|
![]() |
#4261 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
For reference: meni je to Probook stariji izvodio (6560b). Ne samo da nije htio bootat sa SSDa već klonirani OS, nego ga nije prepoznavo opće u BIOSu. Solucija je bila flešnut novi BIOS koji je dodo još SATA stvari za drkat. Zatim prebacit da sve radi na sata 2 standardu od 3GB/s i nakon toga sve radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4262 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
T470p confirmed 64GB DDR4 (2x32GB) configuration
Kako potvrdih prije izvjesnog vremena da na T460 radi 32GB DDR3 (2x16GB), tako sada isto sa T470p, na kojemu se veselo vrti 64GB DDR4 (2x32GB). https://imgur.com/8FmeEq8 https://imgur.com/5CSgh5D https://imgur.com/X0qUCab
![]() |
![]() |
#4264 |
E Pluribus UNIX
|
![]() |
![]() |
#4265 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4266 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Jednoj sretnici iz obitelji se nedavno razbio Acer (jeb*ga kad Acer nema MagLock da ga ne povuče sa stola) pa sam dobio nalog naci zamjenu za 500ak €. Pitate ste kakav laptop se mogao kupiti za 500,77 € na crni petak? Behold... ![]() E495 Ryzen 5 3500 U 8 GB DDR4 256 GB NVME Samsung 981a 1 TB HDD 14" FullHD IPS 250 cd/m˛ Dodao jos plocicu memorije da grafika prodise punim plucima. Brzina memorije je ograničena na 2400 MHz, tako da je Dual Channel jedini spas za bolje performanse. Dojmovi: + kvaliteta izrade odlicna, nista ne skripi niti se uvija + plastika identicna T570 (kojeg habam na poslu) + alu poklopac za promjenu od plasticnog + ergonomija na nivou (tipkovnica mrak, gljiva standardno korisna + zvucnici sasvim ok) + Ryzen u rangu ili bolji od i7 iz mojeg oldtimera + 730m, a to sve s TDPom od 15W vs. 80W combined u T540p (CPU + dGPU) + Baterija traje i traje + USB-C punjenje (za ovu cjenovnu klasu) - tipkovnica nije osvijetljena, ali nekako vjerujem da ce se naci neka za swap u buducnosti - backlight bleed ekrana zato primjetan (zlobnici će reći da dobro dođe kao improvizirani thinklight :-D ), okvir ekrana debeo s donje strane, ima bradu kao Robert Z'Dar - uvjetno rečeno gabariti, ovo nije ultraportable tipa LG Gram ili X1C - HDDu danas stvarno nije mjesto u računalima, ni kao drugom disku Prvi AMD Thinkpad kojeg sam držao u rukama i nije zakazao. Ventilator se jako rijetko pali i odaje dojam predvidljivog, ne-histeričnog ponašanja. Svakodnevno korištenje opušta dublje nego gledanja predsjedničke debate na repeatu. Thumbs up
![]() |
#4267 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Najs, pogotovo za 500€ ![]() Imaš hrapave prste? ![]() Na stranu coating, ali fiberglas je ipak nešto lakši i podosta izdržljiviji od PC/ABS plastike. Pigao sam stari poklopac na T450, nakon što sam ga zamijenio novim i nevjerojatno je kakvo piganje može izdržati.
![]() |
#4268 | |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Dual Core (Ryzen 3200U) primjerci su se mogli iskonfigurirati i za manje od 400€. Samo skidanje Windowsa s konfiguracije je bilo nekih -100€, plus 15 - 25% popusta. Što se tiče aluminija: ![]() Znam da nije robustan kao Thinkpad super-plastika, ali dodaje malo "premium" daška laptopu. Update: Trenutno naručljiv za 526,94 € s lenovo.de. Konfiguracija kao gore, bez HDDa i OSa, 1 god jamstva.
Zenfone 9 | Zephyrus M16 | HP Chromebook X2 | Tesla Model Y LR Zadnje izmijenjeno od: CatKiller. 20.12.2019. u 18:18. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4269 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Pozdrav svima, Malo ću uletiti u Thinkpad temu s non-thinkpad laptopom, ali jako sličnom po konfiguraciji gore spomenutom Thinkpadu E495 Dakle, Lenovo IdeaPad C340 2in1. Nedavno kupljen za suprugu, popriično dobar uređaj. Verzija sa Ryzen 5 35000U procesorom, Vega 8 grafičkim sustavom, 8 GB rama i 512 GB NVMe SSD. Pošto grafika uzme 2 GB rama, ostane skromnih 6 gb na raspolaganju i htio bi proširiti to na više. Laptop ima jedan slobodan slot za RAM koji se može mijenjati (trenutno unutra keks od 4 GB), dok je 4 GB zalemljeno na matičnu. U manualu stoji da laptop podržava max 16 GB rama. Ja bi uzeo keks od 16 GB, što sa zalemljenih 4 GB čini 20 GB memorije. Prema iskustvima s Lenovom, hoće svih 20 GB biti iskoristivo unatoč navedenom ograničenju u manualu? Inače Ryzen 5 3500u podržava do max 64 gb RAM-a, mislim da s te strane nebi trebalo biti problema.
