|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
back to 90s - priče za đecu
pitanjce za očeve sa foruma i one koji se tako osjećaju :P sjećate se tokom 90ih da su postojale audio priče za djecu? tipa audio drame sa prepričanim popularnim pričama za djecu, imao sam par kazeta kad sam bio mali. e pa, +30 godina nakon toga, tražim nešto slično ali ne ova moderna sranja, nego originale iz 80ih i 90ih. sjećam se da je to trajalo 1 stranu kazete, znači 30-40tak minuta max. imao sam šegrta hlapića, ne sjećam se šta je bilo s druge strane, ali specifično tražim alisu u zemlji čudesa. imao sam dio snimljen sa radija, prvih 15tak minuta nakon čega sam ostao bez trake. mislim da se to motalo po radiju tamo oko 1993-94, tad sam taman počeo baratat kazićem. ps priče su bile na književnom hrvatskom (od tada). ima li itko išta takvoga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Nisam se toga sjetio jako dugo vremena, ali sada si me domislio da sam i ja slušao te priče s kazeta. Par kazeta je bilo, sjećam se da su bile šarene naljepnice. Koje su priče bile u pitanju, pojma nemam. Možda je bio šegrt hlapić i eventualno čudnovata šuma. A možda i miješam pojmove, ČŠ je moguće bilo prvo što sam kao klinac gledao u kinu. Takve stvari su se u davnija dobra vremena news grupa mogle naći samo tamo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
@jp_rv Imam ja nešto ![]() Tamo negdje 2010-11 audio priče su izlazile na CDima po raznim časopisima i sl. Ripnuo u mp3 i puštao s mobitela dok smo uspavljivali djecu. Možda su i origigi CDi oš negdje, ali to će biti teže naći ![]() Pogledao sam sada po kolekciji muzike, nema Alice, ali ima jedno za 6 CDa ripanih, nešto malo starijih priča (braća Grimm), ostalo su neke moderne. Samo što vidim sada da mi je većina toga u arhivi flac pa je preko gigu ![]() Ako te zanima, javi na PM pa uploadam nekamo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2021
|
Mislim da imam cd ježeva kućica i još koju. Probaj na YT možda ima
![]() |
#5 |
Premium
|
preletio sam folder sa digitaliziranim kazetama, naravno toga nema ali imam snimke mene i frendice (kad smo bili jako mali, jao sramote) a u backgroundu su se te priče vrtile - uz cijeli dijapazon tv emisija - ali eto - crkvenkapica i snjeguljica su bile dvije koje sam prepoznao. čuje se i bags banije i slično na hrv, iako sam kao klinjo bio pretežno talijanski orijentiran i većina onoga šta se čuje u backgroundu je sa talijanskih tv. bio sam čini se dobar DJ ko klinjo, vrtile su se pjesme klinci s ribnjaka, zagrebački mališani, zecchino d'oro i onda bam - bajaga, yes i talking headsi. ![]() bacite na megadrive šta imate pa će poslužit. ove moderne varijante post 2000, ako su remake, me ne zanimaju. nije to to. tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Sjecam se i ja te jedne kazete, vuk i 7 jarica tocnije, neki lik je pricao to dosta zivopisno i dosta teatralno. Pogotovo imitiranje vuka, taj grubi glas. Znaci tocno ga cujem dok mislim o tome. Bilo je na hrvatskom, ali ne znam zasto pamtim da je lik bio bosanac. Mozda sam mu znao ime pa zato, ali da me ubijes ne mogu se sjetiti. Samo mi Ismet Horo prolazi kroz glavu, ali on je snimao neke druge kazete
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2014
|
https://youtu.be/NoeDTm8v_3I?feature=shared Na ovaj glas misliš? Zlatko Crnković ako je to to Poslano sa mog |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Da nije ovo? https://youtu.be/rzxiSgjIfsA Imao i ja, narančasta kazeta je bila mislim. Poslano sa mog Oneplus koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Datum registracije: Aug 2005
|
nisu priče ali su crtići sinkronizirani, pa kom treba https://www.youtube.com/@Crtani_Filmovi_Hrvatska/videos
![]() |
#14 |
Premium
|
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
