|
![]() |
#1 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Žderonje
No dobro...da li sam samo ja munjen ili ima još takvih...??? Evo baš me pita žena kaj bumo klopali-a meni se po mozgiću vrzmaju samo jela tipa žganci i saft...krvavice/e one me već par dana muče/ i slična "prigodna" ljetna jela... Mislim...zadnji put sam probao jedno kakti ljetno jelo i skoro krepo"... Knjiga recepata -> Ostali recepti -> Internacionalna jela -> Mesne kocke Mesne kocke (za 6 osoba) Sastojci: 1 kg miješanog mljevenog mesa 1 Fant za čevapčiće, pljeskavice i hamburgere 5 kriški bijelog tosta 3 paprike peršin bosiljak 100 (150) g sira (gaude) ili ementalera 1 kg rajčice U meso dodajte Fant pripremljen po uputi na vrećici. Zatim dodajte tost nasjeckan na kockice i malo namočen hladnom vodom, papriku nasjeckanu na kockice i nasjeckani peršin. Masu dobro izmiješajte i stavite u namašteni lim promjera 20x30 cm. Pecite na 200°C oko 35 minuta. Izvadite iz pećnice pa po cijeloj površini mesa složite ploške rajčice, zatim ploške sira i malo bosiljka. Vratite u pećnicu i pecite još oko 10 minuta. Gotovo jelo ostavite da se malo ohladi pa ga narežite na kocke. I to ti je kao ljetno jelo...ono lagano...moš si mislit... Skoro sam skviknul kad sam to počeo tamaniti... Ajde neki pametan prijedlog-kaj jesti??? Ja sam probao "biti karakter"...čak sam delao i miješanu salatu-krastavci,paprika,paradajz,ali sam to ipak "začinio" maslinovim uljem i naribao gore fetu...i to sve stavio kao prilog "klasici"... I još mi sad veli žena da IMAMO još dva "koluta" krvavice u škrinji... Još malo pa bum moral furat špiglo na WC da ga nađem kad idem pišat... Pa ti budi pametan... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ma najbolje je nejesti nista po ovim zegama....ili jesti u 5 ujutro... nekian kad sem se vracao iz grada oko 5-6 ujutro sam skuzio da je onda jedino normalno vrijeme za zivjeti.tako da sad sat zvoni u 4 ujutro da se mogu najest ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
Re: Žderonje
[ Mislim...zadnji put sam probao jedno kakti ljetno jelo i skoro krepo"... ![]() to ti je isto kak je moja "stara"spremala gravce na tavce.....ccccc ![]() pa si je mislila,nek bude malce jace,ljuce, pa uvalila malo chili paprike u prahu, ja poskrivecki sam narezal 2 ljuuuuta fefaca od punice domaca, a na kraju sam jos i dobil pohvalu za origigi "recept -kak pokokat celu familiju za fiiinom papicom!" ![]() btw,a kaj bi ti rekel da te punica na plus pedeset pita jel hoces hladetine! ![]() a ja se jos pitam zakaj mi hlace pucaju po savovima i pokraj!! ![]() za ljeto,lagana a fina klopa??.......meni samo rostiljada pada na pamet!... ![]() hmmmm.tuna ala bolognese! na pol glave lukca propirjanog dodas ocijedjenu konzervu tune,i prokuhanu lecu,malo soli,papra,paradajza ,maslinovog ulja-10-15min i ola!mos sa tjestom,zasitno a ne tiska zeludac, il sa kuhanim slanim krumpirom je jos bolje... svjeze sezonske salate debelo preporucene(mlado zelje ribano,krastavci s vrhnjem i cesnjakom,mjesana,zelena itd...) ma ja se ne sekiram,kad neznam kaj bi skocimo skvo i ja prek brega do "ribica" i nekaj se zmislimo za jest(kaj bolje mirise iz kuhinje!) btw, u "ribicu" je zagrebacki jos uvijek pol metra!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Deca, najte se igrat, bum zatvoril ovu temu jer je gora od svih koje smo zatvarli do sad!!!!!! U DIJASPORI NEMA KRVAVICA A NESMEM MESO NOSITI PREK GRANICE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A OCU KRVAVICE I STRUKLE I ZGANCE I JETRICA NA SAFT!!!!!!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super Moderators
|
Re: Re: Žderonje
Citiraj:
Joj...dal bum te u prigorski KAJ...Judo....;-))) Ribano zelje je ok,krastavci vrhnje i češnjak isto... Ajd pastrva i som onak u kuruznom brašnu su ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Zmajevo pravilo: "Ako nešto nekada nije krvrailo onda nije niti jestivo" bez obzira ljeto/zima
