|
![]() |
#3181 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
![]() Ma moze i 4g/5g naravno ali 5g je jako los signal kod mene kao i 4g signal. Trenutno koristim mobitel i hotspot a unlimited plaćam 18eur/mj pa razmisljam da rađe uzmem neki kvalitetan router nego da idem na A1/HT i router koji dobijem s njima. Ajmo onda ovako, koja je do 250-300 eura preporuka 4g-5g routera? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3182 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
![]() |
#3183 |
Premium
Datum registracije: Jul 2013
|
To ti je Xiaomi 5G CPE Pro, meni je bas odradio drugu polovicu ljeta jer LTE nije bio dovoljan. WEB UI je spor, to je glavna mana. https://shop.iskon.hr/artikli/router-xiaomi-5g-cpe-pro Sent from my SM-S918B using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#3186 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2017
|
Citiraj:
Još tražim način kako ga dodati u Xiaomi Home app. Jel postoji bilo koji android app za upravljanje routerom? Imam više Xiaomi uređaja sve uredno kontroliram tamo, osim ovog routera. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3187 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3188 |
Premium
|
Za upravljanje bandovima ne znam, a SMSove možeš proslijediti na neki drugi broj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3189 |
Premium
|
Nije rješenje, trebam čitati SMS-ove i slati "Nastavi". |
![]() |
![]() |
![]() |
#3190 |
Premium
|
Ne znam. Ja imam turističku HT, tamo ne treba produživati SMSovima, samo se nadoplati bon u Moj Telekom aplikaciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3191 |
Premium
|
Provjerio. Mogu se slati SMS poruke... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3192 | |
Premium
|
Citiraj:
Sigurno ima onaj standard MiWiFi API koji je polu reversean ali neznam koliko ti je to korisno. Imam HT Turističku uvijek baš iz razloga da se nemoram zezati s takvim stvarima, nego samo nadoplatim lovu i tjt. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3193 | |
Premium
|
Citiraj:
Džabe mi turistička, na mojoj lokaciji 4G brzine s B818-263 na HT-u su u rangu ispod 20 mbita za vrijeme vršnog opterećenja. Za to vrijeme mi Telemach na 4G daje 150-200 UL/DL, tako da se ne mogu pouzdati u ruter bez opcije auto SMS-ova. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3194 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Javi ako nades kakvo fino rjesenje za automatskim slanjem sms-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3195 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sam na početku ljeta koristio isto B818 ali je loša brzina na LTE-u pa sam se zato prebacio na 5G koji je puno bolji. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3196 | |
Premium
|
Citiraj:
Dok je bonbon imao onaj 1TB prometa promo, služio mi je kao backup/mwan VDSL-u na B525, navečer bih dobivao ispod 20 mbita ili zapinjanje Netflixa, ujutro oko 100. Čak ni B818 nije prolazio bolje. A1 je jednako očajan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3197 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Konstantno je oko 500-600 Down, 80-100 Up... Download čak potegne i 1 Gbit na par sekundi. :-)
![]() |
![]() |
#3198 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3199 |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3200 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Trenutno je improvizirano namontirana na stup na balkonu.... ali ići će na tavan, tak da bude još par metara više.... i ne bi trebalo smetati nikaj jer je samo crijep i cigla, nema armature na tom dijelu... pa ću vidjeti kak bude kad gore stavim....
![]() |
![]() |
#3201 | |
El Mattador
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Ja trenutno koristim kombinaciju QuWireless antene sa Mikrotik RBM11G board-om i LTE modemom. Radi odlično ali želim 5G (a imam kupca za ovo moje). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3202 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3207 | |
Premium
|
Citiraj:
HT turistički SIM na 5G ili na 4G, Xiaomi spojen na 4-5 CA bandova, na mojoj lokaciji u Valpovu daje upload 5-20 mbita, a download ovisno o raspoloženju od 2 do 50 megabita, ali najčešće oko 10. Telemach sim u Xiaomiju u idealnoj situaciji na 5G daje ili 50 megabita ako se spoji na B3 kao osnovnu frekvenciju ili oko 100 mbita ako se odluči priključiti na B1. Istovremeno isti SIM na istoj lokaciji u B818 s Iskra antenama na 4G mi daje DL 150 do 200, UL minimalno 100 mbita u bilo koje doba dana, samo ga ujutro iza 6h skripta pogurne na B1 ili B7 kad uključe te frekvencije. Ostaje na njima cijeli dan dok ih ne isključe i onda prenoći na B3. Uglavnom, imam tako blesavo specifičnu situaciju i lokaciju da ću po svoj prilici Xiaomija vratiti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3209 | |
Poludrago kamenje
Datum registracije: Apr 2023
|
Citiraj:
Jedino to gašenje ovisi o opterećenju po bandovima i po smjerovima na tornju, ako su po noći viši bandovi opterećeni na pojedinom sektoru, ostaju upaljeni. Zato neki ne vide to gašenje, drugi vide, posebno manja mjesta i sela koji ne rade toliko opterećenje kao korisnici u većim gradovima. Na B3 najčešće po noći sa MIMO spuštaju na SISO što znači upola niže brzine jer se umjesto četiri ili dvije antene koristi samo jedna za data prijenos. I još kada iz agregacije nestane npr. B1 jer je ugašen, još dodatno padaju brzine po noći. B28 i B20 neće nikada gasiti, oni uvijek moraju raditi zbog širokog pokrivanja. Kako EU od Nove godine gura telekomima još niže CO2 kvote, nemojmo se čuditi ako počnu i B3 skroz gasiti po noći |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|