|
![]() |
#3122 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Citiraj:
Ej, maloprije mi je pukla veza pa sam se sjetio tebe i fotkao sam da vidiš kako izgleda: https://ibb.co/kMGWc2x https://ibb.co/zmDL2f1 Pisalo mi je da sam spojen na internet, ali da nemam pristup internetu. Niti ne moram isključiti iz struje, dovoljno je da u postavkama stisnem "restart your device" i sve se odradi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3123 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2022
|
Vecer ekipa, molim vas za preporuku 5g routera. Isprobao sam Xiaomi 5G CPE Pro i cini mi se dobar ali nema nastavke za vanjske antene. Testirao sam ga sa ht unlimited gb na 5g mrezi (1,3, 20 bandovi) sa baznom na optickoj vidljivosti i udaljenosti od 1km i mjerim oko 600 Mbps ali mi nije zgodno drzati router na toj poziciji a i mozda sa antenama mogu vise dobiti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3125 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Ekipa, kako vam se čini ovaj MikroTik: https://mikrotik.com/product/chateau_5g_ax Da li su specifikacije ok ili postoji bolja opcija? Pitam za kuću koja će biti kod Zaboka, to bude jedini internet ulaz za kućnu mrežu. Fala |
![]() |
![]() |
![]() |
#3126 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Stigao MC 889 sa Satshop-a... Sad treba uloviti vremena i to složiti: I ima jedna novost....uz klasični flat kabal od 10m, dobije se i kratki LAN outdoor extender tako da se može koristiti i običan LAN kabal: I u uputama piše da se koristi samo u 2 slučaja, ako mijenjaš stari router pa imaš kabal ili ako ne želiš koristiti njihov flat kabal. :-) :-) To mi čak i bolje paše jer bi inače morao sve kablove iz kanalice vaditi van pa prvo progurati ovaj njihov kabal. P.S.: Za 7 dana mi došlo iz Finske :-) Sent from my OnePlus 12 using Tapatalk
Zadnje izmijenjeno od: snake29o3. 27.08.2024. u 15:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3127 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
Citiraj:
Ima još jedna alternativa naravno jeftinija zyxel nebula fwa510 5g router i naravno gore već spomenuti teltonika rtux50 i Spitz AX (GL-X3000). Zyxel mi dolazi kroz desetak dana bit će na jednom testu. Zadnje izmijenjeno od: Nikox. 28.08.2024. u 13:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3128 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Ima netko problema sa brzinom na Turističkoj tarifi od t-coma, od jučer je brzina koma https://www.speedtest.net/result/16681507506 ovo su brojevi iz rutera zte mc7010
![]() |
#3129 | |
Premium
|
Citiraj:
I da ga nema može ići i običan kabel samo malo zaštititi donju stranu zbog vlage ako će biti vani. Ajde kada montiraš sve testiraj agregaciju 1+3+3+20 na HT ako koristiš HT |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3130 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3131 | |
Poludrago kamenje
Datum registracije: Apr 2023
|
Citiraj:
https://www.speedtest.net/result/c/4...6-984f4aeac60a https://www.speedtest.net/result/c/c...e-a977c469b15f Probaj samo 4G kakve brzine daje, da nije problem u N78... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3132 |
Premium
|
Sad radi normalno, na mobitelu sam na bonbon i spaja mi se na isti toranj, i tu mi je povlačilo oko 500Mbps, na zte nikako više od 50-80Mbps, i sada odjednom ovako https://www.speedtest.net/result/16681786583.png , sve sam bio na tvorničke postavke stavio i nije htjelo i sada od jednom eto radi.
![]() |
#3133 | |
Poludrago kamenje
Datum registracije: Apr 2023
|
Citiraj:
Vidi jel ima u postavkama da ga staviš da se npr. svaku noć reboota da bude svjež ![]() EDIT: i jel ti na istoj agregaciji ili je promijenio za usporedbu od prije kada je bio na 80 Mbps |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3134 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#3135 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2009
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3136 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Naručio sam i ja nakon što sam vidio tvoj post. ![]() Stigao je isto za 7 dana. Identično pakiranje ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3137 |
aka Edo, aka Syncros
Datum registracije: Mar 2005
|
Hvala ti za info. Ajde javi utiske kad stigne. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3138 |
Premium
Datum registracije: Sep 2017
|
Glx 3000 ne uzimajte jer je globalna verzija, stoga ne iskoristava sve bandove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3142 |
Premium
|
Evo da se javim sa dojmovima ZTE MC889 DNA B13 Firmware. Trenutno sam ga namontirao na stup i na balkon dok testiram, a kasnije će ići na tavan pod krov. Prvo sam sve band-ove ostavio na AUTO i modem se spaja na 1+3+20+78 agregaciju i dobio ovakve maksimalne brzine: Evo i podaci iz skripte: Poigrao sam se također i sa agregacijama: 4GCA 5GCA AUTO AUTO Spojen na 1+3+20+78 1+1 AUTO Router se uopće ne spoji na net 1+3 AUTO Spojen na 1+3+78 1+20 AUTO Spojen na 1+20+78 1+1+3 AUTO Spojen na 3+3+78 - ovo je čudno kad mu je zadana 1+1 1+3+3 AUTO Spojen na 1+78 1+1+20 AUTO Spojen na 20+78 1+3+20 AUTO Spojen na 1+3+20+78 1+20+20 AUTO Spojen na 1+78 3+20+20 AUTO Spojen na 3+3+78 1+1+3+20 AUTO Spojen na 3+20+78 1+3+3+20 AUTO Spojen na 1+20+78 1+3+20+20 AUTO Spojen na 1+20+78 Ovi svi tornjevi oko mene imaju 1,3 i 20 bandove i samo taj jedan toranj ima n78. Obzirom da sam 5G agregaciju stano držao na AUTO, jel da probavam tu kombinacije i koje kombinacije su za 5G? I jel trebam šta od postavki još mijenjati na routeru? Trenutno su ovakve postavke za connection: I maknuli su skroz router mode, ali u bridge mode-u ostane upaljen DHCP server, tak da sam to ugasio odmah: I na kraju još jedna smiješna stvar.... Trenutno mi je glavni router TP-Link Archer C7 v5 sa openWRT-om i u njega je piknut ZTE.... i on ne može prožvakati ovu brzinu.... preko kabla povuče nekih 200 mbit download.... Ali kupio sam nedavno TP-Link AX23 i na njega stavio openWRT i i kad sam u njega piknuo ZTE, normalno je preko kabla povukao max brzinu kao na slici gore.... tak da si sad moram promijeniti glavni router da mi to sve radi super.
