|
![]() |
#2104 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Novi projekt na kući uspješno završen! Prije: ![]() Tijekom: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rezultat: ![]() ![]() ![]() Od ideje, nacrta, narudžbe, montaže, struje, interneta, sklapanja, sve on nule, solo sam sve napravio. Zanemariti što tv nije vertikalno na sredini, novi tv dolazi, onda će se to štelati. Iveral - bijela visoki sjaj, s blum okovima, usporivačima i 2 police oko 900EUR. Drvo za okvir - bor, ljepljen, 4x4cm, kupio sam 2x2.4m u Bauhausu, oko 30EUR. Isto takvo drvo samo 6x4cm za "vješalicu", 19EUR. Ledice 15EUR. Akustični panel oko 130EUR - 260x60cm. Kamin - cca 300EUR. + sitnice Šarafi, tiple, montažno ljepilo itd. još dodatnih 50-tak eur. Plus mi je ostalo iverala za još neke sitnice po kući. Sve skupa nekih 1400EUR, dobio sam sličnu ponudu za oko 4000EUR s računom i nekih 3000EUR bez. Posla, montaža nekih 5 sati. Priprema nekih 2 dana. Kupnja i sve nekih 5 sati. Rezanje i ostale finese još 5 sati. Realno, 3 puna dana i sve je bilo gotovo, jedino sam kantiranje i rezanje iverala čekao tamo od 22.12. do 25.01.2025. Ploča je 210x130 - rupa u sredini je 60x30. Donja polica je 238x45cm visine i nekih 33cm dubine. Ps kablovi prolaze kroz 1.5cm rupu koja je sakrita akustičnim panelom pa se ni to ne vidi. Kamin je dolje uštekan u struju, hdmi i sve ostalo provućeno kroz kanalicu u zidu. Ploča visi na ovo "kuki", skine se za 10 sekundi. TV se izvlači van 90cm, tako da i on može dolje za manje od pola minute. U zidu je 10m kabel za hdmi. Zadnje izmijenjeno od: Mommistake. 27.01.2025. u 12:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2107 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Ekipa, Od građevinara sam dobio savjet da zidove u kupatilu sa kojih sam poskidao tapete ( da, tapete ![]() Što mislite o toj ideji ? Google kaže da je paroprospusna i vodoodbojna što je idealno za takav prostor a Jub ima i Bio verziju za unutarnju upotrebu: https://www.jub.hr/unutarnje-boje-i-...l-bio-silicate On veli da i hodnik nakon skidanja tapeta radije prekrijem sa njom umjesto klasike ( primer, glet, jupol ). |
![]() |
![]() |
![]() |
#2108 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Usporedba vozila općenito s nabrijanim kuhinjama je lagano promašen fudbal. Moji su kasnih 80tih imali dva auta. Samo po sebi, ništa posebno. Je da su to bili fićo i lada, ali tvoj kriterij "skoro svaki član obielji ima po jeda"je time zadovoljen.
![]() |
#2109 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Još prije par godina stolar mi je izradio rukohvate, a ja sam ih montirao. S obzirom da ufrezani dio za nosače nije napravljen pod kutom, podmetnuo sam podloške kako bi dobio rukohvat paralelan sa zidom. Takvo rješenje je ok, ali drvo škripi kad se osloniš, baš zato što nekako te podloške nasjedaju na samo drvo. Trebam ideju s čime izfrezati rukohvat tako da dobijem željeni nagib? Možda dremel? https://ibb.co/58cH227 https://ibb.co/QJ73sws |
![]() |
![]() |
![]() |
#2110 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
![]() |
#2112 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() Za mene su to gluposti, oko nečega što osim izgleda košta a funkcionalnost nula. Ok, ima ljudi koji doma ne kuhaju, pa to onda ima više funkciju ukrasa pošto je otvoreno i gosti to sve vide kad dođu u dnevnu sobu Koliko je ljudi proklinjali npr visoki sjaj na vratima kuhinja, da stalno mora brisati jer se sve vidi. To je jedno vrijeme bilo jaaako popularno. Al ok, svaka čast na trudu na takvim uratcima
![]() |
![]() |
#2113 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Citiraj:
Netko stavlja blendu ispred, puno ljudi se to ne sviđa. Netko ostavlja rupu, 10-15cm do plafona. Ali većina ljudi to stavlja da kuhinja bude do plafona, pa se spušta plafon, ili iveralom ili knaufom ili nešto slično. Top izgleda. Na kraju dana ako ste vi zadovoljni, to je jedino važno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2114 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Samo ne znam kako se to poslije da skinuti ili na to nešto stavljati ako odlučiš ljepiti pločice u kupaoni.
