|
![]() |
#2611 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Pika
stara 3 godine, dopeljala ju susjeda u prostoru motora od auta iz Bjelovara kao jako malu, odrasla kod mene u stanu, ne ide van(osim na prozor i balkon), steril, žderonja; sarma, grah čušpajz, kolači ali samo ako u njima ima praška za pecivo, itd. naravno da joj nedam žderati takvu hranu, ali u sve kaj skuhamo mora gurnuti svoju gubicu... otkad je u stanu, nemam problema sa muhama, komarcima niti bilo kakvim drugim letećim životinjama. triput opala sa prozorske klupice na zemlju (2. kat) pokušavajući uloviti ptice (moš mislit), kod trećeg pada već me je uredno čekala na ulaznim vratima zgrade... zbog njezinih noćnih galopa me susjeda ispod maltretira da koga vraga svake noći razmještam namještaj po stanu. uglavnom, zabava bez kraja... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2613 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
šarena. Crni Petar je mačić koji je tulio pred zgradom pa sam ga uzeo doma, međutim šarena prasica nije bila oduševljena društvom te sam bio prisiljen dati ga frendu koji ima kuću. super mu je, ima veliko dvorište, igra se sa hrvatskom ovčarkom (koja ujedno i pazi na njega), frend ga je odveo vetu, cijepio ga, ukratko pala mu sjekira u med... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2614 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#2621 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Ja u ovu temu dolazim samo kad je neko s*anje. Ovo je moj gladni psić koji obožava nektarine. U nedjelju navečer smo išli žena i ja u posjetu tastu i punici od njene prijateljice s plesa. Došli pred kuću, parkirali se, dočekao nas razdragani tornjak cca godinu i pol do dve, 80kg žive vage sigurno, velika maza i beba, odmah se da maziti ženi, prijateljski raspoložen. Kada sam ja ušao u dvorište, sve je bilo ok do časa kada sam došao do terase. Pas me pogledao, ustao se na sve četiri i tiho počeo režati. Reko ovo ne bu dobro. Natrag ne smijem, napast će me, sve se vidi u očima psa. Naprijed me ne pusti. Stojim, gledam ga, pravim se da me nije strah. Žena shvati da je vrag odnio šalu, zove gazdu, gazda otvara vrata, ja maknuo pogled s psa i u tom času pas kao da je dobio odobrenje za napad. On je u sekundi pretrčao 5-6 metara i skočio prema mom vratu. Igrom sreće, ostao sam u stojećem položaju praveći oslonac zadnjom nogom i obranio sam vrat tako da sam podigao podlakticu koju je on zagrizao. Nastupilo je stanje šoka gdje se ne sjećam što je u biti bilo, znam da sam se doslovce borio za goli život. Znači ta čeljust, taj moment kojeg je napravio stisak, to je takva nevjerojatna snaga škripca, da nisam napeo svaku trunku vlakna u toj ruci i zabio mu podlakticu skroz do kraja usta, mislim da bi mi samljeo kosti. Gazda isto nije znao što učiniti, ulovila ga je panika pa je psa počeo tući po leđima. Pas je u par navrata pustio zagriz, no svaki novi napad je išao na vrat, no nekako sam izbjegao sve te napade pa je grizao samo ruke i bedra. Nakon što smo pobjegli u kuću, bilo me strah uopće pogledati što mi je napravio rukama, jakna i hlače su bili poderani, sve puno krvi. Srećom, pukom srećom, samo površinske ozljede, jedino je očnjake zabio dublje u meso, no ništa strašno na kraju. Nikome ništa nije bilo jasno. Ni gazdi ni meni ni ženi. Sjeli, popili rakiju od muke, polizali rane i reko svatko svojoj kući, kaj sad. Nisam nikome prijavio ništa, pas je živ i zdrav, ne pada mi na pamet da ga ubiju, nije to loš pas inače nikad bio, dobri smo si, moguće sam ja isprovocirao psa nekim mirisom, no ostao sam totalno začuđen (i prestravljen ko vrag) čemu sve to? Često šećem ovog svog štakora po jarunu/samoboru/zagrebu, vidio sam svakakvih pasa, nikad problema nije bilo, prilazio sam i najživčanijim rotvajlerima (vlasnici su krivi) da ih pomazim, sve je bilo ok. Bome sada vidim da psi nisu zajebancija. Nikad ih nisam smatrao prijetnjom i svima koji su bili ugriženi sam u neznanju govorio kako su sami krivi za to jer su provocirali psa ili nešto treće. O kako sam samo bio u krivu. Bome iz mišljenja "svi trebaju imati psa, nebitno kakvog" prelazim u drugo mišljenje, a to je "imaj onakvog psa koji kad poludi, ili ga možeš spriječiti, ili ga možeš zaustaviti". Pričali smo malo u firmi, i zbilja, ljudi imaju razna iskustva, pogotovo s većim psima jer ih u trenutku panike ne mogu iskontrolirati (njem.ovčari, šarplaninci, pitbullovi, tornjaci, čak i hrvatski ovčari, neki terijeri). Očito puno pasa, koliko god pametni i dresirani bili, imaju svoj klik, svoj trenutak kad polude na par minuta, i poslije bude sve ok. Ne pišem ovo da nekome pametujem, nego čisto da se ispucam, a možda se povede i rasprava.
