|
![]() |
#73622 | ||
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Automobili
Citiraj:
Ja sam već zaboravio neke stvari pa me žena podsjetila ![]() Citiraj:
Captur je povišeni Clio s lošijim interijerom. Kroz zavoje ide dosta lošije nego Clio. Ako želiš da ti bude unutra kao u Cliu platit ćeš puno više. Ne znam da li se nešto promijenilo po tom pitanju. Meni se nikako nije svidio. U osnovnoj opremi je jeftina kanta u odnosu na Clio koji jednako košta a bunker je čudan - plitak i visok. Ne znam koliko je to praktično. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#73623 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Košara za dijete smo i mi koristili kratko. Samo se nadam da nije nitko od vas jedan od onih retardiranih roditelja koji u tome voze dijete, jer pri blagom sudaru velika je šansa da će se i naručivati lijes za to isto dijete. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73624 |
Čika Zeljeni
Datum registracije: Sep 2013
|
@xlr - šteta što ne uzimaš rabljeno, jer mislim da bi ti jako dobro odgovarao Renault Megane Grandtour IV (ovaj redizajnirani). Frend je svoga prije 2god platio (tada 1g star, sa 16 000km na satu, 1,5dCi, manualni mjenjač, LED svjetla itd.) 19k € , inače novi je koštao 26k € . Mislim da će ti Captur biti malen auto ![]() A jesi gledao Renault Kadjar? Zadnje izmijenjeno od: GreenLife. 08.06.2024. u 11:42. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73626 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Done deal, novi bmw fahrer na cestama, samo kaj ovaj daje žmigavce... ne znam kako ću se uklopiti u birano društvo. I da, vožnja bmw-a je ipak neka nova dimenzija užitka. Pa makar bio i 2.0d.
![]() |
#73627 | |
Freelancer
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#73628 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
@xlr S-Cross mi je bio opcija prije kupnje Kuge zbog mogućnosti kupnje pogona na sve kotače,... ali išao sam na Kugu baš zbog više mjesta po širini i dužini na zadnjoj klupi,... uostalom dimenzije auta govore više od osobnog osjećaja + kaj sam poveo sa sobom svoja tri klinca, posjeo ih na zadnju klupu i osim što sam i sam vidio da imaju više mjesta u Kugi, pitao i njih gdje im je udobnije sjediti i sva trojica su rekli Ford. ![]() https://www.carsized.com/en/cars/com...kuga-2019-suv/ EDIT: Sad sam se sjetio da si u postu pričao o "koritu" u podu prtljažnika kod Forda, to si ti onda gledao Pumu, a ne Kugu ![]() Captura mi ima kolega s posla i bacio sam oko i na njegov auto i opet ista stvar, a sad sam bacio i pogled na usporedbu dimenzija: https://www.carsized.com/en/cars/com...kuga-2019-suv/ Oba linka se doduše odnose na prethodnu generaciju ali osim izmjena na vanjštini i unutrašnjosti, dimenzije su više manje ostale iste. Osim što u oba imaš manje mjesta za putnike na stražnjoj klupi (možda kod Kuge zadnje sjedalo nije bilo pomaknuto unatrag po dužini i nagibu pa si dobio dojam da ima manje mjesta), mene kod oba auta odbija retardirani način kopčanja/korištenja pojasa za srednje sjedalo,.. hebo ih pojas kojeg moraš izvući iz krova i onda ako ga ne otkopčaš i vratiš kad putnik izađe, moraš ga gledati u retrovizoru ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: bertone. 08.06.2024. u 02:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73629 | |||
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() To je jednsotavno kompromis jer dobiješ jako puno auta za relativno "malo" novaca. Znam da je sve skupo ali konkurencija je skuplja kada ideš uspoređivati u klasi. Auto bez maglenki niti ne gledam ![]() Citiraj:
![]() Od 27:20 su rezultati Zadnje izmijenjeno od: Hamm. 08.06.2024. u 04:03. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#73630 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73631 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73632 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Danas je dan idiota na cesti počeo relativno rano. Ujutro na Sarajevskoj matori kirkan u pazi sad Škodi Roomster, gazi je u pod i vozi slalom, skoro izletio iz onog zavoja kod maršalke i pogodio rinzol iako je presjekao kroz obje trake i onda skoro pobrao stupiće gore na mostu gdje se trake spajaju u jednu jer se htio uguzit u kolonu a netko mu nije dao da se prestroji. ![]() I sad maloprije golobradi krkan u petici karavan po av Dubrovnik vozi slalom, uletio pred križanje sa SR Njemačke sa valjda 100tkom odradio slalom, izbjegao auto koji je čekao zeleno i sporo reagirao jer ga valjda nije vidio tako da je uletio u lijevu traku za skretanje lijevo i onda naglo ispravio da ne pogodi ogradu i uleti na tramvajsko stajalište. I onda šećer na kraju, dok je izvodio taj manevar liku pukne stražnja desna opruga i auto mu ostane onak visit u stranu. ![]() I onda je takav kilav uletio još i u kružni u Zapruđu. Fakat ima idiota na cesti koliko hoćeš.
