|
![]() |
#1621 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
https://www.amazon.de/-/en/Detector-...0C9X2FFM6&th=1 Ovi su isto navodno dobri. Problem je false alarma, nama u uredu žičani detektor u jednoj sobi je u istom danu dva puta svirao,a nigdje požara. Alarm može aktivirati prašina, pauk, vjetar ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1622 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
E pa onda bas i nisu dobri ![]()
![]() |
#1623 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Krivo sam napisao ![]() Problem kod bilo kojeg protupožarnog detektora neovisno o marci je mogućnost false alarma. Mi u uredu imamo profi optičke senzore koji su spojeni na alarmnu centralu, i svejedno nam se desilo prije 2-3 tjedna da je vatrodojavni alarm svirao dva puta u jednom danu u jednoj sobi. Kada sam pitao instalatera WTF, on mi govori uzmi usisavač, i malo usisaj oko detektora. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1624 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
Citiraj:
https://sonoff.tech/product/diy-smart-switches/dualr3/ (imaš ih na aliju po ~16€) htio sam ga ubaciti u razvodnu kutiju na koju mi je klima spojena direktni spojem, ali naravno da ne stane unutra tako da sam odustao. od sonoffa imam nekoliko mini r2 prekidača za rasvjetu, pumpu PTV i niti jedan nije krepao u 4 godine. jednog je spržio grom, al taj put je starcima frknula i veš mašina, mikrovalna, motor na garažnim vratima itd.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1626 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
pitam jer ja imam dva 2.5, rade nekih 2 godine i sve je OK. Od shellyja sam imao problema sa Dimmer2, od njih 6 na jednom mi je prestao raditi ulaz za prekidac pa moram to promijeniti. I jedan sam ja skurio kod instalacije ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1627 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Jedan u roku od 2 godine, uredno su vratili pare nisam ga mora niti vracat, pa sam uzeo 1pm plus koji jos radi, ostali su svi pocrkali nakon 2 godine, ali do 3. 2x bojleri(1.4 i 2.0kw), 3xtermo pec(3x1.1kw), 2xpodno(2kw + 0.5kw), znaci nije bilo malo opterecenje. Isto tako Shelly Vintage i Shelly Duo zarulje su prnile misec dana nakon 2 godine Shell H&T rade ko sat, bili i na kiši i svagdi, 3em nikakvih problema, i čak nevjerojatno shelly plug s, 3 komada, svi rade, 4 i 3 godine i nisu im uvijeti bas najbolji, na balkonu na klimi, i slično iako su pod manjim opterecenjem bili isto često Zadnje izmijenjeno od: OuttaControl. 11.09.2024. u 10:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1629 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1630 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2012
|
Pozdrav, Trebam pomoc! U fazi sam izgradnje kuće, na kuci cu imati 20ak roleta na struju. Zanima me kojim pristupom bi najelegantnije dobio pristup kontrolama putem mobitela za iste. Znaci kuća je u fazi izgradnje te se kablovi jos uvijek mogu povuci gdje treba i ako je potrebno sve ih dovesti na jedno mjesto ili neka druga opcija koja je bolja? Unaprijed zahvaljujem! |
![]() |
![]() |
![]() |
#1631 | |
Freelancer
|
Citiraj:
Ja sam nedavno kupio/ugradio jedan da mogu upralvjati motorizirnaim sjenilima i mobitelom a ne samo njihovim daljincem. Hvata mi WiFiem (moze i na kabel da se spoji po potrebi) iz mreznog ormara kroz cetiori debela zida od pune cigle i betoskih supova (udaljenost cca 11-13metar aod samih sjenila). https://www.somfy.hr/products/1870594/tahoma-switch
RS1 - MB: WS X299 Asus Sage, CPU: i7 9800X, RAM:128GB, GPUs: 3*RTX 3090 24GB RS2 - MB:Asus X99-E WS, CPU: i7 6850K, RAM:128GB, GPUs: 2*RTX 4090 24GB Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 25.09.2024. u 22:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1632 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1633 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Planiram uzeti za kuću senzor dima, CO i poplave. U moru svega sam se pogubio jer nemam do sada ništa "smart", a u kući ću imati kamin i htio bi uzeti te senzore. Našao sam aquara, x sense itd. Koliko sam skužio bitno je imati HUB i protokol koji podržava? Npr. aquara nema smoke i co senzor, ali ima HT i flood senzor. Mogu ja to kombinirati i unutar jedne aplikacije sve imati? Tipa stavim smoke i CO senzor od xsense u dnevnu i spavaću, flood od aquare u kupaone i vešeraj, par senzora vlage i temperature (različiti proizvođači) i to je to? Bitno je sa podržavaju određeni protokol? Ima preporuku smoke i CO alarma s dojavom na mob?
![]() |
#1634 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Smart home/Home security - Pametni prekidaci, senzori i hub: Sonoff, Shelly, Aqara...
Ako je protokol zigbee ili matter mozda ces imati srece da ti aquara radi sa xsense pa ces imati sve u jednoj aplikaciji. Guglaj da li su medjusobno kompaktibilni Nazalost, bez obzira sto su i zigbee i matter bili zamisljeni kao standardi kojih bi se svi drzali svaki proizvodjac pokusava svoje stvari lockati na svoj hub i na svoju aplikaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1637 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Pozdrav, Slažem HA u stanu i nastojim imati Zigbee ili Z-wave uređaje, da komuniciraju lokalno i ne spajaju se na internet. Možete li preporučiti relej za rolete, nešto kao Shelly 2PM, ali da radi preko Zigbee ili Z-wave protokola? Hvala ![]() Sent from my SM-S921B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1638 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
https://shelly.hr/proizvod/shelly-qubino-wave-shutter/ https://www.shelly.com/products/shelly-qubino-wave-2pm Ali i obični wifi shelly ne trebaju interet mogu raditi iskljucivo lokalno bez cloud aplikacije ali valja da imaju internet zbog sata |
![]() |
![]() |
![]() |
#1639 | |
Registered User
Datum registracije: Jun 2011
|
Citiraj:
Znam da Shelly ima local push/pull, ali kad vec radim od početka trudim se da svi uređaji budu Zigbee ili Z-wave, ako ima. Xiaomi usisivač mi je wifi i jako me nervira što ne može radit bez interneta... 😂 Sent from my SM-S921B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1640 |
EMP moderator
|
Postoji li išta od smart čudesa da komunicira preko električne instalacije i da nije na touch? Kuća i garaža mi idu u dužinu, tu su i pomoćne prostorije izvan kuće, i treba mi masa AP-ova da to kvalitetno pokrijem, a WiFi toliko slabo koristim da AP-ove ne mislim kupovati samo radi prekidača i utičnica.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1642 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
https://shelly.hr/proizvod/shelly-qubino-wave-shutter/ Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1643 |
EMP moderator
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1644 | |
Premium
|
Citiraj:
Šaljem u attach primjer. Ove kockice i brojevi su router id, oni pokazuju kako jedan uređaj komunicira sa coordinatorom. ![]() Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1645 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Sa cega je ova slika? Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1646 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1647 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2014
|
Nije jeftina priča. Koje su mane/prednosti u odnosu na HA? Poslano sa mog RMX2170 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#1648 | |
Premium
|
Citiraj:
Meni je trebalo nešto što ako recimo mene nema i krepa mi hardware da mi ga supruga sama može zamijeniti. Homey je tu top. Ima svoje backupe, sam ih radi u cloud ako se nešto desi imam stari prve generacije koji su sada djabe na ebayu (ako ih se uhvati), usekas pita te hoćeš napraviti restore, pustiš ga i kao da se ništa nije desilo. Kao hardware platforma prednost mu je što podržava sve standarde i sve protokole na svim frekvencijama koji ti padnu napamet (zigbee, z-wave, matter, thread, wifi, 433Mhz, Bluetooth, infrared). To znači da većinu uređaja koji postoje na eu maketu ja kupim i dodam u Homey za tri klika. Sa soft strane modularno mu nadograđujes podršku. On ima nešto kao Google play aplikacije tj homey app store. Odeš, nađeš aplikacija za Mitsubishi klima uređaj npr, instaliraš i sada podržava cloud api od tog proizvođača. Recimo kao da usporedimo Linux distribuciju (HA) i CHROMEBOOK (homey). Nemogu sirovi Linux dati supruzi ali Chromebook iz kutije mogu bez problema. Sent from my SM-S901B using Tapatalk Zadnje izmijenjeno od: mann. 17.11.2024. u 08:55. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1649 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
Bilo bi super kad bi postojao neki protokol za komunikaciju preko 230 V kao powerline.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1650 | |
Premium
|
Citiraj:
Kod mene doma 2.4ghz se koristi samo praktički samo za iot. Svi ozbiljni uređaji koji zahtijevaju velike količine podataka i radio prostora su mi na 5Ghz. S te strane nemam problema oko zigbee i wifi interferencija doduše ja sam većinu bitnih aktuatora stavio na zwave (fibaro i aeotec). Ako te brine interference na 2.4Ghz odi na zwave. Zwave koristi 868Mhz, vrlo je standardiziran (bolja kompatibilnost) ali i skuplji. Sent from my SM-S901B using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|