|
![]() |
#6301 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ja bih volio probati iOS, ali obzirom na cijene uredjaja - nema teorije. Kad bi iPhone 6 (onaj od 4.7") bio 2500kn, mogao bih se odluciti, ali bit ce sigurno 5000kn+, prije oko 6000kn. iPhone 5/S/C nema sanse zbog premalog ekrana. |
![]() |
![]() |
#6302 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sorry na OT, ali po mom ukusu, a vjerojatno i mnogih drugih, iOS ima jednu veeeliku manu - za svaki q*ac ti treba iTunes. Šta je toliki problem napraviti najobičniji c/p kao na droidu ili WP? To me užasno živcira.
#6303 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
To je bio problem i WP7.x - potreba vanjskog softwarea. Bilo kako bilo - najveće prednosti WP-a: 1. Stabilnost 2. Širok spektar uređaja za svaki džep i namjenu 3. Brzina izvršavanja aplikacija 4. Optimizacija OS-a prema hardwareu, a ne obratno 5. Redoviti updatei 6. M$ sluša korisnike i čini najveće napretke. U godini dana urade ono što je drugim mobilnim OS-ovima trebalo 3 godine Najveće mane: 1. Uži krug developera, koji se na sreću konstantno širi 2. Strah od "joj moram platiti svaku aplikaciju, nema piratskog softwarea" 3. Strah od tileova "joj čuo sam kako je windows 8 sranje, nema starta, tak je i na mobitelu, sranje govno tršš trššš" 4. Strah od neštekanja "joj navikao sam kada on meni zablokira, to je znak da nešto radi" Iskreno - ajmo maknuti piratske aplikacije sa iOS-a i Android-a, te onda staviti pred korisnika te iste OS-ove. Vjerujem da bi većina njih sa Androida migrirala na iOS i WP, jer tada Android postaje nezanimljiv. |
![]() |
![]() |
#6305 | ||
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
2. da, iako im flagship ima dosta problema 3. misliš na loading, resuming i to? ![]() 6. moš mislit. Ne znam u kojem ti svijetu živiš, ali da nisu napravili te updateove, i ovih 3% korisnika šta imaju bi ih napustili Citiraj:
Iskreno, manjka ti objektivnosti. U ovom slučaju jedino sigurno je da previše pretpostavljaš, a pretpostavka je majka svih zajeba. ![]() |
||
![]() |
![]() |
#6306 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
MESC mu je bio... Reklamiro mob zbog jednog problema, vratio se sa 3 nova ![]() http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=6240 Citiraj:
Citiraj:
![]() al poslje servisa mob sav cvili/skripi kad ga uzmes u ruke i ekran ispada iz maske... reko wtf?! svako ko je imo 920 u rukama ce rec da je ko cigla, nema da ista mrdne... uzmem ja T5 torx odvijac i probam dva sarafa dole.. ono nisu zategnuta... mislim od vanjska 2 sarafa na mobitelu ne zategnu ni jedan... zatego sarafe i mob ko novi... ko zna kaka je situacija iznutra, zasad sve radi... to cu provjerit kad mi stigne nova maska... mislim moj problem je bio puno manji od Shockreovog, al ono... MESC ![]() Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 16.08.2014. u 19:15. |
||
![]() |
![]() |
#6307 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
Prvo je imala gornji dio ekrana ljubicast, a donji zut, pa NAKON "popravka", tj zamjene ekrana - ne radi vibra, ekran nije ujednaceno stavljen u kucite pa viri na 3 od 4 kuta, ima prasine u zadnjoj kameri i vide se tragovi otvaranja na alu kucistu. bitno da im vise 2 ISO certifikata o kvaliteti rada na zidu. EDIT: nathan.fake me pretekao |
|
![]() |
![]() |
#6308 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Kome se da čitati, ovdje su puno konkretnije informacije od lokalnih "ne radi mi viber" i "resuming all day long": http://www.phonearena.com/news/Andro...ing-up_id58004 naspram ovoga http://betanews.com/2014/07/14/windo...nt-be-happier/ Ovako objektivno, oba članka su pogođena, osim što je drugi možda malčice subjektivan, no ništa nije laž. I da, jedva čekam da netko posere MESC, gamad smrdljiva ![]()