![]() |
#8 |
Super Moderators
|
Ajde SBP...pa nije to nikaj strašno...samo malo prepržiš šunkicu i špek,lupiš gore kiselo zelje,i još par sitnica... ![]() ![]() ![]() Evo-za koji dan ćemo to delat,pošaljem ti slikice mailom... ![]() Ma ak ništ drugo buš sačuval liniju tu gdje jesi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Prigorec po defaultu
|
Re: Re: Re: Žderonje
Citiraj:
![]() ![]() ![]() sad me jesi......... ![]() ![]() ja sam to odrasel na spekcu i luku,sunjkici,grahu z buncekom i zeljem il bar na prgi iliti zlivenjki z cvarkima i slicnim jadnim i posnim jelima!!! da ne pricam dalje jel bu procurila slina po forumu, ne? a djeteticari nek same i dalje furaju svoju furku!! jelc ,ti bus glavni kod mene na kolinju,najesen!!!!! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
samo kad bih znao
Datum registracije: May 2003
|
Gospodo za po ljetu "LIGHT" cvarci przeni na ulju!!! ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
kakvim ovo cudnim narjecem govorite treba uvesti da se govori samo knjizevnim jezikom na forumu ![]()
![]() |
#12 | |
Prigorec po defaultu
|
Citiraj:
![]() ![]() he-he.... tu si pticica!! kao fol stranjski jezici,a? ma mislim da tebe od svih jezika zanima samo onaj od pajceka i to suhi,pa ubacen da se krcka sa grahom i zeljem il jos bolje siiitno narezan skupa sa friskim kravljim sirom i vrhnjem,onak s malo lukca i cesnjaka oliti kapule,he-he,pa sa kuruznim domacim krescem........ to za nepce razraditi.onda nekaj letece.puricu morti z mlincima i ciklom kiselom na salatu,il morti boljse preferiras pajceka na vulgaris?(svinjski kotlet ale naravni oli samoborski s puuuno sampinjona s zara,a more i onak kotlovina,al kombinirano sa ljutim saftom od srnjaka il veprica i lovackim knedlama od kruha i jetrica....(btw,ajd pogodite kome je nadimak OBELIX?) ![]() ![]() jelc, ti bas i znas pogodit temu da podavim sa slinama cijeli kat na poslu!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 | |
Prigorec po defaultu
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ma to on sam brije tak, nije on stel nikog uvrijedit,nedaj boze! zagorci tak i tak pojedu sve jos prije nek se meso osusi,tak da i oni nemaju pojma kaj je pravi kulen!!!! e da ,jel ko vidil zagorski prsut? nije.... zato jel cim primi malo dima sunkica nestane u roku keks,a za prsut treba ceeekati! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Da brišem post, da ga banamo, da ga izmasakriramo. OZRENE!!!! Mogao si spomenuti mater ali ne kulen.
![]() |
![]() |
#16 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
da nisam hepi oko mejdena, sad bih te popljuvo. ovako ću to prepustit ostalima
![]() |
![]() |
#17 |
Super Moderators
|
Ajde...Gospar se MALO zeznuo u tipkanju ![]() I nama su svi sa mora "dalmoši" a da je tak i nije... Makar ovo je ipak VELIKI previd...ak ovo pokažem punici....joj...reć slavonki da je kulin zagorski ![]() Mitzek...kod nas ti knedle sa jetricama idu samo u juhicu...a za saft "češke"...po mogućnosti one sa špekom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
..
|
Citiraj:
![]() a inace ako postoji kraski prsut onda moze biti i zagorski kulen... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Oni su ti nekaj drugo... Osim toga-oni su se pobrinuli da to i zakonski zavedu... A zigorci i pršut...ono...daj me nemoj ![]() A brat-bratu...u zadnjih 7-8 godina mi niti jedan pršut nije bio bog-zna-kako-fini...samo oni kaj su mekši i vuku na šunkicu... A u svezi glede šunkice i tako to....šunkice od starih pasmina pua-jcek-ov;-))) i od ovih "novih" uopće nisu za usporedbu... Ma ljudi moji...napravit dobru šunku ili kulin je veći kunst neg završit FER... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
..
