|
![]() |
#451 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#453 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
@Alvin IMO ovdje je situacija poprilično jasna....gledano sa pravne strane, ako nije u uvjetima jamstva naglašeno da nesmije biti ni trunke prašine unutar lapa nemaju oni kaj izmisljati toplu vodu i APP metodama pokusati preveslati ljude.... To su takve debilane da je to za nepovjerovati....baš me zanima da im se pismeno obratiš i ako ti daju taj isti odgovor napismeno da ga proslijediš Toshibi, kako bi se oni očitovali na to..... Navjerojatnije je da je lap u servisu dosao u ruke nekom lokalnom šerifu ala ovaj Kihot gore, koji je ujedno i Nasin inženjer za robotiku, bavi se i programiranjem nasine sonde za mars a niti razmnozavanje pandi na sjeveru pokrajine "Sečuan" mu nije strano. ![]() ![]() Edit: Koliko ima te prašine? Da li onak zrak uopce ne struji kroz rebra zbog zacepljenosti ili ima prašine ko na prosječnim kulerima? Ako je ovo drugo onda je to čisti pokušaj pljačke od strane servisa.... Zadnje izmijenjeno od: Master_Hrc. 25.09.2014. u 14:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#454 | |||
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Citiraj:
Problem nastaje kada ulazimo u maglu pretpostavki i nigdje definiranog uvjeta za ostvarivanje jamstva. Mene ponajviše interesira dali propuštam nešto negdje ili je tu u pitanju pojava popularno zvana "vlaga u mobitelu". Citiraj:
Ako temperatura procesora dosegne neprihvatljivu visoku razinu, računalo će se automatski isključiti i spriječiti oštećenje. C/P komentar servisera: Kvar na grafičkom procesoru nastao neadekvatnim hlađenjem zbog začepljenosti nečistoćom usisnika zraka za hlađenje. Usluga čišćenja sustava hlađenja nije obuhvaćena jamstvom i smatra se greškom korisnika, (uređaj ne radi u uvjetima koje propisuje proizvođač, te nije održavan sukladno preporukama u korisničkom priručniku ). Uslugu čišćenja usisnika zraka snosi korisnik prema važećem cjeniku servisa. (250Kn). Nakon izvršenih radnji moći ćemo napraviti dijagnostiku ostatka uređaja te po potrebi zamijeniti neispravne dijelove. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#455 | |||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#456 |
Never Forgetti
Datum registracije: Jan 2009
|
....
![]() Zadnje izmijenjeno od: Drift_King. 21.10.2014. u 21:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#457 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
@Alvin predpostavljam da je prijenosnik vlasnistvo neke tvoje stranke ili prijatelja... osobno bi ovaj put platio ciscenje, a ne se natezo... za sljedeci put, prije slanja malo laptop spiciš da je gancika i posaljes na servis ![]() preko foruma sam vidio da se inace bavis servisom laptopa/elektronike, tako da znam da ti nije problem otvorit laptop i malo ga spickat hehe ![]() Citiraj:
![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 25.09.2014. u 18:34. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#458 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Citiraj:
Samo, teško da Toshiba može dobiti nekakvu preporuku za ovakvu politiku prema krajnjim korisnicima ne ulazeći uopće u kvalitetu proizvoda. U svakom slučaju dobro je znati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Inace, wvaki da prodjem vlaznom krpom po stolu i kroz 6 mjeseci cetvrtina radijatora mi je prekrivena prasinom. Za godinu bi sigurno vise od pol bilo. Razlika, ja bez problema mogu svoj otvorit i ispuhat. Dok kod toshiba u vecini slucajeva sam morao vadit maticnu van. Naravno o service manualu nedostupnom za javnost da ne pricam. Ja ovo smatram obicnom ucjenom, a ne "pomanjkanjem redovitog odrzavanja" koje zbog konstrukcije nije niti moguce...
![]() |
#461 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2014
|
Ista stvar sa servisom je i po Beogradu , svaki ovlasceni servis gleda da te izvacari za neke pare iako je laptop pod garancijom , ili to ili ne zele da poprave pravdajuci se da je u pitanju greska korisnika ili neka visa sila koja nema nikakve veze s njima : poplava , munje gromovi elektrodistribucija i td. |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
msan... šta reći o tim predivnim ljudima koji su nam podarili vrhunski ms industrial hardware. dakle lg telka se syebala i upravljala sama sa sobom, garancija, sve 5, zamijenjena mbo - 3 tjedna čekanja. desilo se ponovo kvar, 2 tjedna je stajala na statusu zaprimljeno i prošli petak (to je 3. tjedan) javljaju iz instara da je nešto zapišalo tv i da treba mijenjati senzorski board naprijed i to je 600kn. oke zamijenit ću ako ostaje garancija i dalje na tv - e ne ostaje... čuj to. ništa od toga, vratite mi tv i od petka tv stoji na "izdavanju" status i to je sada već 4. tjedan. tako da od danas znam kojeg dobavljača ću sigurno izbegavati u budućnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Moderator
|
u mom slučaju garancija je poništena i zamjenom neispravnog dijela uređaj se izdaje bez garancije... zapravo od cijele telke garanciju dalje ima samo taj senzorski board, ostalo ne. totalni idijotluk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
N0teb00k n00b
Datum registracije: Jan 2005
|
Čekaj, znači ti reklamiraš TV, distributer ga popravi unutar jamstvenog roka i na temelju tog popravka poništava garanciju, naravno odma na povratku crkne TV, kako neočekivano, i coltaju te 600kn popravak?