![]() |
![]() |
#2117 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ipak neću ići uzduž nego popreko tako da će dužina biti cca 6 m. Krajeve ću pomoću L spojnica zašarafiti za vijenac krova, dole također učvrstiti L spojnicama cik-cak svakih pola metra i OSB "daske" spojiti međusobno ravnom spojnicom.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2118 | |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Pločice su već postavljene, sa ovim bi odradio strop i dio zida poviše pločica. Prošli vlasnik je to sve pokrio sa tapetama koje je sad živa muka skinuti ali evo ide polako uz dosta namakanja vodom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2120 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
![]() |
#2121 |
Premium
|
Kupio bih 3, 4 RGB reflektora za vrt, kojima mogu programirati scene na kompu ili mobu. Ima tko iskustva ili kakvu preporuku? Ovaj set sa Amazona se čini ok ali se bojim da je IP44 preslabo Ovi su valjda bolji -> link na Amazon Zadnje izmijenjeno od: murina. 30.01.2025. u 20:24. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2122 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Ali da, renderi baš lijepo izgledaju. Npr arhitektonski studio 4UHA ima puno lošije rendere od ovog lika.
![]() |
![]() |
#2123 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2124 |
Premium
|
![]() Ovaj mi se čini odličan https://eu.govee.com/products/govee-triad-flood-light EDIT: Nema više reflektora na njihovoj stranici, valjda sam kupio zadnji par ![]() Zadnje izmijenjeno od: murina. 31.01.2025. u 11:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2125 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Čiju kamenu vunu uzeti, Knauf ili Rockwool? ![]() https://www.bauhaus.hr/kamena-vuna/k...fit/p/26358219 https://www.bauhaus.hr/kamena-vuna/r...k-c/p/28049333 Ne nalazim ovaj Rockwool Multirock C na službenim stranicama pa ne znam specs.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2126 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Kolega je prije spominjao, Rockwoolova vuna je ujedno i vodoodbojna pa ako ti to sta znaci. Ni ja nisam nasao nista konkretno za te starije nazive/modele (?). Vidio sam samo da Multirock 35 zamjenjuje stari Multirock: https://www.rockwool.com/hr/primjena...-multirock-35/
![]() |
![]() |
#2127 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Baš me zanima.
![]() |
![]() |
#2128 |
Premium
|
Hoću, iako je vrt još u građevinskom neredu. Razvlačim struju, a ovo testni par RGB reflektora. Nedavno sam bio u Belgiji, pa smo naletili na festival svjetla u japanskom vrtu (kažu najveći japanski vrt u EU). Pokušat ću rekreirat neke detalje na 35m2 mediteransko japanskog vrta u Splitu ![]() Našao sam ok video sa festivala, idem bacit oko šta imam u albumu na mobitelu https://youtu.be/bDkZtvi9gU8?si=PLh7KnqzyUTndQfS Zadnje izmijenjeno od: murina. 01.02.2025. u 18:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2129 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ima li netko preporuku tipli za stiropor? Moram postaviti nesto lampi po fasadi, pa da to stoji kako treba ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2130 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Ovakve https://art-visum.hr/wp-content/uplo...20160103-1.png Iako to možeš i zalijepiti s nekim dobrim ljepilom. Otkad sam počeo raditi s drvom oduševljenjen sam TTK D4 ljepilom. Pretpostavljam da su sva PU D4 ljepila slična, ali ta đubra drže kao ništa slično. Lijepe se na glatki inox kao sponzoruša na nogometaša. ![]()
![]() |
|
|