#6309 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ne znam koji je mob imal @Don Kihoty, al očito je bil isfustriran.. @Don Kihoty, dam ti svoj N5 na par dana, pa bu me zanimalo dal buš i dalje imal takvo mišljenje o androidu ![]() @Shockre, tog sam se i bojal, očito nisi imal sreće, prvo s Nokiom, drugo s našim koma serviserima ![]() Osim Gulsa, koji zasad je zadovoljan s L930.. |
![]() |
![]() |
#6310 |
Banned
|
HTC Desire, Xperia J, Galaxy S3 i hrpu kineza. Najsretniji sam bio sa Prestigio 4500. Ali dakako, dok ga malo "ne popuniš" sa softwareom. I HTC Sensation je OK. Naravno, vrijedi isto. Za sve mobitele vrijede da bez Cyanogen Mod-a ne rade dovoljno brzo. Probao sam na par sati Nexusa, i rekoh "to tako treba biti". Sve drugo rekla-kazala. |
![]() |
![]() |
#6314 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
A za market share možemo zahvaliti dosadašnjem nedostatku OEM-ova (kaj će nadam se biti popravljeno novim OEM-ovima), nedostatku high end uređaja (osim L930 i L1520 koji je više od 8 mjeseci na tržištu) te zbog operatera koji guraju iPhone i Galaxy (Android)
![]() |
#6315 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Bi li ti, kao firma, gurao na svoje uređaje neki WP sustav, koji je do nedavne 8.1 verzije bio debelo zaostao za konkurencijom, znajući statistički da ga nitko neće, pa tako i riskirao svoju prodaju zbog toga ? |
|
![]() |
![]() |
#6316 |
Banned
|
To nema veze s tim. Mario je želio reći da operateri guraju iPhone i Galaxy kao "must have". Dakle kada dođeš u VIP/T-Mobile/Tele2 i kažeš "Imam 5000kn za mobitel, koji da kupim?" - prvo će ti ponuditi Galaxy i iPhone, te ti gurnuti opciju sa nekom njihovom tarifom da uštediš lovu na mobitel, te postaneš njihova sluga na bar dvije godine. E sad, drugo je što "firma želi". Svaka normalna firma će reći "evo mojim zaposlenicima dummy phone, koji će raditi kako treba u svim uvjetima", a direktori će se si ugrabiti iPhone i Galaxy mobitele zato što je to sad "in". Jer uostalom - ne mogu se sjetiti niti jedne firme čija produktivnost ovisi o OS-u mobitela. Osim možda neka programerska firma koja razvija aplikacije za određeni OS. Meni poslovni mobitel služi za pozive i poruke. Imam za to HTC Desire. No zbog nepouzdanosti sam ga vratio i uzeo svoju 6300. Em baterija traje cijeli tjedan, em me nije strah hoće mi pasti jednom ili 500 puta u danu, i poruku mogu napisati žmirećki. |
![]() |
![]() |
#6318 | |
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
![]() Zamisli da si average user i da kupuješ jeftiniji smartphone. Umjesto da ti prodavač ponudi Windows Phone nudit će ti neki Samsungov odron tvrdeći da će raditi kao Galaxy S5. I ti ćeš kupiti mob koji će za 3 mjeseca štekati i raditi ko govno, kao što i je. E sad, kod nas je relativno dobra situacija jer ja osobno (ne kažem generalno) vidim WP-ove skoro kao Androide i puuuuuno manje nego iPhone. U SAD-u je drugačija situacija gdje prodavači i operateri maltene forsiraju iPhone i Galaxy, bez obzira zanimaš li se ti direktno za WP. Čak, malo ću i offtopičariti, se to događa i ostalim proizvođačima, nevezano uz OS. Malo tko će ti ponuditi primjerice Xperiu Z2 ispred Galaxyja S5 iako je mob za mene milijardu svjetlosnih godina ispred S5. Da postoji agnostički pristup svemu i da se mobovi kupuju po potrebama kupca a ne forsiranju modela "s beneficijama" situacija bi bila vjerujem drugačija. Ponavljam, ne samo za WP nego i za ostale Android OEM-ove. EDIT: Prema tome bi svi osim Samsunga trebali odustati od Androida.
