|
![]() |
#3091 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
Da li je moguće da mi je veza pucala u trenutku kada se pojavio 5G NSA? Stavio sam prije par sati na 4G only i radi dobro za sada. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3092 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
a da rađe odgovoriš na ono šta pitam(o)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3093 |
Premium
|
Pardon.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3094 |
Premium
Datum registracije: May 2014
|
ah. pomogni sam sebi i nabavi vanjsku. ne radi ti n78 unutra osim ako nisi na pljunometar od repetitora. ili ako nećeš ulagat, fino nadžbukna elektro kutija i baci ga na terasu / fasadu prema repetitoru i riješi si 12V POE. mislim, zato postoje LTE / 5G outdoor uređaji. a pula ionako po pitanju gsm mreže nije neka sreća. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3096 |
Premium
|
Kada sam prije godinu dana imao Huawei B535-232, ovakve mi se stvari nisu događale. Gigabox sam koristio. Huawei je nonstop bio na 4G+ tehnologiji. Možda stvarno ima veze s time da mi puca veza kada nađe n78 pa se pokušava bezuspješno spojiti na njega. Sada mi je na 4G only u postavkama i radi dobro. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3097 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2017
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3098 |
COD2 expert
Datum registracije: Mar 2007
|
Lako moguće da je do routera. I sam sam imao slične probleme, mijenjao kartice, operatera. Taman kad sam pomislio da je problem riješen, ponovno se počelo dešavati isto. Zamijenio ruter, problem riješen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3099 |
Poludrago kamenje
Datum registracije: Apr 2023
|
Evo primjer 4x4 MIMO setupa sa 4 Iskra P-60 antene ![]() Razmak među antenama je 34 cm radi pojačavanja B3 koji ujedno daje i veći upload ![]() ![]() Router je Teltonika RUTX50, 5G ![]() Testiranje na Telemach tornju koji ima upaljen 4x4 MIMO na B1 i B3, 3 km udaljenost, ima samo B28, B3 i B1 bandove Teltonika UI: ![]() AT komande iz modema koje daju MIMO info: ![]() Tirkizova web app koja podatke iz modema ljepše uobliči: ![]() ![]() Brzine nisu nešto za 4x4 MIMO (do 250/100 Mbps) a gore se vidi da koristi nižu modulaciju umjesto max 256QAM. U trenutku testiranja nije radio Telemachov speedtest server pa sam testirao sa različitim serverima (A1, HT-ovi, OMONIA) Ovo je jutros u 9 h ![]() ![]() Preko MIMO se ujedno vidi da modem agregira 2CA upload na B3+N28 što potvrđuju i brzine na upload strani U teoriji bi na ova DL 3CA i na 4x4 MIMO na 64QAM trebalo nategnuti i preko 600 Mbps, al praksa je nešto sasvim drugo, posebno kada je Telemach u priči ![]() HT i A1 kod mene rade i dalje na 2x2 MIMO pa kod njih za sada ništa od testiranja 4x4 MIMO Za usporedbu, na HT 4CA 2x2 MIMO dobivam 360/140 Mbps |
![]() |
![]() |
![]() |
#3100 |
Premium
|
Javljam da mi još nije niti jednom pala veza otkad forsiram 4G. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3101 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2017
|
Jel može netko postaviti gdje se može skinuti skripta za ZTE MC801a ruter, sa video uputstvom. Zadnje izmijenjeno od: selk. 16.08.2024. u 17:20. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3104 |
Premium
|
I dalje forsiram 4G, veza još nije niti jednom pukla. Nadam se da je to riješeno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3105 | |
Premium
|
Citiraj:
Usput pročitaj moj post na ovoj stranici o zte 801a https://forum.pcekspert.com/showthre...298507&page=44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3106 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Nabavio sam danas onu HT turističku sim karticu i imam što za vidjeti. Za probu sam istu ubacio u P40 Pro. HAKOM aplikacija na tomato/A1 4G povuče cca 250Mbps dok na HT data kartici, također na 4G ide do cca 25*. Telefon kazuje da je to 5G, ali pretpostavljam da je to fake news. Moja lokacija je preko puta Briona, i to dosta visoko gore. Da li je moguće da je to toliko loše ili sam možda nešto sjebo sa svoje strane? Iako se čini da je sve skroz jednostavno, tako da se čini da je to to. Cilj mi je bio vidjeti da li bih se mogao spojiti na novi repetitor u bi village, ali izgleda da ne bude išlo. * Bilo je više mjerenja, ajdemo reći da sam odabrao najbolji rezultat jer su ostali upravo katastrofalni.