![]() |
#466 |
Moderator
|
ne, ne ovaj put ga je mačketina zapišala i reko dobro ono jebiga nisam znao (mislim nije moja telka) popravite ga, osušite i šta već, zamijenite pokidani dio i zašto onda telka ne bi imala garanciju dalje? e pa nema ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Moderator
|
pa pobogu pregledali su ga... mislim jesu servis ili nisu? mogla bi tako mačketina zapišat i napajanje od kompa i zamijeniš psu, spojiš sve i vidiš da radi i kaj onda više ništa u kompu nema garanciju? (gotovu konfu da si kupio)... da, napajanje i ruke ćeš platiti, ali komp će i dalje imat garanciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Ovdje će posla imati i Udruga za zaštitu životinja na kraju ![]()
![]() |
#471 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Jamstvo je izgubila čim su skužili da ga je mačka zapišala, to je tipa fizičko oštećenje i ujedno je razlog kvara TV-a, naravno da imaš jamstvo samo na zamjenjeni dio ne kužim zašto ne valja sada servis koji je posao obavio, računalo je ipak slagano od više pojedinačnih artikala koje su dostupni široj javnosti dok kod telki su sve većinom servisni dijelovi i ona se smatra kao jedna cijelina, taj zapišani dio mogao je dugoročno utjecati na neku drugu elektroniku unutar telke koja će pokazati eventualni kvar nakon nekog vremena i logično je da se izgubilo jamstvo. Ako sam nešto krivo shvatio jbga, sry ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#472 |
Moderator
|
ma kužim ja vas, ali hoću reći da je sama činjenica da se na to tako gleda pod normalno kriva. šta da sam platio 600kn i krepa daljinski za tjedan dana ili ext. napajanje? to nema fakin smisla. edit: uostalom to nije ni glavni cilj ranta nego ovi vremenski periodi koje se čekaju... pa da ja dok sam u linksu bio nešto nisam uzeo sa police 2 tjedna, dobio bi šamrčinu veličine 55" ekrana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#473 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Žao mi je što neki ovo moraju čitati i totalno OT je, ali mi je duša lakša i ujedno sam ovime htio pokazati zašto je usluga prema kupcu danas i u prodaji i servisu banana, svugdje ne samo Links, možda bi i ti isti ljudi koje boli briga i rade na takvim mjestima bili borbeniji da naprave i nauče nešto novo i kvalitetno kad bi imalo smisla da dugoročno imaju zašto ostati tamo i zašto da taj posao shvaćaju ozbiljno jer on takav sam po sebi i je, ovako sve izgleda tipa ...ko prascu jabuke...ili...mačje jebalište... S druge strane ako krepa daljinac ili vanjsko napajanje i sam znaš da bi ti ga zamijenili bez beda u garantnom roku ako on nije ispišan ![]() ![]() Što se čekanja tiče, nažalost nisi ni prvi ni zadnji, koliko god servisi opremljeni bili uvijek će neki dio falit i čeka se da stigne, u većini slučajeva ne naručuje se posebno jedan dio, već skupe kroz par dana i naruče sve radi manje poštarine i svega, pogotovo ako je riječ o sitnicama, a bez obzira što nalog stoji nepromijenjen danima, dijagnostika je već napravljena samo se momak nije sjetio update u koracima i da zapiše u program u primku, već u jednom danu se odjednom stvori cijela povijest servisa, a to je više ljudska greška ili nemar. Meni je više bed kada čekam 30 dana Links npr. da mi jave što je sa reklamacijom, a pošto oni nisu uvoznici već npr. ajmo reći Microline, neznaju što reći jer i njima ništa ne piše u internom nalogu, onda se babo naljuti i nazove direkt, jer mi je smiješno da se čeka dijagnostika matične ploče 30 dana i to još unutar Hrvatske + istu takvu imaju raspoloživu i jedni i drugi, na kraju postoji i pravo povrata novca, mogućnosti samo tako, jedini bed je što se netko mopra tamo ozbiljnije uhvatiti i sjetiti "u jebote što ovo tu radi na polici? Ma od kada je ovo?" Uuuupssssss, a toga je sve češće. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Moderator
|