![]() |
#6319 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Snaga marketinga, ništa drugo. Odi na trg i pitaj ljude da nabroje tri najbolja mobitela ovog časa, reći će iphone 5, galaxy s5 i možda z1/g3 ako se sjete, a vjerojatno neće. A taj marketing financira velika cijena tog proizvoda. I tako u krug.
#6320 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#6321 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Ne znam jesam li ja ovdje jedini koji nakon što podigne bilo što sa servisa, pregleda i isproba sve što se može pregledati i isprobati prije nego se makne od pulta, koliko god to trajalo. Naučio sam na teži način, vozeći se četiri puta do Graza umjesto jednom...
#6323 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Sve to ima smisla kad osobno podižeš, ali kad ti dostava doveze mob sa servisa... bas i ne.. samo se nadaš najboljem ![]() Citiraj:
čito sam da ta prašina ide pod jamstvo i da to servisiraju tako da mijenjaju ekran pa sam im poslo ![]() s te strane su bili ok, servis nije dugo ni trajo, dobio novi ekran... samo sto "serviser" nije bio na nivou :/ Zadnje izmijenjeno od: nathan.fake. 16.08.2014. u 23:14. |
|
![]() |
![]() |
#6324 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
Da, drugi par čarapa. Za to nema nikakav članak zakona koji bi ih prisilio da ti umjesto toga daju novi uređaj. Nadam se da si poslikao stanje nakon servisa, servisni zapisnik i poslao Nokiji mail.
#6325 |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
servisi su jedna od stvari koje nam otkrivaju u kakvoj neuređenoj žabokrečini živimo..s tim da je sad i dobro stanje kakvo je bilo...ono dofuraš mob za manji kvar pa ti popale novu bateriju ili buraz dofura potpuno novu plazmu u panasonic servis pa ga zavlače tjednima i vrijeđaju spikom "vi ste to spojili na vivax plejer pa ste spalili plazmu". Na kraju je zvao van HR, digo frku i galamio u servisu pa su tada promjenili ploču...Taj servis je izgubio kasnije licencu. Divlji zapad. I kad se sjetim jednog izvjesnog ovlaštenog auto servisa u zg koji je muljao di je stigao pa dok nisu gazde vani počele dobivati više pritužbi - ode licenca...najsmiješnije je što je sad preuzeo drugu marku automobila...ali dosta oftopik |
![]() |
![]() |
#6326 |
Premium
Datum registracije: Jul 2010
|
Greška je i nas koji smo imali neugodna iskustva sa MESC a ima nas dosta,što nismo slali pritužbe na njihov rad u Nokiu,možda danas više nebi imali licencu za servis. Makar imao ja sa njima frku i sa iphonom jer zamislite stručnjaka, imaju status službenog servisa T mobila za iphone,koji je to tek šou bio. |
![]() |
![]() |
#6328 |
Je suis Schumi
Datum registracije: Nov 2006
|
Naravno da ce se Samsung galaksi prodavati masovno kad se kroz marketing gura na svaki zid u svakom ducanu di ga svaki mali mujo mora imati. Pocevsi od trgovina elektronikom, energetskim picima i na kraju onima s guci tasnicama. Jedna stvar me zanima. 10-ak dana sam cekao sluzbeni WP update i prosli tjedan sam stavio DP update 1. Koliko sam skuzio, mogu dobiti sluzbeni cyan preko toga ili ipak ne? Gledao sam po fw-u i taj broj se pojavljuje u vise drzava :S
#6329 | |
Omicron Alpha resident
|
Citiraj:
![]() |
|
|