Forumi


Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori
 
Uređivanje
Staro 05.06.2015., 19:42   #1
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,137
Speedport W724V Type Ci (T-Com)



Specifikacije


Evo par verzija manuala (drugi operater):
Manual_Speedport_W724V_Type_Ci_EN_v3_1
Manual_Speedport_724V_Type_Ci_OTE_EN

Kako je ovaj uređaj došao od "gazde" T-Com DE, evo njihov support baš za taj model:
direktno (Njemački) ili preko prevodioca

Uspoređujući slike šta je "donirao" kolega i "Njemački" manual, njihova verzija ima odvojeni Link (WAN) port a ovaj "naš" nema, odnosno Lan1 postaje WAN ako se tako konfigurira.

Za početak toliko

Skriveni izbornici

Uputa za FW update, Ver. 09091601.00.036 radi kao Violina

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 20.12.2015. u 14:36. Razlog: Nadopuna
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2015., 19:53   #2
back2quick
Premium
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: righthere
Postovi: 440
nema nigdje još HW detalja na wiki za ovaj model. jel u pitanju možda nešto drugo za razliku od dosadašnjeg brcm smeća?
back2quick je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 05.06.2015., 20:18   #3
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 3,828
Ovaj router je već neko vrijeme u Deutche Telekomu
http://www.telekom.de/privatkunden/z...chnische+Daten

Za spajanje probajte koristiti stari;



tech/!M1PhoIAD2


Čini se da su korisnici osim sada već starog ZTE-a počeli dobivati i ovaj, nekako sam skeptičan prema njemu. Ne nudi ništa više od ZTE-a te nema gigabitne portove.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 05.06.2015., 20:33   #4
mtigeli
Registered User
 
mtigeli's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: Čakovec-okolica
Postovi: 37
Za administratorski / tehničarski pristup modemu na žalost ne rade one std. lozinke.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 22.10.2016. u 18:10. Razlog: Ispravljeno
mtigeli je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2015., 18:27   #5
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 619
Ima li netko od dobrovoljaca da otvori router pa da poslika da vidimo koji je hw.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2015., 18:39   #6
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 3,828
Na nekom njemačkom forumu sam čitao temu o ovom routeru.
Prednosti su mu dobro organizirano sučelje, pristup VOIP postavkama a mana je ograničavajući i slab wifi signal.
Ovako izgleda sučelje kod Deutche Telekoma;


Navodno LAN portovi podržavaju 1Gbit;

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 06.06.2015. u 18:46.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 06.06.2015., 21:05   #7
mtigeli
Registered User
 
mtigeli's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: Čakovec-okolica
Postovi: 37
Evo izgleda našeg sučelja


Zadnje izmijenjeno od: mtigeli. 08.06.2015. u 09:31. Razlog: Dodano još slika iz sučelja
mtigeli je offline   Reply With Quote
Staro 06.06.2015., 21:20   #8
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 3,828
Na njemačkim forumima su se žalili na wifi signal, kakav je tebi?
Bilo bi dobro kada bi imao u sebi 2x 3dBi antene no nekako čisto sumnjam.

Vidim da imaš dosta ograničenije mogućnosti nego kada dolazi u njemačkoj verziji.
Mora da naši HT-ovci idu stopama Iskona koji dosta ograničavaju i skrivaju u fw-u.

Ovo je unutrašnjost njegovog brata W722V (isto vdsl, sličan dizajn)
https://io.pinterjann.is/public/open..._board_top.jpg
https://io.pinterjann.is/public/open...ard_bottom.jpg

Pokušati ću doći do jednog W724V da ga malo isprobam no još je doista rijedak, ide valjda samo novim korisnicima optike a vdsl-ovci će i dalje dobivati zte.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 06.06.2015., 21:47   #9
mtigeli
Registered User
 
mtigeli's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: Čakovec-okolica
Postovi: 37
Što se tiče wi-fi signala, ja sam zadovoljan.
Sučelje mu je HT jako uštogljio, al zato tražim administratorski login koji bi nadam se riješio to.

Ovaj njemački Speedport W724V što si ga postavio iznad je Typ A, a naš je Type Ci. Malo je drugačiji što po izgledu i što po teh. karakteristikama od naše verzije i kao što si spomenuo ima gigabitni LAN dok naš na žalost nema.

Ja još nemam optiku i već dugo vremena sam njihov korisnik, nego sam ga dobio jer mi je moj stari Siemens SX763 "prdnuo".

Ovaj Speedport ima također funkciju izrade backupa trenutno aktivne konfiguracije kao što je imao i Siemens, ali isto tako je ta config datoteka kodirana te bi za nju trebao također nekakav decrypter kao što je bio za onaj stari.

