|
![]() |
#6571 | |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Samo nemoj ici na AX86S, njega su okrljastili, glupa politika. Moj zadnji Asus je bio AC86U, eno ga jos kucka, hvata 2.4GHz wifi kroz dva plafona i radi kao repeater. Mislim da koji god noviji odabrao neces puno pogrijesiti. Sve je islo toliko naprijed naspram N modela. Jedino softver izgleda graficki isto, ali to je dobra stvar da mene pitas
![]() |
![]() |
![]() |
#6572 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2010
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6573 |
Premium
Datum registracije: Oct 2010
|
TPLink G7 ONT umijesto HT Huawei HG8010Hv6-10. Asus DSL-AX82U + Asus RT-AX57 5 komada u Mesh Node modeu svi povezani LAN kabelima. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#6575 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ma to on 'oće reć da ima vilu sa baščom a onda treba full signal u svakom kutku ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6576 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Naplatio im i ja 450 eura. Sent from my SM-S926U1 using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6577 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
ja na dslu imam arcadyana i radi mi bridge. isto tako i stari zte kojeg imam u rezervi u slucaju grmljavine povuce konfu i radi bez problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#6579 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
iz kojeg razloga stavljate drugi ont? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6580 |
Premium
Datum registracije: Nov 2009
|
Zvao sam HT da mi daju ONT na koji ću spojiti svoj router jer u Tehnicolor FGA2233 direktno ide optička nit što nije slučaj s većinom drugih routera. Nakon 3 tjedna ni traga ni glasa pa sam s amazona naručio i ONT. Dakle, barem u mojem slučaju iz praktičnih razloga ali iskreno bi i STB za maxtv kupio svoj, a ne koristio smeće od t-coma koje stalno treba resetirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6581 |
Premium
|
aha, ok, mislio sam da mijenjaš postojeći ont ja sam išao na gpon sfp čisto da izbacim dodatni nepotreban uređaj (i rasteretim strujnu letvu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6582 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6583 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6584 | |
Premium
|
Citiraj:
ONT si mogao uzeti u SeneticHR. Glavni problem ti ostaje Tehnicolor zbog RDKa. Dobiti ćeš O5 state ali nećeš imati aktivan promet sve dok ti HT nemakne Tehnicolor za ONT+Speedport/Arcadyan combo. 1.Bolji i noviji hardware. 2.MaxTV glađe radi. 3.Bolji tracert i ping. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6585 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Bili su danas dečki koji spajaju optiku. Uglavnom rekao mi je da svima sad ide Tehnicolor, iznimno ako ga nemaju tad na lageru stavljaju ONT+Arcadyan (SP ne stavljaju više). Rekao mi je da probam napomenuti da želim ONT+Arcadyan, ali da sumnja da budu mi to dali, kaže da sve planiraju staviti na RDK. Imate li kakvu ideju kako da im velim da hocu tu kombinaciju?
![]() |
#6586 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Default je očito sada Tehnicolor na RDK, kad dođu pustiti uslugu (ako već ne može prije / drugačije), kažeš: želim ONT + Router. Ako kažu da (u autu) nemaju > dođite sutra sa ONT + Router. Usluga nije aktivirana dok god oprema nije priključena na njihovu mrežu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6587 |
Premium
|
Nije niti bitno dali je njihov router za prvi put spojen(probao na xDSLu kod friškog korisnika na bakru). Recimo npr. kada za prvi put staviš vlastitu opremu sa točnim login podacima i postavkama tvoja oprema dobije CGNAT IP i u browseru te redirecta na ISP webpage gdje potvrđuješ suglasnost za ugovor(označi se kućica) i Appy/Ok/Potvrđujem te onda konekcija bude resetirana i dobije se javni IP i na HT aplikaciji status ugovora bude ažuriran na ono ugovoreno. Inače kada spoje svoju opremu interna skripta to odradi u pozadini. Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 10.01.2025. u 20:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6588 | |
Registered User
Datum registracije: Oct 2021
|
Citiraj:
zulije kaže da je bio na Technicoloru FGA2233 i da mu je internet uredno proradio kad je u ONT TP link G7 stavio VLAN u transparent mode, umjesto Controlled by OLT. Što je onda na kraju, tko je na HT RDKurcu jel može staviti svoj ONT i router ili ne, ili mora prvo dobiti od HT-a njihov ONT+router? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6589 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)
Citiraj:
Moras trazit HTov ONT+router…kad dobijes onda mijenjas ako zelis sa svojom opremom Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6590 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Upadam kao padobranac, ali molim inormaciju o kojem se to točno modelu Speedporta radi. Uskoro mi dolazi optika, a u ormaru imam Speedport Smart 3 router nabavljen preko oglasnika kao i par HT mesh satelita (Speed Wifi Mesh, okrugli) jer moram prenijeti signal preko stubišta zgrade u drugi prostor u odnosu na onaj kamo će mi doći optika.
![]() |
#6591 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2021
|
Ovo gore što sam linkao čovjek priča sasvim suprotno, da je imao Technicolora kojeg je zamijenio svojim ONT-om i routerom, nigdje ne spominje da je tražio ONT i router od HT-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6592 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
Fiberland, T-Com Optika (Ultra MAX)
Citiraj:
Pa zamijenio ga je da, sa ONT+router kombinacijom koju je dobio od HTa. I onda kad je dobio to, onda je stavio svoje! Ne mozes zamijenit Tehnicolora na svoju ruku i ocekivati da ce raditi, jer je Tehnicolor na RDK platformi, mora te HT skinuti s RDK prvo i dati ti ONT i router, a ti onda mijenjas njihov ONT sa svojim, njihov router sa svojim… Sent from my iPhone using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: scrin378. 11.01.2025. u 14:52. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6593 | |
Premium
|
Citiraj:
Zašto baš dva različita za test? Pa baš zato što jedan je aktivan na xDSLu za firminu liniju a drugi je bio na xDSLu od kuće tako da izbacimo mogući problem ako se dogodi da su ga kickali sa ACSa. Uredno detecta vezu ali nemože da se prijavi na ACS jer ACS je pripremljen za RDK. Znači govorimo kada se stisne na 10 sekundi "Reset" da se spoji na ACS i skine config a to na optici sa kombinacijom ONT+Router nemože. Dakle sada kod sebe na xDSLu probaj dali može da se spoji na ACS i skine config ako ima prazan config znači da je ACS pripremljen za RDK. https://i.imgur.com/pHieHa4.jpeg https://i.imgur.com/sTELuqg.png Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 11.01.2025. u 21:09. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6594 |
Premium
|
a ne da mi se sad penjat na tavan isprobavati. znaci imao sam arcadyana koji je ove jeseni izgorio u grmljavini. dok mi postom nije stigao novi, spojio sam stari zte koji je odmah podignuo voip i iptv, a net mi ide preko mog modema. kroz dva dana je stigao novi arcadyan kojeg sam ukljucio i sve je proradilo kroz par minuta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6595 |
Premium
|
Totalno nebitno. Ako ti ZTE nemože povući config ili je prazan config(znači moraš stisnut reset tipku) to ti znači da je u ACS pripremljen za RDK bio to xDSL ili FTTH. To što ZTE ima ukucane tvoje podatke nema veze i nije ispravan test. Zato u slučaju ONT+Speedport bi ZTE povukao config ovako ne. Zadnje izmijenjeno od: Karlo666. 11.01.2025. u 21:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6596 |
Premium
|
aha, znaci zte mi radi na rdk jer je vec ranije, pred par godina, povukao konfu? a kak onda radi bridge na arcadyanu ako je rdk? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6597 |
Premium
|
Nije bitno Arcadyan može u Bridge a to što u HTu rade polupametni ljudi pa kao nemože to je drugi par postola ko i sa A1 i Huaweiom kada nisu dali ništa osim DMZa. Bitno je da probaš spojit na WAN ZTEa i stisnut "Reset" na 10 sekundi i vidit hoće li povuć config. Ako je prazan ili Internet LED svijetli crveno onda je RDK u pitanju. A možda sam i ja u krivu zato i treba da se proba. Možda xDSL je drugačije setupan za razliku od FTTHa. Da točno to |
![]() |
![]() |
![]() |
#6599 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6600 | |
Premium
|
@dadoremix Dobro ovo sad stvarno prelazi na one teorije zavjera o lockanju na MAC adresu i VoIP kao strogo čuvanu vojnu tajnu. Treba da se odradi test i onda znamo što i kako a ne "Ja mislim jednako to je tako". Ako @okarm-u ZTE povuče config i Internet radi to znači da je xDSL drugačije konfiguriran za razliku od FTTHa. Citiraj:
Radi sebe trenutni config saveaj na PC. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|