|
![]() |
#5161 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Citiraj:
![]() Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5163 | |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Ima li netko iskustva s time da je tražio da se proširi građevinska zona na vodozaštitnom području? Kod nas je granica vodozaštitnog područja kojih 100m od zemljišta tako da je jako blizu, a da ne govorim da na zemljištu već postoji legalizirana garaža, ali eto ona se sagradila kad se moglo i sad više ne može.
![]() |
![]() |
#5164 |
Sandy!!!
Datum registracije: Sep 2008
|
lol @ 800-1000e m2 Strasno. Pa nedavno sam u ST renovira i s namjestajem (ikea) ispalo 500-600 eur m2, al nije bilo kljuc u ruke i nisam trazia račune itd A Split i obala su kao skupi za meštre. Jedino ako ugradjujes zlatne spine i wcjeve onda jbg. Znaci @medo doslo povoljno vrime za kredit i kupnju nekretnine? Sican se rasprava s druge teme,pa pitam ![]() Zadnje izmijenjeno od: webstartm. 29.08.2024. u 19:47. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5165 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#5166 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Adaptacija kuće/stana
Tko je spominjao kredit ![]() Hvala dečki! Odluka još nije pala jer očekujem još ponuda. Raspon cijena je zato jer nismo odlučili između opcija za stolariju, sanitarije i namještaj. Definitivno je (puno) skuplje ovako ali nemam posla s majstorima pa čuvam živce. Išli smo na malo kvalitetnije tipa Salamanderi sa alu okvirima, iveral/puno drvo namještaj, Faber u kuhinju… Sa kompletnom dokumentacijom to bi trebalo dići vrijednost nekretnine pogotovo jer je zgradu radio slovenski Pionir. Zgrada je kvalitetno napravljena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5168 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Mi smo 2021 potrošili oko 900-1000 eura po m2 za renoviranje ureda sa namještajem. Po sadašnjim cijenama, vjerojatno bi bilo 30-40% više. A ne mogu reći da smo se razbacivali, jedino pvc i klime su bile top Poslano sa mog REA-NX9 koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#5169 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Adaptacija kuće/stana
Pri kraju sam s adaptacijom i ovak ugrubo ispast će nekih 950-1000 eur/m2. Adaptacija uključuje jednu etažu (85m2 + terasa 45m2), potkrovlje (tlocrtno 80m2) i krovište. Sve je skinuto do golih zidova i podova. Sve su radili partneri i poznanici, sav materijal i većina namještaja bez PDVa. Al nije se štedilo na ničem, od materijala pa do namještaja i aparata. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5170 |
Premium
Datum registracije: Mar 2019
|
Da li je tko u zadnje vrijeme radio termo fasadu? Kakve su cijene trenutno? Kuća je građena 80-ih i ima običnu fasadu pa razmišljam o izolaciji iako mi se s druge strane čini da investicija neće opravdati eventualne niže troškove grijanja/hlađenja... Kuća dvije etaže, tlocrt 90m2, aktivno se koristi potkrovlje koje je relativno dobro izolirano i dio prizemlja, troškovi grijanja (plin) cca 800€, solari na krovu pokrivaju većinu godišnje potrošnje el.en. Stolarija zamijenjena prije 7 godina. Iskustva,savjeti? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#5172 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2013
|
Citiraj:
Pa ako ti je namjestaj u toj cijeni onda mozda nije previse ![]() To je vjerojatno zbunilo ostale. Al za sad, koga god znam da je uzeo kljuc u ruke "jer ne zeli imat posla s majstorima" na kraju zavrsi na gradilistu dan noc, psuje i pizdi. Jedini savjet koji ti mogu dat. Nikad, nikad i nikad, nemoj dat lovu ili dio love unaprijed. Placaj po etapama, ali NIKAD, NIKAD i NIKAD nemoj dat nista unaprijed. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5174 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Adaptacija kuće/stana
Citiraj:
Kuca dvije etaze po 100 kvadrata? 15k ako je dobro napravljeno je pristojna cijena. 20k sam ja platio za obicnu fasadu drito na ciglu koja je pocela pucati nakon 5 godina. Kao “dobar poznanik” od starog, na kraju isao u stecaj i garancija kita. Plus je bez izolacije jer kao ne treba u istri jer nije hladno. Glupost. Kad zabrije vani bura i hladno grijanje radi na najjace. Kad budem nanovo radio cimnem te za broj ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5176 |
Mirko, a ne Harry
|
Ako znaš sam raditi ovo je top, a stvarno sve do navlačenja same fasade nije neka filozofija. Znam starijeg čovjeka kojem smo pokazali kako lijepit stiropor jedan red na kući i on je onda polijepio sve ostalo. Kasnije mu pokazali kako mrežicu staviti i isto sve sam odradio, drugi sloj ljepila navukao, impregnaciju namazao i mi mu došli jedan dan navući fasadu i tjt. Naravno treba posuditi ili iznajmiti skelu za cijelu kuću.
![]() |
#5177 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
Prednost dobre izolacije je i ugodnost boravka. To ćeš prije osjetiti nego uštedu. Živim u termofasadi cijeli život. I sad se selim u stan koji ima termofasadu. Arhitekt je rekao da to ne diramo jer je to vječno kada se dobro napravi. Vidio sam kako stiropor gori na zgradi. To je tolika ogromna količina gustog crnog dima za ne vjerovat a širi se dosta brzo. Izgledalo je kao da cijeli kvart gori a ne dio zida. Ne bi, hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5178 |
#erase startup-config
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5179 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
S druge strane, ne mora se koristiti stiropor uopće ako ne želi.
![]() |
![]() |
#5180 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2013
|
Citiraj:
Znam da sam dosadan, ali moram jos jednom ![]() Cesto ti se dogodi da bude, ne znam, 10 etapa. Ti platis 7 nakon svake, i onda ti majstor odjednom kaze "cuj, daj molim te sad nesto unaprije za 8 zbog XYZ" I onda se za ovih zadnjih 30 posto radova navlacis kao da renoviras 5 stanova odjednom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5181 | |
Mirko, a ne Harry
|
Citiraj:
+1 Isto kao da kažeš neću drveni krov jer drvo gori ![]()
![]() |
![]() |
#5182 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Zaribavanje žbuke isto nije neki problem, ako je sve lijeoo i dobro pogletano. Al mora biti više ljudi za zaribavnanje, dok ljepljenje i gletanje nožeš i sam, dio po dio. Isprobano.
![]() |
![]() |
#5183 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Sad gledam 2019 smo renovirani stan ispalo je cca 400 po m2 rehau pvc 7 zona argon Medijapan kuhinje, dvije Bosch i elux aparati Podovi porculanske plocice Spine su doduse jeftinije, voxrot, prije smo imali grohe, sve je to kamenac izio ko sto ce voxrota, je precizniji za namistit al za 10 god ce bit pojeden |
![]() |
![]() |
![]() |
#5184 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Zato bez omeksivaca vode nista ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5186 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5187 |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Eh, tad se dalo. Od kraja 2020 je krenulo nizbrdo s cijenama. Pa sam knauf (ruke+materijal) je tad bio 20 eura i niže po kvadratu. Sad ga rokaju 40+. Za duplu lagu |
![]() |
![]() |
![]() |
#5190 |
Premium
Datum registracije: Sep 2018
|
Dobar savjet. Naročito ako naletiš na "majstora" koji s tvojom lovom financira posao nekoga koga je drugdje zavaljao.
![]() |
|
|