() |
#78651 | |
Moderator
|
Citiraj:
Jest da je to oko 140 konja na 1650 kila ali opet. Taj bi auto prema tvornci trebao trošit 6-6,5 litara a ne 12-13. Ili ga je on čepio puno više od 135 ili nekaj ozbiljno nije u redu s autom. Mislim ffs pa meni je C-Max 1.0 od 100 konja koji ima 1400 kila trošio 7-7,5 s tempomatom na 140km/h na relaciji ZG-Ploče. Ma nema ni blizu tu masu. Plus auto ima i pristojan koeficijent otpora zraka od svega 0,28 tak da nije ni cigla ko neki auti.
![]() |
![]() |
#78652 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Da, sad vidim da sam strujica gledao. Ok, malo je cudna ta potrosnja onda. A sto se tice tog zveckanja, kao sto su ti rekli - nesto je labavo i treba ucvrstiti. Predpostavljam da se auspuh malo pomaknuo negjde, pa kad se zagrije, rasiri se malo i dodiruje u nesto pa prenosi vibracije. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78654 |
The mighty pirate
|
A3 hibrid ima 1560 kg i gledam si baš SpritMonitor zapise. 8-10 po gradu, 5.8-8 na otvorenoj. Ovo ne može trošiti više od duplo na otvorenoj sa 100 kila više, bez obzira na aerodinamiku slona.
![]() |
#78655 | |
Moderator
|
Citiraj:
Velim ili ga je čepio puuuno više od 135km/h ili je ne znam, vukao prikolicu ![]()
![]() |
![]() |
#78656 |
49%winner
|
Auto ima 1600km na satu, jos k tome rentacar (cini mi se da ovo nije prije pisalo u postu). Ako ga je netko cepio od nultog km u rac-u, jel mu moglo sta biti da masina sad hoce popiti vise? Gapovi medju prstenima i cilindrima, gorivo bjezi u karter, ili toga kod benzinaca nema? Losa smjesa, ali onda bi dimio i sigurno bacao neke safe modove, ili? Al da, da je bas dupla potrosnja na tempomatu, to mi nesto smrdi.
![]() |
![]() |
#78657 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
"Sličan" auto 2.0hdi troši 6.1 na 130, tako da je recimo 8+ normalno za 1.2, ne vezano za to što je hibrid, to mu pomaže samo u gradu. Ja nemam averziju prema Francuzima, i eto kupio prvog prije nešto više od 3 godine. Ali mi taj 1.2 nije padao na pamet! Evo dobar video, C5 aircross. Slična je stvar kod mene, osjetno više troši na 140, nego na 130. https://youtube.com/shorts/Vb4F0d9xu...sEJLzG7GMbaZlw
![]() |
#78658 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Na 120 je na oko 7L, na 160 je na 9.5-10L onak, ladno bez jebemti ![]() W169 a klasa 1.5 95ks. Pričam o vožnji cijelim putem tim tempom, ne sad da ga dignem 2x u sto km udaljenosti na 160. Prešao sam s njim 250x rutu novska-zagreb-novska, tak da u deci znam potrošnje ovisno o vožnji ujutro u 6 ljeti kad je toplo ili zimi na minusima, gorivu sa pojedinih benzinskih, itd. Ima tu svega što može utjecat na potrošnju, ali opet ne u tolikoj mjeri. Tak da slažem se s ekipom, ili ga frajer nije vozio 135 ili je nešto gadno u problemu sa autom ![]()
![]() |
![]() |
#78659 | |
gadget freak
Datum registracije: Oct 2009
|
Citiraj:
Da je x1 prije bio manji, je, ali je i x3 bio manji, sad je x3 narastao dosta u zadnjoj iteraciji, pa je logično da i x1 poraste ![]()
![]() |
![]() |
#78660 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Dobro, to je osjetno veća brzina, a ipak se radi o samo 95ks. Kod limuzina nije toliki skok, ali kod povišenih auta je značajniji. Kako god kod 110-120 su svi najekonomičniji. Samo je kod "normalnih" auta mala razlika. Stara astra H iz 2005 s 150ks je na 140 trošila ispod 6.5, a ovaj iz 2018 s modernijim troši više, jer je ipak aerodinamika puno bitnija nego euro3 vs euro6 motor.
![]() |
|
|