|
![]() |
#78601 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78602 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Zna li netko kako ide procedura kad odvezeš auto u ovlašteni servis? Razmišljam Peugeot s kojim imam problema s elektronikom (ko se sjeća pisao sam da auto baca random razne greške pa malo prestane pa opet baca i tako u krug i ovaj seoski električar nije uspio riješiti problem 4 mjeseca) odvesti u ovlašteni, vidjet da naprave dijagnostiku i da mi onda daju ponudu ili kako to već ide za popravak? Problem mi je što ne mogu naći majstora, ljudi kad im opišem problem ne žele se baviti time jer može biti problem u 100 stvari ili jednostavno ne rade na Peugeotima. Možda kad bi u ovlaštenom skužili šta je i poslali mi ponudu, možda bi na ponudi pisalo u čemu je problem pa onda s time odem kod ovih "običnih" majstora.
![]() |
#78603 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Velike su sanse da ce ti u ovlastenom nabadati i mijenjati dijelove, a ne traziti uzrok. Automonteri su to. A ni njima se ne da raditi na takvim slucajevima, nazalost. Kad sam im vozio svog pezoa jer klima nije radila 50% vremena, htjeli su mi mijenjati cetralu/kompjuter i reprogramirati ga. Ne trebam ti pisati koliko para su trazili za to. Na kraju ga odveo boljem elektricaru i on spojio spulu kompresora na 12V koja je zadimila. Promjenili je za sicu i sve radilo jos x godina nakon toga. Kad sam ga pak vozio u ovlasteni jer sam imao problem da se auto ugasio u leru na semaforu i sl., nisu imali rjesenja. Bolji majstor za bosch sustave je nakon par tjedana ustanovio problem na pumpi goriva, promjenili i vozio sretno jos x godina. Dok sam dosao do boljih majstora prosao sam ove seoske... Zali boze vremena, ali ajde, ne vole svi pezoe, to je isto bio jedan od problema.
![]() |
![]() |
#78604 |
Mirko, a ne Harry
|
Proklet bio dan kad sam ga kupio. Auto mi leži ispred kuće i stvarno ne znam više šta da radim s njim. Već je na oglasniku ispod cijene, ali tko god nazove naravno još spušta cijenu.
![]() |
#78605 |
49%winner
|
Ja sam na kraju cak i bio zadovoljan ali sam svake godine ulagao 500+ eura u njega... S djetetom se sve promjenilo, treba mi pouzdaniji auto i to je to. Nisam se ni htio hebati s prodajom i zato sam ga dao staro za novo, zivci su mi bili drazi od para ![]() Koliko cujem nakon 4mj sto im je stajao, izgleda da je ipak prodan dalje.
![]() |
![]() |
#78606 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#78608 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() @Mirko Znam par ljudi sa pezoima i svi imaju te probleme. Frend mi svaki put prica koje lampice su mu se za vikend upalile. IMO nema tu kruva, pod hitno ga se rijesiti....:/ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78609 |
Mirko, a ne Harry
|
Ma već sam ja kupio drugi auto, ovaj čeka ili da se proda ovakav ili da se popravi i proda. Radije bih popravio i prodao jer će biti lakše, ovako dok ima ovaj kvar uglavnom me zovu, ispituju sve i svašta i onda se više nikad ne jave ili ponude pola cijene koja je navedena na oglasu.
![]() |
#78611 | |
Premium
|
Citiraj:
Iako mi nije jasna ta ekipa koji te zove za auto, pa to nije kvar/bug to je feature za taj poluproizvod.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78612 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Kolega već pola godine prodaje održavanu ispravnu 308-icu godište taman prije facelifta. Ista priča. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78613 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Ja sam prodao svog ispravnog Meganea Grandtour 1.5dCi 2011g sa 200k km za 4000€, nakon mjesec dana na njuškalu. Ali sam platio popravak platio 320€, senzor dovoda goriva, gasio se u vožnji. Da sam ga prodavao s kvarom, vjerojatno nebi dobio ni 3000€ za njega. O živcima da ne govorim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78614 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Ovo sam ja dobio danas. Čekam još lika iz Allianza od kojega inače uzimam, ali sve je ošlo gore od prošle godine.