![]() |
#2622 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
wow,imam tocno takvog tornjaka te dobi i težine,i sav sam se najezio citajuci. Jer znam kakva je to zvijer kad poludi. Nije mi jasno dal on tebe zna od prije ili kaj? moj lake kad netko dojde ali se smiri kad vidi da razgovaramo sa gostom i vec zna sve ljude koje vidi makar i jednom. Mislim da je glavni problem kaj ste vi usli a da gazda to nije znao,nije vas docekao pa je pas shvatio to kao uljeze na svom terenu. Al opet ako vas zna otprije,cudna reakcija.. edit: sad sam tek pročitao da nije tvoj tast,sad mi je jasnije..
![]() |
#2623 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#2624 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
e to je velik problem,jer to je opasan pas,takvi zavrse na uspavljivanju,ruzno zvuci ali nekad nema drugog rijesenja,na gazdu pas ne smije,to je nedopustivo,postao je alfa i sad radi što zeli. I jos ga ima tako slobodnog,jako opsano. aj da je stari pa ga sve nervira,al ovo je tinejder.
![]() |
#2625 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Ak' si ti već četvrti, sory ali sam mišljenja da je psa najbolje uspavat dok se ne dogodi neko veće zlo. Držat ga na lancu ili u boxu je mučenje, a ak' je ugrizo i gazdu znači da više nema kontrolu nad njim.
![]() |
#2626 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Četvrti? I gazda se čudi? Obično je procedura da nakon prvog puta ide na uspavljivanje, koliko god to okrutno zvučalo. Jedno je kad pas ugrize nekoga tko ga isprovocira a drugo kad te ugrize zato što ima žutu minutu.
![]() |
#2627 | |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Citiraj:
Put do birtije često smo kratili tom "oputinom" (javna površina) i znali smo da ima pasa iza ograde jer bi ponekad zalajali - ali svatko svojim poslom (čak se ni ne sićan da smo ih viđali u dvorištu). Taj put sam iša (trizan) do birtije sam, a njih 4-5 izletilo isprid dvorišta ravno na cestu (nisu to bili najveći vučjaci koje ste vidili, ali nisu bili štenad). Ja ukopan blesim 1.5 sec., a onda iduća sec. svi oni prema meni trče, reže, laju (ne nužno tim redoslijedom). Nisu me raščepušali samo iz 3 razloga: 1. put je bio uzak pa me nisu mogli okružit 2. dobija sam instant napad adrenalina pa nisam počeja bižat već kružno lamatat livom nogom (prema njihovim "njuškicama) - nakon čega se povuku 2-3 metra pa opet isti scenarij 3. nakon cca 5-6 sekundi (taman sam već stiga zgrabit i nešto kamenja s puta) izletija gazda i "odvuka" ih dvorište (zgrabija je možda jednog, ostali su se sami pokupili) Iako sam u afektu pritija gazdi da ću se vratit i pobit i njega i pse, odlučija sam da je pametnije izbjegavat tu prečicu (žalosno je šta se to dogodilo u Spinutu, a ne na periferiji Splita). Stari mi je dobro potkoženi lovac pa sam se ima čim poslužit - Franchi cal.12 poluautomatska sačmarica - doduše nije Afinity model ka ova ispod, ali svejedno ima 5+1 u cijevi kapacitet i isti princip rada - koliko brzo stiskaš obarač toliko brzo štrca sačmu ![]() https://www.youtube.com/watch?v=vVkl4ajC6i8 Da me kojim slučajem izgrizlo bila bi šira rubrika crne kronike (nažalost) - na svoje oči sam vidija kako se stari rješi lovačkog pasa koji mu ne proradi (nakon par godina "ulaganja") bez da trepne (valjda je 41 godina lovačkog staža i par raspadnutih pušaka od konstantne upotrebe učinilo svoje ![]()
![]() |
![]() |
#2628 |
Premium
|