Zadnje izmijenjeno od: mtigeli. 07.06.2015. u 07:16.
mtigeli je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2015., 08:30   #10
mtigeli
Registered User
 
mtigeli's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: Čakovec-okolica
Postovi: 37
Evo kratkog korisničkog priručnika što sam ga dobio od HT-a. Nije baš nešto, al nek se nađe.

Speedport W724V Ci.pdf

A ovo su slike unutrašnjosti pa da ne razbijamo više glavu ili svoj uređaj
Pronašao sam ih na nekom mađarskom forumu






Zadnje izmijenjeno od: mtigeli. 08.06.2015. u 08:43.
mtigeli je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Staro 07.06.2015., 10:29   #11
back2quick
Premium
 
Datum registracije: Jan 2012
Lokacija: righthere
Postovi: 440
da vas nebi švabo zajeba svojima je dao highend verziju a vam uvaljuje ovaj šrot. kolko mi se čini bit će ovo još jedan u nizu tcom "otpad" kolekcije.

niti ima Gbit lan niti 5Ghz wlan, admin password bi lako mogao ostat misterija a serial konektora na ploči nema ako se radi o istom s ovih mađarskih slika...
back2quick je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2015., 13:02   #12
silver_tip
Premium
 
silver_tip's Avatar
 
Datum registracije: May 2010
Lokacija: doma
Postovi: 1,262
Ova zadnja slika, ispod nozica kondezatora su rupice predvidjene za serial port ako se ne varam... trebalo bi raditi valjda ako se tamo sleme konektori ili zice direktno.
silver_tip je online   Reply With Quote
Staro 07.06.2015., 13:23   #13
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 3,828
Iako na mađarskom forumu je tip govorio da je to T-comov router ali garant ga nije nabavio u HR već je ovo prije shema njemačkog (type A) koji ima gigabitne lan portove a naš (navodno) ima samo 100mbps portove.
No sve u svemu to izgleda kao serial port koji bi ovako nešto trebalo spojiti;
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 07.06.2015., 13:43   #14
mtigeli
Registered User
 
mtigeli's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: Čakovec-okolica
Postovi: 37
Type A ima drugačije priključke za telefon i USB port mu je od otraga, dok naš Ci ima USB sa strane

Type A
mtigeli je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2015., 13:53   #15
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 619
Po slikama sa Mađarskog foruma onaj soc je neki Broadcom jer se vidi baš onaj bga package koji koriste, ali pitanje je da li je to type ci na slikama.
Serial port je koliko vidim tamo kod u.fl konektora za wlan.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2015., 14:22   #16
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,137
U uvodnom postu sam stavio link sa supporta T-Koma DE, oni imaju "u điru" A, B i C verziju,
sami pcb je (izgleda) isti, samo je razlika šta je polemljeno u proizvodnji,
isto tako sam već spomenio da odr. verzija ima izdvojeni Link (WAN) port a kod druge verzije to postaje Lan1 sa odg. konfigom,
vidi se da "fali" cijela sekcija vezana za 5 Ghz wifi, dok 2.4 Ghz ima one dvije šaljive antene sa strana, kome bude trebalo neka ubaci pig-tail + vanjske antene ...

U vezi platforme vjerojatno je nekakav mix kao kod 724V Typ B > http://wiki.openwrt.org/toh/t-com/spw724vtypb
tu ima i objašnjenje za serial console.

Zadnje izmijenjeno od: Nikky. 07.06.2015. u 14:29.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2015., 19:44   #17
mtigeli
Registered User
 
mtigeli's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: Čakovec-okolica
Postovi: 37
Evo napokon sam uspio rastaviti svoj router i poslikati ga.
Slike su urađene sa mobitelom uz dodatak bljeskalice, a druge bez nje.

Dakle, ovo je unutrašnjost našeg Speedport W724V Type Ci

mtigeli je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2015., 21:32   #18
.Delboy
Premium
 
.Delboy's Avatar
 
Datum registracije: May 2008
Lokacija: hr
Postovi: 619
Po slikama za svaki ethernet port idu 4 parice od transformatora do ethernet switcha, da nije negdje onda softwerski limitirano na 100Mbps, inace nema smisla da idu sve 4.

Mozda da skines taj mali hladnjak sa switcha pa da vidimo ako je 100Mbps ili gigabitni.
.Delboy je offline   Reply With Quote
Staro 07.06.2015., 22:11   #19
athmo
Guest
 
Postovi: n/a
ssh, telnet, nmap scan 0 bodova?
  Reply With Quote
Staro 08.06.2015., 00:19   #20
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 3,828
Ako doista bude riječ o fw ograničenju (što čisto sumnjam) ovo je njemački FW;
http://hilfe.telekom.de/dlp/eki/down...603.00.002.bin

Inače, njihov ima čak 2 usba. U našoj verziji naravno na ploču je stavljen samo jedan;


Možete ga i kupiti;
http://www.conrad.hr/?websale8=conra...0104&pi=710104

Btw kako vam u sučelju prikazuje parametre parice?