![]() |
#3107 |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
Provjeri APN, meni se ruter uopće nije htio spojiti dok je bilo webht nešto i kad sam promijenio u internet ht proradio. Inače na Braču sam i imam 2 mjerenja, download 81 i 184. Al dosta je nestabilan, gledam tv preko interneta i često se prekine i pokvari rezolucija. A netflix radi uredno. I u četvrtak sam gledao Hajduka preko streama i bilo je bolje nego kad gledam legalno ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3108 |
Premium
|
APN: internet.ht.hr. To se čini OK, hvala. Skinuo sam aplikaciju "netmonster". Ista mi omogućuje izlistavanje svih dostupnih bandova, makar ja to tako razumijem. Dakle, pokazuje mi niz HT 4G bandova, i ništa na 5G. To bi značilo da mi isti nisu dostupni? Budem prošetao do kampa da vidim što tamo pokazuje. https://imgur.com/a/4Ypyhih
![]() |
#3109 |
Premium
Datum registracije: Jul 2015
|
Imam karticu u 4g ruteru tako da imam samo 4g. Evo sad sam mjerio, i 100/30. A ruter je na mjestu koje mi je pasalo zbog smještaja, na drugom mjestu mi je prethodnih godina bio bolji signal. Ovako mi je dovoljno dobro za surfanje i lagano gledanje videa, vjerojatno da igram igrice odziv bi bio loš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3110 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
Citiraj:
A dok sam u tom kraju boravio, non-stop mi se router spajao na toranj na Brijunima. U kampu nisam vidio ni jedan toranj niti antenu ikakvu... Najveće brzine sam imao na A1 (eNB ID 2349), uhvatio 5G signal na onom mostiću kada se krene šetnicom od bi vilagea prema MUP kampu... Probaj sa CellMapper-om se prošetati malo po kraju - ukoliko ti se ukaže u njemu 5 pri vrhu NR NSA tada bi mogao imati veće brzine (a u tom slučaju provjeri i na koji točno toranj si spojen) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3112 |
Premium
|
Istina, iz nekog razloga zapamtio sam da je antena u kampu umjesto u MUPovom odmaralištu. Sada sam instalirao cell mapper, ali mi ne pokazuje antenu na MUPu odnosno onu koja bi trebala biti u zvoniku u Fažani. Kako saznati na koji band što sam momentalno spojen?
Zadnje izmijenjeno od: mkey. 18.08.2024. u 19:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3113 |
Premium
|
Sve ti piše a početnoj stranici Netmonstera piše eNb i CI cell ID |
![]() |
![]() |
![]() |
#3115 |
Premium
|
Bonbon na plazi kod Lučice vuće oko 500, spojen na MUP restoran. tu na restoranu treba netko fiksirati dal, Tirkiz ili Davorin i bit ce stalno na jednom mjestu trenutne brzine na HT turistickoj. https://www.speedtest.net/result/16638773103.png |
![]() |
![]() |
![]() |
#3116 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Ako nekome treba sad ima na Satshop ZTE MC889 samo vanjska jedinica, bez WiFi Routera za 270€.... Ja naručio danas jer sam počeo loviti sa mobom u kući 5G N78 signal i dobivam oko 350 download, 10-20 upload pa je vrijeme za vanjsku jedinicu :-)
![]() |
#3117 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3118 |
Premium
|
Ove druge dvije opcije "turstičkog" interneta, NET2GO odnosno od A1, imaju fatalnu manu ili mi se samo čini? NET2GO ispada da se može nadoplatiti samo jednom što bi značilo da svakih 20 dana treba zamijenti karticu. Kod A1 treba pak slati poruku za produženje što je u kombinaciji s ruterom nesretno. Jesam li ja to krivo shvatio?
![]() |
#3120 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2013
|
Citiraj:
Tako radim vec godinama kako ju koristin, natocim na SIM lovu za tri ljetna mjeseca i zaboravim da postoji ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|