|
![]() |
#33271 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ma yebo knedle, jučer sam manje više bezmesno jeo, danas mora neka mesina past ![]()
![]() |
![]() |
#33272 |
Premium
Datum registracije: Dec 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33273 |
driver
Datum registracije: Oct 2004
|
Jes, upravo te. Danas sam napravil malo modificiranu varijantu v. 2.0 tj. prekjučer sam napacal pol kile sv. lopatice izrezane na sitne kockice s dodatkom mucho bibera, češnjaka, malo ulja i soli pa je to zamijenilo suho meso. idem se ubit u dva-tri tanjura... ![]()
![]() |
#33275 |
driver
|
![]() |
#33276 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33278 | ||
Registered User
Datum registracije: Jan 2015
|
Citiraj:
![]() Inače, najbolje gdje sam ikad jeo izvan granica Hrvatske je bilo prošle zime kad sam bio na nekom kongresu u Beogradu. Kod svakog obroka za hladno predjelo, toplo predjelo i glavno jelo dobiješ neku vrstu mesa, a onda dođe desert i dobiješ kiflice sa šunkom i sirom. To je uravnotežena prehrana po mom ukusu ![]() Citiraj:
Led-mlijeko-kruškovac mi je dobra kombinacija jer je sve slatko. Sirovi žutanjak sa šećerom sam probao par puta, ali to jedem isključivo ako se radi o domaćim jajima. ~~~ Ričet je upravo skuhan za današnji ručak. Ima još par šnicli od jučer koje će također poslužiti, a neki dan sam naletio na Milku na akciji, pa će jedna od 300 grama nestati za desert. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#33280 | ||||
Premium
|
Citiraj:
Pa meni u velkoj mjeri i odgovaraju takve kombinacije. Nisu više ni kod nas rijetki slatki umaci uz meso (ili barem slatko kiseli), a bome ni sam pekmez s mesom. Pogotov u cateringu za domjenke, česte su rolane pureće šnicle s pekmezom, ili pak svinjski file u saftu sa pekmezom od šljiva (oboje vrlo fino). Svinjetina je sama po sebi slatkasta tako da zna dobro pasat. Pa onda kad pogledaš i kineska i indijska kuhinja puna je slatkastih umaka. Citiraj:
Citiraj:
![]() Svojevremeno sam ko klinac u sarmu i ćušpajz stavljao majonezu ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#33282 |
Premium
|
![]() Ponekad mi pašu takve glupe kombinacije ![]() No, najčešće takve stvari radim kad je preda mnom vruća klopa a ja gladan ko pas. Jednostavno ne mogu jesti vruće, čak ni toplo mi ne paše sve. Nemrem dočekati da se ohladi pa onda ja ohladim, najčešće, kečapom, vrhnjem ili kakvim ljutim umakom ![]() No ova gibanica je i navečer hladna bila super s kečapom ![]()
![]() |
#33283 | ||||
Registered User
|
Je, vidim se kao glavni glumac u nekom psihološkoj drami. Ležim kod psihijatra na kauču i nabrajam mu kakva sam sve čuda stavljao u sebe ![]() Citiraj:
Citiraj:
Bilo mi je jedino smiješno kad je jedna Indijka došla i pitala imaju li nešto vegetarijansko, a ovaj joj kaže: Evo ti bre leba i sira, pa jedi! ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#33284 | |||||
Premium
|
Citiraj:
Pršut i ovčji sir + dinja/grožđe, to je poslastica za slan(d)okus(r)ce ![]() predobre kombinacije, mogu toga pojest brdo Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() No nisam još razotkrio sve ![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#33285 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() po italji znaju pršut s lubenicom zobat isto - mrak. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33286 | |
Premium
|
Citiraj:
ja redovito u tu kombinaciju i kulen složim. Ovo s lubenicom sam probao, i ok je, ali s dinjom mi je puno bolje. Smokvu nisam, a ni ne budem, to ne jedem, ni friško ni suho ![]()