![]() |
#73633 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Imam s-cross iz 2017, srednji paket opreme, 1.0 turbo,manualac sada sam na nekih 75000km i prosječna potrošnja mi je 7.5l U zadnjih godinu dana mi auto stoji preko tjedna na parkingu i samo se vikendom vozim na izlete. Svake godine imam redovne servise i to je to. Jednom promijenio prednje pakne samo i akumulator. Sad na zadnjem servisu su mi rekli da je otišla neka brtva na auspuhu kod katalizatora pa će to zamijeniti. To sam primjetio još prosle godine nekaj da je počelo rezonirat al me nije tolko smetalo. Unutrašnjost je plastična, taman da me boli k... ak ju djeca zaprljaju. Ja sam jako zadovoljan autom, 2017 za cijenu koju sam ga platio, 132kkn nije bilo boljega. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73634 | |||||
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ah, poj'o forum post... Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Prosao sam jedan dio tvojih postova, vjerojatno mi je nesto i promaklo. Mislim da si samo ti o njemu i pisao. Delavi ga ima, ali nisam primjetio da je pisao o njemu. Ostalo ne pamtim bas najbolje... Tnx!
![]() |
![]() |
![]() |
#73635 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2012
|
Citiraj:
Pitam jer vidim da si otprilike u istom "problemu" kao i moj stari ove zime. Također je nakon 14 godina odlučio kupiti još jedan auto, novi, i da mu to bude to od vozačkog staža. Krenuo je s nekom premisom 20k €, možda kakav godišnjak-dvogodišnjak, salonski primjerak ovo ono, na kraju je isparkirao potpuno novi Tiguan. Ali nije to poanta, već ti mogu samo reći moj "cup of tea" onoga što smo ove zime pogledali i probali: Hyundai Tucson i Kia Sportage - isto maslo ispod lima, vanjština moraš sam ocjeniti. Sportage je meni osobno samo manje ružan, odurna su mi oba dva. Previše sve digitalno i svemirski unutra. Vidim da je Sportage sada na nekoj akciji od oko 27.000€ pa na gore, svakako vrijedi pogledati. Ford Kuga - prekrižena jer se stari 196cm i 125kg i premalo mjesta za vozača ima Renault Austral - puno love za francuza, a i isključivo je benzin + struja, mi smo tražili čisti benzin Na kraju priče, smo otišli u Porsche Inter Auto pogledati Škodu Karoq i Seat Atecu, pa je stari naletio na istog prodavača koji mu je 2010 prodao Škodu Yeti, pa eto malo priče simo tamo i uzeo taman onaj Tiguan prošlu generaciju zadnji model Ali ovo sve pričam jer je moj favorit Seat Ateca. Kada smo ju gledali je bila 29.500€, ali unazad 2 tjedna je na akciji i cijena je 26.500€ https://konfigurator.seat.hr/cc-hr/h...?variant=Style uz pokoju nadoplatu ako ide, možda biš mogao ugurati i DSG ako ti je želja 6 godina garancije/150.000tkm ne nudi nitko, i uvjerljivo imaju najbolju postprodajnu i servisnu mrežu. Daleko da sam neki VAG fanboy, ali mislim da definitivno imaju trenutno najbolje ponude i cijene, a isto tako, za 5 godina samo ušetaš u salon, vratiš stari i nadoplatiš za novi ako bude prilika. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73636 |
Banned
Datum registracije: Apr 2020
|
Vidim da se spominje Scross u nekoliko tema a ja ga sad imam godinu dana (kupio novog), model izašao čini mi se 2022g. (1.4 turbak, mild hybrid). Dat ću prednosti i mane ali to je uvijek subjektivno pa nek bude na znanje. Prednosti: - povoljna cijena za današnji pojam - 24500€ za srednju opremu (GL+) plus senzori za mrtvi kut - obzirom što sve nudi i na pouzdanost to je best buy u klasi - solidna oprema već u srednjoj ponudi, ima praktički sve samo se retrovizori ne sklapaju automatski već je na gumb. Koža na sicevima i panoramski krov te woofer idu u najboljoj opremi. - odličan motor - jako dobro vuče, auto nije težak, ima taj mali strujić koji mu pomaže za turborupe i ubrzanja. Sam se puni kod kočenja. - pouzdanost - tu ne treba puno trošiti riječi. Japanski benzinci su top. Nema tu nekih kvarova osim ako si baš pehist. Nisam čuo od mehaničara da auto ima neku boljku. - solidan dizajn za japanca - nije alfa ali prednji kraj prati trendove a zadnji je retro što mi je fora. Ja sam stavio mat crne felge na tamno sivu boju auta i to ga je još diglo. Orignalne alu felge su bezveze. - ima dosta prostora za te dimenzije pogotovo na zadnjoj klupi gdje i viši muškarac neće biti skučen. Frend od 190cm komotno stane iza. Nije ko u salonu ali je ok. - potrošnja - jako je štedljiv - na otvorenoj cesti smiješno troši, ima 6 brzina i to mu je taman. U gradu ga stišćem često jer tak volim pa ne ide preko 8.1l prosjek a gradska vožnja mi je 90% vožnje u godini. Neko ko se normalno vozi i samo po gradu bi prošao i sa nekih 7l ili malo više. Pričamo o benzincu. - volan je dosta precizan pogotovo u odnosu na prošli model a i udobnost je sasvim ok za klasu Mane (neke su uvjetno rečeno mane jer treba uzeti povoljnu cijenu u obzir): - plastika unutra nije top ali nije ni loša...onak japanska, stim da sam u mazdi 3 s osnovnom oprenom imao i goru. Ova je samo solidna ali nije ko u švabama. - mjenjač je klasično japanski....dakle opet nije kao kod švaba ali kad se navikneš ok je....ne zapinje nigdje..bar meni ne. - neki se žale na buku preko 130kmh ali meni je to prosječno, ja ionako od muzike baš i ne čujem neke šumove - infotainment je loš...update je riješio malo brzinu sučelja ali i dalje nije baš bajka. S tim da mi preko bluetooth donglea radi solidnije odn. ne prekida. Pioneer je zadužen za zvuk ali u tom autu je prosječan. Bolji zvuk imaju mazde 3 ili npr. novi Crossland kojeg vozim od firme. Pogotovo bas. Ak se još nečeg sjetim, napišem. Zadnje izmijenjeno od: delavi. 08.06.2024. u 23:01. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73638 |
Banned
Datum registracije: Apr 2020
|
Pa da. Mene je kod vitare smetao pomalo zastarjeli dizajn (iako je to subjektivno), taj model je već predugo na tržištu i Vitara je nešto kraća od Scrossa odn. ima malo manje mjesta iza (bitno možda onima s djecom itd.). |
![]() |
![]() |
![]() |
#73639 |
Premium
|
Je imao netko situaciju da mu otpadni balansi sa felgi? U 4 mjesecu išle nove gume, balansirano sve, jučer perem auto i vidim da na 3 gume nema balansih utega, otpali. Baš ću skočiti u ponedjeljak, smrdi mi na najeftinije ljepilo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73640 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#73642 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Samo da vas iinformiram da sam se igrao s daljinskim na Capturu. Otvaranje prozora daljinskim ne radi, ali zatvaranje radi - sve otvorene prozore mi je zatvorio odjednom.
![]() |
#73643 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Zanimjlivo, kod mene je obrnuta situacija (safety reasons navodno)... otvorit sa daljinskim mogu al zatvorit ne, za to moram bit u autu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73644 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne bi nikad rekao koliko tih sitnica s 15 godina starog pezoa sada pokusavam naci u tim novim autima - i to jos nije postala neka standardna oprema ![]() Maglenke prednje (straznje su navodno sada zakonski obvezne), samozatamnjujuci unutarnji retrovizor, automatika oko podizanja prozora jednim klikom i mogucnost otvaranja/zatvaranja istih s daljinskim (ovo lako mogu imati svi koji imaju automatiku na sva 4 prozora), naslon za ruke straga, pomicni naslon za ruke sprijeda (nekima fali mogucnost pomaka, osim ako platis gt line opremu, khm Kia khm)... Pezo ima i ogromne pretince u vratima naspram svega sto sam dosad vidio, iz nekog razloga su pretinci postali nekako mali/plitki. Suzuki u vratima recimo ima samo mjesto za bocu...
