|
![]() |
#2313 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Pored tog windforce coolera, bilo kakav aftermarket nema smisla, osim možda vodenog koje je upitne isplativosti?! Dakle, drž gaće, nauči se koristit Afterburner i riješio si probleme. Zadnje izmijenjeno od: BojanZD. 02.09.2015. u 12:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2318 |
Never Forgetti
Datum registracije: Jan 2009
|
Ima li ko SLI 970? Razmisljam o istom. ![]()
![]() |
#2320 |
Never Forgetti
|
![]() |
#2321 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Mozda bi ti bilo bolje da se strpis par mjeseci i kupis novu seriju kad izadje. Imat ce bolji dx12 support i bit ce dosta jaca valjda ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2322 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2015
|
Ja imam 980Ti (Gig G1) i 4K monitor i zadovoljan sam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2323 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2324 |
PREMIUM
Datum registracije: Dec 2014
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2325 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Count me in ![]() Baš si razmišljam kako bih htio 1440p monitor ili 144Hz, ali mi jedna 970 nije dovoljna za to. 980ti je skupa u pm i onda sam se jučer pitao zašto da ne ubacim kasnije još jednu 970 i prođem puuuuno jeftinije? ![]() Gledajući usporedbe na brzinu 970 SLI šiša 980ti, a i Titan X u nekim stvarima. Wet dream ![]() Samo što onda ne bih sada ni s monitorom žurio, što me malo kopka ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2326 |
Premium
Datum registracije: Jun 2009
|
Za 1440 je dovoljna jedna 980. Isprobano i provjereno. SLI je traženje problema u životu. 980ti je preskupa. A kad 980 ne bude dovoljno jaka, kupit ću novu grafu. Ne pada mi na pamet stavljati još jednu. Been there, done that, got the shirt. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2327 |
Premium
|
Ma da. Ali kad već imam 970 financijski isplativije mi je još jednu kasnije ubacit, nego keširat se za 980. A ako bi već išao na 980, onda bi definitivno uzeo 980ti prije nego "običnu". A kad su već 2x970 brže od jedne 980ti, osim čekanja na SLI profile ne vidim preveliki problem u tom izboru. To je sve samo u razmatranju, neću sad kupovat, ali planirat ne škodi ![]() Mislio sam monitor uzet, 1080p, ali gledam li na dulje staze, radije bih 1440p, ali za to je jedna 970 preslaba, što me stavlja u malo nezgodnu situaciju pa bih možda sa svime pričekao malo dok si ne razbistrim glavu, odnosno lude ideje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2328 | ||
Never Forgetti
|
Citiraj:
Ovaj pavijan je da dobre brojeve. Citiraj:
![]() |
![]() |
#2329 | |
These go to 11
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Preslaba je ako baš moraš sve staviti na maksimum, no generalno je sasvim u redu za solidno igranje na 1440 (što ne znači da ne može bolje, prije nego netko skoči. Ako imaš para za skuplje, kupuj); trenutno se bavim Witcherom i MGS 5, nakon toga ide GTA. I mene su mučile slične dvojbe, ali nisam požalio što sam ju uzeo i lijepo će poslužiti do idućeg apgrejda (4K monitor i Pascal, jednom ![]()
![]() |
![]() |
#2331 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Valjda se svatko mora opeći na tome da bi shvatio što je to u stvari, te da prilikom odabira grafe, nisu samo FPS-i to što čini dobar gejming stroj. Imao sam SLI (doduše dvije 680-tke), kao i sve njegove popratne prednosti i mane, ali danas kada mi netko spomene SLI/CF ... samo ga prestanem slušati. Sada, nakon svega (kao i ti), ne bih se niti u ludilu mijenjao za dvije 970-tke (ili neki drugi oblik SLI/CF-a), ali baš nikada ... čak i da imaju 20-30% bolje rezultate (a nemaju ![]() ![]() Ima neka čar u jednostavno složenom, kompaktnom, hladnom, tihom i moćnom kompu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2332 |
Vršni visioc
Datum registracije: Jun 2005
|
Kaže lik sa 980ti :P Mene ni to ne dira. Nego mi je pusto kuciste bez dvije. Samo zbog vizuala bi slagao SLI, niceg drugog ![]() Onak, poslozis to sve, i tak je ljepo, i crno i crveno...i onda ta jedna tanka dual slot grafa...ko stapic izgleda. Tri bi bile pogodak ![]() ![]()
![]() |
#2333 | |
Señor Audiophile
|
Citiraj:
![]() Sada, na stvari tj. grafu gledam iz drukčijeg kuta. Naravno, svatko ima pravo na eksperimentiranja sa konfama/grafama/procevima ili čime god već ... treba sve probati ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2334 |
Premium
|
Naaah, ne idem na SLI. Razmislio, promislio, izbacio tu ludi ideju i ostala samo onda da bi fkt za koji mjesec mogao prodat 970 i uzeti 980 Ti ![]() Daj mi dh41400 reci, ovo napajanje koje imas, to je 500W jel da? To dovoljno za Ti? I kakva ti je MSI verzija? Imas kojih zamjerki? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2335 | |
Džabe si krečio!