Zadnje izmijenjeno od: snake29o3. 31.08.2024. u 17:04. Razlog: Dodana još jedna slika |
![]() |
![]() |
![]() |
#3143 | |
Premium
|
Citiraj:
Probao sam ovo i ne radi mi.... Makar sam našao na Finskom forumu da im je na verziji B12 radila ta kombinacija. Vidi ovdje na linku ( samo si uključi translate): https://bbs-io--tech-fi.translate.go...#post-14679745
![]() |
![]() |
#3144 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3145 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
Imam pitanje oko kućnog 5G interneta, recimo ovaj Gigabox+ od HT-a, kakav uptime mogu očekivati za kućni server i da li se može normalno namjestiti port forwarding? I koji ISP/uređaj bi preporučili po tim kriterijima (uptime i neograničen promet)? Cijena nije problem. U pitanju je Zagreb, Remetinec/Sv. Klara. Zadnje izmijenjeno od: Dule. 01.09.2024. u 14:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3146 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Uz Gigabox sada daju Xiaomi Pro PCE 5G koji meni djeluje malo kilavo. Ima opcije za port forwarding, ali mi se se web sučelje činilo debelo presporo, kako preko zraka tako i preko žice. Koliko stabilnu konekciju može držati, pojma nemam. Čini se kao zgodna opcija to što može jedan od dva lan porta koristiti kao WAN i s time ti nudi opciju da odabereš koja konekcija treba imati prednost. Na taj način mobile data može biti backup.
![]() |
#3148 |
Premium
|
Vidio sam tu da neki imaju probleme sa ZTE routerima da se tu i tamo sami od sebe resetiraju. Ja imam recimo full čudnu stvar. Kad radim sve normalno, bez prevelikog opterečenja, sve je ok. Ali recimo pustim speedtesst ili neki download na full brzini ( preko 500 MBit), router se odmah resetira... kao da mu je to preopterečenje. I opet kad se boota sve radio ok, i opet pustim max speed opet restart. Probao sam reset na tvorničke postavke, nije pomoglo. Router je u bridge mode-u, ugašen je dhcp. Ovo su apn postavke: Probao sam i Cell Lock na dva tornja, isto nije pomoglo: Razmišljam od dva moguća problema: 1. Router poslije ZTE-a, Archer C7 sa openWRT ga nekak resetira? Archer se ne resetira kad pukne veza. 2. LAN kabal do routera je obični, kaj sam krimpao i ide preko onog kratkog adaptera, pa možda ima pad napona? ( Tu bi mogao probati staviti onaj od 10m njihov original da isprobam)
![]() |
#3149 |
Premium
Datum registracije: Jun 2020
|
Bok, da li si uzeo samo MC889 ili kombinaciju sa ZTE T3000? U kombinaciji piše da ide MC889, ako se uzima samostalno MC889A Ima neke razlike? Iza MC889(a) može se spojiti bilo koji vlastiti router? Ima li neko drugo (bolje/jeftinije) rješenje za spojiti vlastiti router na 5G mrežu? hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#3150 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
Ja sam uzeo standalone MC889A s te stranice. U paketu dolazi flat UTP kabel, adapter za spojiti u uređaj, PoE adapter. Spojio sam ga u WAN port routera koji imam od ranije. Ne znam koja je razlika MC889/889A. Rado bih znao ![]() Koliko sam ja uspio istražiti, ovaj uređaj je trenutno jedan od najboljih na tržištu. Nisam uspio pronaći jeftinije rješenje, a da je uređaj za montažu vani. Možda razmotriti usluge providera gdje daju povoljno vanjski i unutarnji uređaj? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|