![]() |
![]() |
#73645 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ja bih još i dodao da su neke sitnice prije radile bolje ili preciznije nego danas, npr. na Ibizi iz 2004. imam brisače sa senzorom kiše i ti sad 20 godina stari senzori bolje i preciznije detektiraju količinu vode na šajbi (kad će se uključiti, koliko česti i koliko brzo će raditi) nego na Kugi koje je stara par mjeseci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#73646 | ||
Moderator
|
Citiraj:
Obično to budu Ugodne gume no nekad naletiš na neke akcije pa to budu Vulkal, Auto Hrvatska, Molydon pa čak ponekad i Mall.hr. Recimo prvi set Nexenica sam uzeo preko Mall.hr za osjetno manje para nego igdje. Drugi set je pak bio jeftiniji preko Vulkala jer ih Mall više nije imao. Uniroyalke sam starom uzeo najpovoljnije preko AH, prvi set Maxxisa preko Ugodne gume, drugi set preko Molydona. Bridgestone za Clio sam pak naletio na neku akciju na KupiGume. U glavnom, baciš oko na tih par stranica. Citiraj:
Meni su na E90 radili skroz retardirano i rekalibracija je to riješila.
![]() |
![]() |
#73647 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#73648 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ima li netko preporuku za zastitu za sunce za sofer sajbu? stara se dezintegrirala, pa bi trebala nova... 130x70 cm iznutra |
![]() |
![]() |
![]() |
#73649 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Baci oko po trgovačkim centrima jer toga sada ima k'o blata. Idealno bi bila da je dovoljno dugačka da je možeš staviti s vanjske strane i onda pričepiti vratima, ali tako velike su rijetke. Čak ne mora ni imati Alu foliju na sebi već je dovoljno da je svjetlije boje.
![]() |
#73650 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
![]() Neznam da li je samo do mene, ali sto se tice ovih cijena jebote ono koji k. Superb za 50k, ZaoMi neki pro, 1.5k.....pa cijene skroz poludile....ono nema suva (ono sto su prije bili jeftini suvovi ala Tucson, Sportage, FukasKaj....) ispod 30k s tim da svaki paket opreme, cijena ide jos 2-3-4 soma gore. Dodjes na 40k bez jebemti. Pa ko Alisa u zemlji cudesa sam ilitiga Fata u metrou..... ![]() Gledao sam malo i ovu kugu ajde cini mi se ok cijena s obzirom koliko je sve otislo gore i ono, iako mi je Ford da budem iskren skroz odbojan, ono motori 1.0. Da si izaberes auto po mjeri, od motora, klase, opreme pa trebas dati 50k ojra ![]() ![]() Uglavnom prosli mjesec sam bio u obilasku pa short report. Isao sam do Toyote. Corolla cross, ma nema sanse da ima mjesta, meni je kratko jos kad stavim sjedalice, ima manje mjesta nego u mojoj mazdi 3 (2012g). Mjesta ima naravno u RAV4. Iznutra je toliko ruzan i neugledan da nisam cak ni htio testnu voznju napraviti. Zaboravih napomenuti 44k je cijena. S obzirom da ne uzimam na lizing i na rate cijena mi je morala ici dole. Sportage nisam ni gledao jer cijena starta od 38k. Jedino sam gledao fukasKaja i iako mi isto po cijeni ne odgovara (pocinje od 37k) imaju onu akciju da se u 3 rate moze platiti. Sto mi se cinilo zanimljivo. No, nakon 3 rate otplatio bih 44k, i stvarno ima malo mjesta. Ovaj koji sam gledao je onaj e verzija, koja ide na struju a baterije puni benzinac. Mjesta ima malo zbog baterija. Uglavnom, nakraju sam narucio kola, napisem sav info, kad dodje, da ne ureknem ![]() Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 10.06.2024. u 10:50. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|