|
![]() |
#3151 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
Jeftinije riješenje ti je jedino ako nađeš neki WiFi router... ali to ti opet nije najbolje jer vidio si da moj stari router ne može prožvakati tu brzinu...
![]() |
![]() |
#3152 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Niti jedna zte vanjska jedinica (mc7010, mc889, mc889a) koliko mi poznato (samo 7010 imam) nema wifi jer je vanjska jedinica. Stavis ju idealno na stup na balkonu ili krovu, na tom mjestu wifi nema smisla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3154 |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
snake29o3 Imaš pad napona pa se router restarta lan kabel nije dobar. Ili poe napajanje stavi bliže routeru ako imaš gdje utičnicu ili kvalitetan lan kabel. Imaš ovdje gotovih cat7 kablova samo uzmeš dužinu koja ti odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3155 | |
Premium
|
Citiraj:
Sent from my OnePlus 12 using Tapatalk
![]() |
![]() |
#3156 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja sam tako htio jer imam router i htio sam koristiti openWRT... Sent from my OnePlus 12 using Tapatalk
![]() |
![]() |
#3158 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3159 |
Premium
|
Premala mi rupa sa balkona u kuću za original kabal :-D A na balkonu je montirano za testiranje.... Tak da ću onda malo otvoriti prozor da provedem original kabal pa da onda vidim jel sve ok :-) Stavit ću na tavan vodonepropusnu kutiju i unutra staviti ovaj 10m original kabal i Poe napajanje i onda si samo kabal do WiFi routera spustim. Tako da onda to bude sve oriđiđi. Jer opet ni sa tavana ne mogu spustiti original kabal jer mi je kanalica premala i već imam antenski i mrežni kabal provučen... a još jedan mrežni kabal taman stane ;-)
![]() |
#3160 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
hvala na odgovorima ni ne treba mi wifi na LTE/5G jedinici, kao što sam napisao, imam vlastiti router druga, jeftinija opcija mi je uzet gigabox+ i Xiaomi 5G CPE Pro za 120€ kako to da ste se vi odlučili na ovu skuplju opciju sa vanjskim prijemnikom? slab signal sa unutarnjim? kakva su iskustva sa tim xioamijem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3161 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Imam tomato, koji kao i A1 koriste jedini 700 MHz i 3700 MHz. Koji uopće to mobovi podržavaju? Od t mobilea 5g ima svugdje gdje sam gledao. Ne mijenja mi se Redmi note 12 pro 5g jer je odličan. Daklem, preostaje mi samo bonbon. Pošto na tomatu plaćam nešto što ne koristim
![]() |
#3162 | |
Premium
|
Citiraj:
Odlučio sam se za vanjsku jedinicu: - imam Turističku SIM i ispadne me 24€ mjesečno pravi flat ( Gigabox - 29,95€ sa Magenta 1 ili 31,95€ bez) i ostale mobilne opcije imaju ograničenja na brzinu i promet pa moraš slat sms poruke i ostalo - signal u kući mi je puno slabiji i uopće ne lovim 5G toranj, tako da sam imao u planu i Huawei B818 staviti na tavan radi boljeg signala, ali na kraju uzeo MC 889 Kaj se tiče Xiaomi pretraži tu malo.... imaš par postova gdje su ljudi napisali da je ok, ali da ima jako spor UI
![]() |
![]() |
#3163 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
udaljenost od tornja mi je nekih 500 metara, i unutra na mobitelu imam solidnih 500+ Mbps, evo našao sam neko staro mjerenje 750 Mbps sad se još samo dvoumim oko uređaja, ako idem na xiaomi moram uzet gigabox+, ako idem na zte kombinirat ću sa turističkom hvala još jednom |
![]() |
![]() |
![]() |
#3164 | |
Premium
|
Citiraj:
Imaš u Iskonu samo uređaj za 229€, pa onda ne moraš uzimati Gigabox... Ali po meni je onda bolje dodati još malo pa uzeti ZTE vanjsku jedinicu s kojom ćeš imati bolji signal, a i nema WiFi na sebi koji ti ne treba.
![]() |
![]() |
#3165 |
Premium
|
Tebi ZTE MC801a idealan i bolji izbor nego vanjska jedinica bilo 7010 ili MC889. Pošto ti je toranj vrlo blizu imat ćeš veće brzine na 801a nego na ZTE vanjskoj jedinici jer si na HT. gigabox+ i Xiaomi 5G CPE Pro za 120€ da samo što si vezan dvije godine a u dvije godine svašta se može promijeniti. Bilo je dosta turbulencije na 4G pa zato oprez sa UO. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3166 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 06.09.2024. u 15:30. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3168 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3169 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Mali OT, koja je Max duljina kabela za vanjske jedinice bez da utječe na performanse i stabilnost same vanjske jedinice, dali bi 20 metara bilo previše?
![]() |
#3170 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ne bi trebalo biti problem. Ja imam onaj produzivac za rj45 i ukupno ziher 15m kabla izmedju vanjske i poe adaptera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3171 |
Premium
|
![]() |
#3172 |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
Probaj APN tomato (ako je nešto drugo) za tomato sim |
![]() |
![]() |
![]() |
#3173 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
Jer meni na Samsungu ne može biti 5G na obje kartice nego samo na onoj koja je aktivna za net. A možda i fizički SIM utor ima ulogu kao što sam gore napisao... PS. 5G na 700MHz ti ima dosta male brzine, više služi za veću pokrivenost terena, dok na 3700MHz su gigabitne brzine (naravno, u idealnim uvjetima) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3174 |
Premium
|
Budem vidio APN, thanx. Stavio sam tomato u sim1, bonbon sim 2 utor. Očito sim 1 nije primaran, oba su istog "prioriteta" izgleda Nije ni meni na oba uključen net, samo na jednom. Dakle isključim net na 092 i uključim na 098, piše 5g. Isključim net na 098, uključim na 092, i h+ piše
![]() |
#3175 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Koliko bi smetala temperatura vanjskoj jedinici ako je stavim na odušak, ne brine me bura ni vjetar već temperatura, jer sunce zađe iza dimnjaka oko 15:00 https://ibb.co/wwdDkXT
![]() |
#3177 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3178 |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3180 | |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Rekao bih da je best buy ZTE mf297d, ako kupujes polovno. Nit jedan 4g ruter po meni nije best buy. Taj zte novi je oko 160 eur, dok 5g ruter novi kupis za 230. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|