bilo je i gramof. ploča - pčelica maja, vuk i 7, ribar palunko, iz 80tih. sve kvalitetno sa muzikom i nekoliko glasova Zlatko Crknović je legenda hr glumišta i sinhronizacija Zadnje izmijenjeno od: quazar912. 14.10.2024. u 11:09. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
jes, kao i Bobi Marotti kao i najbolji Zekoslav kojem je glas posudio Vladimir Puhalo. Evo i članak (ok sad smo se malo ubacili sa sinhronizacijom ali admini mogu odvojiti postove u nove temu ili malo promijeniti naslov)
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Frend mi je imao/ima ploču Pinokio, to voli slušat ko neki throwback u djetinjstvo. Prije par god. sam na hreliću nabavio ploču Pjesme sa šlagom, od Z. Baloga, jer sam ko klinjo imao slikovnicu tu (s vrlo interesantnim ilustracijama), a stara me tjerala tad da učim i neke napamet, loool. Čita je, i uglazbio Arsen Dedić. @mamutarka Odličan link, imam vlastiti kanal s crtanima koje sam digitalizirao s kazeta, no ni 10% ovog sadržaja, čudo je da ga već nisu ugušili s flagganjem i strikeovima, ja sam ga skoro popušio kad su krenuli na moje neke crtiće prije par godina. Za neke nisam zadovoljan kvalitetom prijenosa, pa planiram jednog dana neki profi vcr nabavit, no godine lete, a ta davna mladost kad se to gledalo svaki dan pomalo i blijedi... Idealna bi situacija bila nabavit dvd snimke strane a onda samo nadoštukat hrvatski sinkro. no kome se danas BESPLATNO da obavljat (i) taj posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Premium
|
Citiraj:
odraso sam na hrpu ovoga, ali nikako ne na hrvatskom. mi kao narod imamo tako lošu sinkronizaciju... još u vrijeme juge je to bilo okej, asterix i obeliks, garfield, i neznam još tih par naslova... ali ovo made in HR me i ko klinca bilo sram slušat. zvonkoo taj mali qurac vozi auto prafiiii ![]() recimo ovaj garfield sa linka je granično slušljiv, ali i dalje neizmjerno lošiji nego onaj sa tvz-a iz 80ih. imam kazetu još, ta jugo sinkronizacija je nenadjebiva. imam i neke pohabane kazete diznijevih epizoda na jugo-hrvatskom, to je bila milina gledat. uploadat ću vam par komada da vidite o čemu pričam... edit. imaju i epizode lucky luke-a, ilitiga taličnog toma, to je već solidno. nisam uspio naletit (još) na epizode baby looney tunes-a ali one stare, imam par epizoda na kazeti sa sredine 90ih, isto na hrv sinkronizaciji, a to koliko vidim ovaj kanal nema. nadao sam se da sam to digitalizirao ali ne uspijevam to iskopat - izgleda da je još uvijek samo u analognom formatu. šteta. ps išao je na hrv televiziji i ric raven - a ni na to još nisam naletio. jedino mislim da tamo nije bilo govora ikakvog. also na kanalu je par asterix filmova - a nemaju asterix i 13 zadataka :P kojeg imam negdje analogno još uvijek u nekoj kutiji. trebali bi složiti neku našu cro-jugo kolekciju ![]() Zadnje izmijenjeno od: jp_rv. 14.10.2024. u 22:13. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Evo mater se sjetila, Zijah Sokolovic! https://youtu.be/m9M3jVqGjCg?si=z90yWXqdfixji0gr Moja greska ipak je bosanski ne hrvatski pripodvjedac ![]()
![]() |
![]() |
#22 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2021
|
Apropo tih crtanih iz vremena juge, to gledao nisam, pa me niti ne zanima kakva je bila sinkr. no ovi s početka 90ih, iako bazično 6,7 glasova, karakterno su to imo vrlo dobro odradili. Npr. crtići od Burbank Filmsa (ima 15ak klasičnih tema iz knjiga, od Robina Hooda, Odiseje, RL Stevensona do Don Quijotea), gledao sam sad neke originale na engleskom, i naša sink. je superiornija jer određeni likovi baš impresivnije zvuče, a neki engleski nekako meh. Prije x godina je netko nadosnimio novu hrv. sink. na neke od tih crtića iz tog serijala (a video dvd kvalitete, na netu nažalost samo ko neki divx bio u tipa 640x480) i to je baš jako loše, nekakvi anonimusi voice actori čini mi se. Svakako