![]() |
#4270 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Najjednostavnije ti je naruciti online 16GB modul (ne znam jel ide DDR3 ili DDR4) preko nekog web shopa i onda ako radi, zadrzis, ako ne radi, spakiras sve natrag unutar 15 dana i dobijes novce natrag (zakonski imas pravo vratiti unutar 15 dana ako je kupljeno na nevidjeno)... I naravno nagradno pitanje - a koji ce ti vrag vise od 8GB RAMa u laptopu koji ce se koristiti za Office aplikacije imalo surfanja ili Youtubeanja?
![]() |
![]() |
#4271 |
3X
Datum registracije: Sep 2010
|
Model sa i7-10510U dolazi sa 1x16gb, ali pitanje dal bi radilo u kombinaciji sa već zalemljenom memorijom https://psref.lenovo.com/Detail/Leno...L?M=81TL000DGE Nijedan Ryzen model ne dolazi sa više od 4+4... https://psref.lenovo.com/Product/Ide...pad_C340_14API
“The saddest aspect of life right now is that science gathers knowledge faster than society gathers wisdom.” - Isaac Asimov "With the first link, the chain is forged. The first speech censured...the first thought forbidden...the first freedom denied – chains us all, irrevocably." Zadnje izmijenjeno od: XXX_Man. 22.12.2019. u 18:57. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4272 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
Citiraj:
S druge strane, laptop služi da se s noge neke stvari dorade u Photoshopu ili Premieru, kad desktop nije na dohvat ruke. I baš vidim da RAM bude problem, zauzeće 85% i više
![]() |
![]() |
#4273 | |
Extrema Thule
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Mislim da će biti u limitu 16gb i preostalih 4gb će biti neiskorišteno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4275 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Ovo stvarno nisam očekivao kod Thinkpada, ali evo imam jedan glupi i poprilično iritirajući problem sa potpuno novom Yogom X380: Kao i valjda na svim novim Thinkpadima, preko cijele donje strane je poklopac kojega drže šarafi ( vijci ) ušarafljeni u navoje urezane u magnezijsku bazu laptopa. E, pa jedan od njih - a što je najgore onaj koji drži sastavljen rub kućišta ispod desnog palmresta ima lufta: kao da nisu dovoljno duboko napravili navoj ili je šaraf previše dug - zategnut je do kraja, ali ostaje 2 mm razmaka i kućište pravi klik kada naslonim dlan na palmrest ( spoj "diše" ). Ima tko iskustva sa servisima u ovom slučaju. Profi rješenje bi bilo zamijeniti cijelu bazu laptopa, a sfušariti mogu na 101 način i upravo to i očekujem od njih. Na što im spao QC da ovakve uređaje puštaju u prodaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4276 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Yoga nije ThinkPad ![]() Vjerojatno tvornički stavljen krivi vijak, bit će da ide par mm kraći. E sad, hoćeš li sam ili nosit na servis, hoće li šta drugo sfušariti ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4277 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Ma da, to i mene brine. Samo treba pod glavu šarafa podmetnuti jedan 1-2 mm debel plastični podložak i vratiti nazad. Ja bi to uradio kao da je operacija, a u servisu može biti svega ( ovisno kakve je serviser volje na taj dan ) Osim ove sitnice ![]() Iz iskustva, nisu ni t Thinkpadi savršeni: Svaki do sada osim t470p je imao neku sitnu manu sa uvijanjem/ krckanjem kučišta - ali su im barem šarafi išli do kraja ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4278 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() |
#4279 |
Premium
|
Taj dio je vrlo lako rjesiv - The Great Suspender
![]() |
#4280 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4282 |
Strichek Moderator
|
![]() |
#4283 |
Premium
|
![]() |
#4284 |
EMP moderator
|
Meni je pod normalno 50+ tabova, a kad krenem gledati proizvode na akciji, bude otvoreno i preko 100. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4285 | |
Premium
|
Citiraj:
Privatna Opera - uvijek ispod 10 tabova, trenutno 4... Ne kuzim sta vi ljudi radite... Dajte si instalirajte neki Speed Dial pa da ne morate imat 30 tabova otvorenih... Sa Speed Dialom is na stranici koju trebas u jedan ili dva klika...
![]() |
![]() |
#4287 | |
Premium
|
Citiraj:
Plus, vrlo cesto radim trimming tabova... Ako vidim da mi tab sa nekim clankom stoji 2-3 dana, a ja ga jos nisam procitao, onda je velika vjerojatnost da me niti ne zanima i da ga niti necu procitati pa ga krknem... ![]() I to sve na mom Thinkpad P51 sa 32GB RAMa... ![]()
![]() |
![]() |
#4288 |
McG
Datum registracije: Feb 2014
|
Sve 5 ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4289 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
Ha redovito imam bar dva windowa tabova otvoreno, na novi prelazim kad su ikone toliko male da ih ne raspoznajem ![]() + ono kaj domy veli, kad krenes trazit nes na akcijama/guglat idu tabovi sam tak ![]() I prije GS zbog fenomenalnih java memory leakova jedan tab zna imat i preko gigu rama, a di je ostalih 30+...
![]() |
![]() |
#4290 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Kad procitas ili ti nije interesantno, lupi Ctrl-W... Komp ce ti bit zahvalan... ![]()
![]() |
![]() |
|
|