|
![]() |
#6242 |
Banned
Datum registracije: Apr 2011
|
U VIP-u je sam uređaj oko 4300kn, što je super, jer to je i cijena u primjerice EDIGITAL-u za narančastu Lumiu. Ali 4000kn za crnu i bijelu u EDIGITAL-u je super cijena. HTC One M8 je primjerice preko 5000kn, tako da, Nokia je dobro pozicionirala cijenu. |
![]() |
![]() |
#6243 |
RESPECT MY AUTHORITAH
Datum registracije: Jul 2008
|
Kako nisam baš u svijetu Windows mobitela i tableta, možete li linkati neki jeftiniji Windows mobitel? Ja sam si naručio W8 tablet od 90 eura s ovim specifikacijama pa sam si mislio kakvi Windows mobiteli se nude za tu cijenu.
#6246 |
Antimićanin
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
#6251 | |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
Citiraj:
Nego, mogu se naći ex flagship mobovi na prilično dobrom popustu, onda kada im dolaze nasljednici. A neki od tih modela se itekak mogu nositi sa novijom konkurencijom. Osim toga, cijene padaju s vremenom, sjećam se da je npr. 925 bila 4 somova kad je došla a sada se može naći za 2400 kn u dućanu. Zadnje izmijenjeno od: Tvrdi. 15.08.2014. u 19:58. |
|
![]() |
![]() |
#6252 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Je, 4800kn je fakat puno love za pljunuti. No dati 4800kn za Lumiu 930 na kraju ipak nije puno. Zašto? O tome bi mogao pisati litanije srca isusova i vjerojatno pobrati ban, no reći ću samo da je potrebno usporediti što uređaj može, što uređaj jamči, za neku određenu cifru i napraviti cost benefit analizu što se na tržištu nudi u sličnoj kategoriji.
#6254 |
Premium
Datum registracije: Jul 2010
|
Možda je to puno love za 930,ali kad vidiš da 16Gb verzija plastičnog moba jednog brenda koji je popularan na ovim prostorima,košta isto toliko,onda je cijena te Nokie itekako u redu,sad je druga stvar jel netko ima ili nema lovu za taj mob,ali što se tiče konkurencije cijena je i više nego dobra. |
![]() |
![]() |
#6255 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
I 930 je plastika sa malo metala koji vrijedi valjda par destaka kn u proizvodnji ak ne i manje. Po meni to nije neki faktor koji znacajno dize vrijednost telefona, vise dobra volja proizvodaca da se odrekne koje kn zarade. Nije metal ni najsretniji materijal za telefoniju. |
![]() |
![]() |
#6256 |
Premium
Datum registracije: Jul 2010
|
Samo sam htio naglasiti da u odnosu na ostalo što se nudi (i drugi su još i skuplji i imaju neopravdano visoke cijene za ono kaj nude),ovo je i više nego dobra cijena.Da nije OS 8.1 u pitanju nego da je proizveo jedan poznati proizvođač plastičnih telefona cijena bi mu bila bar 30% veča i nebi bilo večih rasprava oko cijene. Isti slučaj bi bio da ga je proizveo poznati proizvođač metalno plastičnih mobova,jedino bi u tom slučaju cijena bila još i veča. |
![]() |
![]() |
#6257 | |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Postoji i razlog zašto je to tako, jer OS-ovi tih "drugih proizvođača" su X puta bolji, a imaju ~4 puta više aplikacija na marketu. |
|
![]() |
![]() |
#6258 | |
Premium
|
Citiraj:
A što se aplikacija tiče, heh, dovoljno je potražiti na nekom od "popularnijih storeova" npr kompas. Izbaci 5-10 funkcionalnih aplikacija, a ovo ostalo je ili braindead smeće, ili bloatware, ili poluproizvod. Što će reći da kvantiteta ne znači ništa pored kvalitete. Jedine aplikacije koje mi zbilja nedostaju s prijašnje platforme su specijalizirane aplikacije za kontrolu PLC-a koje ću sam napisati u net-u za dva sata.
![]() |
#6259 |
Buying Bitcoin
|
Meni fali gro aplikacija koje se ne rade za WP. Šta će ti argumenti, pa uzmi jedan Os u ruke i koristi ga nekoliko dana, pa uzmi WP, pa usporedi. Eto ti argumenata koliko hoćeš. Jedan od njih je npr. da u WP ne radi multitasking. Drugi da do nedavno nisu imali niti notifications bar, a sada kada ga imaš, ne možeš ga ni customizirati kako bog zapovijeda. Treći, da ja za neke osnovne funkcije moram ili skidati neku aplikaciju ili je kupiti jer tvornički to ne može, kao npr. pogledati propertiese slike, ili je poslati nekom u full rezoluciji. Itd., ovo su samo primjeri koji su mi prvi pali na pamet prije spavanja. Ista stvar je i ovdje, samo šta ima još više smeća, a još manje aplikacija. |
![]() |
![]() |
#6260 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Mozda wp nije na razini ko ostali OSevi i fali mu dost toga, ali, i wp ce jednog dana isto sjedit na lovorikama.. Mislim da bi 8.2 trebal donijet neke znacajnije promjene, ak ne 8.2, onda neka druga verzija, "jednog dana"... Stvar bi bila drugacija da su oni bili zacetnici aktualnih OSeva al ovak, moraju se lavovski boriti da ugrabe i taj jedan dijelic kolaca... |
![]() |
![]() |
#6261 |
Premium
|
Još malo fotki 830 http://geekongadgets.com/2014/08/15/...y-thin-design/
#6263 | |
Omicron Alpha resident
Datum registracije: Jun 2009
|
Citiraj:
![]() |
#6264 |
Premium
|
Da, za glavonje su uvijek u pitanju "fejkovi" pa se na kraju pokaže da su ipak prave fotke. btw, WP i dalje ima slabu prođu kod korisnika http://www.tportal.hr/gadgeterija/te...2-5-posto.html
#6265 |
Sremium
Datum registracije: Oct 2013
|
@Neo, malo pretjeruješ....btw, probaj zavrtit neku zahtjevnu igru na androidu s ekvivalentnim procom pa usporedi kako ju vrti sa konkurentnom lumijom...kamere neću ni spominjat. ako si fan androida ne znači da ni android nema mane..dapače, ima ih i više od wp-a. |
![]() |
![]() |
#6266 |
Premium
|
Ma oba OS-a imaju mane i prednosti, ali nema smisla sad razvijati temu u tom smjeru, popit ćemo banove svi odreda. Uglavnom, držim se one, svakome njegovo. Ja sam pobjegao s jedne platforme koju više nisam mogao trpjeti na drugu. Nadam se da će ta druga biti bolja. Ova 830 izgleda odlično, nadam se da će i cijena biti ekvivalentno dobra.
#6267 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Sinoc dobio 8.1 na L520, fino radi zasad. |
![]() |
![]() |
#6268 | |
Premium
|
Citiraj:
Što se tiče fotića, jedino L1020 za koju mogu reć, to je to, na lumiji je prednost ta, ima OIS a video je odličan, što se tiče fotkanja, izuzev 1020, sve je to tu (930, 920, S5, G3 itd) negdje, tak da su razlike minorne.. Jedino fali sad da izbace 1030 pa da pomete buduću nadolazeću konkurenciju.. |
|
![]() |
![]() |
#6270 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |