|
![]() |
#77911 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Ja imam na Tiguanu Dunlop Winter Sport 5, bio sada po Lici, snijegu, i kiši i nemam zamjerki. Htio sam uzeti goodyear, ali nisam našao u mojoj dimenziji. Inače, moram reći da što se tiče zimskih guma, niti jedna me nije toliko oduševila držanjem na mokrom kao Wintercontact TS 870. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77913 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77915 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Ma ti su bajke, 0 pognulih u prometu do 2050 ? Pa sve vise ljudi je na planeti i sve vise vozila u prometu, jedina sansa da bude nula je da zabrane sva motorna vozila ![]()
![]() |
#77916 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
U zadnjih mjesec dana sto se vozim po Istri (mahom po danu), vidio sam jednu (brojem: 1) patrolu na cesti i to na mjestu gdje inace stoje dosta cesto ako ne i svaki dan, dakle poznata lokacija. Kada idem na put u Sarajevo vidim ih vise od nekoliko u potezu od tih parsto km, sto samo s lizaljkama, sto s radarom. Uvijek sam se divio bosancima koliko murje imaju po cestama. Da bi oduzimali vozacke, morat ce ovi nasi izaci na ceste malo cesce od zadnjih tjedan dana u mjesecu. I bez najava u medijima. Vjerujem da ce se to dogoditi isto kad i pad na tehnickom bez dpf-a, dakle ne bas tako skoro.
![]() |
![]() |
#77917 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Bez brige zato ih kod nas ima ko mrava na cestama i skirvenih u zbunju te u nocnim satima iza raznih ogada/zidova "gadjaju" laserom kroz spustene prozore i slicno....
![]() |
#77918 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
Al pošteni su, zadnji put kad sam tutnuo čovjeku 40 km, uredno me upozorio u idućih 15 km da su još tri patrole ![]() Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77919 |
Yugokiller
Datum registracije: Jun 2006
|
U ZG i okolici ih nema. Kada sam položio prije 18 godina, bilo ih je na svakom ćošku. I to ih nema već 10+ godina. Ako ih vidim jednom mjesečno.
![]() |
#77920 | |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#77921 |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Neko se već vozio u Rimčevim taksijima? ![]() Tolko mu dobro ide sa njima da će radit jednosjed brži od F1 i LM 🤣 https://www.index.hr/auto/clanak/brz...a/2629172.aspx "Sada smo odlučili ne samo pomicati granice u cestovnim automobilima već i u utrkama na stazi", rekao je ranije Mate Rimac za Motor1. "Dakle, gradimo automobil za stazu, jednosjed koji će biti brži od bilo kojeg trkaćeg automobila za većinu staza. Brži od Formule 1, brži od Le Mansa." |
![]() |
![]() |
![]() |
#77922 | ||
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Citiraj:
![]() ![]()
AMD Ryzen 9 9950X | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x4TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | Seasonic GX-750 AMD Ryzen 5 7600 | Noctua NH-U12A chromax.black | MSI MAG B650 Tomahawk Wi-Fi | 128GB Kingston FURY Beast DDR5-5200 | 256GB AData SX8200 Pro NVMe | 2x12TB WD Red Plus | Fractal Define 7 Compact | eVGA 650 B5 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#77923 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2018
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77924 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Kutije za sapun na balinjerama :_fuj_: |
![]() |
![]() |
![]() |
#77925 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Pa kad sve više sjedimo, ležimo i žderemo. Više i ne stanemo u normalne aute a i ako stanemo muka je ući unutra. Zato: “DaaJ p0viŠenooooo, da budem bolji od susjeda” ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77926 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77927 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77928 |
49%winner
|
Novog suzukija sam valjda mjesec dana vozio s otvorenim prozorima i parkirao ga na suncu isto s otvorenim prozorima. Taj "kancerogeni" miris novog auta, argh. Ne volim mirise u autu ![]() Jedina iznimka je bio invisi od wunderbauma, miris vanilije. Odlijepio bi tu mirisljavu tkaninu i gurnuo je u onaj difuzor za miris na pezou u srednji ventilacijski otvor. Po defaultu bio zatvoren, pa ne mirise. Kada se vozim iza nekog non-dpf fap-a malo otvorim da zamirise jer nisam stigao na vrijeme upaliti recirkulaciju ![]() Masu toga mi s tog pezoa fali, pa i taj difuzor
![]() |
![]() |
#77929 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ova dva. https://impexautodijelovi.hr/areon-k...-new-car-akb11 https://impexautodijelovi.hr/front/p...efault/1943703 Instant rigoleto. ![]() Kad vidim borić kod nekog nadam se da je prastar i da više ne zaudara. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#77930 |
Varilnik
Datum registracije: Jan 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77931 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Zamijenio relej i kuckanja nema ali auto mrtav. Nabavio punjač prastari ali težak nekoliko kila...punio ga dok kazaljka nije došla do praktički maks i maknuo ga, cc 16 sati punjenja. Našao čak i unimer u špajzi i izmjerio 13.8 V...izgleda da ga je i prepunio. Upalio iz prve. Sad bum vidio da li je taj neispravni relej, koji je tek sad počeo škljocati radio cijelu pizdariju, budem nastavio pratiti unimerom voltažu da vidim da li pada i koliko naglo voltaža na akumulatoru...pa ako je akumulator moral bum po novi. Malo priučavao jer sam zahrđao ( konstantno službeni auto ni brige ni pameti) pa jubitouberi svakak preporučaju bar dva puta godišnje puniti akumulator do max kako bi imao što duži životni vijek...gledal na TEMU ima tih smart punjača za 15 eura. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77932 |
49%winner
|
Ono sto pamtim kad sam imao mrtav aku, auto nije reagirao na kljuc, ali je samo skljocao pod haubom. Kad sam ga upalio na guranje (ovo nije savjet, samo prepricavam) auto je normalno vozio sljedecih 50 km u komadu, a i tjednima nakon toga. Ispraznio sam aku sa jedno par sati upaljenim 4 zmigavca. Mislim da nismo mijenjali aku nakon toga jer je bio ocigledan user error koji ne doveo do toga.
![]() |
![]() |
#77933 | |
#erase startup-config
|
Automobili
Citiraj:
13.8V je površinski naboj koji se nije slegao nakon punjenja iako ovih 13.8V djeluje malo visoko. Provjeri točnost tog Unimera ![]() Niti jedan. Ako smrdi očistim ga. Nije dobro udisati te stvari. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77934 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ma to je digitalac, kolokvijalno unimer. Znači naboj bi se mogao slegnuti i to onda ne treba tumačiti kao pražnjenje akumulatora? Koja bi bila ispravna vrijednost nakon recimo par dana mirovanja i mjerenja ugašenog? Veli jedan jubitouber 12.6 V...sve ispod je kao znak polunapunjenog. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77935 |
#erase startup-config
|
Upališ svjetla na autu i gledaš kako pada napon akumulatora. Kada prestane padati znači da si potrošio površinski naboj. U protivnom površinski naboj može ostati satima dok ga olovne ploče ne upiju do kraja ovisno koliko je aku star. Ugasi svjetla, zaključaj auto s dignutom haubom, pričekaj 2-3 minute dok auto ne pogasi sve i opet izmjeri napon na klemama. Novi pun akumulator ima ~12.65V +-0.05V Strujna kliješta s hallovim senzorom su ti prijatelj. Ta mogu mjeriti istosmjernu struju pa kad ih zakačiš oko žice minusa možeš vidjeti da li ti nešto vuče struju dok je auto ugašen. Koštaju oko 30-40 ojra na više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#77937 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Novi(ji) auti: - potencijalno nece otici u sleep mode ako je hauba dignuta - sigurno imaju "post-run" koji traje i preko sat vremena (10-15min sigurno, preko toga moguce) - imaju periodicki wake-up svakih sat-dva-tri imati na umu kada se mjere struje/naponi "ugasenog" auta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#77938 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#77939 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
[QUOTE=medo;3782385ci. Niti jedan. Ako smrdi očistim ga. Nije dobro udisati te stvari.[/QUOTE] nemreš očistit auto da nema nikakvih mirisa, ne da smdi od nečega nego da ima miris. načešće se osjeti vlaga od mokrih cipela koja se zavuče u tapecirung pa sa hvata plijesanj što je i šetno ja koristim one staklenke sa tekućinom. traju po 6 mjeseci. borići su bacanje novaca jer prvo isijavaju da guše i za koji dan sve ishlapi i ne vrijedi više |
![]() |
![]() |
![]() |
#77940 |
#erase startup-config
|
Automobili
Gumeni tepisi ftw Za čišćenje tepiha i siceva Karcher Puzzi ![]() Ako stavim miris onda imam mix smrada i mirisa ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|