moramo bit sretni da nemamo njemački filmski sink. poučak, il iz neke istočnoeuropske države ala iirc Rusija gdje je navodno 80-90ih jedan glas SVE LIKOVE u filmu tumačio. Asterix i 12 zad. je top crtić ikad, htio sam ga digitalizirat s kazete, no ko da sam našao da je to već netko napravio, da se vrtilo po netu za skinut, a i ytubeu, vjerojatno uploadovi budu flaggani s vremena na vrijeme. Ta alisa, je li to bilo nesto komercijalnije ala i s kazete, ili samo u okviru prica za laku noc s radija ? Jer ak nije izdano, onda ti je jedina sansa ako je to netko tad si snimio, ili ako igdje postoji radijski master te emisije što je malo vjerojatno jer navodno u tom analognom dobu se navodno znalo i dosta nadosnimavat jer je falilo tvu i radijima kazeta, i tak su neke sheme nepovratno nestale |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
ja sam te jugo-kazete naslijedio kao klinjo, odnosno gledao kad bi išao kod rodbine preko učke (kao klincu bilo mi nepojmiljivo da postoje samo TRI tv kanala od čega niti jedan nije emitirao crtiće barem 8 sati dnevno). tako da su me šopali tim kazetama jer šta koji k može klinac od 5 godina radit u rijeci ako ne gledat tv. ajde imali su kompjuter s nekim prastarim dos igricama pa ajde... (natrag doma smo imali oko 30 tv kanala i zaista - crtani su počimali u 6.30 ujutro do 23h navečer, samo si trebao odvrtiti sve kanale i praktički su išli u kontinuitetu- a tim više svi su bili sinkronizirani na talijanski pa sam ih i razumio - ujedno razlog zašto smo svi imali duje iz engleskog kasnije u školi). ovo on topic za alisu - neznam. sjećam se da sam doma često slušao radio (poklonili mi neki radio tranzistor pa sam snimao sve i svih, a i bila je hrpa dobre muzike na radiju pa sam znao snimat dok ne bi potrošio kazete pa čekao nekog da mi pokloni novi paket). i uglavnom naletio sam na to i puknuo snimat, snimio do kraja kazete i jebiga, ponestalo trake i nemam dalje. govorimo o nečemu od pred 30 godina. ne sjećam se. moram prekopat po kutijama da nađem tu kazetu, imam toga vagon. digitalizirao sam samo ono šta sam se snimao s drugima, ovo drugo jedino ako se našlo na istoj kazeti. sve ostalo sam pustio u kutijama. isto i sa vhs, imam vagon toga šta kanim digitalizirat. gledao sam digitalizirat crtane i anime (gargoyles-e sa hrt-a nisam nikad našao online npr). ima tu i naslijeđenih serija tipa benny hill iz 80ih koji čami u podrumu i čeka da složim neku tehniku za digitaliziranje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2014
|
Citiraj:
kad su ga izbole pčele: "Boli. Peče. Još će nos da mi nateče. za sve su to kozlići krivi i zato neće dugo ostati živi hehehehehee" vuk i sedam kozlića je bio mislim solo na kazeti. snjegulica i crvenkapica skupa svaka na jednoj strani. ivica i marica i mačak u čizmama svaka na jednoj strani. pinocchio je bio s nekim ... ne mogu se sjetiti nisam imao tu kazetu. šegrt hlapić je bio na obje strane - kazeta se okretala kad su se kola strmopizdila i raspala. ero s onoga svijeta mi je bila možda i najdraža - tu je bilo svega: mačak i vuk, mačak i pijetao, vol i miš, dubrovčanin kaboga i duka od mletaka, gdje je srida od svita, u cara trojana kozje uši, ero s onoga svijeta, otac sin i magarac, ... priče su bile pričane prejebeno ... ježeva kučica je bila na jednoj strani, antun tun i još nešto na drugoj bila je jedna super kazeta sa kućom u snjegu na naslovnici - neka zimska priča i još neke ... jako dobro ispričana... trnoružica je bila na jednoj a ... jebemu miša nemrem se sad sjetit bila je jedna kazeta sa kraljevnom na zrnu graška na kojoj bio i onaj grah koji se penje gore ..... ... imam još te kazete negdje ... mislim da sam ih baš nedavno možda i bacio prije par mjeseci ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
https://open.spotify.com/track/7q5iPXU04u9wSXDNnBQ4Rt |
|
![]() |