Ja sam skroz promijenio mišljenje o psima. Jučer prolazim pored susjedovog dvorišta, ima samojeda dve godine starog, prekrasan umiljat pas, vidi me i sav sretan poleti do ograde, nasloni se, poliže me, i ja ga tako mazim, u jednom času otvori čvalje da me onako malo zagrize, kako psi znaju, ne da boli nego iz igre valjda, e mene je presjeklo, odmah sam povukao ruku nazad, bez obzira kaj znam da mi taj pas ne bi ništa, iskustvo me naučilo da nema više mile lale. Pas me gleda, gledam ja njega, baš onako žalosna situacija. Nemrem si pomoći. Više ne pristupam sa srećom i ljubavlju prema tim krpama dlaka, nego više onako u strahu i s pritajenom agresivnošću ako se nešto desi. Nije ostavilo posljedice na meni, ali u mojoj psihi neopisiva sranja se događaju. Slažem se da bi psa trebalo možda ubiti, jer nikad ne znaš tko je slijedeći. No nisam mu ja gazda, nek on odgovara za tuđi život, njemu je na savjesti. Razgovarali smo, ispijali tu rakijetinu obojica vidno pod stresom, rekao sam mu snaha će ti roditi, nek pes poludi izgrist će dijete. Šutio je i gledao me. Reko tvoj izbor, tvoja odgovornost, ti znaš najbolje. A što se lovaca tiče, tu ne bi rađe komentirao jer se nećemo složiti ![]()
![]() |
#2629 |
Into my head it goes
Datum registracije: Feb 2004
|
Imam cucke i mačke od kad znam za sebe,ali ovog tornjaka treba riješiti. Morali smo i mi dugodlakog njem ovčara riješiti kad je staroj ruku poderao i pregrizao kad mu je klopu nosila,užas me i sad prodje kad se sjetim...godinu i neš sitno je imao,njuh izgubio izgleda. Od tada,samo male beštije ![]()
![]() |
#2631 |
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Znam da si bija komentira one čobane ![]() Nisu svi isti, ja doduše imam položen lovački od 17.-te, ali samo da naslijedim svu skalameriju kad stari pandrkne (par sačmarica, karabin, 357 mag. revolver za "samilosni hitac"..). Opalija sam u životu možda 20tak puta (iz puške ![]() Najveća prednost tih lovaca je šta su 90-tih, bili dobro naoružani i kad se početkom rata kalaš tražija svićom, njihovi karabini i sačmarice su barem donekle davali psihološku prednost golorukom narodu (sve koje znam bili su dragovoljci i imali po par cijevi koje su davali suborcima). Ali da budem OT imamo i mi kućnog ljubimca (lovački pas naravno), ali ga ne smim puno timarit ili ne daj bože hranit - zna se tko mu je gazda i pes nema šta gubit koncentraciju u lovu ako se nađem blizu njega ![]() Ali to je praktički strahovlada u odgoju lovačkog psa (bar u mog starog): ne jede dok mu gazda ne da znak, ne ulazi u prikolicu dok gazda ne odobri, miruje dok ga se veže i odvezuje, ulazi u potok/kaljužu na znak, ne smi daleko da ne preplaši divljač, nema straha od zvuka pucanja, nesmi jako stisnit ubijenu sitnu divljač koju nosi, boji se izać sam na asfaltiranu cestu (radi automobila) - toliko muke, truda i živaca triba da se lovački pes dovede ovako u red (nije ni čudo da im je cijena onolika ako imaju uredne papire, utakmice ocjenjivanja...)
![]() |
#2635 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
Tužno, jako tužno. A pas je samo radio svoj posao. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2636 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
Mogao bi još pregrmit da "stranca" ugrize, ali gazdu.... to odmah treba uspavat jer nije zajebancija pas od 80kg U kvartu ima jedan pas, kojem nikakva dresura nije pomogla...Mog psa je napao iz čistog mira E sad, sve bi bilo ok da moj pas nije štene a ovaj je išao u "for the kill" napad, dakle vrat i trganje, obično psi zalaju ili zareže na štene ili ekstrem da ga prime za šiju...ovo je bilo onak....prilično scary Sreća njegova da mom psu osim nagnječenja nije niš bilo jer me instantno prespojilo budući da znam o kakvom psu je riječ, nije mu prvi put Ono kaj želim reći, pas ponavlja svoje ponašanje, ovaj tornjak, samo je pitanje vremena kad će nekog razdrapati. Inače, moj "krvolok" Sad je malo veći, ove slike su starije ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2637 |
Pajcek
Datum registracije: Jun 2012
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2639 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2010
|
Već jedno mjesec dana Pufica neće na krevet, nemamo pojima zakaj. Ali danas meni nije dobro pa čim sam se ja legla eto nje zamnom, malo se stisla k meni i onda pravac na moju robu ![]() ![]() A Zvončica je iskoristila priliku i čim nismo stavili dekicu preko robe ona je tu odlučila leći, naravno da je tako najbolje ![]() ![]() A ovako Zvončica pije vodu, izludit će me više ![]()
![]() |
|
|