|
![]() |
#1 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Win 10 install loop
Trenutno pokušavam instalirat Win 10 na jedan komp i malo sam zaglavio. Uglavnom, namjestio sam boot redosljed i... Nakon paljenja krene da trebam izabrat jezik,vrime i tastaturu, key i koje Win želim, poslje čega izaberem disk/particiju kad napokon krene instalacija. Sve bez problema do momenta kad krene info o restartu. Nakon restarta, umjesto da nastavi instalaciju, ide sve ispočetka. Provao 2-3 puta jer sporo kopčam i uglavnom to ne ide nigdje. Pretpostavljam da je stvar u nekoj krivoj postavci? Inače, instalaciju je napravilo bez problema. Jedino nisam imao USB stick pa sam stavio na jedan prazni 120gb USB SSD. Prije toga sam odspojio sve diskove i ostavio samo sistemski te taj USB da nebi nešto zabucalo...
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Ne znam jeli možda rješenje (ovisno šta iskopira u prvom dijelu), da probaš ištekati taj USB SSD za vrijeme prvog reboot - a ? Vjerojatno ga zeza šta detektira taj vanjski SSD kao interni. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
undercover
|
Palo mi je to na pamet ali po ovim uputama šta sam gledao kaže čovjek da nevalja gasit komp...ako sam ja to dobro shvatio. ![]() Na cca 2min55sec https://www.youtube.com/watch?v=nbGkPYtXtmA Nakon tog restrata win ima sve potrebno...ne treba više ništa s instalacijskog medija? Možda bi bilo najbolje da odem negdje kupit USB stick. 16gb bi valjda bilo dosta...
![]() |
#4 |
Moderator
|
Pa nema potrebe za gašenjem, vidiš kad ode u reboot i prije nego vidiš išta na monitoru (čak i da vidiš ono prvo šta ispiše) samo ištekaš usb. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Taj boot redoslijed te zeza pošto je očito da nakon svakog restarta ponovno boota sa tog 120 gb diska. Nemoj u biosu namještavati boot order nego ostavi default, tj. ostavi taj disk na kojeg instaliravaš winse. Onda instalaciju pokreni tako da kod boota kompa stisneš F tipku kojom biraš boot device (npr. F12) i tamo ručno odabereš taj 120gb disk. Onda će se nakon prvog reboota za vrijeme instalacije vratiti na default i nastaviti instalaciju kako i treba biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
undercover
|
Otišao kupit USB stick i...pa nije normalno na šta su došle ove cijene. Čak 6ipo eura za 16gb. ili cca 7-8 za 64gb šta mi ne treba. Uglavnom, pretresao par ladica i našao par starih SD kartica i stickova ispod 1 gb. Najveći kapacitet bilo oko 1,2 i 4Gb. Taman kad je umrla svaka nada vidio neki crni stick veličine samog konektora. Bilo je skoro pun pa sam prvo trebao pribacit sve s njega šta je trajalo nekih pola ure za 11 ak Gb. Sad se trenutno na njemu radi win instalacija brzinom puža. Moglo bi bit gotovo do ponoć. Dok se to radi probam to riješenje s F tipkom pa javim...
![]() |
#9 |
undercover
|
Probao spomenutu soluciju s pritiskanjem F tipke i... Mislim da ova matična ploča nema opciju za biranje diska prilikom paljenja. ![]() Naime, prilikom pritiskanja F12 se nije ništa dešavalo. U biti nije ništa...Nešto se ipak dešavalo. Čekala me poruka da nije pronađen operativni sistem i da treba pritisnit Ctrl*Alt*dilit Kako bi provjerio da se ne traži neka druga F tipka krenuo sam i redom sve ispritiskao. ![]() Ista stvar...osim što F5 ili F6 vodi na neki "Instant Flash" a F2 vodi u BIOS. Nakon toga sam izvukao taj externi USB SSD te ga spojio direkt u drugu SATA rupu na ploči i... Iako ploča ima 2 SATA konektora, te vidim oba diska u HD BBS priopritet podmeniju, u samom meniju vidim samo jednu opciju tj jedan disk....za razliku od spajanja preko USBa kad mogu namjestit redosljed 3 tj dva diska. Kako god bilo, nakon prvog restarta ide isto. Tako da sad čekam da se napravi ovaj USB. Trenutno je na 38%.
![]() |
#10 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2021
|
Jao al ga kompliciraš. Samo ištekaj stick nakon prve faze instalacije ionako je nepotreban nakon prvog reboota više. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |||
undercover
|
Citiraj:
Citiraj:
Inače, mislio sam da je to ištekavanje nekakvo kaubojsko riješenje ili zaobilaženje problema ali nakon što se pokazalo da se dešava ista stvar i s USB stickom, nije bilo druge. Tako da sad imam svježe instalirane win 10 na novom malom kompu za kojeg imam velike planove. Trenutno skidam updejte ali to je to. Hvala svima na pomoći. Citiraj:
Ovo je prvi put da vidim ovako nešto. Iako sam ovaj mali komp uzeo bez diska jer sam tako uštedio 10 eura, vidio sam da radi normalno / s win 10 tako da nije bilo razloga da mislim kako je nešto neispravno. Ako se ovako nešto može smatrati kao neispravnost. Vjerovatno postoji neki razlog zašto se to dešava. ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
Citiraj:
![]() Alternativno nakon prvog restarta možeš komotno u BIOS opet i prešaltat boot order da stick više nije prvi. "Kaubojska" metoda je isto leđit ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Ili ručno odabrati boot device ili ištekati USB kod prvog restarta. Ja sam ištekao USB jer realno više ne treba (svi fajlovi potrebni za instalaciju su već na SSD-u) i sve je normalno krenulo dalje.
![]() |
#15 |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Winsi daju 10 sekundi prije restartal, ono odbrojavanje, tad istekaj usb i ostavi komp da ode u restart.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|