![]() |
![]() |
#33287 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Knedli sa šljivama, šečerom, vrhnjem i prezlima su ZAKON! Makar super su mi i sa marelicama. Nažalost, ove godine nismo radili vrt, pa nemamo svog povrća ![]() ![]() A kaj se tiče čušpajza od krastavaca, to sam voljela dok sam bila mala jer je to moja baka radila najbolje, ali su krastavci bili rezani tanko. Čudne kombinacije, pa to ima svatko, ja volim paštetu, kisele krastavce i uz to voćni jogurt ![]() @syss ajde preporuka, od kuda krenuti, od kojeg početka ![]() ![]() e da @Wolverine mrzim te :P i ja bi sad jela takav slatkać
![]() |
#33288 |
Moderator
|
tvoja kombinacija je stvarno čudna ![]() probajte peanut butter & jelly što ameri rokaju... vrhunska stvar ![]() od čudnih stvari ja sam volio posipati kokice sa vegetom... i u biti to je to ![]() kreni od bilo koje doslovno, fali ti još cheese i zelena pasta koja je MRAK... možda gljive i krutoni ili brokule. nego večera kreće, sad sam već počeo spamat sotime ![]() ![]() knorr mala goveđa juha sa trikolore paprom, nadalje imamo sataraš ispod kojeg je pire isto zašodran svježe mljevenim paprom, 3 x pohani patliđan, 3 x kruščića, pile batak i karabatak i 3 x paradajz... JMB3 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33289 |
Premium
|
Taj peanutbutter nisam smislit mogao prije, ali neki dan žena jede palačinke s tim i nutellom, reko ajd da ja to probam. ja ipak stavio taj maslac sa pekmezom od jagoda i oduševio se. Ide u stalni program palačinki ![]() Peanut butter je inače iz lidla s američkog tjedna, i prvi koji ne samo da mi valja, već mi je i odličan.
![]() |
#33290 |
Moderator
|
jep... opasna stvar stvarno. e da... nešto što ja nemrem podnijet, a volim sirovinu - stvari od jagoda. obožavam jagode i mogu ih jest na kile, ali bilo šta da recimo nije domaći pekmez od istih - prezirem. ostalo sve mogu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33291 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Samo te su bile u ponudi danas, budem ove druge već negdje našla. Peanut butter imam neki hrskavi, nije mi to baš nešto fino, ali budem probala ovu kombinaciju sa nutelom ![]()
![]() |
#33294 |
driver
|
Danas na rasporedu: dinstani zabatci u ekspres tavi ( luk, češnjak, 5 dag pancete, curry, čili ). Izvađeni van pa na postojeći saft ubačena šalica basmati riže i još 10 min pod pritiskom uz adekvatnu količinu tekućine. Prilog : domaći paradajz iz vrta kao npr. ovaj naranđasti : ![]() ![]()
![]() |
#33297 |
Premium
|
Izgleda ko friski uvoz - iz cernobila ![]() Ja opet dero po palacinkama, peanut + pekmez od jagoda, preljev od vanilije. Kukulele satro sam sav domaci pekmez od jagoda ![]()
![]() |
#33299 |
Registered User
|
Super ti je prijedlog i pridružujem se preporuci, ali trebao si nastaviti rečenicu do kraja: dobit ćete dijabetes, ali nećete ni najmanje žaliti ![]() Kad ste se svi nešto raspisali oko Nutelle, evo da dodam i ja 2 lipe: probajte uvaljati slane štapiće (Kraševe, naravno) u Nutellu. - Nenad Jebivo |
![]() |
![]() |
![]() |
#33300 |
Moderator
|
ijopet mali patliđani ![]() prvo jelo: domaća jaja sa patliđanima, malo papra, suhog vlasca, vrhnja i na zdinstane patliđane na maslacu dodano, na kraju našodrano sa grana padano: ![]() kasnije još malo soli i papra mljevenog. prije toga bačeno isto na maslac i malo ulja te papra patliđane u ror i preko toga konzerva s-budget zapečenog graha (čisto da probamo): ![]() 40min kasnije: ![]() salatica: ![]() i dobar mi tek, kak god ispalo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|