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() Mene samo zato vuče još jedna R9 290X, a isto ljudima pričam da bježe od SLI/CF-a. Ali kad pogledam kroz taj prozor na kućištu, sve je tip-top samo mi još jedna grafa fali ![]() Ali Božesačuvaj, to bi postalo beskorisno. Ne bih to mogao ni ohladit niti slušat, a ostala sranja sa dual grafama ne treba ni spominjat opet ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2336 | |
Never Forgetti
|
Citiraj:
Review: EVGA GTX 970 SSC in SLI vs. Titan X and R9 295X2 http://hexus.net/tech/reviews/graphi...an-x-r9-295x2/
![]() |
![]() |
#2337 | ||
Señor Audiophile
|
Citiraj:
Naravno za nekakav soc. 2011 ili divljački OC-a 1150 proc potrošnja bi vrlo vjerojatno bila oko 400-450W (iz zida), što i dalje može jedno 500-600W napajanje izgurati bez problema. MSI je ustvari samo lupio žig na referentan dizajn, a po meni radi sasvim solidno. U 2D je nečujna, a u 3D-u je glasna onoliko koliko je potjeraš preko GPU Boosta. Bio sam primoran na ovakav hladnjak zbog oblika kućišta, a nekakvi modeli sa većim hrgama od hladnjaka mogu samo još bolje i tiše raditi. Citiraj:
![]() Ukratko, dvije naturpijane 970-tke uspoređene sa stock Titanom sa referentnim hladnjakom. Hlađenje takve dvije grafe unutar kejsa često zahtjeva jake/bučne case ventove ili u protivnom dolazi to throttlinga. Također, gornja grafa je u pravilu toplija 5-10°C. Priča sa SLI podrškom u najnovijim naslovima također nerijetko kvari zabavu. Uza sve to slijedi i napajanje takve kombinacije grafi ... ukratko, takav SLI u pravilu troši 30-40% više energije koju je na kraju krajeva potrebno i disipirati, te nekako izbaciti iz kejsa, a bome i platiti idući mjesec ![]() U ljetnim mjesecima je ovo noćna mora ... osim ako klima u prostoriji ne radi non-stop. EDIT: Da ne spamamo temu ![]() Nje izbacivala topli zrak van kućišta, pa se s vremenom vent počeo vrtiti na 80-90% (u igrama naravno), dok se u 2D znao zavrtiti na 40-ak % (zbog akumulirane topline), što zna biti pomalo iritantno u ovom kejsu. U bilo kojem drugom kućištu, sa normalnim protokom, te Asusice bi radile savršeno ![]() Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 08.09.2015. u 01:33. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2339 | ||||
Never Forgetti
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Pritom mislin da svi s TitanX/SLI imaju klimu i da je struja najmanji problem (je l'), mene cisto sad zanima usporedba, jer kako san vidio na netu svi imaju bolje performanse, uz nesto vece grijanje/potrosnju. Druga stvar je cijena, 2x970 je ~6000 kn (mozda cak i manje), a najjeftinija Titan X ~8000 kn. 2000 kn razlike struje mi se cini ok za malo bolje performanse? Osim ako tu nema vecih problema tipa da igre uopce ne podrzavaju SLI pa nema nikakvog benefita osim poveceg racuna za struju ![]()
![]() |
![]() |
#2340 |
Premium
|
Titan X je sporiji od 980 Ti u svim u igrama koliko sam vidio po testovima. Jedino što ima je 12GB memorije. Ako već mislisš na nešto takvog ić, ja bih definitivno 980 Ti u bilo koje doba dana prije Titan X-a. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|