nek si ti olakšo dušu ![]() znam da bi zamijenili, to nije uopće upitno, ali velim da sam pristao na popravak i da je nešto od tih stvari krepalo - odjebali bi me bez pardona. oke prvi put je bilo 3 tjedna i dobro trebalo je čekat taj board ako nije na lageru i dobro, ali brate mili da u 2 tjedna ne uzmeš stvar na stol, onda ja zovem instar, onda instar zove tamo i čovjek mu kaže da će sad to pogledati i da za pola sata provjeri status online i ne da se u pol sata ne desi nikakva promjena nego sam čekao TJEDAN dana da se status promijeni i znači kada sam rekao svoju odluku da neću popravljati sada čekam (tj. već sigurno ću čekati) opet TJEDAN dana da mi vrate fakin pokidani tv. napominjem ponovo nije do instara jerbo dečki operiraju po principu "taj dan"... znači otpeljaju ga taj dan i jave i prime ga taj dan kada je gotovo (pričam generalno jer sam imao par reklamacija kod njih). |
![]() |
![]() |
![]() |
#475 | |
Premium
|
Citiraj:
Ti gledaš na stvari kao i ja, znači bez obzira što sam nešto kupio "tamo" jasno je da ako nisu generalni uvoznik iliti servis da neće biti krivi što je nešto zapelo "drugdje" zato što smo donekle upoznati kako to funkcionira, pa ću i sam zvati "drugdje" da vidim što je s tim jer nemam duše patiti "tamo" nekog prodavača koji nema veze sa tim i jednostavno mi nemože trenutno pomoći, ali iskreno mi sa takvim stavom pušimo i u većini situacija nitko ti neće reći ništa na to što si strpljiv, bolje će proći neki "baja" koji se poziva na sve živo i mrtvo "tamo" nego mi strpljivi, ali jbga ja ne želim biti baja al opet s druge strane ne volim kada me se zavlači ako stvarno nema razloga zbog kojeg to tamo stoji na polici bez da itko takne danima ili neke druge interne pizdarije, ako postoji dobar razlog neka se i napiše u RMA primku zbog čega je to tako. Još jedna sitnica ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Za Links inace imam samo rijeci hvale. Nisam nikad tamo radio, niti cu. No od servisiranja pa na dalje mogu tu ekipu samo pohvaliti. Ali jedini dio koji mi ne ide u glavu je to ne javljanje na telefon. Ne znam kad ste vi radili, ali dobiti Links (tresnjeFka) na telefon je ravno dobiti na lutriji ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#477 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() U tom pogledu oni se stvarno drže onoga da je najvažnije klijenta pridobiti na riješavanju RMA, s tim da opet napominjem uz toliki protok robe i količine reklamiranih proizvoda će se tu i tamo zavuči nešto da ćeš pričekati nešto dulje, najčešće artikli za koje oni nisu uvoznici pa kiks nije njihov ali veliku količinu kupaca ne interesira to i nemaju razumijevanja, a u to da će biti riješeno nema sumlje, dečkima i curama tamo svaka čast da se ne bi krivo razumijeli. Zadnje izmijenjeno od: virus1. 15.10.2014. u 20:00. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Moderator
|
ne znam kad si ti radio, ali ja sam počeo kada je bio samo jedna poslovnica i servis... trebao si tada vidjet ekipu, to je bilo ROFLMAO svaki dan i dijagnostika/popravci kakvi današnji "ovlašteni" servisi (čast izuzecima) mogu samo sanjati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Premium
|
Servis zvanično i je još uvijek jedan i to u ZG, u poslovnicama se riješavaju "lake" RMA u konzultaciji sa ZG ili ako gori, barem je tako bilo, radi se i dalje na veliko dijagnostika i poravci u to ne sumnjam + od drugih poslovnica priljev RMA, ovisi sve o situaciji, kažem trudi se ekipa ne šalju oni sve odmah "pravom" dobavljaču nego npr. situacija kod njih se pri testiranju ne utvrdi navedeni problem i onda šalju dobavljaču da provjeri i odluči, ako se utvrdi kvar već kod njih, onda odmah riješavaju prema kupcu poslije idu one druge interne stvari,... Ako se mene pita, danas najveći problem je što ovi stari moraju konstantno podučavati novu ekipu jer velika većina odustane kad vidi što je to ![]() Zadnje izmijenjeno od: virus1. 15.10.2014. u 20:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
Koji je smisao popravka u ovlaštenom servisu u ovakvoj situaciji umjesto kupnje konektora za dolar na ebayu i zamjene u vlastitom aranžmanu, ako jamstvo ne ostaje? Prije nego krene netko spominjati inspektorate, sjetite se da se radi o BiH. Ne postoji nikakav funkcionalan sustav zaštite potrošača, a inspekcije služe za uhljebljavanje podobnih. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|