![]() |
![]() |
#78616 | |
Vocna iglica u mudante
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
uzeo sam taj neki polu kasko, trio.. u croatia osiguranju.. 500-600e je koštalo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78617 |
The mighty pirate
|
Evo jednog živog groblja pored kojeg sam upravo prošao. Bed mi je stati i fotkati čovjeku pod prozorom, pa evo Google Street linka. BMW-i E3, E28 (mislim da je 533i) i E24, Rollsi, Jaguari i Daimleri… https://maps.app.goo.gl/pcNy2w2Z9mp9P9xA9
![]() |
#78618 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() |
#78619 | ||
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Poslano sa mog 2203129G koristeći Tapatalk
![]() |
![]() |
#78620 |
49%winner
|
Zanimljivo, imam u vidu kad budem dogodine produzavao policu. Iako je sad vec stari info, 700 eura me kod njih izasao AO+kasko proslo ljeto za auto iz salona. Ostali su bili od ~100 do 250 eura skuplji. Znam samo da su imali dosta niske cijene da dobiju klijente jer su bili friski na trzistu. Znaci teske muljaze neke...
![]() |
![]() |
#78621 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Kreneš od grešaka koje pokaže dijagnostika, aki baš nešto.specifično pokazuje, tipa neki senzor, kreneš u tom smjeru. Ako pokazuje da nema nešto signala ili probleme can komunikacije, znači u ožičenju je problem, multimetar u ruke i pikaj, žicu po žicu, dal je nešto u prekidu. Ako su stvarno random pogreške, onda je u pitanju body komp ili BSM kako već to neko zove. Ako je so kompa/modula, daš ga na reparaciju ili nabaviš drugi/novi Inače Pežo se kupuje nov i proda prije nego dođe do 5 godina starosti ili 150 000km max ![]()
![]() |
![]() |
#78622 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
@Mirkopoter Koliko znam, možda griješim ali ..., PSA grupacija je prije x vremena počela gurati raznu elektroniku / pamet a otprilike u isto vrijeme naručivala elektro instalacije sa elementima od raznog "špjater" - a umjesto bakra, nikla (spojevi / konektori i sl.) .... nakon nekog vremena oksid, spoj od tujca + razna "pametna" elektronika = božićno drvce grešaka ... Da rastaviš cilo auto, svaki spoj, konektor ištekaš i očistiš .... i sve vratiš nazad ... valjda bi radilo bez grešaka koju godinu pa onda sve iz početka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#78623 |
Bazinga
|
Frendica je na C3 mijenjala instrument panel jer su skoro stalno bile upaljene greške koje zapravo nisu imale veze s greškom ![]()
![]() |
#78624 | |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Ako konektori nisu kvalitetni (pinovi i brtve) već za 2-3-4 dana opet nije dobro. Možeš si pomoći sa silikonskom dielektričnom masti ali sretno sa skidanjem toga ako ikada budeš trebao. Ne znam niti jedno sredstvo koje to može skinuti. Efikasna McGyver metoda je često raskopati konektor, zamijeniti pinove, očistiti tamo gdje se ne može, stisnuti stopice termobužirom i onda kad se sve pospaja sve omotati vulkanizirajućom trakom. To onda dugo drži. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78625 | ||
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#78626 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#78627 | |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#78629 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Lenovo LOQ 15AHP9: AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2230 1TB / Sandisk Extreme Pro 1TB / Intel AX210 / Radeon 760M + Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Acer Aspire V3-574G: Intel i3 5005U / 8GB DDR3 / Seagate 1TB HDD / Geforce GT 940M / OpenSuse Tumbleweed XFCE |
![]() |
![]() |
![]() |
#78630 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|