|
![]() |
#5131 |
Premium
Datum registracije: Apr 2015
|
Jel tko obnavljao ulazna vrata od stana a koja su tapicirana s unutarnje strane? Slabo dihtaju i trebalo bi ih podesiti u vagu i da sjedaju bolje na ključanicu, ugraditi brtve te također pretapicirati i prebojati. Jedino mogu sam prebojati, ovo riktanje bi trebao neko stručan Jel se to isplati ili mi je bolje kupiti nova vrata? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5132 | |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Ma ja sam naišao na neku stranicu gdje je sve to bilo razdvojeno, znači da idejni mi je pisalo posebno cijena i to nije bilo po kvadratu nego po nečem drugom, glavni po kvadratu i izvedbeni isto nije bio po kvadratu pa zato odvojeno pitam, ali vjerujem da to kod projektanta sve zajedno ide. Okej, super, već sam se uplašio.
![]() |
![]() |
#5139 |
Premium
Datum registracije: Mar 2018
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5140 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
Poz ekipa, kad ste na temi projekata, može na PM mozda preporuka nekih tih manje ekskluzivnih arhitekata? U kuci sam iz 1980 i neke, nema klasicnu gradevinsku, vec ono napisano na papiru, kuca bude takva i takva...nemam projekt, niti uporabnu, pa sam mislio rjesavati te papire kako bi izvukao uporabnu radi buducih radova na kuci Hvala unaprijed! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5142 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5144 |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Ekipa kratko i jasno, pločasti (limeni) ili alu radijatori? Znam generalne prednosti i nedostatke koje navode sve stranice za prodaju istih, ima li netko pločaste malo duže i da je sve OK? Isprike ako sam omašio temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5145 |
Mirko, a ne Harry
Datum registracije: Nov 2009
|
Vi koji imate dizalice topline, kako ste zadovoljni, imate radijatore ili podno, mane/prednosti u odnosu na druga grijanja? Za sad bio za centralno na drva, ali me prijatelj naveo na razmišljanje i istraživanje oko dizalica topline jer ispada da nisu toliko skuplje s obzirom koliko je metar dva trenutno.
![]() |
#5146 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Imam prijatelja koji je izgradio kuću i stavio dizalicu sa podnim i radijatorima. Jedino kaj bi promjenio je rekao je da bi svuda stavio podno i izbacio radijatore. Mogu ga pitati za detalje ako te zanima. Pokazao mi je i app di se vidi koliko je potrošio struje. Sada ću lagati, ali čini mi se da je rekao oko 650eur za prošlu godinu. S time da i grije vodu ljeti na dizalicu. Sent from my 21051182G using Tapatalk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5148 |
tiki
Datum registracije: Sep 2007
|
Podno je svakako bolje, grije vodu na 30ak stupnjeva i lagano zagrijava. Kod radijatora grije tu vodu na duplo veću temperaturu, stoga je i potrošnja struje veća. Imam frenda koji ima na radijatore, imam frenda koji ima podno - i jedan i drugi su zadovoljni. Ja bih naravno išao na podno. A imaš i treće riješenje s dizalicom topline za sirotinju - klima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5149 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5150 | |
Fresh Juice
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Možeš i radijatore na niskotemperaturno, na 35-40 stupnjeva. Ja sam stavio Vogel Noot, niskotemperaturne radiajtore |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5151 | |
Premium
|
Citiraj:
Napiši kaj te sve zanima pa se raspitam kod njega. Ako sam dobro zapamtio na dizalicu topline. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5152 |
Premium
|
Htio bih u stanu na moru u kupaonicu staviti el. grijač za sušenje ručnika, onaj standardni "ljestve" radijator, ali električni. Problem je što nemam struje na tom zidu i najjednostavnije bi mi bilo iz druge prostorije odozgora kroz zid povći struju i staviti utičnicu. Na tom zidu pločice su samo do nekih 2m visine tako da bi gore iznad stavio utičnicu. Ne bi razbijao pločice da spuštam dolje utičnicu ![]() E sad, gledam okolo te radijatore i koliko sam dosad vidio svi imaju priključak za struju dolje (grijač klasičan u tekućini unutra). Da li ima takvih grijača da se mogu "naopako" ugraditi, dakle priključak za kabel gore ili da jednostavno njegov kabel povučem po okomici i utičnicu stavim na 2m+ visine? Ne bi htio da mi 2m kabela bude otraga skroz do dolje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5153 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Sad kad vrtim film unatrag čini mi se da svi grijači imaju žicu dolje. Zašto? Možda je dolje najhladnije pa zbog toga? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5156 |
Premium
|
Ma htio sam izbjeći tih 2m slobodnog kabela po vertikali, ali ovi obični se ne mogu montirati naopako. U međuvremenu dobio hint da navodno postoje i nekakvi "suhi" s drugačijim grijačima koji bi išli naopako pa sad istražujem dalje. Ak ne nađem, bude tako s kabelom pa tko ga šljivi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5157 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ima suhi, ali kostaju "ponesto" vise od obicnog + stap |
![]() |
![]() |
![]() |
#5158 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Adaptacija kuće/stana
Evo i ja za mjesec-dva krećem u ovu golgotu. Arhitekt bi trebao voditi renoviranje stana, ključ u ruke s komplet dokumentacijom prije/poslije. SVE staro ide van (namještaj, sanitarije, stolarija, parketi, el. instalacije, cijevi…) a nova kuhinja će biti u dijelu dnevne sobe. Procjenjeni trošak je 800-1000€ po kvadratu :-o |
![]() |
![]() |
![]() |
#5160 |
Freelancer
Datum registracije: Jan 2007
|
Kako moze biti 25% "tolerancija" ?? Pa nije bas svjedno 800 ili 1000....
![]() |
|
|