Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 09.06.2018., 22:05   #2491
frezer
Premium
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 72
Citiraj:
Autor stokis Pregled postova
ok, hvala
znači nije kao prija 2gd kad sam bijo na t-comu mogao sam maket njihov ruter i stavit fizbox upisat samo podatke za voip i adsl.
ili nemože zbog turbo opcije?
Samo da potvrdim da Fritz, voip i Turbo 50 uredno rade. Bez Speedporta.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2018., 23:56   #2492
vacs
Premium
Moj komp
 
vacs's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2008
Lokacija: Tu negdje
Postovi: 922
Koji model fritza?
vacs je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2018., 00:25   #2493
H@rdc0r3M1nD
Premium
Moj komp
 
H@rdc0r3M1nD's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Croatia;Velebit
Postovi: 345
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Extender - u je to nova / druga WiFi mreža,
trebaš otvoriti web konfig extender - a i "naučiti ga" da se spaja na novu mrežu (drugi SSID i pass).
Shvacam, samo prvo pitanje je kako otvorit admin-a na ovom Speedport-u W724V

Edit: uspio sam se logirat kao USER, password je S/N ispod uredaja.
H@rdc0r3M1nD je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2018., 00:31   #2494
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,912
Nema klasičnog administratora kao kod drugih uređaja, zapravo ima al su ga ubili.
Uđi kao user vulgaris, neznam sad napamet kako, mora biti u temi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2018., 00:41   #2495
H@rdc0r3M1nD
Premium
Moj komp
 
H@rdc0r3M1nD's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Croatia;Velebit
Postovi: 345
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
Nema klasičnog administratora kao kod drugih uređaja, zapravo ima al su ga ubili.
Uđi kao user vulgaris, neznam sad napamet kako, mora biti u temi.
To sam uspio.

Firmware verzija je 09091602.00.007

jel to OK?
H@rdc0r3M1nD je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2018., 00:47   #2496
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,912
That's it 😀
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2018., 01:06   #2497
H@rdc0r3M1nD
Premium
Moj komp
 
H@rdc0r3M1nD's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Croatia;Velebit
Postovi: 345
Hebiga, ubite me al ja se ne mogu sjetit koji mi je default gateway od tog extendera...

kad u cmd. upisem ipconfig ne vidim ga. dok na mobitelu vidim naziv njegove mreze

?

Edit; drago mi je sto je makar firmware dobar.
H@rdc0r3M1nD je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2018., 09:14   #2498
frezer
Premium
 
frezer's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2018
Lokacija: Šibenik
Postovi: 72
Citiraj:
Autor vacs Pregled postova
Koji model fritza?
Kod mene 7390. Probao i 7360. Isto radi bez problema.
frezer je offline   Reply With Quote
Staro 10.06.2018., 17:10   #2499
stokis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: vinkovci
Postovi: 182
zar taj turbo neadi sa 4g?
stokis je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2018., 07:05   #2500
stokis
Registered User
Moj komp
 
Datum registracije: Sep 2013
Lokacija: vinkovci
Postovi: 182
Citiraj:
Autor Shuky Pregled postova
ma jedino sto mi treba jest konfiguracija samo za internet ali na openwrt sučelju, imam ja router sa openwrt sučeljem..
na speedportu imam FW
09091601.00.039 i ne dobijem na engineering meniju nikakve postavke osim Informational...upisao sam account i za noip i za dynds. ali nema skrivenog menija.
jesi uspijo što riješit?
i sam imam ovaj problem,, nikako da riješim
stokis je offline   Reply With Quote
Staro 13.06.2018., 03:25   #2501
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 696
Imaš u mojem postu #2101 program za dekripciju configa pa iz njega izvučeš user i pass.

.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 12:34   #2502
Papandopulo
Registered User
 
Papandopulo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2016
Lokacija: Kvatrić, Zagreb
Postovi: 97
Kako mogu provjeriti na svom Speedportu brzine koje mogu primati?
__________________
http://forum.pcekspert.com/faq.php
Papandopulo je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 13:23   #2503
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 659
Pa ponovi speed test jer ti je ovaj stariji od godinu dana....
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 14:00   #2504
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,912
@D/G
Nisi baš kreativan / od pomoći mada bi noviji speed test bio poželjan.

@Papandopulo
Nisi naveo jeli optika ili bakar,
ako je bakar nađi u temi gdje se spominju oni linkovi (nađi koji radi) sa statistikom linije.
Iz tih brojeva se može pretpostaviti / zaključiti šta možeš dobiti.
Ako je optika onda može sve šta je u ponudi / cjeniku.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.06.2018., 15:28   #2505
D/G
Premium
Moj komp
 