Zadnje izmijenjeno od: Ag008. 08.06.2015. u 00:26.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 08.06.2015., 09:17   #21
mtigeli
Registered User
 
mtigeli's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: Čakovec-okolica
Postovi: 37
Gdje bi mi ti parametri parice trebali biti prikazani???
Pogledaj tamo pod #7 post, pridodao sam još slika iz sučelja.
mtigeli je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2015., 09:56   #22
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 3,828
Kod logina, lijevo imaš Status information. Možda je to.
Zanima me što router sve prikazuje i ima li bolji prikaz statsa od ZTE-a.
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 08.06.2015., 10:42   #23
mamutarka
ODUZIMAM VAM RIJEČ
Moj komp
 
mamutarka's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2005
Lokacija: Zagreb
Postovi: 5,070
jedan frend kaže da mu je wifi domet katastrofalan..jbt zar stvarno najstariji ruteri rade najbolje kad je tcom u pitanju -.-
__________________
mamutarka je online   Reply With Quote
Staro 08.06.2015., 11:12   #24
mtigeli
Registered User
 
mtigeli's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: Čakovec-okolica
Postovi: 37
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Kod logina, lijevo imaš Status information. Možda je to.
Zanima me što router sve prikazuje i ima li bolji prikaz statsa od ZTE-a.
Evo, to mi se vidi

mtigeli je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2015., 11:17   #25
Nikky
Moderator
 
Nikky's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2006
Lokacija: St
Postovi: 14,137
@mamutarka
U vezi wifi dometa ne treba ti niti pitati, evo gore slike iz kojih je sve jasno,
interne šroteks antene, kome treba neka dodaje AP / Repeter(e) a to i je intencija (deal) proizvođača,

alternativno kod ovog uređaja se može otkačiti šroteks antene + staviti odg. pig-tail na RPSMA + probit dvije rupe i u njih zavidati + dvije antene,
nakon toga će radijus pokrivanja biti bitno bolji.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 08.06.2015., 21:11   #26
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp
 
Ag008's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2008
Lokacija: Rijeka
Postovi: 3,828
Kako korisnici koji naručuju UltraMax 200/100Mbps sada dobivaju ovaj router spada da 99,9% ima 1Gbit LAN port.
Ne bi ga korisnici dobivali ako nema
Ag008 je online   Reply With Quote
Staro 08.06.2015., 22:06   #27
athmo
Guest
 
Postovi: n/a
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Kako korisnici koji naručuju UltraMax 200/100Mbps sada dobivaju ovaj router spada da 99,9% ima 1Gbit LAN port.
Ne bi ga korisnici dobivali ako nema
Zanimljivo. To znači da je naš batch drugačiji od Grčkog. Ili je na kraju krajeva ovaj Grčki isti pa je 100mbps limitacija na firmwareu? Čisto radi usporedbe, mađarski grčki i naš ZTE su identični osim što su neki firmwareovi drugi Annex.
  Reply With Quote
Staro 08.06.2015., 22:11   #28
baterija
̣
 
baterija's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2006
Lokacija: ̣
Postovi: 1,018
GbE je do sad bio blokiran preko ACS-a, osim u slucaju optike. Isao je poslovnim/korisnicima s hotspotom. Router na papiru izgleda solidno, ali sve se to u istom kvartu proizvodi
baterija je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2015., 13:28   #29
IcyTexx
Premium
Moj komp
 
IcyTexx's Avatar
 
Datum registracije: May 2007
Lokacija: Zagreb
Postovi: 3,997
Citiraj:
Autor mtigeli Pregled postova
Evo napokon sam uspio rastaviti svoj router i poslikati ga.
Slike su urađene sa mobitelom uz dodatak bljeskalice, a druge bez nje.

Dakle, ovo je unutrašnjost našeg Speedport W724V Type Ci

Kak si ga uspio otvorit, mislim da se to može jedino sjekirom...
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Staro 11.06.2015., 15:37   #30
mtigeli
Registered User
 
mtigeli's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2014
Lokacija: Čakovec-okolica
Postovi: 37
Citiraj:
Autor IcyTexx Pregled postova
Kak si ga uspio otvorit, mislim da se to može jedino sjekirom...
Sa strane dok pogledaš vide se male rupice, ima ih samo 14
U njih uguraš sitni odvijač ili nešt slično i polako razvlačiš širom.


Zadnje izmijenjeno od: mtigeli. 11.06.2015. u 18:55. Razlog: Dodana slika
mtigeli je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas
 
Oglas
Odgovori


Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na