|
Citiraj:
ko talijansko grozdje...izgleda lijepo...veliko je..jeftino je...OD PLASTIKE JE.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Ne znam kome bih odgovorio pa cu svima odgovoriti: za mene postoji iskljucivo i samo pojam "slavonski kulen". Svaka cast svim ostalima, ali loshiji ste ![]() Jelc, pravljenje dobrog kulena je zaista nesto nenadmasno! Da postoji smajlic za jelo, sad bih ga stavio ![]()
![]() |
#22 | |
Prigorec po defaultu
|
Citiraj:
btw, ija sam mislil na "te" knedle,sa spekcom ,sam moja ekipa doda i malo jetrica i preprzenog lukca pa smljevenog ,tak da su knedlicke same po sebi mljaccc! a inace, retko se jos more najti takav znalac i smeker zagorske klope(ak iskljucimo dreleta i vicka!) kakav si ti,pa da ti podturim informacijicu da se u ovo doba pri meni mjesecno organizira 2-3 turnira i beli a za papicu ti lofci spremaju ili srneci paprikas il veprica na raznju il bar klobase!uz vrlo popularne cijene a porcije su kak sljemovi od austronauta!! ![]() ![]() drugo: ak te prestanu interesirati kompovi i ak bus ikad zainteresiran za rad u seoskom gospodartvu u svojstvu sefa kuhinje mam te zemem!!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Ispricavam se svima koje sam uvrijedio pricajuci o kulenu ja ga samo konzumiram u velikim kolicinama do slavonije ima 700 km od dubrovnika odavde kad vas gledam svi ste vi meni isti ![]()
![]() |
#24 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() ![]() A ništ...bumo vidli u petak "di pes jajca nosi"... A kaj se tiče ostalog-za papicu se možemo uvijek dogovorit...glavno da je fina...na te knedle baš imam pik... Tak i tak moram nekaj ići obaviti u Strmcu pa možda za promjenu opizdim prek Kraljevog ...makar tu cestu izbjegavam-baš zbog zastajkivanja i papice... A i ti buš došel na red-nisi mi ni pital za ono ha??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Skoro zaboravih, pravo osvjezenje za ove ljetne dane: pahuljice (cokoladne ili obicne, ja osobno volim cokoladni nesquik) sa hladnim svjezim vindija mlijekom iz boce ![]()
![]() |
#26 | |
m e m b e r
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
slab si ti jelac , tri i pol kuke a ni 90 kila ![]() ![]() meni je žena već odavno uvela sankcije na gore navedene njamice i hebe me sa Gosparovom spizom- blitva, pa na lešo i ostala s...a ![]()
![]() |
![]() |
#27 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ali one fore sa krumpirom i na lešo su fuuujjjj... ![]() Ma znaš kaj-sve je više manje ok. ako ne zapostaviš "normalan" život...ak se i dalje krećeš i baviš nečim onda je dobro... Ja sam prije dvije kuke potrgao skočni zglob na nozi/onak pošteno/ pa si nepokretan,pa dok završe sve terapije,pa ispadneš iz konde-ideš delat sve kao prije a nemožeš pa ti pol toga ode u ... Pa se usvinjiš... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Prigorec po defaultu
|
![]() Citiraj:
![]() ![]() drugo: ja sam bil na 120...kila ,ne, i bez dotura sam skuzil da je dost zajebancije i zderancije..... ![]() ![]() ![]() najgorje mi je kod punice u ivancu-moram proc pokraj "nirvane" i "marice" pa si misli.... a neznam di bolje mirisi ![]() ![]() ![]() btw,nkaj sam s rakom kombiniral:kotlovina i rostiljada u zamjenu za khmmm,jel neku instalaciju,pa kad bu on dogibal z bickacem,mogel bi se i ti dokuturat?! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Super Moderators
|
Re: upssssss......
Citiraj:
![]() ![]() ![]() A da ne pričam o "kulturi vožnje" u tom kvartu ![]() Makar...ha...ideja ![]() Kaj nisu neki altruisti iz Zaprasića pokrenuli neku akciju furanja doma pepekov kaj su si malo više spi-liiii... Ono...gospon...a di ste vi dime??? U Gorici ![]() Eto-na kraju ja zajebavam RAK-a ni krivog,ni dužnog... Kaj se tiče onih zvjeradi-ak nema malih mogao bi i neki "kvartet"1+3... Ja ti više-manje tamo idem stalno...nema frke...i tak me zanima kaj si piknul onaj 9100 a niš se ne hvališ/žališ... Ma vrag ti kotlovinu...ak si na dijeti bolji je roštilj. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Prigorec po defaultu
|
![]() Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |