|
![]() |
#602 |
Terror Absolut!
Datum registracije: May 2014
|
MSI H97 PC Mate je ok matična za novce ako ti baš treba 4 slota za RAM i slične điđe miđe. Davati preko 100€ za matičnu u kombinaciji s lockanim procesorom, single grafom, 2 kekse RAM-a, HDD-om ili 2 je bacanje para, po meni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Zato sam se i javio tu u nadi da ce biti neka maticna za okej novce. Imat cu 2 harda, ssd, tu jednu grafu koju si spomenuo, ali bi si ostavio mogucnost za vise RAMa kasnije recimo. Proc je lockan i to sto si ti rekao sam sve spomenuo u gornjem postu, pa me sada zanimalo o cemu sve ovisi ta cijena maticne kad meni to sve izgleda isto :/ Ova MSI mi se cini dobra, samo me zanima kolika je razlika izmedu njezine Realtek ALC887 i ovog ALC1150 na h97-d3h maticnoj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
..starija garda
Datum registracije: Dec 2002
|
Razlika je ogromna u zvucnoj.. Jedan od glavnih razloga nedavne kombinacije sto sam odradio je ta zvucna.. Puno jaca i bogatiji zvuk.. Bar meni je razlika jer imam dobre sluske. Npr.. Prije mi je zvuk na youtubeu bio 100% i na zvucnoj 60%, sada je na zvucnoj cca 30% i na youtubeu 50% za istu glasnocu. To ovako otprilike da dobijes dojam snage. A puno je jos i bolji zvuk.
__________________ MojSkuter ---------------------------------PEACE Zadnje izmijenjeno od: Eladio. 18.10.2015. u 21:13. |
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Premium
Datum registracije: Sep 2011
|
Srberije V3 su mi od prvog dana na 40% desktop zvuk i 50% youtube zvuk. Stare Srberije V2 sa Srberija zvucnom su mi na 100% + 100% bile glasnije od zvucnika (preko njih sam pustao na glas mjuzu, nikad nisam imao potrebu switchati), tako da sa jacinom zvuka nikad nisam imao problema ![]() Kvaliteta zvuka mi je medutim jako bitna. Ova zvucna je odvratna, primjetim onako li-la u glazbi i videima, ali u igrama se uzasno jako osjeti. Uopce se ne mogu orijentirati u CoD-u i u CS-u kao sto sam prije mogao. Cim skupim lovu, idem po novu maticnu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#608 |
Banned
Datum registracije: Mar 2015
|
Da, uzme zasebnu zvucnu koja ce bit bolja nego bilo koja na ploci. To za zvucnu je primjetno kod skupljih slusalica i jacih zvucnika, na normalnoj perferiji teskod a ce bit neke neznam kakve razlike u zvuku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
15/JG52
Datum registracije: Nov 2007
|
Može neko mišljenje o ove dvije 1151 matične: ASUS Z170-A Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3 Cijenom su otprilike iste i dvoumim se između njih. Ofc, primam i prijedloge ako netko misli da je neka cijenom u rangu a da se dobije više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
15/JG52
|
Sa Gigaybteom imam dobra iskustva na 1155 a i ovu su istestirali na PCE sa dobrim ocjenama, gledam i po netu dobiva dobre ocjene, ASUS su recimo preporučili unatrag stranu-dvije...mislim da sam malo bliži G3 od ASUSice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Terror Absolut!
Datum registracije: May 2014
|
Vlasnik ASUS Z170-A i mogu reći da je fantastična ploča. Također u svakoj su je recenziji nahvalili. Obje matične su odlične, na kraju će ti se svesti sve na razlici u cijeni i kombinaciji boja (koja bi ti ljepše izgledala u kućištu ![]() Nevertheless, moj izbor je ASUS zato jer do sada s ničim od ASUS-a nisam imao problema i rade vrhunske ploče u oba tabora već godinama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 | |
15/JG52
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#616 | |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Asus, naravno. Unazad par stranica sam vec pricao o tome. ![]()
![]() |
![]() |
#619 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2015
|
Ima li koja matična ploča s DisplayPort priključkom? Iako monitor kojeg namjeravam kupiti dolazi i s HDMI i s DisplayPort konektorom, dolazi s DP kabelom i tako bih ga želio spojiti. Zašto su još uvijek tako rijetke matične s DP priključkom (ili se meni to samo čini)? Može neka preporuka? Procesor bi bio i5, mogućnost overclockiranja nepotrebna kao i spajanje dvije grafičke, 16 GB RAMa dovoljno - dakle, nikakav high-end. |
![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Asus Z170-A, best buy u kategoriji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Premium
Datum registracije: Nov 2008
|
Pa da.. Prilično dobra matična a jeftina (jeftina u tom mid range-u). |
![]() |
![]() |
![]() |
#624 |
Premium
Datum registracije: Jun 2011
|
Pozdrav ljudi, trebam pomoć! Naime, matična mi je izgorila i ne mogu naći dostojnu zamjenu budući da postojeća matična ima par godina! Neću sada o detaljima kako je izgorila, ali ukratko, prolila mi se čaša vode U UPALJEN KOMP putem top vent otvora! Naravno komp se odmah ugasio i ode ploča u vječna lovišta. Srećom ostale komponente su OK. Dakle, do jučer sam za matičnu imao Z68 chipset - MSI Z68MA ED55 B3, s kojom sam bio zadovoljan. Veliki je problem što sada nigdje na EU tržištu ne mogu naći odgovarajuću ploču Z68 ili Z77 chipseta, budući da jedino one dozvoljavaju clock na mojem procesoru, ukoliko se ja dobro razumijem u to! Ne mogu vjerovati da su potpuno nestale u svim trgovinama. Pa nisam valjda jedini s ovakvim problemom? ![]() Što je najtužnije, jedinu ploču koja nije totalni šrot a da može na moj procesor je MSI B75MA-E33, (http://www.centro.hr/maticna-ploca-m...3-hdmi-gl.aspx). Međutim ovdje se radi o chipsetu B75 koji je nikakav za OC. Dosadašnja konfa: MBO: MSI Z68MA ED55 B3 - mATX (RIP) CPU: 1155 i5 3570K COOLER: LC POWER LC-CC-120 RAM: CORSAIR vengeance 8gb 1600 MHz GPU: MSI HD 7870 OC PSU: Fortron 550W itd... Molim preporuke za matičnu, naravno da bih želio OC-ati proc, te ga održati u koraku s vremenom. Što mi je činiti?! Hvala! P.S. modovi nemojte zamjeriti, ovaj post ću okačiti i u LGA-1155 thread. |
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Premium
Datum registracije: Jul 2012
|
Nažalost situacija je takva. Imaš samo ovo http://www.h2-shop.com/ASR-Z77%20PROFESSIONAL-RMA Problem što je RMA, preskupa i samo 3 mjeseca garancije Probaj mailat uzishop da vidiš dali se može što nabaviti |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Premium
Datum registracije: Mar 2011
|
http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce...oglas-16976324 Jedan kolega na tržnici prodaje i Z77 Extreme4 za 500kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Premium
Datum registracije: Jun 2011
|
Kolege zahvaljujem na promptnim odgovorima! @Manny: Uh, bogami zbilja je skupa ta RMA ploča. Bojim se i pomisliti koliko bi onda koštala nova! Ne razumijem te cijene, kao da kupujem oldtimera ![]() @Smartic: Na žalost nemam pristup tržnici, fali mi 2-3 posta, iako imam dosta staža na forumu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#628 |
Malac
Datum registracije: Jun 2003
|
Pozdrav! Nakon mjeseci odgađanja, napokon slažem kanticu za idućih 5-10 godina. Najviše nedoumica imam oko matične. Koliko mi je bitno dat više para za bolju? Ne planiram uzet K procesor, a samim niti OC-at. E sad, koje onda razlike budu osim u količini diskova koje zaprima i količini pločica za memoriju? Dal je razlika u audio sustavu velika između onih običnih ALC 892 i novih 1150 (jel dobar broj?), isto tako u običnom lanu ili pak intelov gigabitni kod Asusa, ili onaj killer koji stavljaju Gigabyte i MSI? Btw, ako imam 5.1 headset, jel uopće bitan audio čip ili sve ide preko samih sluški? Imam Coolermaster Storm 5.1 HS. Znači, dal da zbilja idem na najjeftiniju neku B85, H81 matičnu, il da idem na neku bolju? (iako sam vidio da Asus čak ima H81 gamer za nekih 750kn)
![]() |
#629 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
koju budget maticnu uzeti za LGA1150 (planiram Pentium G3258 ubosti) gdje bih isti taj u buducnosti mogao nadograditi na neki jaci proc
![]() |
#630 |
Premium
Datum registracije: Dec 2012
|
Zadnje izmijenjeno od: Overclock_freak. 19.11.2015. u 14:02. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|