D/G's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2010
Lokacija: Ploče
Postovi: 659
sorry ..tek sad primjetih da mu je to avatar ......
D/G je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2018., 23:16   #2506
Andrija M
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 461
izgleda da mi grom spržio speedport pa mi zamjenili za novoga ali AC verziju

sad me zanima (ako je to netko već radio) jel mogu config od starog speedporta učitat u novi AC speedport ? stvar je u tome da imam poveći portforwarding i ostalo (nadzorne kamere itd) pa da ne radim sve ispočetka na žgance
Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2018., 00:12   #2507
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 5,305
Probaj
__________________
👌🤔
https://www.youtube.com/watch?v=HCagkFYNTeQ
Ag008 je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2018., 00:29   #2508
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 7,845
portforward ne povlači, probao, zajebao se
__________________
mamutarka je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2018., 10:26   #2509
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,090
Citiraj:
Autor Andrija M Pregled postova
izgleda da mi grom spržio speedport pa mi zamjenili za novoga ali AC verziju

sad me zanima (ako je to netko već radio) jel mogu config od starog speedporta učitat u novi AC speedport ? stvar je u tome da imam poveći portforwarding i ostalo (nadzorne kamere itd) pa da ne radim sve ispočetka na žgance
i zato se to NE radi na isp routerima, nego se fino dokupi router po želji i sve se odradi na njemu.
i onda si miran.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2018., 19:26   #2510
Andrija M
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 461
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Probaj
probao, i kao što je kolega mamutarka rekao config od starog ne prolazi sa novim ac speedportom

Citiraj:
Autor jp_rv Pregled postova
i zato se to NE radi na isp routerima, nego se fino dokupi router po želji i sve se odradi na njemu.
i onda si miran.
A što, grom ne lupa po dokupljenim routerima nego samo po isp routerima ?

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.07.2018. u 19:23.
Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 12.07.2018., 22:22   #2511
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,912
Lupa ali je prvi na liniji (od ISP - a) prvi i na udaru.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2018., 18:52   #2512
Andrija M
Premium
 
Datum registracije: Aug 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 461
Nebih se složio - čudni su putevi kad grom udari, upravo sam promjenio i jedan switch (na njemu su zakvačene 3 kamere) nekih 50-ak metara od speedporta, i on je stradao

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 13.07.2018. u 19:23.
Andrija M je offline   Reply With Quote
Staro 13.07.2018., 19:22   #2513
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,912
Koliko vidim po postovima, "nisi od jučer"
znaš i sam da kod gromova i sl. pražnjenja nema pravila,
pisali smo o tome u nekoj od tema.
Isto tako i zaštite mogu pomoći al i ne moraju, kako ti se zalomi.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2018., 19:31   #2514
Revolver3844
Premium
 
Datum registracije: Apr 2017
Lokacija: SB
Postovi: 301
Jel postoji mogućnost limitirat brzinu određenim wifi korisnicima svakom ponaosob ?
Odnedavno sam spojen bežično i sad kad se nakači dvoje troje ljudi meni na komp internet zagušen do te mjere da na trenutke jedva otvaram stranice u browseru.
Nije problem inaače, nego susjed došo iz Njemačke i uvijek pita za lozinku i dam im jebeš net, nego brate mili njiih 5 sa mobačima i laptopima se spoje i zaguše mi net a glupo mi blokat uređaj po uređaj jer em sam dobar sa čovjekom em će doć pitat zašto im ne radi wifi.
Revolver3844 je offline   Reply With Quote
Staro 18.07.2018., 23:10   #2515
Prezime
Premium
 
Datum registracije: Aug 2013
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,825
Naveo si sve mogucnisti; ili blokaj uredjaj po uredjaj, ili trpi i ostani dobar s covjekom
Prezime je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2018., 17:13   #2516
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 405
Imam problem s otvaranjem porta za rdp i ip kamere. Starcima grom spalio siemensa sx763 pa su dobili ovaj modem, plus prebacivanje na vdsl. Koliko vidim sucelje za otvaranje portova je prilicno jednostavno, ali nikako ne zeli otvoriti portove.. cgn ne bi trebao biti problem jer modem pokazuje istu ip adresu kao i stranice na kojim provjeravam jel odredjeni port otvoren.
Jel ima netko ideju sto da napravim?
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2018., 18:26   #2517
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,912
Jesi li otvorio / omogućio i u firewall - u winsa ?
Postavio fiksni ip kompu ?
Ispravno unio PF u Speedšrota i odradio reboot ?
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2018., 19:11   #2518
okarm
Premium
 
Datum registracije: Jan 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 405
Naravno, sve je ok namjesteno na kompu jer je i prije ista stvar na siemensu radila.
Portovi su 3389 za rdp i 8899 za kamere.
Na modemu isto podeseno ok, *tcp/udp portovi na ip adresu kompa..
okarm je offline   Reply With Quote
Staro 23.07.2018., 19:32   #2519
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 15,912
Hm, a da probaš jedan od trikova,
PF u routeru, na WAN strani definiraj port npr. 22389 a na Lan strani neka je 3389 i ip adresa kompa,
sada izvani pristupaš "trenutna vanjska ip adresa":22389 (može i sa nekim od DynDNS servisom).
Možda pomogne, upali UPnP ako je ugašen.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 17.08.2018., 22:22   #2520
jp_rv
Premium
 
Datum registracije: May 2014
Lokacija: rijeka
Postovi: 1,090
da ne čitam cijelu temu - ima li ovaj router neki security hole ili supervisor login, da mogu uć u njega bez da gledam u naljepnicu? može i user login, čisto da vidim statistiku dsl linije.
jp_rv je offline   Reply With Quote
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na